Реферат: Проект підготовлений експертами го «Асоціація Молодих Реформаторів»


Проект підготовлений експертами

ГО «Асоціація Молодих Реформаторів»

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ СІМ'Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
НАКАЗ

___________ № ____

Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї


На виконання статті 10 Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації» від 1.12.98 № 281-XIV, підпункту 3.5. пункту 3 Положення про управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 31.03.08 № 115, та з метою ефективного розподілу коштів, які передбачаються у обласному бюджеті для підтримки громадських організацій на виконання загальнодержавних та регіональних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї, посилення державного контролю за цільовим використанням бюджетних коштів,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї (Додається).

2. Накази начальника управління від 12.01.2011 № 8–з «Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї», від 12.01.2011 № 9–з «Про організацію проведення обласного Конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї», від 12.01.2011 № 10–з «Про оголошення конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї, на 2011 рік, конкурсу соціального замовлення на 2011 рік, конкурсу проектів програм, розроблених органами студентського самоврядування на 2011 рік», від 12.01.2011 № 12–з «Про впровадження системи соціального замовлення на проекти громадських організацій, які реалізуються за рахунок бюджетних коштів» та від 12.01.2011 № 13–з «Про організацію проведення обласного Конкурсу проектів програм, розроблених органами студентського самоврядування» вважати такими, що втратили чинність.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.


Начальник управління М.О.Зайченко

Вик. __________


Додаток

до наказу начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації

від _______ № ___

^ ПОРЯДОК

проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї


1. Загальні положення

1.1 Цим порядком регламентується проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї (далі – конкурс), критерії визначення його переможців для розподілу коштів, які передбачаються у обласному бюджеті для підтримки громадських організацій на виконання загальнодержавних та регіональних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї.

1.2 Обласний конкурс проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї складається з трьох окремих підконкурсів:

- конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями;

- конкурсу проектів та програм, розроблених органами студентського самоврядування;

- конкурсу соціального замовлення.

Конкурс проектів та програм, розроблених громадськими організаціями проводиться для розв’язання пріоритетних соціальних проблем стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї, перелік яких визначається Управлінням щорічно до початку конкурсу на основі цільових регіональних програм після публічних консультацій із громадськістю.

Конкурс проектів та програм, розроблених органами студентського самоврядування проводиться для розв’язання пріоритетних соціальних проблем стосовно студентської молоді, перелік яких визначається Управлінням щорічно до початку конкурсу на основі цільових регіональних програм після публічних консультацій із громадськістю.

Конкурс соціального замовлення є формою залучення громадських організацій до практичного вирішення актуальних молодіжних проблем та для вирішення проблем стосовно гендерної рівності, протидії торгівлі людьми та протидії насильству в сім’ї. Тематика цільового соціального замовлення визначається Управлінням щорічно до початку конкурсу на основі цільових регіональних програм після публічних консультацій із громадськістю.

Публічні консультації із громадськістю із визначенням проблем, для розв’язання яких спрямовані конкурси, проводяться не пізніше як за 45 робочих днів до дня публікації оголошення про конкурс проектів, у порядку, передбаченому Постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 3 листопада 2010 року №996».

1.3. Метою проведення конкурсу є спрямування коштів обласного бюджету на виконання програм, які забезпечують ефективне розв'язання соціальних проблем дітей, молоді, жінок та сім'ї.

1.4. Проекти та програми, що подаються для участі у конкурсі, повинні:

- відповідати змістові цільових загальнодержавних та регіональних програм;

- бути спрямованим на розв'язання соціальних проблем та відповідати дійсним потребам цільової групи;

- забезпечувати ефективність виконання проектів та програм;

- передбачати економічність форм і методів виконання проектів та програм, а також очікуваних результатів;

- забезпечувати поєднання бюджетних і позабюджетних коштів;

- поєднувати ініціативу виконавців проекту/програми з їх відповідальністю за виконання та ефективне і цільове використання бюджетних коштів.

^ 2. Оголошення конкурсу

2.1. Організатором конкурсу є управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (далі - Управління).

