Реферат: Положення про загальні збори учасників публічного акціонерного товариства комерційного банку «індустріалбанк»



Положення про загальні збори учасників ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ «ІНДУСТРІАЛБАНК»:

Останні зміни до Положення затверджені загальними зборами учасників Банку 15.04.2011 року (протокол № 01).

Положення визначає правовий статус, порядок підготовки, скликання та проведення загальних зборів учасників Банку – засновників та акціонерів, які є власниками акцій Банку, а також прийняття ними рішень.


ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ УЧАСНИКІВ

ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНОГО КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ «ІНДУСТРІАЛБАНК»

(нова редакція з урахуванням останніх змін)

1. Загальні положення
1. Положення про загальні збори учасників ^ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНОГО КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ "ІНДУСТРІАЛБАНК" (далі - Положення) розроблено відповідно до закону України про акціонерні товариства (далі Закон), Статуту ^ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНОГО КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ "ІНДУСТРІАЛБАНК" (далі - Банк), інших нормативно-правових актів, а також рекомендацій Принципів корпоративного управління та Кодексу корпоративного управління ^ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНОГО КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ "ІНДУСТРІАЛБАНК".
2. Положення визначає правовий статус, порядок підготовки, скликання та проведення загальних зборів учасників Банку – засновників та акціонерів, які є власниками акцій Банку (далі - загальних зборів), а також прийняття ними рішень.

3. Положення затверджується загальними зборами учасників Банку і може бути змінено та доповнено лише зборами.

4. Загальні збори є вищим органом управління Банку.

5. Загальні збори як вищий орган управління Банку мають право приймати рішення з усіх питань діяльності Банку, у тому числі і з тих, що передані загальними зборами до компетенції Спостережної ради або Правління Банку.

6. Компетенція загальних зборів визначається законодавством України та Статутом Банку.

7. Загальні збори не мають права приймати рішення з питань, не включених до порядку денного загальних зборів.

8. Банк зобов'язаний щороку скликати загальні збори (річні загальні збори).

Річні загальні збори Банку проводяться не пізніше 30 квітня наступного за звітним року.

До порядку денного річних загальних зборів обов'язково вносяться питання, передбачені пунктами 2.10, 2.11 і 2.21 частини другої розділу 2 цього Положення.

Не рідше ніж раз на три роки до порядку денного загальних зборів обов'язково вносяться питання, передбачені пунктами 2.16 та 2.17 частини другої розділу 2 цього Положення.

Усі інші загальні збори, крім річних, вважаються позачерговими.

9. Загальні збори учасників проводяться за рахунок коштів Банку. У разі якщо позачергові загальні збори проводяться з ініціативи учасника (учасників), цей учасник (учасники) оплачує (оплачують) витрати на організацію, підготовку та проведення таких загальних зборів.
^ 2. Компетенція загальних зборів
1. Загальні збори учасників Банку можуть вирішувати будь-які питання діяльності Банку.

2. До виключної компетенції загальних зборів учасників Банку належить:

2.1. Визначення основних напрямів діяльності Банку та затвердження звітів про їх виконання;

2.2. Внесення змін та доповнень до статуту Банку;

2.3. Прийняття рішення про анулювання викуплених акцій;

2.4. Прийняття рішення про зміну типу Банку;

2.5. Прийняття рішення про розміщення акцій;

2.6. Прийняття рішення про збільшення статутного капіталу Банку;

2.7. Прийняття рішення про зменшення статутного капіталу Банку;

2.8. Прийняття рішення про дроблення або консолідацію акцій;

2.9. Затвердження положень про Загальні збори учасників Банку, Спостережну раду Банку, Правління Банку та Ревізійну комісію Банку, а також внесення змін до них;

2.10. Затвердження річного звіту Банку, річних результатів діяльності Банку, включаючи його дочірні підприємства;

2.11. Розподіл прибутку і збитків Банку з урахуванням вимог передбачених законом;

