Реферат: Порядок надання послуг з сертифікації систем менеджменту


ПОРЯДОК НАДАННЯ ПОСЛУГ З СЕРТИФІКАЦІЇ СИСТЕМ МЕНЕДЖМЕНТУ


1. Орган сертифікації ТОВ МЦЯ «ПРИРОСТ» надає Послуги з сертифікації систем менеджменту (СМ), відповідно до заявки Замовника, шляхом проведення перевірки, в два етапи:

1.1. Перший етап. Аналізування системи менеджменту.

Даний етап проводиться на території ЗАМОВНИКА. Метою аналізування є встановлення ступені готовності СМ Замовника до проведення наступного етапу сертифікаційної перевірки - експертизи системи.

Після проведення аналізування складається Звіт, який надсилається ЗАМОВНИКУ.

^ Варіанти рішень щодо відповідності СМ вимогам стандарту



Варіант 1

Система менеджменту, що перевірялась, повністю відповідає вимогам стандарту – відсутні спостереження*, що можуть призвести до невідповідностей та критичних невідповідностей на етапі експертизиСМ.

• Інтервал між датами аналізування та експертизи СМ не повинен перевищувати три місяці.

Варіант 2

Система менеджменту, що перевірялась, не готова до проведення експертизи СМ – мають місце спостереження *, що можуть призвести до невідповідностей та критичних невідповідностей при проведенні експертизи СМ.

В такому разі експертиза СМ проводиться після надання Замовником коригувальних дій щодо усунення потенційних невідповідностей у повному обсязі. Надання коригувальних дій буде перевірено на початку проведення експертизи СМ.

• Інтервал між датами аналізування та експертизи СМ не повинен перевищувати шість місяців.

Варіант 3

Система менеджменту, що перевірялась, не готова до проведення експертизи СМ. Коригувальні дії не можуть бути виконані в термін до шести місяців. Аналізування СМ проводиться повторно, в повному обсязі після подання заявки та укладення договору.

(*)-спостереження - виявлені відхилення від критеріїв аналізування


ВИЗНАЧЕННЯ відповідності СМ на етапі аналізування

^ Під час аналізування СМ можуть бути виявлені спостереження, що можуть призвести до невідповідностей/критичних невідповідностей при проведенні експертизи.

Критична невідповідність (КНВ):

невиконання вимог стандарту або

значні відхилення від виконання вимог стандарту чи документації СМ або

незначні відхилення від вказаних вимог, які мають систематичний характер.

Невідповідність (НВ):

незначні відхилення від виконання вимог стандарту або документації СМ, які мають несистематичний характер та не впливають суттєво на результативність СМ в цілому.

Система менеджменту визнається як така, що не відповідає вимогам стандарту при наявності хоча б однієї критичної невідповідності.


1.2. Другий етап.^ Експертиза системи менеджмент
еще рефераты
Еще работы по разное