2.2. Оголошення про проведення конкурсу публікується організатором конкурсу у друкованих засобах масової інформації та розміщується на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації та веб-сайті Управління, протягом 14-ти днів після затвердження обласного бюджету на відповідний рік та після прийняття наказу про оголошення конкурсу.

Прийом документів для участі у конкурсі триває 30 календарних днів. Розпочинається цей термін з дати публікації оголошення на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації.

2.3. Оголошення про проведення конкурсу має включати:

- теми конкурсу та пріоритетні соціальні проблеми, на вирішення яких мають бути спрямовані проекти та програми громадських організацій і органів студентського самоврядування;

- загальна сума бюджетних коштів затверджена на конкурс та орієнтовний обсяг фінансування програм та проектів, розроблених громадськими організаціями і органами студентського самоврядування;

- перелік напрямків соціального замовлення обсяги фінансування для проектів організацій, що надають послуги;

- вимоги до учасників конкурсу та їх проектів і програм;

- зразки конкурсної документації;

- умови та строки проведення конкурсу, терміни оголошення переможців конкурсу.

- час та адресу, за якою приймається конкурсна документація;

- контакти осіб відповідальних за надання консультацій від імені організатора.

^ 3. Вимоги до учасників конкурсу

3.1. У конкурсі можуть брати участь молодіжні, дитячі, жіночі та інші громадські організації, що є юридичними особами та зареєстровані в установленому порядку на території області до оголошення конкурсу.

У конкурсі проектів та програм, розроблених органами студентського самоврядування можуть брати лише органи студентського самоврядування та студентські професійні спілки вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів області.

3.2. Учасники конкурсу повинні задекларувати готовність залучення додаткового фінансування для реалізації проекту/програми з джерел не заборонених законодавством у розмірі не менше як 25% від загальної суми кошторису проекту/програми. Ця норма не застосовується лише щодо громадських організацій інвалідів.

3.3. До участі у конкурсі не допускаються або знімаються з подальшої участі у ньому громадські організації та органи студентського самоврядування, які:

- подали недостовірну інформацію про свою діяльність, організаційну, технічну та фінансову спроможність реалізувати проект/програму;

- подали офіційний лист про відкликання своєї конкурсної документації;

- подали конкурсну документацію після встановленого терміну, не в повному обсязі або з недотриманням вимог пунктів 3.1 та 3.2. цього Порядку;

- подали проект чи програму, які не містять конкретних результативних показників їх виконання;

- передбачають діяльність, спрямовану на підтримку політичних партій;

- порушили умови договору щодо представлення творчого чи фінансового звіту про виконання проектів/програм за фінансової підтримки Управління за попередній рік.

Не допускаються до участі у конкурсі громадські організації що перебувають у стадії ліквідації.

3.4. Конкурсна документація складається із:

1) заявки на участь у конкурсі, складеної за формою, затвердженою Управлінням (Додаток №1.1);

2) оригіналу та 2 копій опису проекту/програми та кошторису витрат для їх реалізації за формами, затвердженими Управлінням (Додаток №1.2 та 1.3);

3) копії свідоцтва про легалізацію громадської організації, а для органів студентського самоврядування – листів-засвідчень про існування ОСС від вищого навчального закладу;

4) оригіналу рішення керівного органу громадської організації та органу студентського самоврядування про затвердження проекту/програми та визначення керівника проекту/програми;

5) оригіналу листів-підтверджень від інших громадських організацій, що виступають співвиконавцями проекту/програми за умови, що такі передбачені проектом/програмою.

Конкурсна документація готується українською мовою.

Відповідальність за достовірність поданої конкурсної документації покладається на учасника конкурсу.

4. Порядок формування, повноваження те регламент обласної конкурсної комісії

4.1. Для розгляду конкурсних пропозицій та визначення переможців конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї Управління утворює обласну конкурсну комісію.

