Реферат: Програма розвитку інвестиційної діяльності Новотроїцького району на період до 2015 року





УКРАЇНА
Новотроїцька районна рада
Р І Ш Е Н Н Я

(ПРИЙНЯТЕ ХV СЕСІЄЮ РАЙОННОЇ РАДИ VІ СКЛИКАННЯ)

______________________________________________________________________________________________________________________

Від 01.03.2012. № 240


Про програму розвитку інвестиційної

діяльності Новотроїцького району на

період до 2015 року


Відповідно до статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, на підставі подання районної державної адміністрації від 30.01.2012 р., № 01/06-75, враховуючи висновок постійної комісії з питань бюджету, економічного, соціального та культурного розвитку району від 24.02.2012 р., протокол № 18, районна рада


В И Р І Ш И Л А:


1. Затвердити програму розвитку інвестиційної діяльності Новотроїцького району на період до 2015 року (додається).

2. Головним розпорядником коштів районного бюджету на реалізацію заходів Програми за КФКВ 180109 „Програма стабілізації та соціально-економічного розвитку території” та її виконавцем визначити районну державну адміністрацію.

3. Районній державній адміністрації щоквартально (до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом) інформувати районну раду про хід виконання Програми.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, економічного, соціального та культурного розвитку району.


Голова

районної ради Л.В.Сєчин


Додаток

до рішення сесії районної ради

від 01.03.2012 р. № 240


^ ПРОГРАМА розвитку інвестиційної діяльності Новотроїцького району на період до 2015 року


ХАРАКТЕРИСТИКА програми розвитку інвестиційної діяльності Новотроїцького району на період до 2015 року



1.

Ініціатор розроблення програми

Районна державна адміністрація

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення програми

Доручення голови районної державної адміністрації від 21 грудня 2011 року №74-д

3.

Розробник програми

Управління економіки районної державної адміністрації

4.

Співрозробники програми

Управління агропромислового розвитку, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації

5.

Відповідальний виконавець програми

Районна державна адміністрація

6.

Учасники програми

Управління економіки, управління агропромислового розвитку, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства, юридичний відділ, відділ освіти, адміністратор дозвільного центру районної державної адміністрації, районна рада, рада інвесторів при районній державній адміністрації, відділ Держкомзему у Новотроїцькому районі, центральна районна лікарня, районний центр зайнятості, виконкоми сільських (селищних) рад, суб’єкти господарювання

7.

Термін реалізації програми

2012-2015 роки

8.

Етапи виконання програми

2012, 2013, 2014, 2015 роки

9.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Районний бюджет

10.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми

3489,1 тис.грн




у тому числі бюджетних коштів

3489,1 тис.грн




з них кошти районного бюджету

499,1 тис.грн

11.

Основні джерела фінансування програми

Районний бюджет, державний бюджет




^ Загальна частина

Програма розвитку інвестиційної діяльності в районі до 2015 року (далі – Програма) розроблена відповідно до чинного законодавства, зокрема враховує основні вимоги Господарського Кодексу України, Законів України “Про інвестиційну діяльність”, “Про місцеві державні адміністрації”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про інноваційну діяльність” та інших нормативно-правових актів, які регулюють норми інвестиційної діяльності в Україні. Програма спрямована на реалізацію інвестиційної політики центральних органів державної влади в Україні, базується на основних положеннях Стратегії економічного та соціального розвитку Херсонської області до 2015 року та комплексного підходу до вирішення проблеми активізації інвестиційного забезпечення економіки Новотроїцького району.

Програма зорієнтована на проведення активної роботи з метою подолання негативних явищ на місцевому рівні, що заважають залученню вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку району.

Основою Програми є система заходів, які будуть щорічно коригуватись, і виконання яких забезпечить сприятливі умови для надходження інвестицій в економіку району.


^ Мета програми

Основною метою Програми є поліпшення інвестиційного іміджу району, створення сприятливого і стабільного інвестиційного клімату для забезпечення зростання надходжень інвестицій, у тому числі іноземних, в економіку району.

