Реферат: Договір про виробництво та переробку сировини (цукрових буряків)


ДОГОВІР
про виробництво та переробку сировини
(цукрових буряків)

1. Визначення сторін

Сторонами даного договору є _______________________ цукрозавод, далі - Замовник в особі директора ______________________ , який діє на основі Статуту ________________, з одного боку, і ___________________________ далі - Виробник, з другого боку. Сторони уклали цей договір про наступне.

2. Предмет, мета та строки дії договору

2.1. Предметом договору є зобов'язання Сторін щодо виробництва, доставки, переробки сировини для виробництва цукру та реалізації його на внутрішньому і зовнішньому ринках.

2.2. Метою договору є забезпечення Сторонами стабільного високопродуктивного бурякоцукрового виробництва, досягнення максимально можливих прибутків від спільної діяльності.

2.3. Строки дії договору з дня укладення по "___" __________ з наступною пролонгацією за погодженням Сторін.

^ 3. Обов'язки замовника

3.1. Забезпечити Виробника кондиційним посівним матеріалом згідно з його заявкою.

3.2. За окремою письмовою домовленістю між Сторонами сприяти в забезпеченні Виробника мінеральними добривами, засобами захисту посівів від бур'янів та шкідників, паливно-мастильними матеріалами і технікою.

3.3. Забезпечувати приймання та розвантаження цукрових буряків за рахунок заводу відповідно до погоджених графіків та існуючих нормативів.

3.4. Визначати на приймальному пункті цукрового заводу кількість та якість цукрової сировини згідно з чинними стандартами, інструкціями та існуючими методиками.

3.5. Надавати методичні консультації (рекомендації) щодо вирощування та збирання цукрових буряків з високими технологічними якостями і максимально економічною ефективністю.

3.6. Проводити розрахунки з Виробником або транспортною організацією за вартість перевезення цукросировини у фізичній вазі з урахуванням забрудненості не вище 12 % за погодженими тарифами.

3.7. Своєчасно розраховуватися за здану цукросировину.

3.8. Переробити всю кількість доставлених цукрових буряків і забезпечити виробництво цукру, виходячи з фактичної цукристості коренів, не допустивши понаднормативних втрат під час зберігання та переробки.

^ 4. Зобов'язання виробника

4.1. Провести вирощування буряків на площі _________ га і продати Замовникові їх, що відповідають вимогам чинного стандарту 17421-82 "Буряки цукрові для промислової переробки".

Найменування продукції

Кількість, тонн

Ціна за 1 тонну, грн.

Сума, грн.

Цукрові буряки










Цукор у буряках










Вміст токсичних елементів у цукристості має не перевищувати допустимих норм: гексахлорану - 0,5 мг/кг; ГХЦГ гамаізомер - 0,1 мг/кг; ДДТ і його метаболіти - 0,1 мг/кг, що підтверджується сертифікатом.

4.2. Подати Замовникові письмову заявку в термін до ____________ на насіння, засоби захисту рослин, мінеральні добрива, техніку, паливно-мастильні матеріали та інші матеріальні цінності.

4.3. Доставляти Замовникові цукрові буряки з базисною цукристістю 16 %. При відхиленні фактичної цукристості від базисної кількість буряків, зарахованих на виконання договору, визначається щодоби відповідно до коефіцієнту перерахунку за формулою:

ЦФ х В
А = -----------,
ЦБ - В

де А - коефіцієнт перерахунку;

ЦБ - базисна цукристість;

ЦФ - фактична цукристість;

В - сумарний показник, рівний 4 %.

4.4. Доставляти цукрові буряки на призаводський бурякопункт Замовника відповідно до графіка, погодженого Сторонами за 10 днів до початку збирання цукрових буряків.

Вивезення цукрових буряків здійснюється за окремою угодою Замовника, Виробника та Транспортної організації.

4.5. Виконувати узгоджені між Сторонами розрахункові завдання, доведені державними органами, що регулюють ринок цукру в Україні, з виробництва цукрових буряків за умови доведення квоти.

4.6. Вибирати належну кількість меляси, жому рівномірно згідно з узгодженими Сторонами строками, завершити вибірку меляси, жому до 1 квітня наступного року. Якщо Виробник не вибрав належні йому мелясу і жом у вказаний термін, то він втрачає право на їх отримання.

