Реферат: Які шляхи І методи подолання податківцями проблеми зарплати «в конверті»? Відповідь


Які шляхи і методи подолання податківцями проблеми зарплати «в конверті»?


Відповідь: Управлінням оподаткування фізичних осіб Державної податкової інспекції у Подільському районі м. Києва запроваджено всебічний аналіз фінансової діяльності суб’єктів господарювання по галузям, які мали значний валовий дохід, але при цьому заробітна плата нараховувалась та виплачувалась нижче рівня середньо галузевої.

Підприємства, на яких заробітна плата нараховувалася нижче рівня середньої по галузі, знаходяться на постійному контролі та включаються у план-графік виїзних перевірок. З керівниками підприємств постійно проводиться індивідуальна роз’яснювальна робота, складаються протоколи співбесід. На засідання спільної комісії з Подільською РДА запрошуються керівники підприємств, які мають заборгованість з виплати заробітної плати або виплачують заробітну плату в незначних розмірах.

Під пильним оком працівників податкової інспекції знаходиться кожне підприємство, де є заборгованість із заробітної плати, та проводяться заходи щодо виявлення підприємств, які виплачують заробітну плату на рівні мінімальної (або ганебно “у конвертах”), тобто податківці стоять на сторожі економічних інтересів держави, докладають максимум зусиль, щоб не допустити фактів мінімізації доходів, з яких утримуються податки, і все це робиться з метою поліпшення добробуту громадян України.


ДПІ у Подільському районі м. Києва
еще рефераты
Еще работы по разное