2.12. Прийняття рішення про викуп Банком розміщених ним акцій, крім випадків обов'язкового викупу акцій, визначених статтею 68 Закону України «Про акціонерні товариства»;

2.13. Прийняття рішення про форму існування акцій;

2.14. Затвердження розміру річних дивідендів, з урахуванням вимог, передбачених законом;

2.15. Прийняття рішень з питань порядку проведення загальних зборів учасників Банку;

2.16. Обрання (призначення) Голови, Заступника Голови та членів Спостережної ради Банку, надалі по тексту - «члени Спостережної ради», затвердження умов цивільно-правових договорів, трудових договорів (контрактів), що укладатимуться з ними, встановлення розміру їх винагороди, обрання особи, яка уповноважується на підписання договорів (контрактів) з членами Спостережної ради Банку;

2.17. Прийняття рішення про припинення повноважень (звільнення) членів Спостережної ради Банку, за винятком випадків передбачених Законом України «Про акціонерні товариства»;

2.18. Обрання Голови та членів Ревізійної комісії Банку, прийняття рішення про дострокове припинення їх повноважень (звільнення), затвердження умов цивільно-правових договорів, що укладатимуться з ними, встановлення розміру їх винагороди, обрання особи, яка уповноважується на підписання договорів з членами Ревізійної комісії Банку;

2.19. Затвердження звітів та висновків Ревізійної комісії та зовнішнього аудитора Банку;

2.20. Прийняття рішення про виділ та припинення Банку, про ліквідацію Банку, про призначення ліквідатора (обрання ліквідаційної комісії) Банку, затвердження порядку та строків ліквідації, порядку розподілу між учасниками майна Банку, що залишається після задоволення вимог кредиторів, і затвердження ліквідаційного балансу Банку;

2.21. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Спостережної ради Банку, звіту Правління Банку, звіту Ревізійної комісії Банку;

2.22. Затвердження кодексу корпоративного управління Банку;

2.23. Обрання комісії з припинення Банку;

2.24. Прийняття рішення про вчинення значних правочинів, якщо ринкова вартість майна, робіт або послуг, що є предметом такого правочину, перевищує 25 відсотків вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності Банку.

Рішення про вчинення такого правочину приймається загальними зборами за поданням Спостережної ради Банку;

2.25. Прийняття рішень про відчуження майна Банку, що становить п’ятдесят і більше відсотків майна Банку;

2.26. Обрання членів лічильної комісії, прийняття рішення про припинення їх повноважень;

2.27. Затвердження кошторису витрат Спостережної ради Банку.

3. Статутом Банку до компетенції загальних зборів учасників Банку можуть бути віднесені інші питання.
^ 3. Право на участь у загальних зборах
1. У загальних зборах можуть брати участь особи, включені до переліку учасників, які мають право на таку участь, або їх представники. На загальних зборах за запрошенням особи, яка скликає загальні збори, також можуть бути присутні представник аудитора Банку та посадові особи Банку незалежно від володіння ними акціями Банку, представник трудового колективу Банку.

Перелік учасників Банку, які мають право на участь у загальних зборах, складається станом на 24 годину за три робочих дні до дня проведення таких зборів у порядку, встановленому законодавством про депозитарну систему України.

На вимогу учасника Банку особа, яка веде облік права власності на акції Банку, зобов'язана надати інформацію про включення його до переліку учасників, які мають право на участь у загальних зборах.

2. Вносити зміни до переліку учасників, які мають право на участь у загальних зборах Банку, після його складення заборонено.

Обмеження права учасника на участь у загальних зборах встановлюється законом.
^ 4. Повідомлення про проведення загальних зборів
1. Письмове повідомлення про проведення загальних зборів та їх порядок денний надсилається кожному учаснику, зазначеному в переліку учасників, складеному в порядку, встановленому законодавством про депозитарну систему України, на дату, визначену Спостережною радою, а в разі скликання позачергових загальних зборів на вимогу учасників у випадках, передбачених частиною шостою статті 16 цього Положення, - учасниками, які цього вимагають. Встановлена дата не може передувати дню прийняття рішення про проведення загальних зборів і не може бути встановленою раніше, ніж за 60 днів до дати проведення загальних зборів.

