Реферат: Пенсійний фонд України в Дарницькому районі м. Києва інформує



Пенсійний фонд України в Дарницькому районі м. Києва інформує:

Щодо визначення заробітної плати під час призначення пенсії,
якщо втрачено первинні документи про її нарахування та виплату


Кабінет Міністрів України постановою від 29 лютого 2012 року № 166 вніс зміни до Порядку визначення заробітної плати (доходу) для призначення пенсії в разі втрати документів про її нарахування та виплату.

Порядок визначення заробітку для призначення пенсії в разі втрати

первинних документів про нарахування особі заробітної плати

За наявності підприємства, на якому працювала особа, або його правонаступника, заробітну плату визначають виходячи з розміру середньої заробітної плати за відповідною професією (посадою) на зазначеному підприємстві, що була кожного місяця роботи, за який втрачено документи про нарахування та виплату заробітної плати.

Якщо ж на підприємстві або в його правонаступника немає відповідних професій (посад), заробітну плату визначають виходячи з розміру середньої заробітної плати за аналогічною професією (посадою) на зазначеному підприємстві або в його правонаступника, що була кожного місяця роботи, за який втрачено документи.

^ Якщо на підприємстві втрачено всі первинні документи

про нараховану заробітну плату

У разі повної втрати первинних документів про нарахування й виплату заробітної плати (доходу) за відповідний період зарплату визначають за відповідною професією (посадою) на зазначеному підприємстві за календарний рік, що передує року, з якого призначають пенсію.

Довідку про заробітну плату в таких випадках надає підприємство, на якому працювала особа, або його правонаступник.

^ Якщо підприємство ліквідовано

У разі коли підприємство, установу, організацію ліквідовано, а документи в орган вищого рівня або архівні установи не передано, заробітну плату для призначення пенсії визначають виходячи з мінімальної тарифної ставки (посадового окладу) за відповідною або аналогічною професією (посадою), передбаченої відповідною галузевою угодою, за календарний рік, що передує року, з якого призначають пенсію.

Такі довідки видає управління праці та соціального захисту населення районних державних адміністрацій, структурні підрозділи з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах рад.

Слід зазначити, що колишнім працівникам банків, їх структурних підрозділів у разі коли завершено процедуру ліквідації банків, а документи в орган вищого рівня або архівні установи не передано, довідки про заробітну плату видає за певний період Національний банк України виходячи з місячної тарифної ставки за відповідною або аналогічною посадою чи професією у структурних підрозділах ліквідованого банку (за наявності таких даних).

^ Під час обчислення заробітку особи може бути застосовано

мінімальну заробітну плату

На бажання особи, якій призначають пенсію, в усіх зазначених випадках коефіцієнт заробітної плати (доходу) за кожний місяць, за який втрачено первинні документи про нарахування та виплату заробітної плати (доходу), визначають виходячи з мінімальної заробітної плати за відповідний період. Для цього особа подає в орган, що призначає пенсію, відповідну заяву.

^ Застосування Порядку

Вищенаведений механізм визначення заробітку може бути застосовано:

для призначення пенсії;

у разі втрати підприємствами, установами, організаціями первинних документів про нарахування та виплату заробітної плати (доходу) у звязку із стихійним лихом, аваріями, катастрофами або з інших незалежних від застраховної особи обставин;

у разі, якщо страховий стаж особи починаючи з 1 липня 2000 року становить менш як 60 місяців, тобто коли в законодавстві передбачено обовязкове надання довідки про заробіттну плату за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв;




для підтвердження втраченого заробітку за період страхового стажу до 1 січня 1998 року, отриманого лише за основним місцем роботи.

^ Якщо втрачено документи про заробіток після 1998 року

Заробітну плату (дохід) для призначення пенсії за період страхового стажу застрахованої особи за кожний місяць страхового стажу починаючи з 1 січня 1998 року визначають за даними Державного реєстру фізичних осіб – платників податків і Державного реєстру загальнообовязкового державного соціального страхування. А коли таких даних немає – заробітну плату визначають у зазначеному вище порядку.


Важливо

Відсутність на підприємстві, в установі, організації або в їх правонаступника документів про нарахування та виплату заробітної плати (доходу), а також час та причини, що призвели до втрати таких документів, підтверджується довідкою роботодавця, правонаступника органу вищого рівня, Національного банку України щодо ліквідованих банків або відповідної архівної установи.


УПФУ в Дарницькому районі

м. Києва

еще рефераты
Еще работы по разное