Реферат: Автори: Камель Г.І., доцент каф дм І птм


Реферат до деклараційного патента України на винахід № 71840А


Автори: Камель Г.І., доцент каф ДМ І ПТМ,

Яковлєва Г.Г, студентка ЗНТУ ІФЗ 411


РОТОРНИЙ ЖИВИЛЬНИК ВАРИЛЬНОГО КОТЛА


Винахід відноситься до машинобудування і головним чином до обладнання целюлозно-паперової промисловості для подання технологічної щепи у варильний котел безперервного варіння.

Роторний живильник є одним з основних вузлів завантажувального пристрою варильного котла. Він повинен безперервно за рік роботи подавати технологічну щепу у варильний котел. Він працює в екстремальних умовах: високий тиск 1,4 МА, температура 1600 С в лужному середовищі.

В основу винаходу поставлено завдання розроблення конструкції ротора роторного живильника для подання технологічної щепи з поліпшеними експлуатаційними характеристиками, тобто з підвищеною експлуатаційною стійкістю та надійністю, яка досягається шляхом конструктивних удосконалень.

Вирішення завдання досягається тим, що роторний живильник варильного котла, який містить сполучені робочими поверхнями конічні корпус з втулкою і ротор з наскрізними кишенями, основи та середньої перемички, на яких вироблена різьба, додатково має на конічній поверхні ротора комбіновану втулку з секторів-заглушників з листового металу і кілець наплавленого металу.

Пропонована комбінована втулка ротора, яка складається з секторів-заглушників з листового матеріалу і кілець з наплавленого металу дає можливість уникнути зварювальні напруження в роторі на ділянках секторів-заглушок , що й забезпечує ротору високі термомеханічні експлуатаційні характеристики.
еще рефераты
Еще работы по разное