Реферат: Про хід виконання програми запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з утриманням та експлуатацією мостових споруд на водних об’єктах району, затвердженої рішенням районної ради від 10 квітня 2009 року №598



проект


УКРАЇНА

БЕРЕЗНІВСЬКА РАЙОННА РАДА

Рівненської області

Шосте скликання

(Тринадцята сесія)

РІШЕННЯ


від "____"____________2012 року №_____


Про хід виконання програми запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з утриманням та експлуатацією мостових споруд на водних об’єктах району, затвердженої рішенням районної ради від 10 квітня 2009 року №598


Відповідно до пункту 16 частини 1 статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", заслухавши інформацію начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації Гарасимчука Р.Ю. про хід виконання програми запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з утриманням та експлуатацією мостових споруд на водних об’єктах району, затвердженої рішенням районної ради від 10 квітня 2009 року №598, районна рада

в и р і ш и л а:


1.Інформацію начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації Гарасимчука Р.Ю. про хід виконання програми запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з утриманням та експлуатацією мостових споруд на водних об’єктах району, затвердженої рішенням районної ради від 10 квітня 2009 року №598, взяти до відома.


^ Голова ради В.Лашта


Інформація

про хід виконання програми запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з утриманням і експлуатацією мостових споруд на водних об’єктах району, затвердженої рішенням районної ради від 10 квітня 2009 року №598


Програма запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з утриманням і експлуатацією мостових споруд на водних об’єктах району спрямована на реалізацію державної політики щодо створення безпечних умов життєдіяльності населення, розвитку соціальної сфери села, недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на водних об'єктах, мінімізації їх наслідків та охорони життя населення, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

Основними завданнями Програми є:

влаштування і утримання мостових переправ через річку Случ та інші водні об’єкти в населених пунктах району;

своєчасне проведення аварійно-відновлювальних та інших невідкладних робіт у випадку загрози та виникнення надзвичайних ситуацій;

проведення регламентних ремонтних робіт конструктивних елементів мостових споруд.

На даний час на р.Случ встановлені і утримуються місцевими громадами мостові споруди із комплектів понтонно-мостового парку (ПММ) та важкого механізованого мосту (ТММ) в селах Хотин, Князівка, Більчаки, Вітковичі.

Робочою групою періодично проводяться обстеження мостових переправ із складанням відповідних актів з метою усунення виявлених недоліків.

Відпрацьовані інструкції щодо організації комендантської служби на понтонно-мостових переправах, за мостовими спорудами закріплені відповідальні особи, які забезпечені бензопилами та шанцевим інструментом.

З виконавчими комітетами сільських рад укладені договори користування військовим майном, закріпленим на праві оперативного управління за Березнівською райдержадміністрацією.

У ході підготовки до пропуску льодоходу і весняної повені щороку зусиллями сільських громад виконується ряд заходів щодо захисту мостових переправ на р.Случ в селах Хотин, Князівка, Вітковичі. Виконані ремонтні роботи по ліквідації пробоїн на мостовій споруді з комплектів ПМП в с.Князівка, які виникли внаслідок тривалого терміну експлуатації.

У зв’язку із руйнуванням льодорізів у межах мостової переправи с.Вітковичі, в оперативному плані на підставі укладеного договору залучались фахівці аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління МНС України в Рівненській області, якими здійснено комплекс робіт по очищенню русла річки від льоду. Відшкодування затрат на проведення аварійно-рятувальних робіт здійснювалось за рахунок коштів резервного фонду районного бюджету.

У 2011 році з бюджету Вітковицької сільської ради виділені кошти в сумі 60 тис.грн. для влаштування додаткових конструкцій льодорізів, які зможуть забезпечити максимальну силу опору під час пропуску льодоходу. Вищевказані роботи виконані силами інженерного підрозділу Збройних Сил України.

Протягом 2011 року на виконання вищевказаної програми рішенням районної ради від 24 березня 2011 року були затверджені видатки в сумі 140 тис.грн. для проведення ремонтних робіт мостової споруди в с.Більчаки та влаштування додаткових конструктивних елементів, однак по ряду причин дані заходи не були профінансовані, а кошти перерозподілені на інші видатки.

У зв’язку з цим вважаю за доцільне, при внесенні змін до районного бюджету на 2012 рік передбачити необхідні кошти для реалізації вищевказаних заходів.


Начальник відділу з питань

надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Р.Гарасимчук


^ АРКУШ - ПОГОДЖЕННЯ
рішення Березнівської районної ради

від «____» _____________ 2012 року № ____


Про хід виконання програми запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з утриманням та експлуатацією мостових споруд на водних об’єктах району, затвердженої рішенням районної ради від 10 квітня 2009 року №598


Рішення підготував:


Начальник відділу з питань

надзвичайних ситуацій

районної державної адміністрації Р.Гарасимчук


ПОГОДЖЕНО:


Заступник голови районної ради С.Михальчук


Перший заступник

голови районної державної адміністрації С.Федоренко


Голова постійної комісії районної ради

з питань розвитку села, агропромислової

політики, земельних відносин,

природних ресурсів та екології П.Белюшко


Керуючий справами

виконавчого апарату районної ради Б.Дроженець


Начальник відділу організаційного та

правового забезпечення діяльності ради Н.Снітко


Головний спеціаліст з правових питань

відділу організаційного та правового

забезпечення діяльності ради В.Мадей
еще рефераты
Еще работы по разное