Реферат: Вінницька міська рада Рішення від 19. 05. 2011р. №228





Вінницька міська рада

Рішення

від 19.05.2011р. №228





Про міську програму поліпшення стану 7 сесії 6 скликання

безпеки, гігієни праці та виробничого

середовища на 2011-2015 роки


Впродовж 2010 року в місті проводилася робота щодо забезпечення реалізації конституційного права працівників на належні, безпечні та здорові умови праці, недопущення аварій та аварійних ситуацій, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням.

Здійснювалися заходи щодо впровадження на підприємствах, в установах, організаціях нормативно-правових актів з питань охорони праці за допомогою комп'ютерного забезпечення, консультацій, нарад, інформаційних зустрічей.

В рамках проведення Тижневика, присвяченого Всесвітньому дню охорони праці ( 28 квітня ), на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 06.04.10 р.№161 «Про проведення в області тижня охорони праці», організовано проведення на підприємствах міста заходів з охорони праці під гаслом «Управління ризиками та профілактика у сфері праці в нових умовах».

Здійснено контроль стану охорони праці на 269 підприємствах із загальною кількістю працюючих понад 35,1 тис. осіб. Надано 1261 рекомендацію щодо усунення виявлених недоліків. Надано консультацій та методичну допомогу 515 підприємствам. Перевірено на відповідність чинному законодавству 453 колективних договорів, надано 507 рекомендацій щодо внесення до них відповідних змін та доповнень.

На комплексні заходи з охорони праці підприємствами міста (по колу перевірених) у 2010 році асигновано більше 14,4 млн. грн.

Станом на 01.01.2011року у місті виявлено 348 підприємств з несприятливими умовами праці, на яких налічується 5181 робоче місце, що підлягає атестації, на вказаних робочих місцях зайнято 13712 працівників. Атестація робочих місць за умовами праці проведена на 312 підприємствах, атестовано 4803 робочих місць або 92,7 %, кількість працюючих на атестованих робочих місцях складає 12469 осіб.

У навчальних закладах міста, що мають ліцензію МОН України та дозвіл Держгірпромнагляду, навчання з питань охорони праці пройшла 2571 посадова особа.

Аналіз стану охорони праці на підприємствах міста свідчить, що у 2010 році спостерігалася тенденція до зниження рівня виробничого травматизму, аварій та аварійних ситуацій. Загальна кількість нещасних випадків на виробництві зменшилась на 14,5% , або на 17 нещасних випадків по відношенню до 2009 року.

Однак, рівень смертельного травматизму залишається високим: 5 випадків - у 2010 році; 8 - у 2009 р., 7 – у 2008 р.

Аналіз матеріалів розслідування нещасних випадків і проведення обстежень свідчать, що основні причини - невиконання вимог інструкцій з охорони праці та посадових обов’язків; незадовільний технічний стан виробничих об’єктів, будинків, споруд; допуск до роботи без навчання та перевірки знань з питань охорони праці; порушення правил дорожнього рух і порушення вимог безпеки під

час експлуатації устаткування, машин, механізмів тощо.

Негативно впливає на стан охорони праці незадовільне вирішення організаційних заходів, які, як правило, спрямовуються не на профілактику і мінімізацію професійних ризиків, а на компенсацію та відшкодування втрат

працездатності потерпілим на виробництві, сума яких за останні три роки складає: 2008р. –9,4 млн. грн., 2009р.–8,5 млн.грн., 2010 р.–11,3 млн. грн.

