Реферат: «Затверджено» Рада Асмап україни



«Затверджено»

Рада АсМАП України

«22» грудня 2009 р.


ПОРЯДОК

отримання письмового запиту АсМАП України до консульських установ країн ЄС щодо підтвердження мети подорожі при оформленні віз країн ЄС для водіїв, які здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення.


Порядок отримання письмового запиту АсМАП України до консульських установ країн ЄС щодо підтвердження мети подорожі при оформленні віз країн ЄС для водіїв, які здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення, розроблено відповідно до статті 4 Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз.   

Порядок встановлює процедуру:  

-           надання учасниками АсМАП України документів до Секретаріату Асоціації для отримання письмового запиту АсМАП України до консульських установ країн ЄС щодо підтвердження мети подорожі при оформленні віз країн ЄС для водіїв;

-                      опрацювання документів наданих учасниками Асоціації у Секретаріаті АсМАП України;  

-                      видачі учаснику Асоціації письмового запиту АсМАП України до консульських установ країн ЄС;  

-                      обліку прийнятих документів та виданих письмових запитів до консульських установ країн ЄС. 

Прийом документів від учасників Асоціації, їх опрацювання та видача письмового запиту АсМАП України до консульських установ країн ЄС здійснюється відділом візової підтримки департаменту організації перевезень та інформаційного забезпечення Секретаріату АсМАП України.  

Прийом документів від учасників Асоціації та видача письмових запиту АсМАП України до консульських установ країн ЄС здійснюється кожного робочого дня з 09 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (перерва з 13 год. 00 хв. до 13 год. 45 хв.).

Для отримання письмового запиту АсМАП України до консульських установ країн ЄС, учасники Асоціації надають документи згідно переліку наведеному у Додатку 1. Документи приймаються тільки у повному обсязі – згідно переліку. Крім цього, Асоціація залишає за собою право вимагати додаткові документи.

Мінімальний вік водіїв, на яких перевізник має право отримати письмовий запит, складає 21 рік, при цьому водії, які виконують перевезення пасажирів, повинні мати безперервний трудовий стаж не менше 3 років.

Письмові запити видаються тільки перевізникам – учасникам АсМАП України, які мають зареєстровані в Асоціації транспортні засоби.

Письмові запити не видаються перевізникам, які мають фінансову заборгованість перед Асоціацією.

У випадку надання перевізником недостовірної інформації або сфальсифікованих документів, Асоціація залишає за собою право в подальшому відмовити йому у наданні письмових запитів до консульських установ.

Учасник Асоціації може заздалегідь подати до Секретаріату АсМАП України документи на усіх водіїв, яким протягом календарного року планується відкриття віз країн ЄС для внесення їх до бази даних водіїв.

Для підготовки письмових запитів на водіїв, які вже було внесено до бази даних водіїв (попередньо було надано документи згідно переліку додаток 1), перевізник надсилає на асоціації тільки лист-звернення (додаток 2). При отриманні письмових запитів перевізник надає оригінал раніше надісланого листа-звернення та копію контракту, якщо документи подаються до Консульства іншої держави або закінчився термін дії попереднього контракту).

Якщо письмовий запит до консульських установ країн ЕС з будь-яких причин не було надано до консульства, він підлягає обов’язковому поверненню до Секретаріату АсМАП.

Термін опрацювання заявки учасника Асоціації на отримання письмового запиту АсМАП України до консульських установ країн ЄС становить 3 робочі дні.

Письмовий запит АсМАП України до консульських установ країн ЄС готується відповідно до вимог кожної окремої консульської установи країни ЄС.

Кожного року до 31 січня перевізники – учасники АсМАП України повинні надати відділу візової підтримки перевізників актуальний перелік водіїв для внесення змін до бази даних.

У разі звільнення водія, якого було внесено до бази даних АсМАП України, учасник Асоціації повинен терміново інформувати про це відділ візової підтримки АсМАП України.

Відділ візової підтримки перевізників веде реєстрацію прийнятих заявок від учасників Асоціації та виданих запитів АсМАП України до консульських установ країн ЄС, проводить моніторинг проблемних питань, що виникають у перевізників – учасників Асоціації та надає Президенту АсМАП України щомісячний звіт про результати роботи відділу.


Додаток 1


Перелік документів для отримання письмового запиту

^ АсМАП України до консульських установ країн ЄС

щодо підтвердження мети подорожі при оформленні

віз країн ЄС для водіїв, які здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення


Документи, що надаються перевізником одноразово для внесення інформації про водія до бази даних:


1. Оригінал трудової книжки та копії першої сторінки та сторінки з останнім записом.


Якщо трудова книжка містить відомості про роботу водія з початку його трудової діяльності, надаються наступні документи:

2. Копія посвідчення водія

3. Копія свідоцтва професійної кваліфікації водія про закінчення курсів з міжнародних автомобільних перевезень

4. Копія закордонного паспорту


Якщо трудова книжка не містить відомості про роботу водія з початку його трудової діяльності, надаються наступні документи:

2. Для юридичних осіб - копія наказу про прийняття на роботу, для фізичних осіб - підприємців – оригінал та копія трудового договору

3. Оригінал та копія посвідчення водія

4. Оригінал та копія свідоцтва професійної кваліфікації водія про закінчення курсів з міжнародних автомобільних перевезень

5. Копія закордонного паспорту


Якщо в посвідченні водія не відкрита категорія Е додатково необхідно надати копію свідоцтва про реєстрацію на транспортний засіб.


Документи, що надаються перевізником при кожному зверненні для отримання письмового запиту:


1. Лист-звернення від підприємства-учасника Асоціації (Додаток 2)

2. Копія контракту з іноземним партнером


Копії всіх документів повинні бути завірені підписом керівника та печаткою підприємства.


Додаток 2

(на бланку підприємства)


Президенту АсМАП України

Костюченку Л.М.


^ Шановний Леоніде Михайловичу!


«____________________» (назва підприємства) (реєстр. номер АсМАП України______) звертається до Вас с проханням надати письмовий запит до Консульства _______________ (назва країни) для здійснення перевезення вантажів/пасажирів (залишити необхідне) до _______________(назва країни) для наступний водіїв:




Прізвище та ім’я

Рік народження

Паспорт

Дійсний до

1

^ ЛЕВЧЕНКО ОЛЕГ

26.03.1967

АХ 652389

01.01.2012

LEVCHENKO OLEG

2

^ КУЗЕНКО БОГДАН

17.05.1957

РЕ 087918

27.03.2017

KUZENKO BOGDAN


Наша компанія співпрацює з _________________ (назва компанії), яка розташована в __________ (назва міста) та маємо дійсний контракт №_____ підписаний _________ (дата підписання).

Ми гарантуємо, що вказані водії працюють на нашому підприємстві та підприємство несе повну юридичну відповідальність за всі дії цих водіїв на території країни перебування.

В разі їх звільнення з підприємства зобов’язуємося терміново інформувати Асоціацію.


З повагою,


Директор (Підприємець) (печатка) ПІБ
еще рефераты
Еще работы по разное