Реалізація Програми передбачає досягнення таких цілей:

створення привабливого інвестиційного клімату та умов для пожвавлення інвестиційної діяльності шляхом розробки інвестиційних проектів;

пошук потенційних інвесторів та всебічна співпраця з ними;

створення системи пост-інвестиційного супроводу та пост-інвестиційної підтримки;

розвиток інфраструктури інвестиційної діяльності для забезпечення сталого економічного зростання та підвищення життєвого рівня населення району;

реалізація конкретних інфраструктурних проектів.




^ Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, терміни виконання програми

Реалізація даної програми буде здійснюватися протягом чотирьох років.

Досягнення визначених Програмою цілей планується вирішувати шляхом виділення коштів з районного бюджету на реалізацію заходів організаційного, інформаційного та рекламного спрямування.

Вирішення проблемних питань, які потребуватимуть значних капіталовкладень, буде здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету та приватних інвесторів.

Реалізація заходів інвестиційного спрямування за рахунок бюджетних коштів, з метою досягнення перш за все соціальних ефектів, здійснюватиметься в рамках спеціалізованих програм.


Завдання Програми та результативні показники

Основними завданнями Програми є:

максимальне спрощення, в рамках діючого законодавства, дозвільних процедур для інвесторів;

створення бази інвестиційних об’єктів (земельних ділянок, будівель, споруд тощо), умов щодо надання їх в оренду чи продаж потенційним інвесторам;

створення додаткових стимулів для залучення інвестицій у пріоритетні галузі економіки району;

пошук потенційних інвесторів шляхом участі в різноманітних виставкових заходах, форумах, інвестиційних ярмарках і т.п.

розповсюдження інформації про район та інвестиційні проекти через електронні засоби масової інформації, інвестиційні фонди та відповідні установи посольств зарубіжних держав в Україні;

надання всебічної допомоги (інформаційної, правової, консультаційної тощо) потенційним інвесторам;

пошук і передбачення інвестиційнопривабливих ділянок у генеральних планах забудови територій;

інженерне облаштування ділянок з метою створення сприятливих технічних умов для інвесторів;

стимулювання залучення інвестицій у науково-технічну та інноваційну діяльність;

запровадження конструктивної співпраці з інвесторами, які реалізують пріоритетні для територій проекти, оперативне реагування на їх пропозиції та звернення про перешкоди в їх діяльності тощо.


^ Результативні показники

Показники витрат: Ресурсне забезпечення реалізації заходів Програми включатиме в себе кошти державного та районного бюджету у загальній сумі 3489,1 тис.грн.

^ Показники продукту: В рамках програми з метою презентування інвестиційного потенціалу району планується виготовлення різноманітних буклетів, флаєрів, інформаційно-рекламних банерів та іншої презентаційної продукції. Для поліпшення інвестиційного іміджу району буде щорічно виготовлятися консалтинговими фірмами не менше 2 інвестиційних паспортів проектів, однієї з форм бізнес-планів.

^ Показники ефективності: Результатом реалізації Програми буде поліпшення інвестиційного клімату в районі, що активізує внутрішню інвестиційну діяльність та створить сприятливі умови для зростання обсягу інвестицій в основний капітал, так і надходжень іноземних інвестицій в економіку району.

^ Показники якості: Очікується, що за час реалізації Програми обсяг інвестицій в основний капітал, іноземних інвестицій у розрахунку на одного жителя району зросте в десятки разів. Зростання надходжень інвестицій дозволить більш ефективно і оперативно вирішувати існуючі проблеми соціально-економічного розвитку району; будуть створені додаткові робочі місця, зростуть надходження до бюджетів усіх рівнів.

Реалізація Програми дозволить активізувати систему ринкових механізмів залучення і реалізації зовнішніх та внутрішніх інвестицій, що сприятиме розширенню бази інвестиційної діяльності.


^ Основні напрями діяльності органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування у сприянні інвестиційному процесові

Стратегічно важливими діями регіональних органів управління у сфері інноваційно-інвестиційної політики з метою покращення привабливості району для інвесторів є:

поліпшення нормативно-правового забезпечення інвестиційної діяльності;

пріоритетне спрямування державних інвестицій на створення сприятливих умов для залучення приватних та іноземних інвестицій у розвиток пріоритетних галузей економіки;

мобілізація фінансових ресурсів на реалізацію інвестиційних проектів;

забезпечення прозорості інвестиційного ринку та інформованості учасників інвестиційного процесу і процедур;

надання іноземним та внутрішнім інвесторам максимального адміністративного та нормативно-правового сприяння в діях, необхідних для здійснення інвестицій;

налагодження прямих зв'язків з іноземними інвестиційними структурами, інституціями та міжнародними фінансово-кредитними організаціями;

залучення та ефективне використання кредитів і грантів міжнародних фінансових організацій;

розширення рекламно-інформаційної діяльності для всестороннього поширення інформації серед потенційних інвесторів та інші.

