Лекция: Опція NEW

Опція відкриває каталог проекту. Пропонується ввести ім’я модуля для створення файлу у каталозі проекту опцією «open». В файлі буде зберігатися модуль програми на вихідній мові.

У вікні експерту застосування до структури проекту додається модуль з вказаним ім’ям. По замовчанню кожен модуль містить директиву Include “<ім’я головного модуля>.inc”, щоб включити у всі модулі всі глобальні об’яви.

Далі у діалоговому вікні File Inclusions for Module запитується, які файли з глобальними об’явами необхідно створити для поточного модуля і куди включати.

Якщо користувач ще не знає, чи буде модуль містити глобальні предикати і домени, то можна відмовитися від створення файлів. До діалогового вікна можна повернутися за опцією ATTRIBUTES у вікні експерта застосування після написання модуля. На рисунку В.1 показано, які можливості треба обрати, щоб реалізувати описаний метод.

Рисунок В.1- File Inclusions for Module

Опції EDIT і DELETE застосовуються для корегування обраного модуля або вилучання відповідно.

В.5 Команди компіляції та побудови програми

Команда PROJECT/COMPILE MODULE (Ctrl+F9) компілює обраний модуль.

Команда PROJECT/BUILD (Alt+F9) компілює модулі, що були змінені та будує програму.

Команда PROJECT/REBUILD ALL (Ctrl+Alt+F9) компілює всі модулі і будує програму.

Команда PROJECT/LINK ONLY (Shift+F9)

Команда не компілює модулі. Вона будує програму для виконання.

Команда PROJECT/RUN (F9)

Команда компілює модулі, що були змінені, будує програму і запускає програму на виконання.

Команда PROJECT/DEBUG (Ctrl+Shift+F9)

Автоматично створюється вікно проекту і запускається програма DEBUG. У вікні проекту можна обрати модуль налагодження якого відбувається. У налагоджувану можна відкрити декілька вікон для перегляду результатів прогону. Повернутися у середовище VDE можна за опцією File/Exit (Alt-x).

Команда PROJECT/ PROJECT TREE (Ctrl+T)

Після компіляції проекту командою можна подивитися дерево проекту. Щоб одержати текст модуля у вікні достатньо натиснути двічі лівою кнопкою миші на файлі.

еще рефераты
Еще работы по информатике