Серед проблемних питань залишаються:

відсутність нормативно – правових актів з питань охорони праці для органів місцевого самоврядування;

порушення термінів проведення атестації робочих місць за умовами праці, що не дає право працюючим у несприятливих умовах отримати пільги та компенсації згідно з чинним законодавством, в т.ч. пільгову пенсію, додаткову відпустку та інше;

фінансування заходів з охорони праці здійснюється з порушенням вимог статті 19 Закону України «Про охорону праці», що погіршує умови праці працівників;

практичне ігнорування роботодавцями вимог статті 69 Господарського кодексу щодо надання пільг та компенсацій підлеглим працівникам за рахунок підприємства;

несвоєчасне проведення медичних оглядів;

несвоєчасне проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

З метою покращення стану охорони праці, зниження рівня виробничого травматизму і професійної захворюваності працівників, створення належних, безпечних і здорових умов праці на підприємствах міста та відповідно до ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 35 Закону України «Про охорону праці», розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.05.2006 р.№ 269 – р «Про схвалення Концепції Загальнодержавної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2006 – 2011 роки», керуючись ст.26 та ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада


ВИРІШИЛА:


Інформацію начальника Головного управління праці і соціального захисту населення про Міську програму поліпшення поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011-1015 роки взяти до відома.

Затвердити Міську програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011-1015 роки згідно з додатком.

Виконавчим органам міської ради під час формування проекту міського бюджету щорічно передбачати в бюджетному запиті кошти на реалізацію заходів щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011-2015 роки Міської програми.

Департаменту фінансів міської ради при формуванні міського бюджету розглядати можливість фінансування зазначеної програми.

Виконавчим органам міської ради, керівникам підприємств, установ та організацій міста забезпечити контроль за виконанням поставлених завдань відповідно до заходів Міської програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011-1015 роки, та інформувати про хід їх виконання Департамент міського господарства щорічно до 25 січня.

Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення міської ради (Кривов’яз Т.М.).



Міський голова В.Б. Гройсман


Додаток до рішення міської ради

від 19.05.2011р. №228


^ МІСЬКА ПРОГРАМА


ПОЛІПШЕННЯ СТАНУ БЕЗПЕКИ,

ГІГІЄНИ ПРАЦІ ТА ВИРОБНИЧОГО СЕРЕДОВИЩА

НА 2011 – 2015 РОКИ




Вінниця-2011


ВСТУП


Міська програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011 - 1015 роки розроблена на виконання положень Закону України «Про охорону праці», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з урахуванням Концепції Загальнодержавної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2006 - 2011 роки, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 травня 2006 року № 269-р.

Програма розроблена Головним управлінням праці і соціального захисту населення міської ради на основі даних Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вінниці, управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області та виконавчих органів міської ради.



^ Загальні положення



На сучасний стан охорони праці в місті в значній мірі впливають структурні зміни в економіці, збільшення кількості суб’єктів господарської діяльності різних форм власності, особливо у середньому та малому бізнесі. Це значно ускладнює управління охороною праці та контроль за станом охорони праці у суб’єктів господарювання. У зв’язку з тим, що виконання функцій з охорони праці передані безпосередньо суб’єктам господарювання, досягти головної мети у сфері охорони праці – забезпечення охорони життя, здоров'я, працівників у процесі трудової діяльності–можливо, в тому числі, за умов цілеспрямованої, скоординованої діяльності соціальних партнерів – роботодавця, працівника та влади.

На підприємствах міста у 2010 році спостерігалася тенденція до зниження рівня виробничого травматизму, аварій та аварійних ситуацій. Загальна кількість нещасних випадків на виробництві зменшилась на 14,5%, або на 17 нещасних випадків по відношенню до 2009 року. Однак, рівень смертельного травматизму залишається високим : 5 - у 2010 році; 8 випадків у 2009 р., 7 – у 2008 р.

Основними причинами нещасних випадків залишаються: невиконання вимог інструкцій з охорони праці та посадових обов’язків; незадовільний технічний стан виробничих об’єктів, будинків, споруд; допуск до роботи без навчання та перевірки знань з питань охорони праці; порушення правил дорожнього рух і порушення вимог безпеки під час експлуатації устаткування, машин, механізмів тощо.