У сучасних умовах інвестиційна сфера значною мірою зазнає впливу ринкових факторів. Ринкове реформування української економіки супроводжується поступовим усуненням держави від безпосередньої інвестиційної діяльності, що знаходить відображення у невпинному скороченні централізованого фінансування капіталовкладень. Одночасно інвестори справедливо очікують від державних органів створення сприятливих умов для самофінансування інвестицій та підтримки інвестиційної діяльності.

Сьогодні вони полягають в переході від бюрократичного адміністрування до обслуговування інвестиційного процесу, цілеспрямованого формування сприятливого і конкурентоспроможного інвестиційного клімату, підтримки підприємництва та інвестиційної діяльності.

На міжнародному ринку інвестиційних капіталів одним із найефективніших засобів у конкурентній боротьбі за інвестиції стало надання інфраструктурних послуг, які забезпечують інвесторам зниження витрат, що не належать до прямих витрат у реалізації конкретних інвестиційних проектів.

Серед цих послуг особливе місце посідає інформаційне забезпечення інвестиційного процесу як одного із найдійовіших інструментів державного сприяння інвестиціям.

Незважаючи на здійснювану за останній час роботу, інформаційне забезпечення інвестиційної діяльності в районі потребує поліпшення. Нагальною є проблема підтримки місцевими органами державної влади розвитку інформаційної інфраструктури, включаючи створення відповідних банків даних, налагодження постійного моніторингу зовнішніх, національного і регіональних інвестиційних ринків; збору, обробки та актуалізації інформації щодо законодавства; пошуку інформації щодо потенційних інвесторів для підприємств, зацікавлених у залученні інвестицій.

Об'єктивним є зростання зацікавленості інвесторів до придбання земельних ділянок несільськогосподарського призначення. Тут стратегічно важливо забезпечити прискорення підготовки земельних ділянок до продажу на конкурсних засадах та спрощення пов'язаних із цим дозвільних процедур.

Успіх самоврядування в залученні інвестицій залежить від злагодженого, результативного та ефективного управління, яке використовує знання і вміння керувати ресурсами та процесами з метою їхнього оптимального використання.


^ Система заходів щодо реалізації Програми

Для досягнення основної цілі та з метою практичної реалізації основних напрямів Програми розроблено заходи, наведені в додатку 3.

Заходи передбачають удосконалення та формування механізмів, які сприятимуть поліпшенню інвестиційного клімату в районі та регулюватимуть інвестиційну діяльність на основі балансу інтересів інвестора та району. Система заходів визначає терміни та конкретних виконавців на найближчу перспективу, яка буде щорічно коригуватись і наповнюватись новим змістом відповідно до ситуації.

Система заходів передбачає, зокрема, заходи інформаційного спрямування, які мають забезпечити суб’єктів господарювання точною інформацією щодо їх діяльності на ринку інвестицій. Будуть реалізовані заходи щодо поліпшення інвестиційного іміджу району.

Одними з найефективніших серед інформаційних заходів є заходи з налагодження нових зв'язків з інвесторами (виставки, форуми, ярмарки, бізнес-зустрічі тощо) та участь у заходах з метою рекламування економічного потенціалу і презентація інвестиційних проектів.

Важлива роль відводиться організаційним та нормативно-правовим заходам, які регулюватимуть інвестиційний процес шляхом створення сприятливих умов для інвестиційної діяльності на території району і умов для реалізації заходів Програми в цілому.

З метою підвищення прозорості та передбачуваності інвестиційної політики планується здійснювати підготовку інвестиційнопривабливих територій для розроблення схем планування району у складі містобудівних і техніко-економічних обґрунтувань та презентувати їх потенційним інвесторам. Це поліпшить можливості довгострокової співпраці району з інвесторами, що особливо важливо для реалізації великих проектів та залучення стратегічних інвесторів.


