Реферат: Лебединська районна державна адміністрація




лебединська районна дерЖАВна адміністрація р о з п о р я д ж е н н я голови раЙонної державної адміністрації

31.03.2011 м.Лебедин № 151



Про підсумки роботи агропромислового комплексу району у 2010 році та підготовку сільськогосподарських підприємств до проведення весняно-польових робіт



Заслухавши на засіданні колегії питання щодо підсумків роботи агропромислового комплексу району в 2010 році та підготовку сільськогосподарських підприємств до проведення весняно-польових робіт встановлено, що в районі ведеться відповідна робота у цьому напрямі:

Сільськогосподарськими підприємствами району в 2010 році вироблено валової продукції в порівняльних цінах на суму 107,9 млн. грн., що на 18,2 % менше проти рівня 2009 року.

Валове виробництво зернових склало 117,7 тисяч тонн, що на 24,3 % менше рівня 2009 року.

Залишається збитковим виробництво тваринницької продукції, що не сприяє інвестуванню, та переоснащенню галузі. Відсутність державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників в 2010 році не сприяло розвитку тваринницької галузі.

В той же час створені передумови по нарощуванню виробництва в 2011 році. Так озимих посіяно 120 % до плану. Створені сприятливі умови для розвитку обслуговуючих кооперативів, у першу чергу по заготівлі молока з господарств населення.

Район практично готовий до проведення комплексу весняних польових робіт. Технічних засобів, матеріальних ресурсів достатньо, щоб провести посів ранніх зернових. Завершується робота по забезпеченню насінням пізніх, технічних культур, добрив, засобів захисту рослин. На стадії завершення визначення стану посіву озимих культур.

Виходячи з вищевикладеного:


1. Затвердити склад районного оперативного штабу по підготовці та проведенню комплексу весняно-польових робіт у 2011 році (додається).

2. В.о. начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Лубенському Б.О.:

2.1. З метою поліпшення показників виробничої діяльності підприємств агропромислового комплексу вести постійний моніторинг всіх напрямків ведення сільськогосподарського виробництва в районі та запровадити щоквартальне підведення підсумків роботи.

2.2. За необхідністю готувати аналітичні довідки в райдержадміністрацію, з метою попередження наслідків негативних факторів впливу на результати роботи підприємств агропромислового комплексу.

2.3. З метою прийняття необхідних заходів щодо забезпечення регіональних ресурсів продовольчого зерна, вести постійний моніторинг стану озимих культур.

2.4. Вишукати можливості та заходи впливу щодо забезпечення стовідсоткової готовності всіх сільськогосподарських підприємств до проведення комплексу весняних польових робіт .

2.5. Максимально сприяти сільськогосподарським підприємствам району різних форм власності у отриманні кредитних ресурсів та укладанні форвардних угод через аграрний фонд.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження з цього питання покласти на в.о. першого заступника голови районної державної адміністрації Пархоменка Ю.О.


Голова районної

державної адміністрації В.Г. Калита
еще рефераты
Еще работы по разное