Реферат: Україна іванівська районна державна адміністрація






УКРАЇНА


ІВАНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ РОЗПОРЯДЖЕННЯ


ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

26.09.2011 № 493


Про стан залучення

інвестицій в економіку району


Інформаційне забезпечення інвестиційної діяльності в районі здійснюється згідно з програмою активізації інвестиційно-інноваційної діяльності району на 2009-2011 роки, затвердженою рішенням сесії районної ради V скликання від 24 квітня 2009 року № 228.

З метою покращення інвестиційного клімату в районі у квітні 2011 року головою районної державної адміністрації затверджено План заходів спрямованих на інвестиційний розвиток Іванівського району в 2011 році, утворено раду інвесторів та затверджено положення про неї.

Аналіз динаміки залучення інвестицій в економіку району за минулі роки свідчить, що після значного спаду у 2009 році, спостерігається нарощування обсягу інвестицій у 2010 році.

За січень ─ червень 2011 року у розвиток економіки району за рахунок усіх джерел фінансування вкладено 4170 тис.грн капітальних інвестицій, що складає 0,5 % до загальнообласного показника. У порівнянні з відповідним періодом 2010 року обсяг залучених капітальних інвестицій зріс у 2,8 рази або на 2720,0 тис.грн.

Обсяг інвестицій в основний капітал, освоєних підприємствами та організаціями району, збільшився в 4,9 рази і склав 4044 тис.грн.

Витрати на житлове будівництво у звітному періоді становили
200,0 тис.грн. Їх частка у загальному обсязі інвестицій в основний капітал становила 4,9 %.

Обсяг іноземних інвестицій на одну особу протягом січня-червня
2011 року склав 44,3 дол США, що на 4,4 дол США або на 11,0 % більше минулорічного періоду.

В серпні 2011 року в районі зареєстровано підприємство з іноземними інвестиціями “Івано Енержі”.

Підприємство планує вкласти в економіку району 25,1 млн.дол. США протягом 2011-2012 років, запуск об’єкта планується в 2012 році.


У 2010 році було реалізовано 5 земельних ділянок несільськогосподарського призначення, з початку 2011 року – 1 земельну ділянку.

З вищезазначеного, з метою активізації інвестиційної діяльності в районі, керуючись статтею 6, пунктом 2 частини першої та частиною другою статті 13, пунктом 6 статті 18, пунктом 2 статті 26, пунктом 1 частини першої статті 39, частиною першою статті 41 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”:

1. Управлінню економіки районної державної адміністрації завершити роботу по підготовці презентаційних матеріалів Іванівського району і взяти участь у міжнародному інвестиційному форумі „Таврійські горизонти”.

2. Управлінню агропромислового розвитку районної державної адміністрації:

2.1. Вжити невідкладних заходів щодо залучення інвестицій в розвиток сільськогосподарської галузі району.

2.2. Покращити співпрацю з підприємствами, які інвестують власні кошти у оновлення виробництва у сфері сільського господарства.

Про проведену роботу щокварталу до 10 числа наступного місяця за звітним кварталом інформувати управління економіки районної державної адміністрації.

3. Представникам дозвільних органів в районі спростити процедуру погодження документів дозвільного характеру для інвесторів.

4. Виконкомам селищної, сільських рад:

4.1. Визначити:

- пріоритетні напрямки залучення інвестицій на території відповідних рад;

- інвестиційні майданчики з метою включення їх до бази даних інвестиційних пропозицій Іванівського району.

Про проведену роботу щокварталу до 10 числа наступного місяця за звітним кварталом інформувати управління економіки районної державної адміністрації.

4.2. Активізувати роботу із продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Кидрука П.Д.


Голова районної

державної адміністрації С.С.Каністратенко

еще рефераты
Еще работы по разное