^ 1.1. Основні проблемні питання, що потребують невідкладного вирішення

Щорічно під час проведення різнопланових перевірок стану промислової безпеки і охорони праці на підприємствах міста виявляється значна кількість порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Системно на підприємствах не вирішуються проблемні питання, що пе-ретворюються у фактори негативного впливу на стан промислової безпеки:

недостатнє фінансування заходів з охорони праці;

зношеність основних засобів виробництва;

незадовільні умови праці;

відсутність служб охорони праці на багатьох підприємствах міста;

- недостатнє забезпечення працюючих засобами індивідуального та колективного захисту;

недостатня організація роботи з інформаційного забезпечення охорони

праці;

низький рівень контролю за станом охорони праці на підприємствах.

організаційні недоліки в частині своєчасного і якісного проведення

медоглядів, навчань, інструктажів з охорони праці.


^ 2. Мета реалізації Програми


Головна мета Міської програми - реалізація комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захворюваності працівників, створення належних, безпечних і здорових умов праці на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності та фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю шляхом виконання конкретних завдань організаційного, матеріально-технічного, наукового та нормативно-правового характеру у сфері охорони праці та промислової безпеки, покращення функціонування та вдосконалення системи управління охороною праці на рівні міста.


^ 3. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми


Міська програма передбачає комплексне розв’язання проблем охорони праці та промислової безпеки, забезпечення пріоритету життя і здоров’я працівників, їх соціального захисту, створення належних, безпечних і здорових умов праці на виробництві.

Концептуальні положення щодо поліпшення стану охорони праці та промислової безпеки полягають у:

сприянні створенню дієвої системи управління охороною праці на

підприємствах міста , визначеної законодавством України про охорону праці;

створенні дієвих механізмів захисту прав найманих працівників, визначених законами та іншими нормативно-правовими актами з охорони праці та промислової безпеки;

створенні належних, безпечних і здорових умов праці;

максимальному використанні досягнень науки, результатів науково-технічного співробітництва щодо питань поліпшення охорони праці та промислової безпеки, її

нормативно-правової, наукової і матеріально-технічної бази.

Досягнення головної мети Міської програми - забезпечення охорони життя і здоров’я працівників у процесі трудової діяльності - можливо за умов

цілеспрямованої, скоординованої діяльності соціальних партнерів на всіх

організаційних рівнях щодо розв’язання головних завдань у сфері охорони праці:

реалізації заходів щодо здійснення державної політики з охорони праці та

промислової безпеки на місцевому рівні;

забезпеченні виконання Угоди з основних напрямків соціально-економічного захисту працюючих міста на 2010-2015 роки між виконкомом міської ради, Президією Федерації профспілок області та міською організацією роботодавців «Солідарність»;

забезпеченні ефективного організаційно-методичного управління охороною праці на міському рівні;

широкого впровадження в практичну діяльність позитивного досвіду у сфері охорони праці.

Виконання комплексних заходів місцевого рівня сприятиме прогнозованості та керованості діяльності в системі управління охороною праці на всіх організаційних рівнях.


^ 4. Завдання та заходи програми


Основним завданням Міської програми є координація діяльності органів місцевого самоврядування, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Вінниці (далі відділення ВД ФССНВ у м. Вінниці ), управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області, роботодавців на виконання вимог Законів України „Про охорону праці”, „Про місцеве самоврядування в Україні” щодо забезпечення реалізації державної політики в галузі охорони праці та промислової безпеки, ефективності здійснення державного та громадського контролю за додержанням роботодавцями вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці та промислової безпеки. Також завданнями програми є:

забезпечення дотримання суб'єктами господарювання нормативно-правових актів з питань охорони праці;

налагодження дієвого контролю за охороною праці на всіх організаційних рівнях;

забезпечення функціонування систем управління охороною праці на кожному підприємстві, в установі та організації;

започаткування розвитку аудиту охорони праці на виробництві;

приведення до нормативних (обмеження впливу) шкідливих і небезпечних факторів на робочих місцях шляхом впровадження новітніх безпечних технологій, нових видів засобів індивідуального та колективного захисту;

зниження виробничих ризиків, безпеки виробничих об'єктів, устаткування та запобігання аваріям на об'єктах підвищеної небезпеки;

удосконалення системи навчання з охорони праці, у тому числі запровадження дистанційного навчання з використанням комп'ютерних банків даних та нових інформаційних технологій.

