Реферат: Для слухачів центру підвищення кваліфікації керівних працівників І спеціалістів державної служби зайнятості


Тематика рефератів на 2012 рік
для слухачів центру підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів державної служби зайнятості
Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України



I


Теми рефератів для директорів та заступників директорів базових центрів зайнятості.

2

ІІ

Теми рефератів для керівників та спеціалістів центрів зайнятості базового рівня, які працюють у відділах працевлаштування, взаємодії з роботодавцями, соціальних послуг (особисті консультанти шукачів роботи, особисті консультанти роботодавців).

4

III

Теми рефератів для керівників та спеціалістів центрів зайнятості базового рівня, які працюють у відділах активної підтримки, профнавчання, профорієнтації, соціальних послуг (спеціалісти з профорієнтації, спеціалісти з профнавчання).

6

ІV

Теми рефератів для заступників директорів, керівників та спеціалістів центрів зайнятості регіонального рівня, які працюють у відділах організації сприяння працевлаштуванню, організації надання послуг роботодавцям.

7

V

Теми рефератів для керівників та спеціалістів інспекцій по контролю за додержанням законодавства про зайнятість регіональних центрів зайнятості.

10

VI

Теми рефератів для керівників та спеціалістів відділів впровадження та супроводження ЄІАС

11

VІI

Теми рефератів для керівників та спеціалістів відділів інформаційної роботи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ регіональних центрів зайнятості

12

VIII

Теми рефератів для керівників та спеціалістів відділів організаційної роботи та загальних відділів регіональних центрів зайнятості

13

IX

Теми рефератів для керівників та спеціалістів контрольно-ревізійної служби регіональних центрів зайнятості

13

Х

Теми рефератів для керівників та спеціалістів відділів по роботі з кадрами та з питань державної служби регіональних центрів зайнятості

14

ХI

Теми рефератів для керівників та спеціалістів відділів бухгалтерського обліку базових і регіональних центрів зайнятості

18

ХІI

Теми рефератів для керівників та спеціалістів фінансово-аналітичних відділів регіональних центрів зайнятості

19

ХІII

Теми рефератів для керівників юридичних відділів та спеціалістів-юрисконсультів базових та регіональних центрів зайнятості

20

ХIV

Теми рефератів для керівників та спеціалістів відділу статистики, моніторингу та прогнозування регіональних центрів зайнятості

21

ХV

Теми рефератів для керівників та спеціалістів відділу капітального будівництва регіональних центрів зайнятості

22

ХVI

Теми рефератів для керівників та спеціалістів господарсько-договірних відділів регіональних центрів зайнятості

23
^ Теми рефератів для директорів та заступників директорів базових центрів зайнятості
1. Сутність та особливості організації діяльності базового центру зайнятості в сучасних умовах ринку праці.

2. Роль, місія і функції базових центрів зайнятості у реалізації соціально-економічної політики держави. Шляхи підвищення ефективності діяльності на прикладі конкретного центру зайнятості.

3. Досвід співпраці конкретного центру зайнятості з соціальними партнерами. Шляхи удосконалення соціального діалогу на базовому рівні.

4. Організація діяльності особистих консультантів шукачів роботи щодо прискорення працевлаштування осіб на прикладі конкретного центру зайнятості.

5. Організація діяльності особистих консультантів роботодавців щодо прискорення укомплектування вакансій на прикладі конкретного центру зайнятості.

6. Форми та методи активізації зусиль клієнтів щодо пошуку та підбору роботи. Досвід конкретного центру зайнятості.

7. Організація співпраці функціональних підрозділів базового центру зайнятості щодо працевлаштування молоді в сучасних умовах ринку праці. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

8. Організація співпраці функціональних підрозділів базового центру зайнятості щодо сприяння зайнятості сільського населення. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

9. Форми та методи підвищення ефективності організації професійного навчання безробітних під потребу роботодавців. Досвід роботи конкретного ЦЗ.

10. Форми та методи сприяння зайнятості населення в умовах скорочення попиту на робочу силу та збільшення користувачів послуг служби зайнятості. Досвід конкретного центру зайнятості.

11. Критерії оцінки функціональної ефективності базового центру зайнятості: досвід, проблемні питання та шляхи їх розв’язання, на прикладі конкретного центру зайнятості.

12. Основні напрями діяльності центру зайнятості по формуванню позитивного іміджу державної служби зайнятості. На прикладі конкретного центру зайнятості.