^ Фінансове забезпечення

Виділення коштів для реалізації заходів Програми передбачається під час розробки проектів та затвердження районного бюджету і Програми економічного, соціального та культурного розвитку району на черговий рік.

Заходами з реалізації Програми передбачається фінансування основної їх частини з місцевих бюджетів, фінансова підтримка реалізації Програми в рамках міжнародної технічної допомоги, позабюджетних фондів, підприємств, організацій, громадських організацій, рекламодавців, спонсорів, зацікавлених у соціально-економічному розвитку району.


^ Система управління та контролю за ходом виконання програми

Координація роботи, спрямованої на здійснення заходів щодо виконання Програми, проведення аналізу стану її виконання, покладається на відповідні структурні підрозділи районної державної адміністрації, які визначені відповідальними за їх виконання, інших зацікавлених органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, установ та організацій.

Загальний моніторинг виконання Програми покладено на управління економіки районної державної адміністрації, яке що півріччя здійснює аналіз виконання програми та узагальнює інформації про стан її виконання іншими співвиконавцями. У разі потреби вносить пропозиції щодо змін чи доповнень до Програми.


Керуючий справами

районної ради М.М.Піщанський


Додаток 1


^ Ресурсне забезпечення програми розвитку інвестиційної діяльності Новотроїцького району на період до 2015 року



^ Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми (тис.грн)

2012 рік

2013 рік

2014 рік

2015 рік

1

2

3

4

5

6

Обсяг ресурсів (всього)


1696,1

1542,0

57,0

194,0

3489,1

в т.ч. державний бюджет


1566,0

1424,0







2990,0

обласний бюджет

















районний бюджет


130,1

118,0

57,0

194,0

499,1

бюджети сіл, селищ

















кошти небюджетних джерел



















Керуючий справами

районної ради М.М.Піщанський


Додаток 2


^ Показники продукту програми розвитку інвестиційної діяльності Новотроїцького району на період до 2015 року


№ з/п

Назва показника

Одиниця виміру

^ Вихідні дані на початок дії Програми

Етапи виконання Програми

Всього за період дії Програми (або до кінця дії Програми)

2012 рік

2013 рік

2014 рік

2015 рік

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Показники продукту програми

1.

Кількість виданих презентаційних буклетів

од.




500

500

500

500

2000

2.

Кількість розроблених бізнес-планів

од.




2

2

2

2

8

3.

Кількість проведених щорічних заходів, спрямованих на розвиток інвестиційної діяльності

од.




3

4

5

5

5

Показники ефективності програми

1.

Темп зростання обсягу інвестицій в основний капітал

%

104,8

130

353

103,3

102,2

485,8

2.

Темп зростання обсягу іноземних інвестицій

%

778

125

8000

100

125

32 600

Показники якості програми

1.

Обсяг інвестицій, спрямованих в основний капітал із розрахунку на 1 особу

грн./ особу

1300

1699

6035

6232

6368

20333,9

2.

Обсяг іноземних інвестицій із розрахунку на 1 особу наростаючим підсумком з початку інвестування

дол./ особу

0,54

1,22

55,3

109,3

176,9

176,9



Керуючий справами

районної ради М.М.Піщанський

Додаток 3

^ ЗАХОДИ
щодо реалізації програми розвитку інвестиційної діяльності Новотроїцького району на період до 2015 року



з/п

Назва заходів

Виконавець

Термін виконання

Результат

Обсяг фінансування

(тис.грн.)

Удосконалення нормативно-правової бази, спрямованої на стимулювання інвестиційної діяльності

1.

Внесення на розгляд органів місцевого самоврядування пропозицій щодо надання пільг тим суб'єктам підприємництва, які реалізовують інвестиційні перспективні проекти на земельних ділянках, вільних виробничих площах або в промислових зонах, визначених пріоритетними для залучення інвестицій

Управління районної державної адміністрації: економіки, агропромислового розвитку, рада інвесторів при районній державній адміністрації, виконкоми сільських (селищних) рад

Постійно

Надання пільг суб’єктам підприємницької діяльності

-

2.