Виконання зазначених завдань сприятиме поліпшенню стану охорони

праці, його контрольованості та прогнозованості, зменшенню кількості аварій,

нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Відповідно до Концепції Загальнодержавної програми, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 травня 2006 р. № 269-р, в

міській програмі передбачені шляхи, способи комплексного розв'язання проблем охорони праці та промислової безпеки, заходи щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011-2015 роки (додаються).


^ 5. Джерела фінансування програми


Фінансування заходів міської програми здійснюється в передбаченому законодавством порядку за рахунок коштів підприємств, установ та організацій,

коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, міського бюджету в межах наявних фінансових ресурсів та інших джерел, не заборонених законодавством.


^ 6. Організаційне забезпечення


Організаційне забезпечення виконання Міської програми здійснює координатор - управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області.


^ 7. Очікувані результати виконання програми


Виконання програми дасть змогу поліпшити стан охорони праці та промислової безпеки, знизити рівень виробничого травматизму, в тому числі зі смертельним наслідком та випадків професійної захворюваності на 15%, підвищити рівень якості пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці, зменшити соціальні та економічні втрати від цих подій.

Ефективність виконання програми забезпечується шляхом оптимізації матеріально-технічних, фінансових, трудових витрат, спрямованих на поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища для забезпечення реалізації конституційного права громадян на належні, безпечні і здорові умови праці, збереження трудового потенціалу міста Вінниці .


^ ЗАХОДИ

щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища

на 2011 - 2015 роки




з/п


^ Найменування заходів


Виконавці

Термін

виконання

( роки )

Джерела

фінансування

1

2

3

4

5


^ 1 . Удосконалення системи управління охороною праці


1.1

Вивчати державні та міжнародні стандарти, нормативно-правові

актів щодо дієвого застосування та впровадження системи

управління охороною праці (далі СУОП) на рівні міста,

департаменту, підприємства.



Департаменти міської

ради, роботодавці



2011-2015


Кошти

підприємств,


міський

бюджет

1.2

Реалізувати положення Закону України «Про охорону праці»,

Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в

частині організації та здійснення контролю за станом охорони

праці та якістю проведення атестації робочих місць за умовами

праці та наданням пільг і компенсацій за роботу в шкідливих та

важких умовах праці.


Департаменти міської

ради, роботодавці



2011-2015



Кошти

підприємств


1.3

Впроваджувати систему управління охороною праці на

підприємствах, в організаціях, установах міста відповідно до

Рекомендацій, затверджених наказом Голови

Держгірпромнагляду України від 07.02. 2008 року.


Департаменти міської

ради,роботодавці



2011-2015

Кошти

підприємств



^ 2. Покращення умов та охорони праці , профілактика виробничого травматизму та професійних захворювань


2.1

Забезпечити ефективну взаємодію виконавчих органів міської

ради, управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області,

відділення ВД ФССНВ України у м.Вінниці, Федерації

профспілок Вінницької області щодо профілактики

порушень законодавства про охорону праці та промислової

безпеки.


Департаменти міської

ради відповідно до

функціональних

обов’язків, управління

Держгірпромнагляду по

Вінницькій області

2011-2015




2.2

Призначити відповідальних за стан охорони праці та створити

комісії з питань охорони праці в департаментах міської ради, на

підприємствах, в організаціях, установах, що належать до

комунальної власності територіальної громади міста, та

забезпечити їх дієву роботу ( ст.ст.15,16, 35 Закону України

«Про охорону праці»).

Директори департаментів міської ради, керівники підприємств, організацій установ, що належать до територіальної громади міста

2011




2.3

Забезпечити фінансування заходів з охорони праці щодо

профілактики виробничого травматизму та профзахворювань,

покращення умов праці.

