Лекция: Голосовий пошук

Практично всі моделі Android-смартфонів дозволяють користуватися пошуком за допомогою голосу, що значно швидше, ніж ручний набір тексту. Для цього на віджеті Google-пошуку потрібно натиснути значок мікрофону і сказати шукане слово чи навіть фразу, яка одразу ж перетворюється в текст на пошуковій сторінці Google.

До речі, клавіатура Gingerbread теж підтримує голосове введення тексту. Таким чином, можна набирати SMS, повідомлення в онлайн-месенджерах або робити нотатки.

Швидкі налаштування

Віджет «Управління живленням» дозволяє швидко перемикати Wi-Fi, Bluetooth, GPS і підсвічування екрана прямо з робочого столу Android, а не подорожувати в налаштуваннях в пошуках потрібного пункту меню. Щоб його помістити на екран, потрібно викликати меню довгим натисканням на дисплеї, перейти в «Віджети» і там вибрати віджет «Управління живленням».

Синхронізація контактів

На Android не обов'язково користуватися сторонніми програмами для синхронізації контактів та їх резервного копіювання. Gmail-акаунт є відмінним сховищем для контактів. При додаванні нового контакту в смартфон, він автоматично зберігається в Gmail-акаунті в однойменному меню. При використанні Gmail з комп'ютера для введення нових контактів та їх редагування, свіжі редагування та контакти автоматично з'являться на смартфоні.

Синхронізація закладок

Якщо користуватись браузером Google Chrome, то збережені закладки можна синхронізувати з браузером смартфона. Для цього достатньо завантажити додаток для Android і розширення для Google Chrome.

Android замість флешки

При підключенні Android-смартфона до комп'ютера за допомогою USB-кабелю з'являється повідомлення «Включити USB-накопичувач». Воно дозволить використовувати карту пам'яті смартфона безпосередньо, як флешку. Якщо повідомлення не з'являється, то потрібно перейти в Налаштування> Мережа> Налаштування USB і вибрати пункт «Знімний диск».

Управління файлами

Одна з переваг операційної системи Android в тому, що можна повністю використовувати внутрішню пам'ять смартфона для зберігання абсолютно будь-яких файлів, переміщати їх, копіювати, видаляти і т.д.

Спеціальні символи

Швидкий доступ до спеціальних символів без перемикання розкладки на клавіатурі, можливий при довгому натисненні на крапку або кому.

Синхронізація з соціальними мережами.

Програми соціальних мереж, такі як Facebook, Вконтакте, Twitter і MySpace, можуть синхронізувати друзів з контактами в твоїй телефонній книзі. Управляти синхронізацією можна з меню «Облікові записи та синхронізація» в налаштуваннях.

Поділися контентом

Будь-якою фотографією, посиланням або будь-яким іншим файлом можна відразу ж поділитися в безлічі сервісів, які надає вбудована функція «Доступ». Підтримуються практично всі відомі сервіси від соціальних мереж до файлообмінників. Деякі програми автоматично додають свій пункт в «Доступ», розширюючи список.

еще рефераты
Еще работы по информатике