Коригування генеральних планів населених пунктів, місцевих правил забудови з метою зменшення адміністративного навантаження на інвестора та для конкретного визначення перспективних населених пунктів

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації, виконкоми сільських (селищних) рад

Постійно

Затверджені генеральні плани та місцеві правила забудови

-

Поліпшення інвестиційної інфраструктури


3.

Пошук і передбачення інвестиційно привабливих ділянок (площадок) у генеральних планах територій та їх презентація потенційним інвесторам шляхом видання буклетів, флаєрів, каталогів та інших презентаційних матеріалів

Управління: економіки, агропромислового розвитку, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації, виконкоми сільських (селищних) рад

Постійно

Підвищення прозорості дій влади у використанні територій, підготовка презентаційних матеріалів для розповсюдження на інвестиційних форумах, ярмарках, бізнес-форумах

2012 р. – 5,0

2013 р. – 6,0

2014 р. – 6,0

2015 р. – 7,0

Всього: 24,0 (районний бюджет)

4.

Виготовлення інформаційно-рекламних банерів про інвестиційний потенціал району

Управління: економіки, агропромислового розвитку, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації

Постійно

Підвищення рівня обізнаності інвесторів про наявний інвестиційний потенціал

2012 р. – 15,2

2013 р. – 16,0

2014 р. – 16,0

2015 р. – 17,0

Всього: 64,2 (районний бюджет)

5.

Розробка короткої інформаційної довідки на кожен з об’єктів інвестування із зазначенням основних економічних та геополітичних показників. Викладення цієї довідки на сайті районної державної адміністрації та інвестиційних сайтах України

Управління: економіки, агропромислового розвитку, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації

До кінця 2012 року

Інформування інвесторів про потенційні можливості району

-

6.

Розробка проектно-кошторисної документації для інженерного забезпечення ділянок (площадок)

Виконкоми сільських (селищних) рад

Постійно

Розроблена проектно-кошторисна документація

Сільські (селищні) бюджети - буде визначено додатково, відповідно до рішень місцевих рад

7.

Інженерне облаштування ділянок (площадок) із метою створення сприятливих умов для інвесторів

Виконкоми сільських (селищних) рад

Постійно

Підготовлені інвестиційні площадки

Поліпшення інвестиційного іміджу району

8.

Вивчення та узагальнення пропозицій щодо поліпшення інвестиційного клімату в районі, розробка бізнес-планів, паспортів інвестиційних пропозицій з залученням консалтингових компаній

Управління економіки районної державної адміністрації

Постійно

Підвищення зацікавленості інвесторів, підготовлені відповідні інвестиційні проекти

2012 р. – 17,9

2013 р. – 20,0

2014 р. – 20,0

2015 р. – 20,0

Всього: 77,9 (районний бюджет)

9.

Участь у заходах щодо налагодження нових зв'язків з інвесторами (виставки, форуми, ярмарки, бізнес-зустрічі тощо) з метою рекламування економічного потенціалу та представлення інвестиційних проектів

Управління: економіки, агропромислового розвитку, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації

Постійно

Налагодження нових контактів з інвесторами і торговими партнерами, зростання інтересу інвесторів до залучення капіталу в економіку району

-

10.

Поновлення комп’ютерного банку даних про наявні нормативно-правові акти, що регламентують інвестиційну діяльність в Україні з метою поліпшення інформацій-ного забезпечення потенційних інвесторів

Управління економіки, юридичний відділ, адміністратор дозвільного центру районної державної адміністрації

Постійно

Поліпшення інформування потенційних інвесторів

-

11.

Формування баз даних вільних об'єктів нерухомості (земельні ділянки, незавершене будівництво, будівлі та приміщення), їх поширення через мережу Інтернет, друковану продукцію та мультимедійні ресурси

Управління економіки районної державної адміністрації, відділ Держкомзему у Новотроїцькому районі, виконкоми сільських (селищних) рад

Постійно

Залучення в оборот незадіяних виробничих матеріальних ресурсів району

-

12.

Створення відеофільму про Новотроїцький район з врахуванням його інвестиційної та туристичної привабливості та розповсюд-ження його на мультимедійних носіях

Управління районної державної адміністрації: економіки, агропромислового розвитку, відділ культури та туризму

2015 р.

Відеофільм про район.