Обласна конкурсна комісія (далі - комісія) діє як консультативно-дорадчий орган при управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Комісія здійснює оцінку та аналіз актуальності проектів та програм, механізму їх реалізації, прогнозованих наслідків реалізації, фінансової оцінки кошторису витрат на реалізацію проектів/програм і доцільність включення їх до плану проведення заходів Управління та надання фінансової підтримки.

Комісія здійснює свою діяльність на підставі законодавства України та цього Порядку.

4.2. Персональний склад комісії затверджується Управлінням щороку під час оголошення конкурсу. Також Управління визначає голову і секретаря конкурсної комісії. Склад комісії не може бути менше 7 осіб. Члени комісії виконують свої повноваження на громадських засадах.

До складу комісії обов’язково включаються заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації та голова (уповноважений представник) громадської ради, утвореної при управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Також до складу комісії включається уповноважений представник громадської ради при обласній державній адміністрації відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

До складу комісії можуть включатися інші представники Управління, його структурних підрозділів, обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, фахівці, вчені, представники навчальних закладів та громадських організацій.

Не менше третьої частини складу комісії мають становити представники громадських організацій.

4.3. Не може бути членом конкурсної комісії особа, що є засновником, керівником, членом керівних чи дорадчих органів або працівником громадської організації чи органу студентського самоврядування, які подали конкурсну документацію для участі у конкурсі.

Член конкурсної комісії, стосовно якого має місце конфлікт інтересів, виключається із складу конкурсної комісії та замінюється іншою особою.

4.4. Конкурсна комісія має повноваження:

- розглядати конкурсну документацію громадських організацій та органів студентського самоврядування;

- визначати переможців конкурсу;

- інформувати учасників конкурсу, громадськість про результати та перебіг конкурсу;

- за наявності обґрунтованих сумнів звертатися до Управління з проханням провести додаткову перевірку інформації, поданої громадськими організаціями чи органами студентського самоврядування в конкурсній документації;

- заслуховувати та розглядати висновки експертів щодо проектів та програм, які беруть участь у конкурсі;

- ухвалюти рішення про допуск до участі у конкурсі або про зняття з подальшої участі у ньому громадської організації чи органу студентського самоврядування відповідно до вимог цього Порядку.

4.5. Конкурсна комісія здійснює свою роботу у формі засідань. Засідання комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин складу конкурсної комісії.

Засідання конкурсної комісії проводяться у разі потреби з повідомленням про це учасників засідання не пізніше ніж за три дні до його початку. Скликає засідання комісії голова або за його дорученням секретар.

4.6. У межах своєї компетенції комісія ухвалює рішення.

Рішення комісії приймаються більшістю голосів членів конкурсної комісії, присутніх на засіданні, та оформляються протоколами. Протоколи засідань конкурсної комісії підписуються усіма присутніми на її засіданні членами.

4.7. Усі рішення комісії у триденний строк доводяться до учасників конкурсу (поштою чи електронним листом) та розміщуються протягом трьох робочих днів на веб-сайті Управління, протягом п’яти робочих днів – на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації.

Учаснику конкурсу за його вимогою може бути надана копія протоколу засідання конкурсної комісії.

4.8. Рішення комісії ухвалюються шляхом голосування. Кожен член комісії має один голос та голосує особисто. Голосування за інших осіб чи передача права голосу іншому члену комісії або іншій особі не дозволяється. За умови рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

4.9. Підготовку засідань, організаційне і технічне забезпечення роботи комісії здійснює управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

4.10. Засідання комісії є відкритими. На засіданнях мають право бути присутніми без спеціальних запрошень представники засобів масової інформації та представники громадських організацій, однак право на виступ чи репліку вони мають лише з дозволу комісії. Оголошення про засідання комісії оприлюднюється на веб-сайті Управління мінімум за день до засідання.

^ 5. Порядок роботи експертної групи

5.1. Для фахового оцінювання проектів та програм, що подаються на конкурс створюється експертна група.

Експерти у своїй роботі керуються законодавством України та цим Порядком.

5.2. Персональний склад експертної групи затверджується Управлінням.

До складу експертної групи можуть включатися науковці, фахівці у відповідній галузі, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, вищих навчальних закладів, громадських організацій. Експерти працюють на громадських засадах.