13. Формування організаційної культури персоналу служби зайнятості: досвід, проблемні питання та шляхи їх розв’язання. На прикладі конкретного центру зайнятості.

14. Підвищення кваліфікації спеціалістів центрів зайнятості як фактор забезпечення якості соціальних послуг на прикладі конкретного центру зайнятості.

15. Форми і методи забезпечення гендерної рівності при вирішенні питань зайнятості. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

16. Організація інформаційно-роз’яснювальної роботи в базовому центрі зайнятості (на прикладі конкретного центру зайнятості).

17. Удосконалення структури базових центрів зайнятості в Україні як фактор підвищення ефективності роботи її персоналу.

18. Організація профорієнтаційної роботи конкретного центру зайнятості щодо підвищення мотивації до праці в легальному секторі економіки.

19. Форми, методи та практичний досвід конкретного центру зайнятості щодо організації ефективної співпраці з роботодавцями в сучасних умовах ринку праці.

20. Досвід організації співпраці конкретного центру зайнятості з роботодавцями та навчальними закладами щодо професійного навчання безробітних.

21. Сутність, форми і методи вивчення центрами зайнятості потреб підприємств у робочій силі в сучасних умовах ринку праці. Досвід роботи конкретного центру зайнятості щодо організації професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців.

22. Форми і методи підвищення ефективності інформаційного обслуговування роботодавців на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.

23. Форми і методи підвищення ефективності інформаційного обслуговування населення на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.

24. Форми і методи роботи конкретного центру зайнятості щодо залучення безробітних до підприємництва і самозайнятості в сучасних соціально-економічних умовах.

25. Використання можливостей ЄІАС(.NET) при прийнятті управлінських рішень як механізм підвищення ефективності діяльності центру зайнятості.

26. Організація управління персоналом у конкретному центрі зайнятості та засоби оцінки ефективності управлінських рішень.

27. Технологічний контроль ефективності діяльності працівників центрів зайнятості. Засоби та шляхи вдосконалення на прикладі конкретного центру зайнятості.

28. Організація роботи керівника базового центру зайнятості щодо виконання фахівцями прийнятих рішень на прикладі конкретного центру зайнятості.

29. Механізм перерозподілу персоналу центру зайнятості на основі професійного розподілу робіт. Ефективність використання персоналу центру зайнятості.

30. Організація раціональної праці персоналу ЦЗ, рівномірного та ефективного навантаження на працівників в умовах соціально-економічних змін. На прикладі конкретного центру зайнятості.

31. Участь центрів зайнятості в розробці та реалізації програм зайнятості населення: досвід, проблемні питання та шляхи їх розв’язання. На прикладі конкретного центру зайнятості.

32. Механізм запобігання порушень у використанні коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

33. Об’єктивна необхідність оцінювання персоналу в державній службі зайнятості. Засоби оцінювання та їхнє практичне застосування на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.

34. Вплив мотиваційних факторів на ефективність управління персоналом у сфері державної служби. Застосування форм і методів мотивації на прикладі конкретного центру зайнятості.

36. Особливості управлінської діяльності керівника в службі зайнятості та напрями її удосконалення.

37. Форми та методи мотивації персоналу центру зайнятості щодо ефективного обслуговування клієнтів. Досвід конкретного центру зайнятості.

38. Забезпечення дотримання фінансової дисципліни на прикладі конкретного центру зайнятості.


^ Теми рефератів для керівників та спеціалістів центрів зайнятості базового рівня, які працюють у відділах працевлаштування, взаємодії з роботодавцями, соціальних послуг (особисті консультанти шукачів роботи, особисті консультанти роботодавців)
Методи вивчення процесів і тенденцій на місцевому ринку праці. Практика роботи конкретного центру зайнятості.

Досвід конкретного центру зайнятості зі сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю.

Індивідуалізація послуг, що надаються клієнтам центру зайнятості, як фактор прискорення працевлаштування на прикладі конкретного центру зайнятості.

Шляхи активізації зусиль клієнтів щодо пошуку та підбору роботи. Досвід конкретного центру зайнятості.

Особливості сприяння працевлаштуванню молоді в сучасних умовах ринку праці. Досвід конкретного центру зайнятості.

Удосконалення форм і методів роботи щодо сприяння зайнятості сільського населення. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

Методи формування в клієнтів упевненості у власних силах в процесі надання послуг на прикладі конкретного центру зайнятості.

Практика сприяння зайнятості безробітних, які тривалий час (більше одного року) не можуть знайти роботу. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

Особливості роботи з працевлаштування випускників загальноосвітніх шкіл та ПТУ на прикладі конкретного центру зайнятості.