Підвищення рівня поінформованості інвесторів

50,0

Всього: 50,0 (районний бюджет)

13.

Поновлення інвестиційного паспорту району

Структурні підрозділи районної державної адміністрації, узагальнення – управління економіки районної державної адміністрації

Щорічно

Інформування потенційного інвестора як про інвестиційний потенціал, так і про район загалом

-

14.

Виготовлення продукції із символікою району

(папки, ручки, сумки, кубки тощо)

Управління економіки районної державної адміністрації із залученням відповідних спеціалістів

2012 р., 2014 р.

Створення подарункових наборів для іноземних делегацій, груп, офіційних осіб та інших гостей району

2012 р. – 10,0

2014 р. – 15,0

Всього: 25,0 (районний бюджет)

Поліпшення взаємодії з потенційними та діючими інвесторами

15.

Запровадження конструктивної співпраці з інвесторами , які реалізують пріоритетні для територій проекти; оперативне реагування на їх пропозиції та звернення про ускладнення в їх діяльності

Структурні підрозділи районної державної адміністрації, робоча група супроводження реалізації інвестиційних проектів районної державної адміністрації, виконкоми сільських (селищних) рад

По мірі звернень інвесторів

Усунення адміністративних перешкод на шляху реалізації інвестиційних проектів

-

16.

Сприяння інвесторам у пошуку та перепідготовці кадрів

Відділ освіти районної державної адміністрації, районний центр зайнятості

У разі виникнен-ня потреби

Забезпечення виробництва кваліфікованими кадрами

-

17.

Забезпечення прозорості процедури прийняття рішень органами виконавчої влади шляхом висвітлення проектів рішень у засобах масової інформації (на сайтах районної державної адміністрації та районної ради)

Районні державна адміністрація та рада

По мірі потреби

Забезпечення прозорості дій органів місцевого самоврядування та місцевої виконавчої влади

-

Сприяння реалізації пріоритетних інвестиційних проектів

18.

Сприяння реалізації проекту зі створення комплексу штучного вирощування риби на території с. Сергіївка

Управління районної державної адміністрації: економіки, агропромислового розвитку, ФГ Едельвейс

2012-2015 роки

Розвиток виробничих галузей економіки району


-

19.

Сприяння реалізації проекту Будівництво міжрайонної овочевої бази в смт.Новотроїцьке

Управління районної державної адміністрації: економіки, агропромислового розвитку, виконком Новотроїцької селищної ради

2012-2015 роки

Стимулювання розвитку овочівництва в районі

-

20.

Сприяння будівництву оптового ринку з реалізації сільськогосподарської продукції в смт.Новотроїцьке

Управління районної державної адміністрації: економіки, агропромислового розвитку, виконком Новотроїцької селищної ради

2013-2015 роки

Підтримка місцевого сільгосптоваровиробника, забезпечення населення продовольчою продукцією за низькими цінами

-

21.

Сприяння відновленню роботи консервного заводу СТОВ “Світанок”

Управління районної державної адміністрації: економіки, агропромислового розвитку, СТОВ Світанок

2013-2014 роки

Відновлення виробничих потужностей

-


22.

Сприяння будівництву казеїнового цеху в с.Чкалове, ПАТ “Новотроїцький МСЗ”

Управління районної державної адміністрації: економіки, агропромислового розвитку, виконком Чкалівської сільської ради, ПАТ “Новотроїцький МСЗ”

2015 рік

Створення нових виробничих потужностей сфери промисловості

-

23.

Супроводження проекту будівництва споруд інженерного захисту в смт.Новотроїцьке (вул.Комсомольська, Гоголя, Шевченка), с.Василівка, с.Олександрівка, с.Садове, с.Новорепівка, с.Одрадівка, с.Новопокровка

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації, виконкоми сільських (селищних) рад

2012-2013 роки

Захист від підтоплення дощовими та паводковими водами

При потребі обсяг співфінансування з районного бюджету буде визначено окремо

24.

Супроводження проекту будівництва очисних споруд в смт.Новотроїцьке

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації, виконком Новотроїцької селищної ради

2012-2013 роки

Забезпечення екологічної безпеки району

При потребі обсяг співфінансування з районного бюджету буде визначено окремо
еще рефераты
Еще работы по разное