Письмове повідомлення про проведення загальних зборів учасників Банку та їх порядок денний надсилається учасникам Банку персонально особою, яка скликає загальні збори учасників Банку рекомендованим листом у строк не пізніше ніж за 30 днів до дати їх проведення.

Повідомлення розсилає особа, яка скликає загальні збори, або особа, яка веде облік прав власності на акції Банку у разі скликання загальних зборів на вимогу учасників Банку.

Банк не пізніше ніж за 30 днів до дати проведення загальних зборів учасників Банку публікує в офіційному друкованому органі повідомлення про проведення загальних зборів учасників Банку та додатково надсилає повідомлення про проведення загальних зборів учасників Банку та їх порядок денний фондовій біржі, на якій Банк пройшов процедуру лістингу, а також не пізніше ніж за 30 днів до дати проведення загальних зборів учасників Банку розміщує на власній веб-сторінці в мережі Інтернет інформацію зазначену у повідомленні про проведення загальних зборів учасників.

2. У разі реєстрації акцій па ім'я номінального утримувача повідомлення про проведення загальних зборів та порядок денний надсилається номінальному утримувачу, який забезпечує персональне повідомлення учасників, яких він обслуговує.

3. Повідомлення про проведення загальних зборів має містити такі дані:

1) повне найменування та місцезнаходження Банку;

2) дата, час та місце (із зазначенням номера кімнати, офісу або залу, куди мають прибути учасники) проведення загальних зборів;

3) час початку і закінчення реєстрації учасників для участі у загальних зборах;

4) дата складення переліку учасників, які мають право на участь у загальних зборах;

5) перелік питань, що виносяться на голосування;

6) порядок ознайомлення учасників з матеріалами, з якими вони можуть ознайомитися під час підготовки до загальних зборів.
^ 5. Документи, які надаються учасникам, та документи, з якими учасники можуть ознайомитися під час підготовки до загальних зборів
1. Від дати надіслання повідомлення про проведення загальних зборів до дати проведення загальних зборів Банк повинен надати учасникам можливість ознайомитися з документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного, за місцезнаходженням Банку у робочі дні, робочий час та в доступному місці, а в день проведення загальних зборів - також у місці їх проведення.

2. Після надіслання учасникам повідомлення про проведення загальних зборів Банк не має права вносити зміни до документів, наданих учасникам або з якими вони мали можливість ознайомитися, крім змін до зазначених документів у зв'язку із змінами в порядку денному чи у зв'язку з виправленням помилок. У такому разі зміни вносяться не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення загальних зборів.

3. Підготовкою до проведення загальних зборів займається корпоративний секретар

До обов’язків корпоративного секретаря віднесено:

1) підготовка інформаційних та аналітичних матеріалів до засідань Правління Банку та Спостережної ради під час підготовки загальних зборів;

2) забезпечення доведення до відома учасників інформації про проведення загальних зборів та про зміни до порядку денного;

3) забезпечення ознайомлення учасників з документами, пов’язаними з порядком денним загальних зборів;

4) збір, обробка та узагальнення пропозицій учасників щодо порядку денного;

5) підготовка необхідної документації, пов’язаної із проведенням загальних зборів (бюлетені для голосування, бланки довіреностей, журнали реєстрації тощо);

6) підготовка зали для проведення загальних зборів та технічне забезпечення роботи загальних зборів, реєстраційної та лічильної комісій.
^ 6. Порядок денний загальних зборів
1. Порядок денний загальних зборів попередньо затверджується Спостережною радою Банку, а в разі скликання позачергових загальних зборів на вимогу учасників у випадках, передбачених частиною шостою статті 16 цього Положення, - учасниками, які цього вимагають.