На реалізацію заходів з охорони праці виділяти не менше

0,5% від суми реалізованої продукції; для установ, що

утримуються з бюджету – 0,2 % від фонду оплати праці (ст.19

Закону України «Про охорону праці».



Роботодавці міста Департаменти міської ради




2011-2015



Кошти

підприємств,

міський

бюджет

2.4

Контролювати при реєстрації колективних договорів наявність

комплексних заходів щодо досягнення встановлених

нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища,

підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання

випадків виробничого травматизму, професійних захворювань

і аварій.

Департамент

праці і соціального

захисту населення

міської ради

2011-2015




2.5

Проводити атестацію робочих місць за умовами праці щодо їх

відповідності нормативно-правовим актам про охорону праці;

здійснювати контроль за наданням працівникам відповідно до

законодавства пільг та компенсацій за роботу в шкідливих

умовах.

Підприємства, установи

та організації міста ,

міська СЕС,

Департамент

праці і соціального

захисту населення

міської ради

2011-2015


Кошти

підприємств

2.6

Розробити та впровадити заходи щодо безпечної експлуатації обладнання з використання кисню в лікувально – профілактичних закладах міста. Активізувати роботу щодо безпечного забезпечення функціонування систем централізованого постачання кисню в приміщеннях закладів охорони здоров’я.

Департамент охорони

здоров’я міської ради



2011






2.7

Забезпечити належне утримання, ефективну та безпечну експлуатацію об’єктів житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста та додержання вимог з питань охорони праці працівниками цих об’єктів ( ст.35 Закону України «Про охорону праці»).


Департаменти міської

ради :

міського господарства;

житлового

господарства;

комунального

господарства та

благоустрію;

енергетики, транспорту

та зв’язку;

Інспекція по контролю

за благоустроєм та

санітарним станом


2011-2015




2.8

Надавати інформаційно-консультативну, методичну допомогу

підприємствам, установам організаціям з питань охорони праці

та промислової безпеки, атестації робочих місць за умовами

праці, підготовки розділу «Охорона праці» у колективному

договорі.

Управління

Держгірпромнагляду по

Вінницькій області,

Департамент праці і соціального захисту населення міської ради



2011-2015




2.9

Забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання, передбачивши виконання організаційно – технічних заходів щодо запобігання виникнення аварій та травмування користувачів зрідженого газу.

Департаменти міської

ради:

міського господарства;

енергетики, транспорту

та зв’язку;

ПАТ «Вінницягаз»

2011-2015




2.10

Здійснити модернізацію (реконструкцію) ліфтів житлового фонду, що потребують негайного ремонту або заміни.

Забезпечити безпечне утримання ліфтового господарства.

Департамент житлового

господарства, МКП

«Вінницяліфт»


2011-2015



Міський

бюджет

2.11

Організовувати проведення медичних оглядів працівників

відповідно до статті 17 Закону України «Про охорону праці».


Підприємства, установи

та організації міста,

Департамент охорони

здоров’я міської ради

2011-2015


Кошти

підприємств

2.12

Удосконалювати роботу щодо підвищення ефективності

проведення Єдиного дня охорони праці (щомісячно),

періодичного контролю за станом охорони праці та

промислової безпеки, умов праці з метою профілактики

виробничого травматизму та профзахворювань.



Підприємства, установи

та організації міста,

департаменти та

відділи міської ради,

відділення ВД ФССНВ

у м.Вінниці



2011-2015

щомісячно


Кошти

підприємств

2.13

Проводити огляди – конкурси щодо стану охорони праці та

промислової безпеки серед підприємств міста та спеціалістів з

питань охорони праці.

Департаменти міської ради,

Федерація профспілок

області , відділення ВД

ФССНВ у місті Вінниці



2011-2015


Кошти

підприємств

2.14

Проводити міський огляд - конкурс на кращу організацію

роботи з охорони праці на підприємствах, в організаціях,

установах комунальної власності територіальної громади міста.

