Лекция: Програми без Android Market

На відміну від iOS від Apple, в Android немає жорсткої прив'язки до Android Market для завантаження і установки додатків. Можна скачати з Інтернету будь-який файл і встановити його без Market, прямо як на комп'ютері. Але за умовчанням для безпеки ця функція відключена. Щоб включити функцію встановлення файлів не з Android Market, потрібно зайти в Налаштування> Програми, і поставити галочку напроти пункту «Невідомі джерела».

Відключення 2G/3G Інтернету

Не секрет, що Android часто виходить в Інтернет для синхронізації даних. Але багато користувачів часто не підозрюють, наскільки активно він використовує інтернет-трафік, і потім дивуються малій кількості грошей на рахунку. Щоб заборонити доступ до мобільного Інтернету, краще всього поставити окремий додаток під назвою APN-Switch і вивести віджет програми на робочий стіл. Тепер після кліка на цьому додатку доступ в GPRS/EDGE/3G Інтернет буде заблокований до наступного натискання.

Закриття додатків

Недоліком Android є не дуже продумана система закриття додатків. Тут більшість додатків згортаються в фон, а не закриваються повністю. Іноді це призводить до уповільнення роботи системи. Стандартними засобами їх закрити можна, перейшовши в Установки> Програми> Керування програмами> Запущені. Тут можна побачити, яка з програм найбільше «з'їдає» оперативної пам'яті. Вибираємо її і натискаємо кнопку «Стоп». Після цього додаток повністю закривається.

Недавні програми

Довге натискання на кнопку «Home» викликає меню недавно запущених додатків. Таким чином можна швидко перемикатися між ними.

Резервне копіювання

Apple iPhone дозволяє зберігати резервну копію своїх даних на хмарному сервісі iCloud. Але і на Android можна реалізувати таку можливість. Завдяки безкоштовного додатку DropSpace можна створити резервну копію всіх важливих даних (додатки, контакти, фото і музика) і пізніше відновити їх, без використання комп'ютера.

ПЛАНШЕТИ

Такі портативні пристрої, як планшети, вже досить міцно увійшли в звичайне життя сучасного користувача, який звик бути завжди на зв'язку і користуватися інтернетом у будь-який час і в будь-якому місці.

У першу чергу це чудовий портативний гаджет. У міру того, як вдосконалюється галузь IT, планшетники також стають все більш високопродуктивними.

Історія розвитку планшетів, в тому вигляді, в якому ми їх можемо бачити зараз, почалася в січні 2010. Тоді компанія Apple представила свій планшет під назвою iPad. Пристрій отримав величезний успіх і швидко завоював популярність серед користувачів. Це не залишилося непоміченим, і велика кількість виробників комп’ютерної техніки почали випускати свої планшетні комп’ютери. Так з’явився ринок планшетів, який дуже швидко росте і розвивається. Все більше виробників випускають свої рішення на різних операційних системах.

В даний час всі планшети можна розділити на три типи (залежно від операційної системи (ОС)), які ми вже розглядали у розділі телефони.

1. Планшет Android

2. Планшет Windows

3. Планшет Apple

Екран.

Великий плюс планшетного комп'ютера — це, звичайно, наявність сенсорного екрану, який замінює і клавіатуру, і мишу. З сенсорним екраном дуже зручно працювати, особливо при виконанні стандартних завдань — перегляду електронної пошти, складання розкладів і планів.

Перший планшет, вийшов з діагоналлю екрана трохи менше 10 дюймів (iPad — 9.7 дюйма, якщо бути точним). Фактично, iPad задав планку, а більшість компаній послідувало за ним або спробувало представити своє бачення таких пристроїв. Наприклад, найсильнішим конкурентом Apple стала компанія Samsung, яка випускає кілька моделей планшетів, кожна з них має різну діагональ екрану — 7, 7.7,8,0, 8.9, 10.1 дюйми. Якщо судити по продажах, то найпопулярнішою діагоналлю є 10.1 дюйма, потім слід 7 дюймів.

Оскільки сенсорний екран в планшетах дозволяє бачити зображення під різним кутом і з різних ракурсів, то цей пристрій відмінно підходить для проведення ділових нарад та презентацій. За допомогою такого портативного пристрою можна швидко зробити необхідну замітку або знайти потрібний матеріал.

 

Вбудований 3G або тільки Wi-Fi-версія.

Дуже важливим параметром стає підключення до мережі, воно може бути Wi-Fi (є у всіх планшетах) або 3G. Wi-Fi є далеко не скрізь, а подивитися сторінки в мережі, отримати пошту і так далі таки хочеться.

Об'єм пам'яті: оперативна та вбудована.

Оперативна пам'ять впливає на швидкодію. Планшет з 1 Гб оптимальний варіант для хорошої роботи. Вбудована пам'ять визначає, скільки інформації можна зберігати, адже більшість планшетів оснащені роз'ємом для карт пам'яті, тому обсяг пам'яті завжди можна збільшити.