5.3. Не може бути експертом член конкурсної комісії, а також особа, яка є членом громадської організації чи органу студентського самоврядування, що подали проект/програму на конкурс, або розробником чи виконавцем однієї з програм чи проекту.

5.4. Кожен експерт виставляє власну оцінку стосовно кожного проекту/програми, заповнюючи відповідний оціночний лист, відповідно до затвердженої форми (Додаток №1.4.).

5.5. Проекти та програми оцінюються за такими основними критеріями:

відповідність пріоритетним соціальним проблемам;

актуальність;

ефективність;

залучення додаткових, не бюджетних коштів;

собівартість;

подальша реалізація без додаткового державного фінансування;

наукова обґрунтованість.

5.6. Заповнені оціночні листи усіх проектів та програм експерти подають у визначений термін секретарю конкурсної комісії.

5.7. Експерти можуть брати участь у засіданні конкурсної комісії з правом дорадчого голосу при розгляді питання про визначення переможців конкурсу.

^ 6. Проведення конкурсу

6.1. Конкурсна документація подається Управлінню у друкованому вигляді за адресою та у строк, визначені в оголошенні про проведення конкурсу. Разом з цим учасниками конкурсу подаються електронні варіанти заявки на участь у конкурсі, опису проекту/програми та кошторису витрат.

Громадські організації та органи студентського самоврядування можуть подавати на конкурс декілька проектів/програм.

6.2. Прийом документів здійснюють відповідальні працівники Управління. Під час прийняття конкурсної документації видається довідка, в якій зазначаються дата і перелік прийнятих для участі у конкурсі документів.

Конкурсна документація громадським організаціям та органам студентського самоврядування не повертається.

Копіювання та розповсюдження тексту проекту/програми до закінчення конкурсу здійснюється лише для членів конкурсної комісії та експертної групи.

6.3. Конкурс проводиться у два етапи:

перший - попередня кваліфікація;

другий - визначення переможців.

6.4. На першому етапі комісія здійснює лише технічну сторону проекту/програми та визначає рівень спроможності кожного учасника конкурсу.

Так наступного дня після закінчення терміну прийняття конкурсної документації обласна конкурсна комісія на своєму засіданні складає протокол із зазначенням усіх зареєстрованих заявок. Далі конкурсна комісія розглядає конкурсні пропозиції щодо їх відповідності вимогам пункту 3 цього Порядку.

6.5. За наявності обґрунтованих сумнівів щодо повноти та достовірності інформації, поданої громадськими організаціями чи органами студентського самоврядування в конкурсній документації конкурсна комісія може звернутися до Управління з проханням провести їх додаткову перевірку.

6.6. За результатами первинного розгляду конкурсної документації та за результатами перевірки достовірності інформації (у разі її проведення відповідно п. 6.5.) конкурсна комісія визначає проекти/програм, які братимуть участь у другому етапі конкурсу.

6.7. У разі, коли до участі в конкурсі подано лише один проект чи програму, або не подано жодного, або ж коли до другого етапу конкурсу допущено лише один проект/програму або не допущено жодного, обласна конкурсна комісія зобов’язана прийняти рішення про продовження терміну прийняття конкурсної документації. Цей термін не повинен перевищувати 30 календарних днів з дати ухвалення такого рішення.

6.8. Проекти та програми допущені до участі у другому етапі конкурсу передаються на оцінювання у експертну групу. Термін оцінювання проектів/програм експертами не має перевищувати десяти днів.

Після експертної оцінки проектів та програм, секретар конкурсної комісії зводить усі оціночні листи та готує підсумкову відомість, яку подає на розгляд комісії.

6.9. На другому етапі конкурсна комісія проводить відкритий захист проектів та програм, на який запрошуються учасники конкурсу та представники засобів масової інформації. Проект/програму захищає керівник громадської організації чи органу студентського самоврядування, або його уповноважений представник.

У разі якщо учасник конкурсу письмово відмовляється від відкритого захисту свого проекту/програми, конкурсна комісія приймає рішення про припинення його подальшої участі в конкурсі, про що повідомляє його письмово.