Організувати заходи з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці

(щорічно 28 квітня).


Департаменти міської

ради,

Федерація профспілок

області ,

відділення ВД

ФССНВ України у м.

Вінниці



2011-2015

Міський

бюджет,

кошти ВД

ФССНВ у

м. Вінниці

2.15

Забезпечувати працівників, які працюють у несприятливих

умовах праці засобами індивідуального захисту відповідно

вимог нормативно-правових актів, а також

лікувально – профілактичним харчуванням, іншими пільгами,

компенсаціями за роботу у шкідливих та важких умовах праці.


Роботодавці,

відділення

ВД ФССНВ України у

м. Вінниці


2011-2015



Кошти

підприємств


^ 3. Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці




3.1


Організовувати проведення семінарів, конференцій, нарад з

актуальних питань охорони праці для роботодавців і керівників

служб охорони праці підприємств, організацій та установ усіх

форм власності.



Обласне товариство

«Знання»,

Відділення

ВД ФССНВ у м.

Вінниці

2011-2015

Кошти

підприємств,

Кошти

відділення

ВДФСС НВ у

м. Вінниці



3.2


Сприяти організації навчання з підвищення рівня знань

посадових осіб та спеціалістів, які вирішують питання охорони

праці на підприємствах, установах, організаціях усіх форм

власності.

роботодавці,

навчальні заклади

міста, що мають дозвіл

на проведення

навчання,

відділення ВД

ФССНВ України у м.

Вінниці



2011-2015

Кошти

підприємств,

кошти відді-

лення ВД

ФССНВ

України у м.

Вінниці

3.3

Запроваджувати проведення позачергових перевірок

знань з питань охорони праці у посадових осіб, працівників, що

допустили порушення вимог законодавчих та нормативно-

правових актів з охорони праці.

Департаменти міської

ради, роботодавці

2011-2015

Кошти

виконавців

3.4

Забезпечити проходження навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадовими особами міської ради, функціональні обов’язки яких пов’язані із забезпеченням охорони праці.(ст.18 Закону України «Про охорону праці», п.5.3.наказу ДНОП від 26.01.05р.№15)

Директори

департаментів міської

ради.

2011-2015



Міський

бюджет,

кошти

ВД ФССНВ у м. Вінниці

3.5

Вир Вирішити кадрове питання щодо обслуговування об’єктів підвищеної небезпеки в закладах освіти та охорони здоров’я відповідно до вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці. Забезпечити проведення в установленому порядку навчання та перевірку знань з питань охорони праці посадових осіб, відповідальних за організацію та проведення робіт з підвищеною небезпекою.




ДепаДепартаменти міської ради: освіти; охорони здоров’я



2011




^ 4. Інформаційне забезпечення діяльності з питань охорони праці


4.1

Здійснювати заходи щодо придбання методичних, довідкових

посібників, плакатів, відеофільмів з питань охорони праці та

промислової безпеки, застосовувати сучасні інформаційні

технології для інформування підприємств, організацій, установ з

питань охорони праці

Департаменти міської ради, відділення ВД ФССНВ у м. Вінниці

2011-2015

Кошти

підприємств,

відділення ВД

ФССНВ у м.

Вінниці


4.2


Переглядати та оновлювати базу законодавчих та нормативно –

правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки,

підтримувати її в актуальному стані.




Департаменти міської ради



2011-2015



Кошти

підприємств

4.3

Систематично висвітлювати питання охорони праці та

промислової безпеки в засобах масової інформації, здійснювати

обмін досвідом зі спорідненими департаментами інших міст

України, підприємствами, організаціями, установами.

Департаменти міської

ради, департамент

інформаційної

політики та зв’язків з

громадськістю міської

ради, роботодавці

2011- 2015

Кошти

підприємств



Міський голова В.Б. Гройсман


Головний спеціаліст відділу праці

Заслоцький Олег Йосипович


Департамент праці

і соціального захисту населення
еще рефераты
Еще работы по разное