Реферат: Облицювання поверхонь на гіпсовій основі

Тема:Облицювання поверхонь на гіпсовій основі

ЗМІСТ

1. Матеріали для кріплення плиток

2. Матеріали для заповнення швів

3. Плитки для облицювання поверхонь усередині приміщень

4. Конструктивно-технологічні вирішення облицювань поверхонь на гіпсовій основі

5. Технологічний процес облицювання

6. Контроль якості робіт

Використана література

1. Матеріали для кріплення плиток

Клеючі матеріали для облицювання виготовляють у вигляді сухих клейових сумішей та двокомпонентних клейових композицій.

Клейові суміші. Згідно з ДБНВ 2.6-22-2001, клейові суміші — це полімер мінеральні системи, що містять мінеральні в'яжучі, наповнювачі та полімерні добавки, які регулюють фізико-механічні і реологічні властивості розчинових сумішей і розчинів.

Клейові суміші всіх груп мають:

— забезпечувати високу міцність зчеплення облицювальних матеріалів з різними основами — бетонними, цегляними, цементно-піщаними, гіпсокартонними, пінобетонними та деревино-стружковими плитами не менш як 0,5 МПа і зберігати цей показник за впливу різних експлуатаційних чинників — мінусових температур, водного середовища, статичних і динамічних навантажень;

— мати тривалий термін придатності розчинової суміші — не менш як 60 хв;

— виявляти високу фіксувальну здатність (опір зміщенню плитки, покладеної на розчинову суміш) — не більш як 0,5 мм;

— мати високу липкість до приклеюваного облицювального матеріалу та основи;

— забезпечувати тривалість витримування не менше 10 хв і тривалість коригування положення плиток не менше 10 хв.

Основні фізико-механічні характеристики кожної групи клейових сумішей наведено в табл. 4.

CeresitCM11 — клейова суміш, призначена для кріплення типових кам'яних та керамічних плиток (глазурованих, теракотових) розміром не більше 30 х 40 см на міцних, стійких до деформації основах, таких як бетон, цементно-вапняна штукатурка. Розчин стійкий на вертикальних поверхнях усередині й зовні будинків. Застосовують у житлово-громадському та промисловому будівництві. Товщина клейового шару має бути не більше 10 мм. У разі облицювання гіпсових та інших основ, які сильно вбирають воду, на цих поверхнях потрібно створити водонепроникну плівку за допомогою ґрунтовки CeresitCT17.

Таблиця 4. Фізико-механічні характеристики клейових сумішей

Показник



Суміш групи


К1

К2

К3

Залишок на ситі № 08, %, не більше

Сухі суміші



1

1

Без




залишку


Зміщення плитки, мм, не більше

Розчинові суміші


0,2

10


10

До 10

0,5

15


10

До 8

0,5

15


15

До 6

Тривалість витримування, хв, не менше

Тривалість коригування клейового




з'єднання, хв, не менше

Товщина клейового шару, мм






Міцність зчеплення з усіма мінеральними основами, МПа, не менше

Міцність на стиск, МПа

Морозостійкість, циклів, не менше

Вигин, мм, не менше

Розчини



0,8

15-25

75

2,5



0,5

10-20

50


0,7

--PAGE_BREAK--

10-25

50

--PAGE_BREAK----PAGE_BREAK----PAGE_BREAK--

6

15


1,5

5

--PAGE_BREAK----PAGE_BREAK--

> 1500

Граніти грубозернисті, лабрадорити, сієніти, габротуфи

Довговічні

250 — 350

650-1000

Білі і сірі мармури, щільні вапняки, доломіти і пісковики з кременистим цементом

Середньої довговічності

75-150

200 — 400

Кольорові мармури

Зниженої довговічності

20-75

50 — 200

Поверхні плит оздоблюють спеціальною обробкою (табл. 10).

