Лекция: Пневматичний привод

Пневматичний привод забезпечує увімкнення вимикача за рахунок енергії стиснутого повітря. Кінематична схема подібна схемі електромагнітного привода, але замість електромагніта увімкнення застосовується пневматичний циліндр з поршнем. При вимкнні спрацьовує електромагніт вимкнення, що впливає на механізм вільного розчіплювання.

Стиснене повітря подається від загальної компресорної установки, що обслуговує повітряні вимикачі, або на кожнім приводі встановлюються балони зі стисненим повітрям, які забезпечують до шести операцій без підкачування повітря. Пневматичні приводи ПВ-30 застосовуються для вимикачів МГ-10, МГ-20. Бакові вимикачі серії «Урал» забезпечуються пневматичними приводами ШПВ.

Особливості пневматичних приводів:

Використання стиснутого повітря дозволяє створити привод з малим часом увімкнення;

Тягова характеристика привода може регулюватися зміною жи­віль­ного отвору;

Для забезпечення нормальної роботи привода при низьких температурах необхідні особливі міри.

Різновідом пневматичних приводів являються пневмо­гідравлічні, у яких рух рухомій системі вимикача передається від гідроциліндра з поршнем. Останній приводиться в рух стиснутою рідиною (звичайно маслом). Високий тиск рідини (12 МПа) забезпечується стиснутим газом.

Особливості пневмогідравлічних приводів:

Висока швидкодія (час увімкнення близько 0,25 с);

Енергії, накопиченої вресивері приводу, достатньо, щоб здійснити шестиразове увімкнення без підкачування масла;

Зусилля передаються через практично нестисливе середовище;

Для забезпечення нормальної роботи привода при будь-якій температурі необхідно застосовувати рідини, в'язкість яких мало залежить від температури.

 

еще рефераты
Еще работы по истории