Зміст та організація заходів щодо залучення безробітних до оплачуваних громадських робіт. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

Форми, методи та практичний досвід конкретного центру зайнятості щодо зміцнення взаємодії з роботодавцями в сучасних умовах ринку праці

Досвід співпраці конкретного центру зайнятості з роботодавцями та навчальними закладами при прогнозуванні потреб у професійному навчанні безробітних.

Сутність, форми і методи вивчення центрами зайнятості потреб підприємств у робочої силі в сучасних умовах ринку праці. Досвід роботи конкретного центру зайнятості щодо організації професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців.

Форми і методи роботи конкретного центру зайнятості щодо залучення безробітних до підприємництва і самозайнятості в сучасних соціально-економічних умовах.

Особливості роботи спеціалістів центрів зайнятості з роботодавцями щодо пошуку вакансій на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.

Особливості роботи спеціалістів центру зайнятості з роботодавцями щодо працевлаштування соціально вразливих верств населення на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.

Підвищення ефективності працевлаштування певних категорій безробітних шляхом надання дотацій роботодавцям на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.

Конфлікти між клієнтами та працівниками центрів зайнятості, шляхи розв’язання та способи їх профілактики на прикладі конкретного центру зайнятості.

Форми і методи підвищення ефективності інформаційного обслуговування роботодавців на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.

Особливості роботи особистого консультанта роботодавця щодо пошуку вакансій та прискорення їх укомплектування.

Особливості роботи особистого консультанта шукача роботи щодо прискорення працевлаштування клієнтів.



^ Теми рефератів

для керівників та спеціалістів центрів зайнятості базового рівня, які працюють у відділах активної підтримки, профнавчання, профорієнтації соціальних послуг(спеціалісти з профорієнтації, спеціалісти з профнавчання)

Особливості здійснення професійної орієнтації безробітних в сучасних умовах ринку праці на прикладі конкретного центру зайнятості.

Особливості професійної орієнтації молоді в контексті сучасних вимог ринку праці на прикладі конкретного центру зайнятості.

Навчання безробітних техніці самостійного пошуку роботи як засіб їх активізації на ринку праці на прикладі конкретного центру зайнятості.

Методи надання центрами зайнятості психологічної підтримки безробітним і шляхи їх вдосконалення на прикладі конкретного центру зайнятості.

Шляхи підвищення ефективності професійного навчання безробітних в сучасних умовах ринку праці. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

Особливості інформаційного забезпечення пошуку та підбору роботи клієнтами державної служби зайнятості в сучасних умовах ринку праці на прикладі конкретного центру зайнятості.

Шляхи удосконалення професійного навчання безробітних в сучасних умовах ринку праці на прикладі конкретного центру зайнятості.

Досвід роботи конкретного центру зайнятості з активної підтримки безробітних шляхом їх залучення до профнавчання.

Визначення напрямів підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних відповідно до потреб ринку праці в сучасних соціально-економічних умовах. Досвід діяльності конкретного центру зайнятості.

Шляхи підвищення ефективності роботи центру зайнятості з орієнтації молоді на робітничі професії.

Організація профінформаційного обслуговування населення і молоді. Досвід конкретного центру зайнятості.

Організація профорієнтаційної роботи конкретного центру зайнятості щодо підвищення мотивації до чесної праці в легальному секторі економіки.

Сутність, форми і методи вивчення центрами зайнятості потреб підприємств у робочої силі в сучасних умовах ринку праці. Досвід роботи конкретного центру зайнятості щодо організації професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців.

Форми і методи підвищення ефективності інформаційного обслуговування населення на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.



^ Теми рефератів

для заступників директорів, керівників та спеціалістів центрів зайнятості регіонального рівня, які працюють у відділах організації сприяння працевлаштуванню, організації надання послуг роботодавцям

Роль, завдання та засоби організації діяльності державної служби зайнятості щодо стабілізації ситуації на ринку праці.

Шляхи підвищення якості обслуговування клієнтів державною службою зайнятості в сучасних умовах ринку праці. З досвіду роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Організація роботи базових центрів зайнятості щодо контролю достовірності даних, які подаються безробітними для призначення їм матеріальної допомоги (на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості).

Форми та методи роботи підрозділів регіонального центру зайнятості в забезпечені базовими центрами зайнятості виконання замовлень роботодавців в підготовці кадрів за направленням центрів зайнятості.. На прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Організація взаємодії відділів регіонального центру зайнятості як засіб підвищення ефективності діяльності базових центрів в сучасних умовах ринку праці.