Таблиця 10. Перелік, характеристика та спосіб отримання фактур кам'яних оздоблювальних плит

Найменування фактури

Спосіб отримання

Характеристика фактури

Пиляна

Розпилювання рамними і канатними пилками

Нерівномірно шорсткувата поверхня з різкими штрихами від зерен великих абразивів з висотою рельєфу 1-3 мм

Шліфована

Шліфування абразивом

Рівномірно шорсткувата поверхня зі слідами оброблення з висотою рельєфу 0,2-0,5 мм

Лощена

Шліфування абразивом без накатування глянцю

Гладенька матова поверхня без слідів оброблення, повне виявлення малюнка

Полірована

Накатування глянцю полірувальним порошком на відшліфовану абразивом плитку

Дзеркальний блиск поверхні плити, чітке відбивання предметів

Аналогічним способом отримують кам'яні мозаїчні плитки. Застосовують для облицювання будь-яких криволінійних поверхонь. Мозаїку набирають з дрібних однотипних каменів кубічної форми з природного матеріалу або смальти (сплаву скла та оксидів різних металів). Стандартні розміри каменів мозаїки: 15 х 15, 15 х 30, 48 х 48, 30 х 48, 30 х 30 і 32 х 67 мм.

Мозаїку постачають модулями 30 х 30 см, наклеєними на паперову стрічку або сітку зі скловолокна. Випускають також рулони і стрічки з різноманітними рисунками. Крім однотонних модулів виробляють і художні композиції.

Матеріали для виготовлення мозаїк мають високу стійкість до стирання, що дає змогу використовувати їх для викладання як стін, так і підлог. Деякі серії, які мають мінімальну, водопроникність, можна застосовувати в ванних кімнатах, басейнах, саунах тощо.

Штучні вироби для облицювання. Штучні облицювальні камені — це декоративний опоряджувальний матеріал для зовнішніх і внутрішніх робіт. Укладають практично на будь-яку структурно-жорстку поверхню (цегляну, дерев'яну, бетонну, металеву тощо) за допомогою клейових сумішей. До складу цих виробів входять: портландцементи, високоякісні екологічно чисті барвники і природні наповнювачі.

Аглоліерований мармур. Агломерат виробляють із натурального мармуру (96 %), поліефірної смоли (4 %) як зв'язника і карбонату кальцію.

Технологія отримання агломерату така: мармурові брили розпилюють на маленькі блоки розміром 3 — 5 см і змішують зі смолою та добавками. Після цього суміш у спеціальному котлі доставляють у перше приміщення, де у вакуумному середовищі з неї викачують усе повітря. Далі суміш потрапляє в друге приміщення, де піддається вібропресуванню також у вакуумному середовищі. В результаті матеріал набуває високої міцності. Упродовж 3-4 год смола полімеризується і матеріал твердне. Повністю смола полімеризується через 10 діб.

Отримані великі блоки розпилюють алмазним диском на плити потрібних розмірів, шліфують, полірують. Якість матеріалу контролюють у процесі розпилювання.

Основною перевагою агломерату порівняно з натуральним каменем є вища міцність. Це зумовлено тим, що агломерат позбавленні внутрішніх тріщин. До того ж матеріал має високі еластичність і щільність, що дає змогу розпилювати блоки на досить тонкі плити (від 8 мм).

У деяких серіях замість мармуру використовують кварц і пігменти, в результаті чого отримують агломерат різних кольорів природного каменю. Укладають матеріал на клейову суміш потрібної марки для плиткового облицювання.

Керамічний граніт — це штучний матеріал, який складається з кам'яної, керамічної крихти або глини, піску, мінеральних добавок та барвників. Оскільки цей матеріал ще з 1962 р. виготовляє підприємство FloorGres(Італія), керамічний граніт інакше називають Gres.

Завдяки особливій технології виробництва в матеріалі поєднані унікальні декоративні і фізико-механічні властивості. Технологія полягає в тому, що вихідні матеріали пресують під високим тиском, а потім випалюють за високої температури (1220 °С). Внаслідок спікання матеріалів формується продукт з дуже низькою пористістю, що забезпечує: морозостійкість; низьке водопоглинання; стійкість до забруднень; високу міцність; стійкість до стирання; кислотостійкість.