6.10. Під час відкритого захисту проектів/програм кожен член конкурсної комісії має право поставити запитання представнику громадської організації чи органу студентського самоврядування, а також висловити власну думку з обговорюваного питання.

6.11. При визначенні переможців конкурсу конкурсна комісія враховує такі критерії:

- відповідність зазначеним у конкурсній документації цілям та пріоритетним завданням, на виконання яких реалізується проект/програма;

- наявність чіткого механізму виконання проекту/програми з розбивкою по етапах;

- інноваційність;

- ефективність використання передбаченого обсягу фінансування проекту/програми їх змісту та очікуваним результатам від впровадження;

- кількість осіб (цільова аудиторія), які будуть охоплені діяльністю в межах проекту/програми;

- наявність кадрового та матеріально-технічного забезпечення діяльності учасника конкурсу для виконання проекту/програми, досвід діяльності у відповідній сфері;

- можливість учасника конкурсу продовжувати реалізацію проекту/програми після завершення державної фінансової підтримки.

6.12. Голосування за визначення переможців конкурсу проводиться на закритому засіданні комісії. У разі потреби члени комісії на цьому засіданні проводять додаткове обговорення поданих проектів/програм.

Врахувавши результати оцінювання експертної групи та підсумки відкритого захисту проектів/програм конкурсна комісія приймає рішення про визначення переможців конкурсу з рекомендацією про обсяги виділення бюджетних коштів на реалізацію цих проектів/програм.

6.13. Рішення обласної конкурсної комісії оформляється протоколом підсумків конкурсу, в якому зазначаються тип підконкурсу, найменування громадських організацій чи органів студентського самоврядування, назви проектів/програм-переможців та суми коштів, рекомендованих комісією для їх реалізації.

Протокол підсумків конкурсу підписується усіма присутніми на засіданні членами комісії. Кожен член обласної конкурсної комісії у разі незгоди із кінцевим рішенням має право додати до протоколу підсумків конкурсу письмово викладену власну думку.

6.14. Протокол підсумків конкурсу у триденний термін подається на затвердження Управлінням та підлягає оприлюдненню протягом п’яти робочих днів з моменту його прийняття на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації та на веб-сайті Управління.

Також у тижневий термін обласна конкурсна комісія відповідними листами повідомляє про своє рішення щодо визначення переможців кожну громадську організацію чи орган студентського самоврядування-учасників конкурсу.

Комісія не зобов’язана давати пояснення щодо мотивації при ухваленні відповідного рішення.

6.15. У разі коли громадська організація чи орган студентського самоврядування проект/програма якої визнана переможцем, письмово відмовляється від їх виконання або неспроможна їх виконати, конкурсна комісія приймає рішення щодо визнання нового переможця конкурсу.

^ 7. Впровадження результатів конкурсу

7.1. За результатами конкурсу, на підставі протоколу підсумків конкурсу Управління у тижневий термін видає накази про затвердження переліку проектів/програм, визнаних переможцями у:

- конкурсі проектів та програм, розроблених громадськими організаціями;

- конкурсі проектів та програм, розроблених органами студентського самоврядування;

- конкурсі соціального замовлення.

У наказах обов'язково зазначається тип конкурсу, назва проекту/програми, найменування громадської організації-виконавця та обсяг коштів обласного бюджету, який виділяються на її виконання.

Такі накази є підставою для включення проектів/програми до календарного плану централізованих заходів, зведеного кошторису і плану асигнувань Управління.

7.2. Накази про затвердження переліку проектів/програм, визнаних переможцями у всіх трьох підконкурсах підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті обласної держадміністрації та веб-сайті Управління протягом п’яти робочих днів з моменту їх прийняття, а в друкованих засобах масової інформації - протягом двотижневого терміну.