Механізм взаємодії регіонального і базових центрів зайнятості щодо прискорення працевлаштування клієнтів служби зайнятості (на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості).

Форми та методи організації роботи базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо прискорення працевлаштування молоді.

Засоби контролю діяльності базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо працевлаштування молоді.

Форми та методи організації роботи базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо прискорення працевлаштування жінок з дітьми.

Засоби контролю діяльності базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо працевлаштування жінок з дітьми.

Форми та методи організації роботи базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо прискорення працевлаштування осіб, які тривалий час перебувають на обліку.

Засоби контролю діяльності базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо працевлаштування осіб, які тривалий час перебувають на обліку.

Форми та методи організації роботи базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо прискорення працевлаштування категорій громадян, уразливих на ринку праці.

Засоби контролю діяльності базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо працевлаштування категорій громадян, уразливих на ринку праці.

Основні напрями координації роботи базових центрів зайнятості конкретного регіону щодо забезпечення технологічного контролю ефективності послуг населенню та роботодавцям.

Організація взаємодії регіонального центру зайнятості з місцевими органами влади в контексті сприяння зайнятості в регіоні.

Організація співпраці з соціальними партнерами щодо зменшення напруженості на ринку праці регіону. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Досвід та результати співпраці конкретного регіонального центру зайнятості з ДПА та Пенсійним Фондом щодо забезпечення контролю раціонального використання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Досвід та результати співпраці конкретного регіонального центру зайнятості з Фондом соціального захисту інвалідів щодо працевлаштування осіб з інвалідністю.

21. Організація співпраці підрозділів регіонального центру зайнятості у забезпеченні базовими центрами зайнятості єдиних стандартів надання соціальних послуг безробітним громадянам з професійного навчання у професійно – технічних та вищих навчальних закладах , у тому числі в навчальних закладах державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Форми, методи та практичний досвід конкретного регіонального центру зайнятості щодо ефективної взаємодії з роботодавцями в сучасних умовах ринку праці.

Регіональний центр зайнятості як суб’єкт реалізації державної політики зайнятості. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Критерії оцінки роботи персоналу регіонального центру зайнятості в контексті сприяння зайнятості в регіоні. Практика конкретного регіонального центру зайнятості.

Критерії оцінки функціональної ефективності базового центру зайнятості: досвід, проблемні питання та шляхи їх розв’язання. На прикладі конкретного центру зайнятості.

Особливості менеджменту регіонального центру зайнятості в сучасних соціально-економічних умовах.

Організація діяльності центрів зайнятості щодо забезпечення гендерної рівності. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Основні напрями діяльності центрів зайнятості по формуванню позитивного іміджу служби зайнятості на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Удосконалення структури державної служби зайнятості в Україні на регіональному (базовому) рівні як фактор підвищення ефективності роботи її персоналу.

Організація профілактичних заходів щодо недопущення зловживань спеціалістами базових центрів зайнятості при наданні соціальних послуг клієнтам служби зайнятості. На прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Практика застосування регіональним центром зайнятості профілактичних заходів та заходів у разі виявлення зловживань з боку недобросовісних безробітних. На прикладі конкретного центру зайнятості.

Основні засоби запобігання та протидії корупції в державній службі зайнятості на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів центрів зайнятості як складова забезпечення ефективної діяльності центрів зайнятості на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Підвищення ефективності роботи базових центрів зайнятості на основі використання результатів реалізації проектів міжнародних організацій в Україні. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Формування організаційної культури персоналу служби зайнятості: досвід, проблемні питання та шляхи їх розв’язання. На прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Інноваційна діяльність як фактор підвищення ефективності діяльності регіональної служби зайнятості.

Шляхи та методи підвищення відповідальності державних службовців – працівників регіональних та базових центрів зайнятості за результати діяльності служби зайнятості.

Використання можливостей ЄІАС. NET у підвищенні ефективності діяльності центрів зайнятості при прийнятті управлінських рішень на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Засоби, форми та методи удосконалення управління центром зайнятості регіонального рівня на прикладі конкретного центру зайнятості.

Пропозиції удосконалення законодавства з метою підвищення ефективності та забезпечення адресності послуг населенню та роботодавцям.

Розвиток інституту державної служби в Україні відповідно до Закону України «Про державну службу в Україні» (нова редакція).



