Реферат: Тема випуску




№20 від 03 червня 2011 року


Тема випуску – наші діти

Надворі стоять чудові травневі дні, наповнені пахощами квітів та щебетом птахів. Вони, зазвичай, означають закінчення навчального року. Тож, для декого з дітей завершується певний важливий етап у житті. Для шестирічок закінчується перебування в дитсадку і вони готуються до школи, для учнів четвертих класів теж настає більш відповідальна пора. На випускників шкіл чекає доросле самостійне життя.



Дитсадочку, прощавай!



Чудове свято випуску малят відбулося в Шелестівському дошкільному закладі. В актовому залі дитсадка зібралися мами й тата, бабусі й дідусі тих, хто восени вперше сяде за шкільні парти.

Під музичний супровід та аплодисменти присутніх до зали заходять завтрашні школярики, схожі на крихітних принців та принцес – красиві, усміхнені, у святковому вбранні. Сьогодні вони – іменинники. За час перебування в дитсадочку вже встигли вивчити букви й цифри, безліч пісень та віршів, навчилися перевтілюватися у казкових героїв. Тож, до школи підготувалися належним чином.

Найкращі побажання, подарунки та оплески цього дня були саме для них. А на аплодисменти талановиті дітлахи заслужили сповна. Хіба може залишити байдужим хоч когось дитяча безпосередність та щирість при виконанні пісень та віршів про дружбу, дитсадок, школу. Чимало побажань прозвучало на адресу маленьких випускників з вуст вихователів, молодших вихованців дитсадка та батьків. А бабуся одного з них - Н. С. Криворучко подарувала для них пісню.

В пам’ять про дитячий садок сільська рада подарувала дітлахам канцтовари для першокласників, завідуюча ДНЗ С. А. Непомяща вручила кожному Диплом випускника. А, насамкінець, хлопчики та дівчатка виконали вальс.



Над школою лунає останній дзвінок.


Це свято хвилююче і радісне водночас. Радісне для дітвори, яка восени знову сяде за шкільні парти. Але це буде лише 1-го вересня. А зараз на них чекає тепле літо зі своїми розвагами та відпочинком. Одні ходитимуть в походи, інші ніжитимуться на морському узбережжі, відпочиватимуть в оздоровчих таборах. Хвилююче свято для випускників, а ще більше – для їх батьків. Мами й тата переймаються гордістю за своїх дорослих дітей, але всім їм сумно від того, що дитинство закінчилося і попереду їх доньок та синів чекають невідомі дороги дорослого життя з його принадами та випробуваннями. І хвилюються батьки, чи не розгубляться діти у цьому вирі життя… Чи зуміють перебороти труднощі, з якими доведеться зустрітися… І непрохані сльози мимоволі накочуються на очі …


Клас за класом, від несміливих першачків до впевнених у собі одинадцятикласників, шикуються школярі на шкільну лінійку. Цьогорічне свято пройшло не традиційно. На свій останній у житті урок 11-й клас запросив найкращих друзів – усе шкільне братство. На подвір’ї навчального закладу зайняли своє почесне місце парти зі шкільними речами – підручниками, зошитами, креслярським приладдям, глобусом. Кожен клас, заходячи до імпровізованого шкільного кабінету, довів, що зміг належним чином підготуватися до “відкритого уроку”, висловлюючи віршовані та пісенні вітання й побажання своїм старшим товаришам. Одинадцятикласники, у свою чергу, дякували вчителям за терпіння і любов до них, за те, що навчали не лише наукам, а й життєвим премудрощам.

Зазвичай, право надати останній дзвоник мають кращі учні. Цього року школа не надавала такої переваги жодному із них. Мабуть, не так важливо те, хто досяг більших висот у вивченні окремих наук або в спорті, чи виявив артистичність на шкільних заходах. Головне, кожен випускник – особистість, яка залишила про себе в рідній школі особливі спогади. Навчальний заклад може гордитися своїми учнями, серед яких – майбутні математики і агрономи, військові і вчителі, спортсмени і менеджери. Цього року школа випустила золотих медалісток - Дашу Шотадзе та Інну Пономаренко а також володарку срібної медалі – Аню Федоренко. Багато учнів отримали Почесні грамоти .

Сьогодні в школі випускний.

Свята, що проходять в Шелестівській загальноосвітній школі, дарують безліч приємних хвилин. Вдало підібрана музика, чудові концертні номери, пошите зі смаком вбрання для юних артистів дарує глядачам естетичну насолоду. І в цьому велика заслуга заступника директора з позакласної роботи Т. М. Пономаренко.

Випускний бал – особлива подія. Привітати одинадцятикласників з отриманням атестатів щоразу приходить ледь не все село. Кожному цей день навіює свої особисті спогади – приємні і щемливі. Тож, емоції переповнюють як батьків, так і самих випускників. Захоплено дивляться на винуватців свята рідні та вчителі. Вчорашні учні ніби враз подорослішали, перетворившись на галантних кавалерів та елегантних красунь.

Випускників щиро привітали сільський голова В. Г. Гуртовий, керівник апарату Коломацької райдержадміністрації С. В. Беспалий, методист районного відділу освіти Н. С. Криворучко. Зворушливими були промови батьків та вчителів. Боже благословення закликав на них отець Миколай та подарував кожному іконку. Від сільської ради випускники отримали пам’ятні знаки, як символ любові до рідного краю.

Розпочинаючи свій прощальний шкільний вечір, випускники запросили на шкільний поріг перш за все своїх учителів, які на протязі всього шкільного життя вкладали в них всю душу, сіючи “розумне, добре і вічне”. Вчительська праця легкою ніколи не була. Тож, в останній шкільний день учителі почули від своїх вихованців немало щирих вдячних слів. Кожному працівнику школи, від директора до кухаря, одинадцятикласники підготували окрім слів вдячності та букетів квітів особливий подарунок – пісню або танок. Тож, перевдягатися їм довелося доволі часто.Чимало хвилюючих миттєвостей чекало на батьків випускників. Шість сімей, які випускали зі школи своїх молодших дітей, отримали за давнім українським звичаєм, на згадку про цю подію, житні вінки. Самим одинадцятикласникам школа подарувала дзвіночки.

Свято проходило в напрочуд задушевній атмосфері. Добрі побажання чергувалися з гарними концертними номерами. Все це справляло надзвичайно приємне враження. Досить зворушливо виглядав вальс випускників зі своїми батьками, прощальний вальс у виконанні самих випускників та останній дзвінок, даний на прощання кожним учнем, який цього року закінчує Шелестівську школу.

Захват присутніх викликав феєрверк, який забезпечили батьки випускників 2011 року.





еще рефераты
Еще работы по разное