Реферат: Програма розвитку комунального автотранспортного підприємства Сумської обласної ради на 2012 рік


ПРОЕКТ


Про Програму розвитку комунального

автотранспортного підприємства

Сумської обласної ради на 2012 рік


Розглянувши внесену головою обласної державної адміністрації програму розвитку комунального автотранспортного підприємства обласної ради на 2012 рік, керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада вирішила:

1. Затвердити Програму розвитку комунального автотранспортного підприємства Сумської обласної ради на 2012 рік (додається).

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, розвитку підприємництва та енергозбереження.


^ Голова Г.В.Михайленко



Додаток

до рішення обласної ради шостого скликання від



ПРОГРАМА

розвитку комунального автотранспортного підприємства Сумської обласної ради на 2012 рік



^ Паспорт Програми розвитку комунального автотранспортного підприємства Сумської обласної ради на 2012 рік (далі – Програма)




1

Ініціатор розроблення Програми

Сумська обласна державна адміністрація

2

Дата, номер і назва роз-порядчого документа органу виконавчої вла-ди про розроблення Програми

Розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 26.10.2011 № 700

«Про розроблення проекту Програми розвитку комунального автотранспортного підприємства Сумської обласної ради на 2012 рік»

3

Розробник Програми

Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації

4

Відповідальний виконавець

Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації

5

Учасники Програми

Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації, комунальне автотранспортне підприємство Сумської обласної ради

6

Термін реалізації Програми

2012 рік

7

Перелік місцевих бюджетів, що беруть участь у виконанні Програми

обласний бюджет

8


Обсяг фінансування Програми, у тому числі

1600 тис. гривень

кошти обласного бюджету

1600 тис. гривень




^ Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма


Комунальне автотранспортне підприємство Сумської обласної ради (далі – підприємство) є юридичною особою, засноване на майні спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області.

Власник майна – територальні громади сіл, селищ і міст області в особі Сумської обласної ради.

Підприємство є єдиним спеціалізованим автопідприємством, що належить до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області і надає транспортні послуги переважно органам державної виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.

Основними завданнями діяльності підприємства є:

надання автотранспортних послуг: Сумській обласній раді, Сумській обласній державній адміністрації, їх структурним підрозділам, фізичним та юридичним особам;

надання послуг щодо ремонту автотранспортних засобів;

надання інших послуг відповідно до чинного законодавства України та Статуту підприємства.

За наявного автотранспортного парку (29 автомобілів), матеріально-технічного та фінансового забезпечення, зношеного стану транспортних засобів та технічного обладнання підприємство не може функціонувати на належному рівні, виконувати покладені на нього завдання.

Кошти від надання послуг органам місцевого самоврядування та органам місцевої виконавчої влади, іншим організаціям не покривають фактичних витрат на їх здійснення, що призводить до збитковості підприємства. Так, фінансовий результат від діяльності за 2010 рік становив -244,7 тис. гривень, за прогнозними показниками у 2011 році – -1191,4 тис. гривень.

Більшість автомобілів експлуатується понад 5 років, що потребує значних витрат на відновлення, ремонт та технічне обслуговування.

Для забезпечення належного транспортного обслуговування керівництва обласної ради, обласної державної адміністрації, їх структурних підрозділів необхідне оновлення рухомого складу.

Таким чином, без належної фінансової підтримки ефективне функціонування підприємства неможливе.


№ з/п

Рік

Фінансовий результат

(тис. гривень)

у тому числі фінансова підтримка/поповнення статутного капіталу (тис. гривень)

1

2006

+42,4

490,0

2

2007

+9,5

285,0

3

2008

-118,2

155,0

4

2009

-222,6

910,0

5

2010

-244,7

1420,0

6

2011(очікув)

-1191,4

118,333/1481,667



^ 3. Визначення мети Програми


Метою Програми є підтримка функціонування підприємства для забезпечення належної реалізації статутних завдань за рахунок забезпечення раціонального використання і збереження основних засобів та здійснення комплексу заходів щодо утримання існуючого парку в належному технічному стані, ефективного його використання, забезпечення пально-мастильними матеріалами, високотехнологічним обладнанням та устаткуванням для проведення технічного обслуговування, ремонту і діагностики.


^ 4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання Програми


Засобом розв’язання проблеми для забезпечення належного функціонування та досягнення прийнятних техніко-економічних показників є залучення додаткових фінансових ресурсів для підвищення ефективності функціонування існуючого рухомого складу.

Програма буде реалізовуватися в один етап, термін дії Програми – 2012 рік.

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюватиметься за рахунок поповнення статутного капіталу підприємства в обсязі 1600 тис. гривень, головний розпорядник коштів – головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації.


^ Перелік завдань, заходів Програми та результативні показники


Основним завданням Програми є покращання фінансово-економічних показників роботи підприємства, забезпечення його прибуткової діяльності у 2012 році.

Виконання Програми дасть змогу забезпечити:

найбільш ефективне використання транспорту для якісного обслуговування загальнодержавних заходів, заходів регіонального значення, потреб обласної ради та обласної державної адміністрації, їх структурних підрозділів;

оптимізацію витрат коштів на утримання матеріально-технічної бази;

раціональне використання та збереження майна, розвиток виробничої і соціальної бази підприємства;

збільшення дохідної частини в балансі підприємства;

підприємство поряд з транспортним обслуговуванням обласної ради та обласної державної адміністрації матиме змогу надавати юридичним і фізичним особам транспортні послуги, послуги з ремонту, паркування транспортних засобів.

Перелік заходів Програми наведено в додатку.



^ Напрями діяльності та заходи Програми


Реалізація Програми буде здійснюватися за наступними напрямами:

організація забезпечення належного стану транспортних засобів;

забезпечення стабільного функціонування підприємства.

^ 7. Координація та контроль за ходом виконання Програми


Контроль за виконанням цієї Програми покладається на головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації.

Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації до 10 лютого 2013 року інформує про підсумки виконання Програми голову Сумської обласної державної адміністрації та постійну комісію Сумської обласної ради з питань промисловості, енергетики, транспорту, зв'язку, розвитку підприємництва та енергозбереження.


^ Додаток до Програм
еще рефераты
Еще работы по разное