^ Теми рефератів

для керівників та спеціалістів інспекцій по контролю

за додержанням законодавства про зайнятість


Практика проведення перевірок роботодавців (ст.5, ст. 8, п.п. 4,5 ст. 20 ЗУ «ПЗН»).

Практика проведення перевірок роботи базових центрів зайнятості щодо реєстрації, надання статусу безробітного громадянам, які звернулись за сприянням у працевлаштуванні до державної служби зайнятості.

Практика проведення перевірок базових центрів зайнятості щодо призначення безробітним (за визначеними категоріями) допомоги по безробіттю, її розміру та тривалості виплати відповідно до чинного законодавства.

Практика проведення перевірок базових центрів зайнятості щодо надання безробітному матеріальної допомоги по безробіттю, одноразової допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності.

Практика проведення перевірок базових центрів зайнятості щодо реєстрації та зняття з реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою.

Практика проведення перевірок базових центрів зайнятості щодо бронювання робочих місць для працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту.

Практика проведення перевірок базових центрів зайнятості щодо надання роботодавцю дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних.



^ Теми рефератів

для керівників та спеціалістів відділів впровадження та супроводження ЄІАС


Система ЄІАС «Служба зайнятості». Регламентні методи, їх функціональне призначення на прикладі конкретного центру зайнятості.

Методи адміністрування системи, їх функціональне призначення. Реєстр системи, регламент виконання технологічних операцій. Звіт про роботу користувача, журнал виконання методів на прикладі конкретного центру зайнятості.

Особливості адміністрування серверів Informix на прикладі конкретного центру зайнятості.

Основні принципи адміністрування ЄІАС «Служба зайнятості». Блок «Синхронізація даних». Робота регламентних методів, їх функціональне призначення. Монітор обміну даними. На прикладі конкретного центру зайнятості.

Впровадження електронного документообігу в державній службі зайнятості України (на прикладі конкретного центру зайнятості).

Подання звітів у електронному вигляді до органів виконавчої влади в Україні.

Подання звітів у електронному вигляді – світовий досвід.

Впровадження електронного документообігу в органах виконавчої влади України.

Система подання звітності у електронному вигляді роботодавцями в державній службі зайнятості України.

Адаптація роботи ЄІАС.Net в умовах дії Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Обмін даними державної служби зайнятості України з державними установами та реалізація цієї функції в ЄІАС.Net.

Налаштування серверів для встановлення ППП «Бухгалтеря».

Встановлення, налаштування ППП«Бухгалтеря» (на прикладі обраного центру зайнятості).

Використання електронного документообігу в світовій практиці.

Підготовка баз даних підсистеми ЄІАС «Соціальні послуги та фонд» служби зайнятості України базового рівня до імпорту. Проведення імпорту баз даних. Аналіз проведеного імпорту (на прикладі конкретного центру зайнятості).



^ Теми рефератів

для керівників та спеціалістів відділів інформаційної роботи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ регіональних центрів зайнятості


Основні РR-інструменти та їхнє використання у державній службі зайнятості (на прикладі роботи конкретного регіонального центру зайнятості).

Формування позитивного іміджу служби зайнятості як засіб підвищення ефективності її роботи. Досвід і напрацювання конкретного регіонального центру зайнятості.

Формування корпоративної культури та ділового іміджу співробітників центру зайнятості як невід'ємної частини функціонування служби зайнятості. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Принципи та методи здійснення зв'язків з громадськістю через засоби масової інформації, їхнє практичне застосування у роботі конкретного регіонального центру зайнятості.

Використання інформаційної роботи для забезпечення ефективної взаємодії центру зайнятості з роботодавцями як клієнтами служби зайнятості (на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості)

Ярмарки вакансій як один із засобів інформаційної роботи. Досвід конкретного центру зайнятості.

Пріоритети державної служби зайнятості в інформуванні громадськості на сучасному етапі.

Основні форми інформаційно-роз’яснювальної роботи служби зайнятості ( на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості).

Соціальна реклама як складова інформаційно-роз’яснювальної роботи державної служби зайнятості.

Основні канали комунікації та особливості використання їх на сучасному етапі.

Організація інформаційно-роз’яснювальної роботи в державній службі зайнятості (на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості).

Організація інформаційної роботи на регіональному та базовому рівнях (на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості).



^ Теми рефератів

для керівників та спеціалістів відділів організаційної роботи та загальних відділів регіональних центрів зайнятості



Порядок роботи із зверненнями громадян та організація особистого прийому громадян центром зайнятості.