Час роботи планшета

Тон тут задає Apple iPad, оскільки спочатку встановив планку часу роботи — близько 10 годин програвання відео. Це означає, що планшет може пропрацювати без особливого навантаження близько тижня, або навіть більше, коли ви користуєтеся їм до години в день. При активних іграх планшет може працювати до 5 годин, все залежить від гри і графіки в ній (гучності звуку, з'єднання з мережею і так далі).

Інші параметри — камера, стилус, додаткові аксесуари

Планшетний комп'ютер дозволяє переглядати відероліки в дорозі або слухати улюблені музичні композиції. Цей пристрій також часто оснащується вбудованою камерою і мікрофоном.

Для людей творчих, можливо, знадобиться такий аксесуар, як стилус. З його допомогою на екрані планшета можна малювати не пальцем, а малюнки виходять дуже непоганими.

Отож ще раз вкажимо на основні переваги планшета:

Ø ідеальний пристрій для читання електронної літератури.

Ø чудовий засіб для перегляду картинок і зображень.

Ø планшет – мобільний гаджет. Для нього не проблема, щоб отримати доступ в Інтернет, а якщо до нього підключити GPS, то він цілком зійде за навігатор.

Ø завдяки тому, що сьогодні є безліч ігор, що працюють на «сенсорної» базі, планшет став ігровим гаджетом.

Аудіо формати

MP3 — ліцензований формат файла для зберігання аудіо-інформації. Розроблений на початку 90-тих років Інститутом Фраунгофера в Ерланґені, Німеччина. Широко використовується в файлообмінних мережах для передачі музичних творів.

У цьому форматі звуки кодуються частотним чином (без дискретних партій); є підтримка стерео. MP3 є форматом стиснення з втратами, тобто частина звукової інформації, яку (згідно психоакустичної моделі) вухо людини сприйняти не може або сприймається не всіма людьми, із запису віддаляється безповоротно. Ступінь стиснення можна варіювати, зокрема в межах одного файлу. Інтервал можливих значень бітрейту складає 8 — 320 кбіт/c. Для порівняння, потік даних із звичайного компакт-диска формату AUDIO-CD дорівнює 1411,2 кбіт/c при частоті дискретизації 44100 Гц.

MP4 (MPEG-4 Part 14) є мультимедійним контейнером. Був створений для цифрового телебачення та пересилання мультимедіа через інтернет. Гарантує добру якість за низької швидкості пересилання. Файли цього формату мають розширення *.mp4. Формат MP4 дає можливість контролювати швидкості пересилання i положення спектру сигналу, а також виправлення помилок.

WAV (англ. waveform audio format) — формат аудіофайла розроблений компаніями Microsoft та IBM. Хоча файли WAVE можуть бути записані за допомогою будь-яких кодеків аудіо, звичайно використовується нестиснений PCM, який призводить до великих об'ємів файлу (близько 172 кБ на секунду для CD-якості). Іншим недоліком файлу є обмеження об'єму до 4 ГБ, через 32-бітну змінну. Формат WAV був частково витіснений стисненими форматами, проте, завдяки своїй простоті, надалі знаходить широке використання в процесі редагування звуку та на переносних аудіопристроях, як програвачі та цифрові диктофони.

Windows Media Video (WMV) — назва цілого набору технологій відео кодека, розробленого Microsoft. Це частина структури Windows Media. Кодеки Windows Media Video спочатку були розроблені для потокових застосунків з низькою швидкістю передачі даних. Тим не менш, у 2003 році Майкрософт підготувала специфікації відео кодека, заснованого на Windows Media Video версії 9, і представила його SMPTE для стандартизації. Стандарт був офіційно схвалений у березні 2006 року як SMPTE 421M, тим самим зробивши Windows Media Video 9 «не приватним». Ранні версії кодека (7 та 8) все ще вважаються приватними, так як вони не вписуються в стандарти SMPTE 421M.

Відео потік в основному комбінується з аудіо потоком Windows Media Audio й полягає в файлах Advanced Systems Format, що носять розширення. Asf або. Wmv.

AMR (англ. Adaptive Multi Rate, адаптивне кодування з перемінною швидкістю) — формат кодування звукових файлів, спеціально призначений для стиснення сигналу в голосовому діапазоні частот. Стандартизований ETSI. Використання AMR дозволяє забезпечити високу ємність мережі одночасно з високою якістю передачі голосу.

FLAC (англ. Free Lossless Audio Codec — вільний аудіокодек без втрат) — популярний аудіокодек для стиснення аудіо. На відміну від кодеків з втратами (MP3, WMA) FLAC не видаляє жодної інформації з аудіопотоку.

DivХ програма для конвертування та стискання відео високої якості.

Стандарти мобільного зв`язку

Стандарт NMT 450 (NordicMobileTelephone). Аналоговий стандарт зв`язку, розроблений спеціально для Скандинавії.

Позитивною стороною NMT є значно більша, порівняно з іншими стандартами, площа обслуговування однієї базової станції при суттєво менших затратах. Малий спад сигналу на відкритому просторі. Для мережі NMT характерною є велика дальність – можливість користуватися зв`язком на відстані до 100км від базової станції. Сигнал фіксується навіть за межами покриття, якщо абонент зможе підключити направлені антени і підсилювачі.