2. Учасник до проведення зборів за запитом має можливість в порядку, визначеному статтею 5 цього Положення, ознайомитися з проектом (проектами) рішення з питань порядку денного.
^ 7. Пропозиції до порядку денного загальних зборів
1. Кожний учасник має право внести пропозиції щодо питань, включених до порядку денного загальних зборів Банку, а також щодо нових кандидатів до складу органів Банку, кількість яких не може перевищувати кількісного складу кожного з органів. Пропозиції вносяться не пізніше ніж за 20 днів до дати проведення загальних зборів, а щодо кандидатів до складу органів Банку - не пізніше ніж за сім днів до дати проведення загальних зборів.

2. Пропозиція до порядку денного загальних зборів подається в письмовій формі із зазначенням прізвища (найменування) учасника, який її вносить, кількості, типу та/або класу належних йому акцій, змісту пропозиції до питання та/або проекту рішення, а також кількості, типу та/або класу акцій, що належать кандидату, який пропонується цим учасником до складу органів Банку.

У разі висування кандидата - фізичної особи до органів управління та контролю Банку пропозиція учасника повинна містити інформацію про:


1) назву органу, до якого висувається кандидат;


2) прізвище, ім'я, по батькові та дату народження кандидата;


3) зазначення кількості акцій Банку, що належать кандидату (при висуванні кандидатів для обрання до складу виборних органів банку).


4) освіту (назву навчального закладу, дату закінчення, здобуту спеціальність);


5) останнє місце роботи та посада, яку займає кандидат;


6) відповідність кандидата вимогам, які встановлені чинним законодавством, Положеннями Банку про Спостережну раду, Ревізійну комісію, Правління;


7) наявність чи відсутність заборони суду займатися певними видами діяльності;


8) наявність непогашеної судимості за злочини, вчинені з корисливих мотивів, чи злочинів у сфері господарської, службової діяльності;


9) згоду кандидата на обрання до складу органів Банку.


Наявність (відсутність) фактів, зазначених у пропозиції учасника про висування кандидата до органів Банку, повинна бути у письмовій формі підтверджена особою, кандидатура якої висувається.


Пропозиція повинна бути підписана кожним учасником (його представником), що її вносить, із зазначенням кількості акцій, яку має кожен учасник. У разі підписання пропозиції представником учасника до пропозиції додається довіреність (копія довіреності, засвідчена у встановленому порядку), що містить відомості, передбачені чинним законодавством.


3.Спостережна рада Банку, а в разі скликання позачергових загальних зборів Банку на вимогу учасників у випадках, передбачених частиною шостою статті 47 Закону «Про акціонерні товариства», - учасники, які цього вимагають, приймають рішення про включення пропозицій до порядку денного не пізніше ніж за 15 днів до дати проведення загальних зборів, а щодо кандидатів до складу органів Банку - не пізніше ніж за чотири дні до дати проведення загальних зборів.

4. Пропозиції учасників (учасника), які сукупно є власниками 5 або більше відсотків простих акцій, підлягають обов'язковому включенню до порядку денного загальних зборів. У такому разі рішення Спостережної ради про включення питання до порядку денного не вимагається, а пропозиція вважається включеною до порядку денного, якщо вона подана з дотриманням вимог цієї статті.

Зміни до порядку денного загальних зборів вносяться лише шляхом включення нових питань та проектів рішень із запропонованих питань. Банк не має права вносити зміни до запропонованих учасниками питань або проектів рішень.

5. Рішення про відмову у включенні до порядку денного загальних зборів Банку пропозиції учасника (учасників), які сукупно є власниками 5 або більше відсотків простих акцій, може бути прийнято тільки у разі:

недотримання учасниками строку, встановленого пунктом першим цієї статті;

неповноти даних, передбачених пунктом другим цієї статті.

6. Мотивоване рішення про відмову у включенні пропозиції до порядку денного загальних зборів надсилається Спостережною радою учаснику протягом трьох днів з моменту його прийняття.

7.Банк не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення загальних зборів повинен повідомити учасників, рекомендованим листом про зміни у порядку денному.