Складання номенклатури справ, формування справ, оперативне зберігання документів, передача справ в архівний підрозділ.

Складання та оформлення службових документів.

Організація контролю за виконанням документів.

Порядок ведення діловодства, що містить інформацію з обмеженим доступом.

Порядок ведення загального діловодства в центрі зайнятості.

Організація інформаційного забезпечення діяльності центру зайнятості.

Використання ЄІАС як інструменту організаційно-інформаційного забезпечення діяльності центру зайнятості.

Досвід проведення організаційних заходів (засідань, нарад, урочистих заходів).

Організація службового діловодства в центрах зайнятості на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.



^ Теми рефератів

для керівників та спеціалістів контрольно-ревізійної служби

регіональних центрів зайнятості


1. Контрольно-ревізійна служба державної служби зайнятості: права та обов'язки. Досвід їх реалізації у практичній діяльності конкретного центру зайнятості.

2. Класифікація контролю та шляхи його вдосконалення на практиці роботи конкретного центру зайнятості.

3. Правове регулювання фінансового контролю в Україні. Форми і методи фінансового контролю в практиці роботи конкретного центру зайнятості.

4. Оформлення матеріалів планових ревізій як засіб підвищення ефективності діяльності державної служби зайнятості. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

5. Основні завдання та вимоги до ведення бухгалтерського обліку в бюджетних установах.

6. Методологічні основи, порядок організації і ведення бухгалтерського обліку в бюджетних організаціях України.

7. План рахунків в установах служби зайнятості, його структура та застосування в діяльності служби зайнятості. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

8. Порядок проведення контрольних заходів в установах, підвідомчих Державному центру зайнятості. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Запобігання корупції корупційним діянням у системі державного управління та їх профілактика у практичній роботі регіонального центру зайнятості.

Практичне застосування в центрах зайнятості нового антикорупційного законодавства. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Дисциплінарні стягнення. Матеріальна відповідальність. Застосування у контрольно-ревізійній роботі.

Запобігання порушень у використанні коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Досвід роботи конкретного регіонального центру зайнятості.



^ Теми рефератів для керівників та спеціалістів

відділів по роботі з кадрами та з питань державної служби


Кадрова політика державної служби зайнятості і особливості її реалізації на регіональному рівні

Шляхи удосконалення кадрової роботи в державній службі зайнятості.

Реалізація кадрової політики державної служби зайнятості. На прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Розвиток кадрового менеджменту в державній службі зайнятості. На прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Особливості формування кадрової політики державної служби зайнятості в сучасних соціально-економічних умовах

Шляхи підвищення ролі кадрової служби в управлінні персоналом в державній службі зайнятості.

Шляхи вдосконалення управління персоналом в державній службі зайнятості України в сучасних умовах ринку праці. Досвід роботи конкретного центру зайнятості.

Пріоритети роботи відділу по роботі з кадрами та з питань державної служби обласної служби зайнятості в сучасних умовах ринку праці.

Кадрова служба регіонального центру зайнятості: роль, функції, структура, тенденції розвитку на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Робота з кадрами в державній службі зайнятості: основні напрями та вплив на ефективність діяльності персоналу.

Планування і організація роботи відділів по роботі з кадрами та з питань державної служби в державній службі зайнятості.

Чисельність, склад і рух кадрів обласної служби зайнятості як один із чинників результативності роботи. На прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Конкурсний відбір при прийнятті на державну службу. Механізм застосування в практиці роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Форми та методи підбору кваліфікованих кадрів як важливий фактор ефективної діяльності служби зайнятості на прикладі роботи конкретного центру зайнятості.

Особливості професійного росту і службової кар’єри державних службовців в державній службі зайнятості. На прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Застосування принципу взаємозамінності працівників в роботі державної служби зайнятості на прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Критерії та можливості об'єктивної оцінки рівня компетентності керівних працівників та службовців державної служби зайнятості на прикладі роботи конкретного регіонального центру зайнятості.

Атестація державних службовців як фактор підвищення ефективності діяльності посадових осіб в реалізації соціально-економічної політики держави, запобігання проявам корупції на прикладі конкретного центру зайнятості.

Роль атестації та щорічного оцінювання виконання посадових обов’язків і завдань персоналу державної служби зайнятості у підвищенні їх професійності. На прикладі конкретного регіонального центру зайнятості.

Атестація державних службовц
еще рефераты
Еще работы по разное