^ 5. Взаєморозрахунки за цукрові буряки

5.1. Замовник розраховується у повному обсязі за фактично одержану сировину (цукрові буряки) у заліковій вазі з урахуванням цукристості ___________ грн. за тонну грішми, матеріально-технічними ресурсами або цукром за погодженням Сторін.

У строки після закінчення сівби і формування густоти рослин до початку збирання цукрових буряків Замовник надає Виробникові аванс у грошовій або товарній формі у розмірі до 30 % законтрактованих цукрових буряків. Розрахунок з Виробником здійснюється у міру надходження коштів від реалізації цукру, остаточні розрахунки здійснюються не пізніше _____________ згідно з п. 5.1 цього договору.

5.2. У разі неможливості реалізації цукру Замовником останній передає Виробникові цукор за ціною __________ грн. за тонну, включаючи ПДВ, або інші матеріальні цінності на суму, еквівалентну проданим цукровим бурякам.

5.3. Продати Виробникові за кожну продану Замовнику тонну цукру в буряках __________ кг цукру за собівартістю виробництва з ПДВ - тонну цукрових буряків у заліковій вазі _________ кг свіжого жому з вмістом 6,5 % сухих речовин за ціною _______ грн. за тонну або відповідну кількість віджатого чи кислого жому та 10 кг меляси за розрахунковою ціною.

При виконанні умов договору Замовник відпускає Виробникові безкоштовно відповідно ______ кг жому та ______ кг меляси.

5.4. При здачі Виробником некондиційних цукрових буряків проводиться знижка у розмірі 20 % встановленої ціни. Вона визначається із залікової маси буряків тієї транспортної одиниці, в якій вона міститься.

5.5. Замовник стимулює керівників, спеціалістів і буряководів господарства за виконання умов договору відповідно до прийнятого положення.

^ 6. Додаткові умови

6.1. При невиконанні передбаченого у п. 5.1. 30 %-ого авансування умови договору піддягають перегляду.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

^ 7. Майнова відповідальність Сторін

7.1. За порушення погодженого Сторонами графіка здачі цукрових буряків і невиконання зобов'язань з їх продажу в обсягах, передбачених цим договором, Виробник сплачує Замовникові штраф у розмірі 10 % вартості недопоставленої цукросировини, а також відшкодовує витрати, пов'язані з наданням грошово-матеріальних авансів на вирощування недопоставленої кількості цукрових буряків у розмірах не більше відсоткової ставки банку на момент оформлення кредиту.

7.2. У разі коли Замовник не проавансував 30 % вартості цукросировини відповідно до укладеного договору, непроавансована частина зданих Виробником цукрових буряків переробляється на давальницьких умовах з відшкодуванням витрат на оплату кредитів на непроавансовану суму, але не більше відсоткової ставки банку на момент оформлення кредиту.

7.3. При неправильному визначенні якості, кількості при проведенні розрахунків за прийняті цукрові буряки Замовник перераховує Виробникові недоплачену суму і сплачує штраф у розмірі 10 % недоплаченої суми або відшкодовує вартістю матеріально-технічних ресурсів.

7.4. За несвоєчасну оплату Виробнику прийнятих цукрових буряків у визначений у договорі строк, а також за несвоєчасне відшкодування витрат з їх доставки транспортом Виробника Замовник сплачує Виробникові штраф у розмірі 1 % від суми вартості неоплаченої цукросировини і суми вартості поставки за кожний день прострочення розрахунків, але не більше, як 50 % від суми боргу.

7.5. Сплата штрафу Сторонами не звільняє їх від виконання зобов'язань з продажу і закупівлі цукрових буряків в обсягах, передбачених договором.

^ 8. Порядок розгляду спірних питань

8.1. Сторони зобов'язуються використати всі можливості для розв'язання спірних питань на основі двосторонніх переговорів. У разі неможливості вирішити їх таким чином Сторони звертаються до органів арбітражного суду.

8.2. За домовленістю Сторони можуть вносити зміни або доповнення до даного договору на підставі урядових постанов.

^ 9. Юридичні адреси

Виробника цукросировини:

______________________________

Замовника:

______________________________

Виробник цукросировини

__________________
(підпис, печатка)

"___" ____________ ____ р.

 

Замовник

__________________
(підпис, печатка)

"___" ____________ ____ р.




Договір зареєстровано в інспекції заготівель і якості сільськогосподарської продукції _____________________ району.

N __ від "___"____________ ____ р.
еще рефераты
Еще работы по разное