Лекция: Getch() ;

}

 

4.3 Контрольні запитання та завдання

 

1. Назвіть основні відокремлювальні характеристики типу даних «структура».

2. Які типи полів може містити структура?

3. Назвіть засоби звернення до елементів структури.

4. Назвіть засоби опису змінних структурного типу.

5. Чи можна присвоювати змінній структурного типу структуру?

4.4 Варіанти індивідуальних завдань

 

1. Враховуючи інформацію про результати сесії групи, надрукувати список студентів, які будуть отримувати стипендію.

2. Сформувати список співробітників відділу: прізвище, ім'я та побатькові (П.І.Б.), номер, місяць народження. Вивести інформацію про співробітників, які народилися в задані місяці.

3. Враховующи дані про перездачі студентами заборгованостей: П.І.Б., предмет, кількість, надрукувати список за зростанням кількістю перездач.

4. Враховуючи інформацію про предмети, вилучені на митниці за звітний період: дата вилучення, найменування предмету, кількість одиниць, вартість, визначити назву предмета, якого вилучено максимальну кількість разів.

5. Враховуючи інформацію про фінансову діяльність підприємств: найменування підприємства, місяць, прибуток підприємства, сформувати список підприємств, за зростанням їх прибутку.

6. Ввести в комп’ютер інформацію про співробітника відділу: прізвище, ім'я, вік. Надрукувати імена співробітників, вік яких перевищує 28 роки.

7. В відомості зберігається інформація про пропуски занять студентами: П.І.Б., факультет, група, кількість пропусків. Вивести список із 10 студентів з найбільшою кількістю пропусків.

8. В списку міститься інформація про володарів гаражного кооперативу: П.І.Б., марка автомобіля, номер, рік випуску автомобіля. Сформувати список володарів машин, рік експлуатації яких привищує 10 років.

9. В списку міститься інформація про володарів автотранспорту: П.І.Б., марка, номер, потужність автомобіля. Сформування список володарів машин, відсортований за зростанням потужності автомобілів.

10. Враховуючи інформацію про підрозділи: найменування підрозділу, кількість співробітників, рік заснування, відсортувати інформацію про підрозділи за зростанням року заснування.

11. В розкладі зберігається інформація про рух поїздів до станції Харків: номер поїзду, маршрут руху, час прибуття, час відправлення. Необхідно надрукувати інформацію про поїзди, що прибувають в заданий час.

12. У звіті зберігається інформація: найменування підприємства, прибуток підприємства за місяць, нарахування на зарплатню. Відсортувати цей звіт у порядку зменшення прибутку і вивести на екран інформацію про три найбільш прибуткові підприємства.

13. Ввести в комп’ютер інформацію про студентів групи. На екран вивести повідомлення про те, в який місяць року народилась найбільша кількість студентів групи?

14. Сформувати документ, в якому зберігається інформація про асортимент продовольчих товарів в магазині: назва магазину, код товару, кількість цього товару, ціна за кілограм. Відсортувати магазини для оптової закупки заданого товару згідно його ціни.

15. Враховуючи інформацію про предмети, що вилучені на митниці за звітний період: дата вилучення, код предмету, кількість одиниць, визначити групу предметів, по якій найчастіше відбувалося вилучення.

16. Сформувати список, в якому міститься інформація про співробітників підрозділу: П.І.Б., місце народження, рік народження. Надрукувати список співробітників, які народилися в заданому році.

17. Враховуючи інформація про абонентів АТС: П.І.Б., місце проживання, номер телефону, номер АТС, упорядкувати список абонентів за номерами АТС.

18. Враховуючи інформацію про ліцензії, що видані на придбання зброї для полювання: П.І.Б., дата видачі ліцензії, тип зброї, його вартість, необхідно вивести на екран всю інформацію, відсортовану за зменшенням вартості зброї.

19. Сформувати документ, в якому зберігається інформація про факультети та їх академічні заборгованості. Надрукувати інформацію про факультети з максимальною і мінімальною кількістю заборгованостей.

20. Враховуючи інформацію про асортимент продовольчих товарів у магазинах: назва магазину, код товару, кількість цього товару, визначити магазини, в яких зберігається заданий товар в потрібній кількості.

21. Створити список, в якому зберігається інформація про абонентів АТС: ПІБ, місце проживання, номер телефону. Необхідно написати програму, яка за номером абонента видає його П.І.Б. та місце проживання.

22. Враховуючи інформацію про захворювання співробітників: П.І.Б., рік народження, захворювання, тривалість хвороби, Надрукувати список співробітників, які хворіли найдовше.

23. Враховуючи інформацію, про користувачів бібліотеки: П.І.Б., кафедра, кількість книг на абонементі, надрукувати повідомлення про п’ять користувачів, за якими числиться найбільша кількість книг.

24. Сформувати список, в якому зберігаються результати сесії групи. Написати програму нарахування стипендії за результатами сесії.

25. Враховуючи інформацію про винахідницьку діяльність кафедр за три роки: найменування кафедр, кількість заявок, кількість позитивних рішень, вівести повідомлення про кафедру з максимальною кількістю заявок.

26. Написати програму визначення міста, в якому народилося найбільше студентів вашої групи, та повідомлення про них.

27. В якому кінотеатрі міста та в який час демонструється фільм, названий у рядку запиту?

28. Враховуючи інформацію про книги з програмування мовою С++, надруковати повідомлення про три книги з найбільшою кількостю сторінок?

29. Враховуючи відомості про студентів вашої групи та результати першої чверті, вивести на екран повідомлення про студентів за ознакою: встигають «добре», «задовільно», «незадовільно».

30. В відомості зберігається інформація про пропуски занять студентами: П.І.Б., факультет, група, кількість пропусків. Вивести список 10 студентів, що мають найбільшу кількістю пропусків.


5 ВИКОРИСТАННЯ ФУНКЦІЙ ПРИ РОЗРОБЦІ ПРОГРАМ

 

еще рефераты
Еще работы по информатике