7.3. На основі наказів про затвердження переліку проектів/програм, визнаних переможцями у конкурсі проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та конкурсі соціального замовлення між Управлінням та громадською організацією-переможцем конкурсу укладається договір про співпрацю та перерахування коштів для реалізації проектів/програм на відповідний рік. В договорі має бути передбачено взаємні зобов’язання сторін щодо реалізації та фінансування проекту/програми. Обов’язково зазначаються:

- назва проекту/програми та її мета реалізації;

- обсяг бюджетних коштів передбачений на реалізацію проекту/програми;

- часові проміжки перерахування бюджетних коштів на банківські рахунки громадської організації-переможця конкурсу;

- термін виконання проекту/програми;

- зобов’язання громадської організації надати фінансовий та описовий звіт про виконання проекту/програми.

7.4. На основі наказу про конкурс проектів та програм, розроблених органами студентського самоврядування між Управлінням та органом студентського самоврядування-переможцем конкурсу укладається договір про партнерство для реалізації проектів/програм на відповідний рік. Витрати передбачені в кошторисах проектів/програм органів студентського самоврядування покриваються Управлінням самостійно, без перерахування коштів переможцю конкурсу.

7.5. Управління здійснює поточний контроль за якістю проведення та підсумкове оцінювання виконання проекту/програми організацією-виконавцем.

У разі виявлення фактів використання організацією-виконавцем виділених коштів не за призначенням або порушень при їх використанні Управління має право достроково припинити дію договору про співпрацю та перерахування коштів, а організація-виконавець несе відповідальність, передбачену законодавством України.

7.6. Детальний порядок використання громадськими організаціями коштів обласного бюджету, виділених на виконання проектів/ програм, та подання фінансової звітності встановлюються законодавством України.

7.7. По закінченню терміну реалізації проекту/програми громадська організація подає фінансовий та описовий звіт згідно затверджених Управлінням форм (Додаток № 1.5 та № 1.6).

Громадська організація-виконавець проекту/програми зобов’язана під час подання фінансового звіту документально підтвердити залучення позабюджетних коштів для реалізації проекту/програми. Власним внеском для реалізації проекту/програми можуть бути матеріальні чи нематеріальні ресурси, у тому числі вартість приміщення, техніки, обладнання.

Орган студентського самоврядування після реалізації в партнерстві з Управлінням проекту/програми подає лише описовий звіт.

7.8. Громадська організація та орган студентського самоврядування-виконавці проекту/програми зобов’язані надсилати в Управління анонси (не пізніше як за 5 робочих днів до проведення заходу) та прес-релізи з проведення заходів в рамках проекту/програми, які Управління розміщає на власному веб-сайті. Також виконавці проектів/програм повинні оприлюднювати інформацію про хід та результати виконання проекту/програми через засоби масової інформації. Обов’язковим є посилання в інформаційних матеріалах та при проведенні публічних заходів у рамках програм/заходів на фінансування із коштів бюджету.

7.9. Описові та фінансові звіти про реалізацію громадськими організаціями та органами студентського самоврядування проектів/програм разом з підсумковими висновками моніторингу Управління обов’язково розміщуються на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації та веб-сайті Управління.

Також щорічно, до 1 лютого, Управління оприлюднює свій річний фінансовий звіт, в тому числі й про використання коштів обласного бюджету на фінансування проектів/програм громадських організацій та органів студентського самоврядування.

7.10. Результати проведення конкурсу та реалізації проектів/програм за кошти обласного бюджету регулярно розглядаються на засіданні колегії управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, на зустрічах керівництва управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації з представниками молодіжних, дитячих та жіночих громадських організацій та можуть розглядатися на профільній комісії обласної ради.

^ 8. Прикінцеві положення

8.1 Будь-які зміни та доповнення до цього Порядку вносяться наказом Управління після проходження процедури консультації з громадськістю, у порядку, передбаченому Постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 3 листопада 2010 року №996», за до моменту оголошення конкурсу на поточний рік.

Додаток 1.1.

до Порядку проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї


^ Заявка на участь у конкурсі




^ Дата реєстрації:

залишити не заповненим







Реєстраційний номер:

залишити не заповненим







^ Підпис секретаря комісії:

залишити не заповненим




Підконкурс:




^ Пріоритетна проблема:




Повна назва громадської організації (відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію)

чи органу студентського самоврядування:




^ Повна назва проекту:
(речення до 10 слів, що відображає суть проекту)




Мета проекту:






^ Загальний бюджет проекту (грн.)