Банк також надсилає повідомлення про зміни у порядку денному загальних зборів фондовій біржі (біржам), на яких Банк пройшов процедуру лістингу, а також не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення загальних зборів розміщує на власній веб-сторінці в мережі Інтернет відповідну інформацію про зміни у порядку денному загальних зборів.

Оскарження учасником рішення Банку про відмову у включенні його пропозицій до порядку денного до суду не зупиняє проведення загальних зборів. Суд за результатами розгляду справи може постановити рішення про зобов'язання Банку провести загальні збори з питання, у включенні якого до порядку денного було безпідставно відмовлено учаснику.
^ 8. Представництво учасників
1. Представником учасника на загальних зборах може бути фізична особа або уповноважена особа юридичної особи, а також уповноважена особа держави чи територіальної громади.

Посадові особи органів Банку та їх афілійовані особи не можуть бути представниками інших учасників на загальних зборах.

Представником учасника - фізичної чи юридичної особи на загальних зборах може бути інша фізична особа або уповноважена особа юридичної особи, а представником учасника - держави чи територіальної громади - уповноважена особа органу, що здійснює управління державним чи комунальним майном.

2. Учасник має право призначити свого представника постійно або на певний строк. Учасник має право у будь-який момент замінити свого представника, повідомивши про це Правління Банку.

3. Довіреність на право участі та голосування на загальних зборах може посвідчуватися реєстратором, депозитарієм, зберігачем, нотаріусом та іншими посадовими особами, які вчиняють нотаріальні дії, чи в іншому передбаченому законодавством порядку.

Довіреність на право участі та голосування на загальних зборах може містити завдання щодо голосування, тобто перелік питань, порядку денного загальних зборів із зазначенням того, як і за яке (проти якого) рішення потрібно проголосувати. Під час голосування на загальних зборах представник повинен голосувати саме так, як передбачено завданням щодо голосування. Якщо довіреність не містить завдання щодо голосування, представник вирішує всі питання щодо голосування на загальних зборах на свій розсуд.

Учасник має право видати довіреність на право участі та голосування на загальних зборах декільком своїм представникам.

Учасник має право у будь-який час відкликати чи замінити свого представника на загальних зборах .

Надання довіреності на право участі та голосування на загальних зборах не виключає право участі на цих загальних зборах учасника, який видав довіреність, замість свого представника.

4. Особи, які не досягли вісімнадцяти років, реалізують право на участь у загальних зборах таким чином:


від імені особи, яка не досягла чотирнадцяти років (малолітня особа), участь у загальних зборах беруть батьки (усиновителі) або опікуни. Зазначені особи можуть від імені малолітньої особи видати довіреність іншій особі для участі в загальних зборах;


особа віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років (неповнолітня особа) має право особисто брати участь у загальних зборах:


• з дати реєстрації шлюбу у випадках, коли законом дозволяється одруження до досягнення вісімнадцятирічного віку;


• за наявності письмової згоди (у формі заяви про згоду на участь у загальних зборах неповнолітніх та голосування на власний розсуд за порядком денним) батьків (усиновителів) або піклувальників;


• з дати надання особі повної цивільної дієздатності до досягнення вісімнадцяти років згідно із законом (ст.35 ЦК України).


5. Неповнолітня особа має право видати довіреність іншій особі для участі в загальних зборах за згодою батьків (усиновителів) або піклувальників.

^ 9. Порядок проведення загальних зборів
1.Головує на загальних зборах Голова Спостережної ради, а у разі його відсутності особа (учасник Банку), обрана загальними зборами.

2. Загальні збори не можуть розпочатися раніше, ніж зазначено у повідомленні про проведення загальних зборів.