Керамічний граніт зовні подібний до натурального каменю, але перевершує його і керамічну плитку за фізико-хімічними показниками.

Матеріал, як правило, випускають італійські та іспанські виробники різноманітних кольорів, форматів, товщин і конфігурацій. Він має три типи поверхні: під природний камінь, напівполіровану та поліровану у вигляді мозаїчної плитки чи мозаїчного покриття. Застосовують як універсальний опоряджувальний матеріал для облицювання

4. Конструктивно-технологічні вирішення облицювань поверхонь на гіпсовій основі

Листи сухої штукатурки, гіпсові вироби штукатурки (рис. 6.1.) При облицюванні основ з гіпсу або гіпсових виробів і конструкцій потрібно брати до уваги велику чутливість гіпсу до вологи Поверхня основи має бути стійкою і сухою, мати залишкову вологість меншу за 1 % При облицюванні плитками листів сухої штукатурки їх мінімальна товщина має бути 12,5 мм На вологих ділянках застосовують спеціальні вологостійкі листи, до того ж їх слід пдроізолювати за допомогою двох і більше шарів ґрунтовки СТ 17 Плитки закріплюють клеєм CM16, CM22, CM17 або CU26. Шви заповнюють продуктом СЕ 33 Super, можна застосовувати СЕ 37 Еластичне ущільнення стиків виконують матеріалом CS 25

/>

Рис. 6.1. Технологічне вирішення облицювання по листах сухої штукатурки, гіпсових виробах, гіпсових штукатурках

5. Технологічний процес облицювання

/>

1. Облицювання стіни починають знизу. Нижній плінтус (цокольний ряд плиток) повинен спиратися на підлогу.

/>

2. Якщо підлоги немає, то лицювальник, користуючись розміткою, повинен перенести в приміщення і відбити на стіні лінію чистої підлоги, яка буде нижньою межею облицювання стін.

/>

/>

3. Потім уздовж цієї лінії по периметру кімнати укладають дошки, на які спиратимуться плитки плінтусового ряду. Після закінчення облицювання ці дошки виймають.

4. Якщо підлогу зроблено, то плитки першого плінтусного ряду спираються просто на неї.

/>

    продолжение
--PAGE_BREAK--

5. Підготовлену до облицювання поверхню провішують і, якщо довжина її досягає 4 м, встановлюють на її кутах чотири маячні плитки.

/>

Маячні плитки встановлюють тимчасово на гіпсовому розчині на товщину шару облицювання.

Місце розміщення верхніх маячних плиток по висоті не має істотного значення, але їх бокова кромка повинна бути від суміжної стіни на такій відстані, яка дорівнює ширині плитки і збігається із шаром виска.

Нижні маячні плитки встановлюють так, щоб верхні кромки їх були на одній горизонтальній лінії.

Якщо стіна має довжину понад 4м, то на ній встановлюйте 6, 8 або більше маячних плиток. Це роблять для того, щоб шнур, який буде натягуватись між цими плитками, під час облицювання не провисав.

10. Після встановлення маячних плиток на рівні верхньої кромки першого ряду в кутах стіни забивають два цвяхи і натягують між ними шнур.

/>

Орієнтуючись на цей шнур, укладають перший ряд плиток, починаючи від середини, спочатку вліво, а потім — вправо.

Підійшовши до маячної плитки, її знімають, поверхню під нею очищають від гіпсового розчину, а на це місце встановлюють плиткуна цементному розчині.

Маячні плитки можна зразу ж встановлювати на цементному розчині. У такому разі їх у процесі облицювання не потрібно буде видаляти з поверхні, якщо вони встановлені на своєму місці.