Очікуване фінансування від

Управління (грн.)




^ Термін, протягом якого передбачається реалізувати проект




Юридична адреса організації /

поштова адреса організації




^ Банківські реквізити громадської організації

(номер рахунку, назва банку, МФО та код ЄДРПОУ)




^ Прізвище, ім’я, по батькові керівника організації / службовий та мобільний телефон/ електронна пошта




^ Прізвище, ім’я, по батькові керівника проекту / службовий та мобільний телефон/ електронна пошта





Підписи засвідчують зобов`язання подавати правдиву інформацію

Підпис керівника організації  _________________     Дата  “____” __________ 20___ р.


Підпис керівника проекту/програми _____________     Дата  “____” ____________ 20___  р.

М.П.

Додаток 1.2.

до Порядку проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї


Опис проекту


Короткий опис проекту (анотація):

(Анотація повинна містити короткий виклад суті проекту. Зокрема, в описі повинна міститись наступна інформація: Хто реалізовуватиме проект? В чому полягає актуальність проекту? Яка мета та завдання проекту? Які заходи будуть здійснені в рамках проекту? Який очікуваний результат проекту? Яка тривалість проекту? Який бюджет проекту ? )

^ Рекомендований об’єм: 1 ст.




Мета та завдання проекту:

(Найчастіше мету проекту формулюють одним реченням. У першій частині речення вказується, що заплановано досягнути від реалізації проекту. Друга частина показує, як Ви пропонуєте цього досягти. Завдання проекту мають бути більш конкретними. Це подальші результати проекту, тому їх можна побачити і якось виміряти. Важливо, щоб завдання були спрямовані на досягнення мети і погоджувались з діяльністю, запланованою у проекті. Як правило, завдань повинно бути 2-3).

Рекомендований об’єм: 1ст.







^ Перелік заходів проекту, план їх реалізації та очікувані результати:

(Необхідно детально описати заходи, які пропонується здійснити для досягнення кожного з визначених завдань, за наступною формулою: Які заходи пропонується здійснити для реалізації завдання?Які заходи плануються здійснити на висвітлення етапів реалізації та результатів проекту? В який спосіб, де і коли проходитимуть заходи? Очікувані результати (продукт) внаслідок проведення заходу?)

Рекомендований об’єм: 1-2 ст.

^ Назва та суть заходу

Дата і місце проведення

Очікувані результати

(продукт)










^ Очікувані результати проекту

(Необхідно зазначити очікувані результати та користь від реалізації проекту. Вкажіть кількісні та якісні показники, які будуть свідчити про успішність проекту).








Інформація про діяльність організації за попередній рік:

(Описуючи свою організацію, потрібно коротко зазначити наступне: Мета і завдання Вашої організації; Історія виникнення та ресурси Вашої організації та детальніше зазначити про перелік та опис реалізованих Вашою організацією проектів і заходів у 2010 році, у тому числі спільних з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.).

Рекомендований об’єм: 1ст.




^ Резюме виконавців проекту:

(Необхідно надати Резюме осіб, які виконуватимуть проект, із визначенням їхніх функціональних обов’язків в межах реалізації проекту).

^ Рекомендований об’єм: 1-2 ст.




Додаток 1.3.

до Порядку проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї


^ Кошторис проекту зі статтями витрат

(із зазначенням власних, залучених і бюджетних коштів Управління)








^ Стаття бюджету


Одиниця виміру


Кількість


Вартість за одиницю

Очікуване фінансування від міської ради


Власний внесок


^ Внесок партнерських організацій*


Всього

1

Оплата праці (гонорари)






















1.1

























1.2

























1.3

























2

Відрядження

К-сть днів

К-ст осіб

Вартість\день













2.1

Харчування (добові)

















































2.2

Проїзд

















































2.3

Проживання

















































3

Витратні матеріали та канцтовари



















еще рефераты
Еще работы по разное