Реферат: Непал

Площа — 147, 181 кв.км.
Географічні координати: 28 00 N, 84 00 Е
Протяжність кордонів:
усього: 2,926 km
в тому числі з: Китаєм 1,236 km, Індією 1,690 km
Населення — біля 24,302,653 чоловік (Липень 1999).
Зростання населення: 2.51% (1999)

Середня тривалість життя:
загалом: 58.42 років
чоловіка: 58.47 років
жінки: 58.36 років

Національний склад — біля 40 етнічних груп і більше за 70 мов і діалектів.
Політичний устрій — конституційна монархія, багатопартійна демократія.

Загальна протяжність доріг: 7,700 km

Місцевий час — на 2.45 уперед від Московського (влітку на 1.45)
Топографія — від найглибшої в світі ущелини Розжарюй Гандаки (70 м над рівнем моря) до найвищої в світі вершини Еверест ( 8848). На території Непалу знаходиться 240 піків висотою більше за 6 тис. м., в тому числі 8 з 14 восьмитисячників світу.

Населення Непалу становить приблизно 24,302,653 людини (Липень 1999). Найбільш древні жителі — вихідці з Тібету у 11-13 віках змішалися з пришельцями з Індії. У результаті в Непалі зараз проживає 50 етнічних груп населення. Найбільш відомі непали, що обробляють рис на терасах центрального Непалу і гуркхи, що складають кістяк непальскої армії. Невелика народність шерпов, що проживають в районі Евереста, ось вже більше за 50 років займається перенесенням вантажів численних альпіністський експедицій.

Клімат Непалу

Клімат — в діапазоні від тропічного на півдні країни до арктичного у високогорьї. Природні пояси — від субтропічних джунглів, що покривають долини на півдні країни, дотундрової зони і вічних льодовиків на вершинах Гималаєв на півночі країни. ремена року в Непалі чітко виражені: влітку, в червні серпні мусонний дощі приносять вологу з Індійського океану, дуже жарко і сиро. Взимку, з середини грудня по лютого сухо і прохолодно, в горах випадає сніг. Весна березень, квітень і осінь жовтень, листопад «золотий» час для подорожей. У цей час практично не буває осадків. Денні температури +25…+30, вночі +15…+20. Суха, стійка погода навесні і восени, найвищі гори і найкрасивіші ріки, доброзичливе місцеве населення все це залучає в Непал мандрівників з всіх країн світу. Сезони року — згідно з кліматом і місцевими традиціями в Непалі є 6 сезонів:
Басант — весна — лютий / березень
Грішма — літо — квітень / травень
Барша — мусон (сезон дощів) — червень / липень
Шарад — збір урожаю — серпень / вересень
Хаманта — осінь — жовтень / листопад
Шишир — зима — грудень / січень

Середня температура в Катманду

PRIVATEМісяць

Янв.

Фев.

Березень

Апр.

Травень

Червень

Липень

Авг.

Сент.

Окт.

Нояб.

Дек.

t пов.

10

12

17

20

23

25

25

23

23

18

15

11

Мови

Основна мова в Непалі — непали. На ньому говорить більшість непальців.
З розумінням англійського можуть бути проблеми, особливо в селах. У містах, все хто так чи інакше спілкуються з туристами знають побутовий англійський на достатньому для спілкування рівні. Можливі ситуації, коли англійського буде не вистачати Вам.

Гімалаї

Назва Гімалаї відбувається від слів санскриту: ' хима' означає ' сніг', ' яскраво-червона' — ' місцепроживання'.

Традиційні імена гори Еверест: Сагармата на непальскій стороні і Джомолунгма — на тібетській, обидві що означають ' мати землі'. Через кордон, в Тебете біля Хумли є гора Кайлаш, будинок великого бога Шиви для індусів і центр всесвіту для тибетців.

У центральному Непалі розташовується величезна група гір, безсумнівно, одна з кращих збирачів дощів в світі. Луми, у їх основи — одне з самих вологих місць в Непалі: там випадає 565 см дощі в рік. Вдячні фермери, мешкаючі у основи цього масиву, назвали його Аннапурной, богинею зерна.

Аннапурна

Гімалаї тягнутися через північний кордон Непалу. На висотах вище за 3000 м гималайська зона займає більше за 25% площі Непалу. Молодість цих гір можна помітити по їх крутих схилах і зазублених контурах. Там мало справжніх долин і більшість рік біжить крізь круті ущелини.
Зимові дні в тонкому повітрі гір можуть бути явно гарячими, але температура швидко падає нижче за нуль після заходу. Ефект мусону визначається місцевою формацією гір, але, взагалі, високі списи відсікають мусонний дощі.
Усього вісім піків вище за 8000 м: Еверест, Канченюнга, Лотсе, Макалу, Чо Ою, Далагирі, Манаслу, Аннапурна.