3. Реєстрація учасників (їх представників) проводиться на підставі переліку учасників, які мають право на участь у загальних зборах, складеного в порядку, передбаченому законодавством про депозитарну систему України, із зазначенням кількості голосів кожного учасника. Реєстрацію учасників (їх представників) проводить реєстраційна комісія, яка призначається Спостережною радою, а в разі скликання позачергових загальних зборів на вимогу учасників у випадках, передбачених частиною шостою статті 16 цього Положення, - учасниками, які цього вимагають.

Реєстраційна комісія має право відмовити в реєстрації учаснику (його представнику) лише у разі відсутності в учасника (його представника) документів, які ідентифікують особу учасника (його представника), а у разі участі представника учасника - також документів, що підтверджують повноваження представника на участь у загальних зборах учасників Банку.

Перелік учасників, які зареєструвалися для участі у загальних зборах, підписує голова реєстраційної комісії, який обирається простою більшістю голосів її членів до початку проведення реєстрації. Учасник, який не зареєструвався, не має права брати участь у загальних зборах.

Повноваження реєстраційної комісії за договором можуть передаватися зберігачу або депозитарію. У такому разі головою реєстраційної комісії є представник, зберігача або депозитарія.

Перелік учасників, які зареєструвалися для участі у загальних зборах, додається до протоколу загальних зборів.

Мотивоване рішення реєстраційної комісії про відмову в реєстрації учасника чи його представника для участі у загальних зборах, підписане головою реєстраційної комісії, додається до протоколу загальних зборів та видається особі, якій відмовлено в реєстрації.

До закінчення строку, відведеного на реєстрацію учасників зборів, учасник має право замінити свого представника, повідомивши про це реєстраційну комісію та Правління Банку, або взяти участь у загальних зборах особисто.

У разі, якщо для участі в загальних зборах з'явилося декілька представників учасника, реєструється той представник, довіреність якому видана пізніше.

У разі, якщо акція перебуває у спільній власності декількох осіб, повноваження щодо голосування на загальних зборах здійснюється за їх згодою одним із співвласників або їх загальним представником.

4. Учасники (учасник), які на дату складення переліку учасників мають право на участь у загальних зборах, сукупно є власниками 10 і більше відсотків простих акцій, а також Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку можуть призначати своїх представників для нагляду за реєстрацією учасників, проведенням загальних зборів, голосуванням та підбиттям його підсумків. Про призначення таких представників Банк повідомляється письмово до початку реєстрації учасників.

Посадові особи Банку зобов'язані забезпечити вільний доступ представників учасників (учасника) та/або Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до нагляду за реєстрацією учасників, проведенням загальних зборів, голосуванням та підбиттям його підсумків.

5. Хід загальних зборів або розгляд окремого питання за рішенням ініціаторів загальних зборів чи самих зборів може фіксуватися технічними засобами, відповідні записи яких додаються до протоколу загальних зборів.

6. Загальні збори не можуть розпочатися раніше, ніж зазначено в повідомленні про проведення загальних зборів.


7.Загальні збори розпочинаються з доповіді голови реєстраційної комісії про результати реєстрації учасників загальних зборів та наявність кворуму. За наявності кворуму збори розпочинаються з обрання лічильної комісії. У разі, якщо голова та секретар загальних зборів акціонерів заздалегідь не призначені, загальні збори обирають голову та секретаря зборів. Після обрання, голова загальних зборів відкриває загальні збори.


8. На початку загальних зборів голова загальних зборів інформує учасників про:

• присутність/ відсутність на загальних зборах членів Спостережної ради, Ревізійної комісії та Правління;


• присутність на загальних зборах осіб, які не є учасниками або представниками учасників;


• порядок проведення загальних зборів.


9. Якщо у будь-кого з учасників виникнуть заперечення з приводу присутності сторонніх осіб, остаточне рішення з цього питання приймається Головою загальних зборів. У разі прийняття Головою загальних зборів рішення про неможливість початку роботи загальних зборів у присутності сторонніх осіб, вони повинні негайно залишити місце проведення загальних зборів.


10. Загальні збори тривають до завершення розгляду всіх питань порядку денного та доведення до відома учасників інформації про результати голосування та прийняті рішення.