Якщо кути приміщення облицьовуватимуться фасонними кутовими плитками, то при кладці ряду плиток вони не повинні доходити до кута на відстань, що дорівнює ширині сторони кутової плитки, яка заходить на стіну.

15. Якщо потрібно облицювати рядовою плиткою кути, то облицювання доводять до суміжної стіни.

Ще до початку облицювання підраховують, яка кількість цілої плитки розміститься на стіні в одному ряду. Роблять це для того, щоб ряд починався або закінчувався цілою плиткою.

Уклавши ряд плитки, перевіряють, чи повністю заповнений розчином простір між плиткою і поверхнею, що облицьовується. Якщо ні, то залишені порожні місця заповнюють пластичним цементним розчином більшої рухомості (8-10 см за стандартним конусом). Для цього робочий розчин розводять потрібною кількістю води.

Після укладання першого ряду плитки натягують вертикальний шнур від верхніх маячних плиток до крайніх нижніх.

Потім встановлюють крайні плитки другого ряду, перевіряючи їх вертикальність за верхнім маяком і нижнім рядом, і натягують між ними шнур.

Після цього викладають другий ряд плитки від одного краю до іншого.

Так облицьовують усю поверхню.

21.Легкими ударами рукоятки лопатки плитку осаджують до рівня укладеного облицювання.

22. Розчин, який виступив з-під плитки, підрізають лопаткою або шпателем і укладають назад у ящик з розчином.

23.Стіни з розширеними швами облицьовують з використанням:

•скоб;

Для роботи плиточнику необхідно 30-40 інвентарних скоб.

цвяхів;

хрестів-розпорок, які дають можливість викладати плитки, дотримуючись прямолінійності, а також однаковості горизонтальних та вертикальних швів.

Скоби, цвяхи чи хрестики закладають між горизонтальними і вертикальними гранями плиток. У кожний шов вставляють одну скобу, або два цвяха, або хрестик з двох боків

24. Скоби, цвяхи чи хрестики виймають після того, як розчин під плиткою затужавіє (звичайно після встановлення 15-20 плиток).

25. Шви у тих місцях, де було встановлено хрестики, цвяхи або скоби, заповнюють розчином.

26. Встановлюючи плитки, контролюйте вертикальність швів, а поверхню облицювання перевіряйте правилом. У такому самому порядку укладають плитки решти рядів.

6. Контроль якості робіт

Сухі будівельні суміші, матеріали та вироби, які застосовують у поєднанні з ними, перед подачею на будівельний об'єкт мають проходити вхідний контроль, згідно з ГОСТ 24297, на відповідність їх державним стандартам, технічним умовам, паспортам та іншим документам, що засвідчують їх якість, а також вимогам проекту.

До початку виконання облицювальних робіт контролюють умови зберігання (температуру, відносну вологість) застосовуваних матеріалів, виробів та елементів, встановлені нормативними документами на них, а також готовність об'єкта загалом та окремих його конструкцій до виконання робіт. Перелік параметрів, які потрібно контролювати під час виконання опоряджувальних робіт із застосуванням сухих сумішей, а також рекомендовані методи й засоби контролю наведено в табл. 12.

Таблиця 12. Параметри, методи та засоби контролю якості робіт

Контрольований параметр

Метод контролю

Засіб контролю

Температура навколишнього середовища

Вимірювання температури в процесі виконання робіт і до набору розчином проектної міцності

Термометри зі шкалою температури-30...+50 °С

Швидкість вітру

Вимірювання швидкості вітру в процесі виконання робіт

Анемометр (ГОСТ 6376)

Співвідношення сухої суміші та води

Візуально — за об'ємного дозування сухої суміші та води згідно з паспортом на суху суміш

-

Тривалість перемішування сухої суміші та води

Вимірювання часу, що витрачається на перемішування

Годинник (ГОСТ 3145 і ГОСТ1073), двострілковий секундомір

Рухливість робочої (розчинової) суміші

Вимірювання рухливості

Конус (ГОСТ 5802)

Технологічна послідовність і відповідність кількості операцій опорядження

Візуально — в процесі виконання робіт


У разі застосування сухих будівельних сумішей складають акт на такі закінчені приховані роботи:

— підготовка поверхні, що облицьовується;

— відповідність вимогам проекту вузлів кріплення облицювальних матеріалів до конструкцій;

— товщина клейового шару;

— влаштування деормаційних швів.