У цих висотних районах живе біля 10% населення Непалу, землеробство можливе до висоти 4200 м. Головні культури тут: картопля, просо, ячмінь. Вижити на їжі, яку видавлюють з високогірних полів, неможливо.

Народи, мешкаючі на цій території, в основному полукочівники, містять великі стада овець і яків; вони використовують літні пасовища аж до 5000 м. Населення також тратить місяця на дорогах зі стадами овець або торгуючи між південним Непалом і Тібетом на півночі. На західному Непалі чоловіка, часто цілі сім'ї, мігрують в Індію і проводять там зиму як різнороб.

Передгір'я

Це серце Непалу. Масові міграції в недавно відкриті Тераї означають, що Середні Гори більше не вміщають більшість населення, але біля 40% Непалу ще живе на цих крутих схилах. Величезна частина населення, з тих, хто перемістився вниз в Тераї, всі ще називають свій старий будинок в горах, коли їх питаєш, звідки вони прийшли.
На сході гори стислі разом і схили круті, мусонний дощі регулярні. Регулярність дощів хороша для вирощування урожаю, але крутість схилів робить землеробство надзвичайно важким.
Схід не дуже багатий, але в порівнянні із західним Непалом, він процвітає. Тут більше етнічних груп, і різні співтовариства більш інтегровані, ніж групи на заході, фізично, якщо не соціально.
Далі на захід, земля стає суші. Подорожуючи з сходу на захід, ви відчуваєте, неначе залишаєте мусон позаду, хоч місцеві жителі все ж скаржаться на сильні дощі.
Ландшафт — більш відкритий, хоч і не плоский; схили долин далі один від одного і пейзаж крупніше в масштабах. На сході вам здається, що можете докрикнуть до друга на іншій стороні долини. На заході ви б ради побачити рухому пляму на тій стороні.
Західний Махабхарат помітне бідніше, ніж східний. Мандрівні в цих краях знають, як важко буває знайти їжу і дах, особливо в предмуссонні сухі місяці, коли запаси їжі особливо низькі.

Релігії Непалу

Офіційно це єдине в світі чисто індуїстска держава. Однак якщо ви спитаєте непальця — індуїст він або буддист, він відповість: «Так». Ви можете подумати, що він не зрозумів питання, але він сказав правду. Непали, а особливо народність неваро, в основному що населяє долину Катманду, поклоняється обом — Будда і Шиве, без всяких конфліктів між віруючими. Щоб не сваритися ні з одним з богів, непалець вважає за краще вірити у всіх. У цьому весь його характер. На півдні Непалу в м. Лумбіні у 6 в. до н.е. з'явився на світ великий Будда, буддизм, що подарував миру — вчення, що знайшло своїх поклонників як на Сході, так і на Заході.

Це єдина в світі країна, де до цього часу збереглися традиції і монастирі добуддистської релігії Бон-по. Є невеликі групи мусульман і християн, а також практикуються древні обряди анимізма, шаманства і чаклунства.

Самі великі і самі древні, самі маленькі ще не добудовані, на вершині гори і в глибокій печері, храми смерті і храми любові.

І завжди і скрізь — очі Будда. Всевидячі і що все розуміють. Не обов'язково знати непали, щоб звернутися до нього. Передбачливі непальці вже написали молитви на всі випадки життя на молитовних прапорцях і барабанах. Досить постояти під тими, що розвіваються на вітру прапорцями або покрутити правою рукою барабан, як ваша молитва відправиться за призначенням.

Якщо поспішайте — чернець за скромну винагороду візьме на себе обов'язок помолитися за вас за допомогою механічного молитовного пристрою, що нагадує м'ясорубку. Можна також «поправити» свою карму, звернувшись до її служителя, якого легко дізнатися по оранжевому одягу, палиці і відрі для збору грошей.

Особливо вражає уяву Пашупатінат. Тут міст, з'єднуючи два береги священної ріки Багматі, в той же час з'єднує (або розділяє) початок і кінець життя. На одному березі непальці кремують мертвих, а на іншому поклоняються лингаму — фаллосу. У ніч повного місяця сюди приходять наречені, щоб, окропивши свої голови священною водою, скріпити навіки свій союз. Потім наречена поливає кам'яну статую лингама молоком з медом і п'є цю суміш, збираючи її з стоку канавки, навколишньої основу лингама — вважається що від цього вона вагітніє.

Реферат за темою:

“Непал”

Робота

Учня 11-Б класу

Гімназії східних мов №1

Ярошенко Євгена.

Київ-2000

еще рефераты
Еще работы по астрономии