Після закінчення роботи загальних зборів Голова загальних зборів оголошує про їх закриття.


11. Голова загальних зборів послідовно виносить на розгляд питання порядку денного загальних зборів в тій послідовності, в якій вони перелічені в опублікованому порядку денному. Розгляд кожного питання порядку денного, розпочинається з доповіді ініціатора включення питання до порядку денного.


Жоден з учасників загальних зборів не має права виступати без дозволу Голови загальних зборів.


12. Будь-який учасник має право виступити в дебатах, подавши секретарю загальних зборів відповідну письмову заяву. Заяви реєструються за часом їх надходження та передаються Голові загальних зборів. Зазначені заяви приймаються до закінчення обговорення відповідного питання порядку денного. Учасник може в будь-який час відмовитися від виступу в дебатах. Учасник може виступати тільки з питання, яке обговорюється. Голова загальних зборів може прийняти рішення про надання слова без письмової заяви.


13. Питання ставляться доповідачам та співдоповідачам в усній або письмовій формі. Питання мають бути сформульовані коротко та чітко і не містити оцінки доповіді (співдоповіді) або доповідача (співдоповідача). Питання тим, хто виступає в дебатах, не ставляться.


14. Після обговорення, голова загальних зборів послідовно ставить на голосування проекти всіх рішень з питання порядку денного, що розглядається, підготовлених Правлінням (учасниками, які скликали позачергові збори) або Спостережною радою чи Ревізійною комісією. Перед початком голосування (в разі необхідності) член лічильної комісії пояснює учасникам порядок голосування.


15. Переривання процесу голосування забороняється. Під час голосування слово нікому не надається.


16. Підсумки голосування, що відбувалося під час проведення загальних зборів, підбиваються членами лічильної комісії і оголошуються відразу після їх підбиття, але до завершення загальних зборів. У разі, якщо наступне рішення пов'язане з попереднім, Голова загальних зборів повинен оголосити перерву до оприлюднення результатів голосування з попереднього питання.
^ 10. Кворум загальних зборів
1. Наявність кворуму загальних зборів визначається реєстраційною комісією на момент закінчення реєстрації учасників для участі у загальних зборах.

2. Загальні збори мають кворум за умови реєстрації для участі у них учасників, які сукупно є власниками не менш як 60 відсотків голосуючих акцій.
^ 11. Порядок прийняття рішень загальними зборами
1. Одна голосуюча акція надає учаснику один голос для вирішення кожного з питань, винесених на голосування на загальних зборах, крім проведення кумулятивного голосування.

2. Право голосу на загальних зборах мають учасники - власники простих акцій Банку.

Учасник не може бути позбавлений права голосу, крім випадків, встановлених Законом «Про акціонерні товариства.


3. Рішення загальних зборів Банку з питання, винесеного на голосування, приймається простою більшістю голосів учасників, які зареєструвалися для участі у загальних зборах та є власниками голосуючих з цього питання акцій, крім випадків, встановлених Законом «Про акціонерні товариства».

4. Обрання членів органу Банку здійснюється в порядку кумулятивного голосування у випадках, встановлених Законом «Про акціонерні товариства» та/або Статутом Банку.

При обранні членів органу Банку кумулятивним голосуванням голосування проводиться щодо всіх кандидатів одночасно.

Обраними вважаються ті кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів учасників порівняно з іншими кандидатами.

Члени органу Банку вважаються обраними, а орган Банку вважається сформованим виключно за умови обрання повного кількісного складу органу Банку шляхом кумулятивного голосування.

5. Рішення загальних зборів з питань, передбачених пунктами 2 - 7, 23 пункту 2 статті 2 цього Положення, приймається більш як трьома чвертями голосів учасників, які зареєструвалися для участі у загальних зборах та є власниками голосуючих з відповідного питання акцій.

6. Загальні збори не можуть приймати рішення з питань, не включених до порядку денного.