У процесі облицювання поверхні плитками та плитами перевіряють якість:

— конструкцій, які облицьовують;

— підготовки поверхні;

— плиток і плит;

— сухих і розчинових сумішей;

    продолжение
--PAGE_BREAK--

— нанесення розчинової клейової суміші на облицьовувану поверхню;

— заповнення проміжків між плитками та облицьовуваною поверхнею;

— заповнення швів під час облицювання.

Крім того, контролюють:

— дотримання технологічної послідовності операцій з облицювання;

— рівність облицювання;

товщину й ширину швів між плитками чи плитами;

— відповідність малюнку проекту;

— наявність і якість потрібних для виконання робіт інструментів і пристроїв.

Підчас приймання облицювальних робіт перевіряють:

— зовнішній вигляд і малюнок готового облицювання та відповідність його проекту;

— якість плиток в облицюванні;

— вертикальність, горизонтальність і прямолінійність лузг, швів;

— рівність поверхні облицювання та нерівності у швах;

— міцність зчеплення плиток з основою;

— товщину шару розчинової суміші між конструкціями та плитками;

— ширину швів в облицюванні.

Облицювання слід виконувати однотипними плитками та відповідно до малюнка, заданого проектом. На поверхні облицювання не допускається наявність висолів, плям бруду, слідів розчину, помітних місць із пошкодженим глянцом.

Плитки не повинні мати тріщин, косини, прогинів і скручувань. Шви між ними мають бути рівними і заповненими розчином. Між плиткою і поверхнею, що облицьовується, неприпустима наявність порожнин. Відсутність порожнин між плитками і поверхнею встановлюють простукуванням (за глухим звуком).

Для виявлення наявності порожнин між поверхнею, що облицьовується, та плитками можна використовувати ультразвукові прилади поверхневого або наскрізного прозвучування конструкцій. Площа порожнин під плитками не повинна перевищувати 5 % загальної площі облицьованої поверхні. Міцність зчеплення облицювальних плиток з основою перевіряють за допомогою адгезиметрів.

Готове облицювання має задовольняти такі умови:

— шви між плитами поверхні стіни мають бути заповнені розчиновими сухими сумішами, рекомендованими ДБН В.2.6-22—2001;

— на верхніх торцях пілонів, парапетів і стін мають бути покладені покривні плити, а стики між ними — заповнені еластичними герметизувальними сумішами;

-матеріал, розміри елементів і малюнок облицювання мають відповідативимогам проекту;

— поверхні, облицьовані одноколірними штучними матеріалами мають бути однотонними, а облицьовані природним каменем — однотонними або з плавним переходом відтінків;

— горизонтальні і вертикальні шви мають бути однотонними й однорідними;

— пазухи між облицюванням і стіною мають бути заповнені без порожнин;:

в облицювальних матеріалах не повинно бути тріщин, вадколів, вибоїн;

— на поверхні облицювання не повинно бути висолів, плям, іржі.

Використана література:

A.M. Власенко, B.C. Плохій, В.М. Аніщенко „Лицювальник — шгаточник"; В.І. Горячов, В.А. Неєлов „Облицовка керамическими и синтетическими материалами";

Добровольский Г.М. Штукатурні і облицювальні роботи: Підручник для учнів проф.- техн. навч. закладів освіти.-К.: Техніка, 1997.-304с.: іл.

Карапузов Є.К., Соха В.Г., Остапченко Т.Є. Матеріали і технології в сучасному будівництві: Підручник. – К.: Вища освіта, 2005. – 495с.: іл.


еще рефераты
Еще работы по строительству