Недоліками цього стандарту є слабка стійкість до шумів, менший ніж в цифрових стандартах спектр сервісних послуг, незахищеність від прослуховування. Можливе зниження якості зв`язку в приміщеннях.

GSM-900 (Global System for Mobile Comunications) Європейський стандарт зв`язку.

Головна перевага цього стандарту – менші, в порівнянні з аналоговими стандартами розміри і вага телефонів при більшому часі роботи без підзарядки акумулятора.Це стало можливим при використанні апаратури базової станції, яка постійно аналізує рівень сигналу, який приймається від апарата абонента.Низький рівень шумів. Більш високий рівень захисту від прослуховування і нелегального використання номера.

Недолік – невеликий радіус дії сигналу. Стійкий зв`язок можливий на відстані не більше 35км від наближчої базової станції.

GSM-900 використовується в Україні.

GSM-1800 – це модифікований стандарт GSM900.

Для цього стандарту характерна менша, в порівнянні з GSM900, максимальна випромінювальна потужність мобільних телефонів.Високий ступінь захисту від прослуховування і нелегального використання номера.Висока ємність мережі, що важливо для великих мегаполісів.

Недолік той що і в GSM-900 – невелике покриття. Максимальне віддалення абонента від станції – 5-6 км. Стандарт GSM-1800 використовується на території Європи.

GSM 1900 – цифровий стандарт мобільного зв`язку, який використовує частоту 1900 МГц. Розповсюджений в США і Канаді.

3G мережі.

Так звані мережі третього покоління, що дозволяє передавати паралельно і інформацію про голос, і будь-які інші цифрові дані. Головною відмінністю від наших (2,5 G-мереж) є збільшена швидкість передачі даних до 7,2 Мбіт / с,

До них належать: СDMA, WCDMA, UMTS, HSDPA.

CDMA (Code Division Multiple Access) — система множинного доступу з кодовим розділенням.

Для даного стандарту характерні висока якість зв`язку і низький рівень фонових шумів. Підвищена ємність системи, яка в 3-5 разів більша ніж у GSM, визначається максимально можливою кількістю активних користувачів системи на території зони її обслуговування. Система сама відсіює зайняті, перехресні і підвислі виклики. Це стає можливим завдяки багаторазовому використанню одного частотного каналу у всіх сотах. В результаті чого абоненти не страждають від блокування викликів в години найбільшого навантаження на мережу. Завдяки малій випромінювальній потужності (менше 10мВт) телефони CDMA працюють довше без підзарядки. Також використовується унікальний код для кожного виклику, що дозволяє надійно захистити приватну інформацію.

Серед операторів які використовують дану мережу є MTC (CDMA-450mHz). Декларується швидкість –до 3,1 Мбіт/с на загрузку і до 1,8 Мбіт/с на відправку інформації.

Також People Net (СDMA 800mHz), Utel (Beeline, Київстар,Life користуються їх послугами) використовуючи мережі UMTS/WCDMA-2100.

Технологія HSDPA — технологія високошвидкісного пакетного завантаження даних в UMTS мережах. Максимальна швидкість передачі даних 3,6Мбіт/c при протоколі HSDPA (надає UTEL).

WCDMA -технологія, на базі якої реалізовані стандарти зв'язку для мереж 3 покоління (3G), і має ряд переваг перед технологіями застосовуються в нинішніх GSM — мережах.

4 G – мережі: підтримують швидкість доступу до гігабайту (WiMaxRealease2)

GPS і A-GPS.

GPS (Global Positioning System) – система супутникового позиціонування. Працює під управлінням Міністерства Оборони США

Сьогодні побутові GPS-навігатори використовуються не тільки всіма пілотами і яхтсменами, але й стають популярними серед водіїв в подорожах. Наявність постійно оновлюваних карт робить позиціонування дуже точним.Це відкриває широкі можливості для планування маршрутів безпосередньо в польових умовах.

Робота системи GPS базується на визначенні координат місцезнаходження по відстані до супутників.

Це означає, що наші координати на Землі вираховуються на основі виміряних відстаней до групи супутників в космосі, а супутники виконують роль точно координованих точок відліку.

Для того щоб місцезнаходження було точнішим, ми повинні отримати дані мінімум від трьох супутників. В космосі на орбітах вище 20000 км знаходяться 32 супутника. Чим більше супутників надішлють дані на приймач –тим точніше буде місцезнаходження.Більшість навігаторів здатні приймати сигнал одночасно 12 супутників. Але це досить складно. Для цього потрібно знаходитись на відкритій місцевості і повинно бути вдале розташування супутників на небосхилі.

Всі навігатори обладнані звуковими підказками, що дає можливість не відволікатися від дороги.

В мобільних пристроях наявна функція A-GPS. Вона дозволяє визначати місцезнаходження за допомогою базових станцій мобільних операторів через GPRS. Таке позиціонування є точнішим, діє навіть в приміщеннях, але оплачується трафік інтернету. Вона може вимикатися на мобыльних пристроях.

еще рефераты
Еще работы по информатике