Реферат: 1 Розкриття суті проблеми, на розв’язання якої були спрямовані рішення місцевої влади


1 Розкриття суті проблеми, на розв’язання якої були спрямовані рішення місцевої влади

Недостатній рівень забезпечення області:

молокопродуктами;

м’ясом ВРХ;

• Аналіз факторів, що спричинили проблему

Молокопродуктами забезпеченість області складає 72,3 %. Потреба області в яловичині забезпечена на 10 %. Це обумовлено значним зменшенням в районах поголів’я ВРХ, в тому числі і корів, протягом останніх 20 років.

Основною причиною зменшення поголів’я великої рогатої худоби, є складний фінансовий стан більшості сільськогосподарських формувань, недостатнє державне стимулювання, зношена матеріально-технічна база господарств, недостатній технологічний рівень веден­ня галузі.


2. Суть реформи/ реалізовані місцевою владою кроки

 • Опис цілей, поставлених місцевою владою при розв’язанні проблеми

Гарантоване забезпечення внутрішніх потреб області, збільшення виробництва, нарощення поголів’я худоби та птиці, запровадження інноваційних технологій, впровадження інвестиційних проектів.

   • Етапи/Послідовність дій

Збільшення валового виробництва продукції АПК за рахунок впровадження новітніх технологій для розширення асортименту продукції.

Забезпечення нарощування обсягів виробництва фруктів у перерахунку на одну людину в обсязі не меншому, ніж науково обґрунтована норма споживання.

Сприяння будівництву нових та реконструкції існуючих тваринницьких ферм.

Проведення організаційних заходів спрямованих на закупівлю телиць у господарствах населення.

Введення нових потужностей з метою підвищення продуктивності галузі тваринництва.

Розвиток інфраструктури аграрного ринку області.



3.Отриманий ефект від запровадження місцевої реформи

• Кількісно-вимірювальний результат реформи

Критерій ефективності сільськогосподарського виробництва – це рівень і темпи збільшення валової продукції. Завдяки реалізації передбачених заходів обсяг валової продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств за 9 місяці 2011 р. зріс в порівнянні до минулого року на 5,2 % і становить 5,4 млрд.грн.

^ У галузі рослинництва:

Щодо урожаю 2011 року, прогнозується посів озимих зернових культур провести на площі 265,5 тис.га , (+16,2 тис га, 106%до м.р).

з них:

- пшениці – 205.8 тис. га (на рівні м.р.),

- ячменю – 5,5 тис. га (на 0,9 тис. га більше),

- жита – 14,9 тис. га (на 0,4 тис. га більше).

Проведено посів озимих зернових культур на площі 202,9 тис.га, що становить 89,7% до прогнозу.

Нові енергозберігаючі технології виробництва, які вдало освоюються сільгоспвиробниками області, використання якісного насіння, ефективних добрив, засобів захисту рослин незважаючи на несприятливі погодно-кліматичні умови дали можливість аграріям Київщини отримати урожай зернових - 1810 тисяч тонн, очікуємо що буде всього 2250 тисяч тонн.

Для збереження виробленої плодоовочевої продукції та отримання її споживачем із якісними та поживними властивостями в області будуються 12 нових сучасних овочесховищ на 68 тис.тонн із застосуванням інноваційних технологій зберігання.

До кінця року буде введено в експлуатацію 3 овочесховища загальною місткістю 15 тис. тонн. Що забезпечить можливість зберігання в 2011-2012 маркетинговому році 160 тис.тонн продукції.

Щодо удосконалення інфраструктури зернового ринку, в область залучено потужного інвестора ТОВ «Нібулон» який планує, запустити два великих річкових термінали на Дніпрі у Переяслав - Хмельницькому та Кагарлицькому районах та один елеваторний комплекс у Тетіївському районі, будівництво якого розпочато в вересні поточного року.

^ У галузі тваринництва: Маємо збільшення виробництво м'яса худоби та птиці по всіх категоріях – 202,1 тис. тонн (105,3%).

За рахунок ведення додаткових потужностей ТОВ "Комплекс Агромарс" та впровадження новітніх технологій по утриманню та відтворенню тварин, плануємо збільшення виробництва м'яса птиці до 250 тис. тонн на рік.

В галузі свинарства нараховується 524,8 тис. голів свиней, з них в сільськогосподарських підприємствах 356,5 тис. гол.

По всіх категоріях господарств поголів'я ВРХ налічується 156,4 тис. голів та 79,8 тис. гол. корів.

З початку року поголів'я ВРХ збільшено на 5,8 тис. голів.

Станом на 24.10.2011 р. закуплено 1293 голів телиць в господарствах населення для поповнення стада ВРХ.

Важливим кроком для стабілізації та подальшого розвитку галузі АПК, є успішна реалізація близько п’ятидесяти інвестиційних проектів по різних напрямках, на суму понад 4 млрд. грн., з впровадженням яких буде вирішено комплекс соціальних проблем області, через створення робочих місць і наповнення місцевих бюджетів.
еще рефераты
Еще работы по разное