Реферат: Прилуцька районна державна адміністрація черн І г І всько ї област І


У
К Р А Ї Н А

ПРИЛУЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Ч Е Р Н І Г І В С Ь К О Ї О Б Л А С Т І

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я


Від 1 березня 2012 р. № 74

Про постійно діючу комісію

з питань вибору земельних ділянок

для розміщення об'єктів

в Прилуцькому районі


Відповідно до пункту 2 статті 21 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, статей 17, пункту 12 розділу X “Перехідні положення” Земельного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 року № 427 “Про затвердження Порядку вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів”:


1. Створити постійно діючу комісію з питань вибору земельних ділянок для розміщення об’єктів в Прилуцькому районі (далі - Комісія).


2. Затвердити склад Комісії (додається).


3. Затвердити положення про Комісію (додається)


4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації А.В. Стукалову.



Голова районної

державної адміністрації О.В. Нестеренко


ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

голови райдержадміністрації

від 1 березня 2012 р.

№ 74


Склад

постійно діючої комісії з питань вибору земельних ділянок

для розміщення об’єктів в Прилуцькому районі


Стукалова Антоніна Володимирівна - перший заступник голови райдержадміністрації, голова комісії


Мирвода Григорій Іванович - заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, заступник голови комісії


Євтушенко Ольга Андріївна - заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, секретар комісії


Члени ради:


Аніщенко Артем Юрійович - начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації


Горяйнова Зоя Юріївна - заступник начальника управління Держкомзему в Прилуцькому районі


Дідусенко Ніна Володимирівна - головний спеціаліст Державного управління охорони навколишнього природного середовища


Стрєкозов Микола Єгорович - головний державний санітарний лікар району


- начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації, головний архітектор району


Сільський, селищний голова - за визначенням


Представник замовника - за визначенням


Землекористувач

(представник землекористувача) - за визначенням


З

аступник керівника апарату,

начальник відділу організаційно -

кадрової роботи райдержадміністрації Т.І. Мирвода


ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

голови райдержадміністрації

від 1 березня 2012 р.

№ 74


П О Л О Ж Е Н Н Я

про постійно діючу комісію з питань вибору земельних ділянок

для розміщення об’єктів в Прилуцькому районі


1. Постійно діюча комісія з питань вибору земельних ділянок для розміщення об’єктів в Прилуцькому районі (далі Комісія) утворена при Прилуцькій районній державній адміністрації, є консультативно-дорадчим органом.

2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, Указами та розпорядженнями Президента України, постановами Верховної ради та Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови районної державної адміністрації, а також цим Положенням.


3. Комісія відповідно до покладених на неї завдань розглядає питання, які пов’язані з вибором земельних ділянок для розміщення об’єктів на території району.

4. Комісія має право:


4.1. У разі потреби залучати до розгляду питань, що належить до її компетенції, відповідних представників структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування району, районних установ та організацій;

4.2. Одержувати в установленому законодавством порядку та обсягах від органів місцевого самоврядування району, районних установ та організацій необхідну інформацію.


5. Склад Комісії:


5.1. Комісія утворюється у складі голови, його заступника, членів Комісії та секретаря Комісії, до роботи в Комісії також залучаються власники та користувачі земельних ділянок, які пропонуються до вибору, представник заявника.

5.2. У разі відведення земельної ділянки для розробки корисних копалин або забудови території на площах їх залягання Комісія може залучити до роботи в ній представників органів державного геологічного контролю та органів державного гірничого нагляду для отримання додаткової інформації щодо можливості вибору земельної ділянки для розміщення об’єктів.

5.3. Персональний склад Комісії та Положення про Комісію затверджуються розпорядженням голови райдержадміністрації.


6. Порядок роботи Комісії:

6.1. Організаційною формую роботи Комісії є засідання, що проводяться за рішенням голови комісії, який організовує її роботу і несе персональну відповідальність за виконання покладених на неї функцій, а у разі його відсутності засідання проводить заступник голови Комісії.

62. Комісія під час виконання покладених на неї завдань взаємодіє з центральними та місцевими органами виконавчої влади, структурними підрозділами райдержадміністрації, а також з районними установами та організаціями.

6.3. Засідання проводиться в міру необхідності.

6.4. Засідання є правомочним, якщо на ньому присутня більша половина членів комісії, включаючи голову, його заступника та секретаря.

6.5. Матеріали для розгляду подаються заявником, або представником заявника.

6.6. Комісія протягом двох тижнів після отримання матеріалів:

- обстежує бажане місце розташування об'єктів, погоджує орієнтовний розмір земельної ділянки, умови її вилучення або зміни цільового призначення з урахуванням містобудівної документації, місцевих правил забудови та комплексного розвитку території;

- вивчає питання щодо запобігання негативному впливу на навколишнє природне середовище, забезпечення формування екологічної мережі, поліпшення малопродуктивних угідь шляхом нанесення родючого шару ґрунту, знятого під час будівництва об'єктів, тощо;

- пропонує інші земельні ділянки для можливого розміщення об'єктів насамперед з малопродуктивних земель та земель несільськогосподарського призначення.


6.7. Секретар Комісії формує перелік матеріалів на чергове засідання та складає порядок денний.


6.8. Результати роботи Комісії оформляються актом, у якому зазначаються:

- склад комісії;

- назва об’єкта, для розміщення якого здійснюється вибір земельної ділянки, його основні характеристики, орієнтовний розмір земельної ділянки з урахуванням перспективи її розширення тощо;

- умови вилучення (викупу) земельної ділянки;

- основні характеристики земельної ділянки (правовий режим земель, склад угідь та їх продуктивність, якісна характеристика ґрунтового покриву, наявність особливо цінних земель, будівель, споруд, багаторічних та дерево-чагарникових насаджень тощо);

- орієнтовна сума збитків, яка підлягатиме відшкодуванню власнику землі чи землекористувачу;

- орієнтована сума втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, пов’язаних з вилученням земель;

- можливість поліпшення малопродуктивних земель шляхом нанесення родючого шару ґрунту, знятого під час будівництва об’єктів, тощо.

6.9. У разі неможливості вибору земельної ділянки в акті зазначається мотивоване обґрунтування відмови.

6.10. Акт вибору земельних ділянок для розміщення об’єктів підписується головою і членами Комісії, скріплюється печатками і разом з матеріалами, що використовувались під час його складання, передається юридичній особі, для подання до райдержадміністрації з метою прийняття відповідного рішення.


З

аступник керівника апарату,

начальник відділу організаційно -

кадрової роботи райдержадміністрації Т.І. Мирвода
еще рефераты
Еще работы по разное