Лекция: Языки разметки

 

1 – корпус; 2 – пальник; 3 — переливна труба; 4 — сепаратор

 

Рисунок 10. Схема випарного апарата із зануреним пальником

 

Більш ефективне випарювання здійснюється в сучасних випарних апаратах із заглибними пальниками. При барботажі нагрітих газів через шар розчину створюється значна міжфазова поверхня й відбувається перемішування рідини бульбашками газу. У результаті досягається інтенсивний теплообмін.

У плоскій кришці корпуса 1 апарата розташований один пальник 2 або декілька пальників, занурених під рівень розчину, що випарюється. Рівень розчину в апараті підтримується постійним за допомогою переливної труби 3. Упарений розчин відділяється з конічного днища апарата, а кристали, що випадають тут, відсмоктуються за допомогою ерліфта. Парогазова суміш приділяється із простору над рідиною через сепаратор 4.

Для таких апаратів звичайно використовують спеціальні пальники горіння без полум’я, оснащені вогнетривкою насадкою, що у напруженому стані каталітично прискорює процес.

 

Переваги й недоліки.У барботажних випарних апаратах, що працюють при безпосередньому зіткненні розчину, що випарюється, і агента, що гріє, досягаються більш високі коефіцієнти теплопередачі, чим при випарюванні через стінку.

Языки разметки

Размеченный текст позволяет легко анализировать и обрабатывать текст. Он включает:

· текст, несущий смысловую информацию (infoset);

· разметку (markup), указывающую структуру текста.

Язык разметки предназначен для того, чтобы отразить данную структуру текста (т.е. определить значение участков текста).

еще рефераты
Еще работы по информатике