8. У ході загальних зборів може бути оголошено перерву до наступного дня. Рішення про оголошення перерви до наступного дня приймається простою більшістю голосів учасників, які зареєструвалися для участі в загальних зборах та є власниками акцій, голосуючих принаймні з одного питання, що розглядатиметься наступного дня. Повторна реєстрація учасників (їх представників) наступного дня не проводиться.

Кількість голосів учасників, які зареєструвалися для участі в загальних зборах, визначається на підставі даних реєстрації першого дня.

Після перерви загальні збори проводяться в тому самому місці, що зазначене в повідомленні про проведення загальних зборів.

Кількість перерв у ході проведення загальних зборів не може перевищувати трьох.

9. На загальних зборах голосування проводиться з усіх питань порядку денного, винесених на голосування.
^ 12. Спосіб голосування
1. Голосування на загальних зборах з питань порядку денного може проводитися тільки з використанням бюлетенів для голосування.

2.Бюлетень для голосування (крім кумулятивного голосування) повинен містити:

1) повне найменування Банку;

2) дату і час проведення загальних зборів;

3) питання, винесене на голосування, та проект (проекти) рішення з цього питання;

4) варіанти голосування за кожний проект рішення (написи "за", "проти", "утримався");

5) застереження про те, що бюлетень має бути підписаний учасником (представником учасника) і в разі відсутності такого підпису вважається недійсним;

6) зазначення кількості голосів, що належать кожному учаснику.

У разі проведення голосування з питань обрання членів Спостережної ради або Ревізійної комісії Банку бюлетень для голосування повинен містити прізвище, ім'я та по батькові кандидата (кандидатів).

Бюлетень для кумулятивного голосування повинен містити:

1) повне найменування Банку;

2) дату і час проведення загальних зборів;

3) перелік кандидатів у члени органу Банку із зазначенням інформації про них відповідно до вимог, встановлених Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку;

4) місце для зазначення учасником (представником учасника) кількості голосів, яку він віддає за кожного кандидата;

5) застереження про те, що бюлетень має бути підписаний учасником (представником учасника) і в разі відсутності такого підпису вважається недійсним;

6) зазначення кількості голосів, що належать кожному учаснику.

Кумулятивне голосування з питання обрання членів органу Банку проводиться тільки з використанням бюлетенів для голосування.

3.Форма і текст бюлетеня для голосування затверджуються Спостережною радою не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення загальних зборів, щодо обрання кандидатів до складу органів Банку - не пізніше ніж за чотири дні до дати проведення загальних зборів, а в разі скликання позачергових загальних зборів на вимогу учасників у випадках, передбачених частиною шостою статті 47 Закону «Про акціонерні товариства», - учасниками, які цього вимагають. Учасники мають право до проведення загальних зборів ознайомитися з формою бюлетеня для голосування в порядку, визначеному статтею 36 Закону «Про акціонерні товариства».

4. Бюлетень для голосування визнається недійсним у разі, якщо він відрізняється від офіційно виготовленого Банком зразка або на ньому відсутній підпис учасника (представника).

У разі якщо бюлетень для голосування містить кілька питань, винесених на голосування, визнання його недійсним щодо одного питання є підставою для визнання недійсним щодо інших питань.

Бюлетені для голосування, визнані недійсними з підстав, передбачених цим пунктом, не враховуються під час підрахунку голосів.
^ 13. Лічильна комісія
1. Роз'яснення щодо порядку голосування, підрахунку голосів та інших питань, пов'язаних із забезпеченням проведення голосування на загальних зборах, надає лічильна комісія, яка обирається загальними зборами у складі трьох осіб. Повноваження лічильної комісії за договором можуть передаватися зберігачу або депозитарію Банку. Умови договору затверджуються загальними зборами.

До складу лічильної комісії не можуть включатися особи, які входять або є кандидатами до складу органів Банку.
^ 14. Протокол про підсумки голосування
1. За підсумками голосування складається протокол, що підписується всіма членами лічильної комісії Банку, які б
еще рефераты
Еще работы по разное