Реферат: Анал І з регуляторного впливу до проекту рішення Ірпінської міської ради


А Н А Л І З

регуляторного впливу
до проекту рішення Ірпінської міської ради

„Про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно –

транспортної і соціальної інфраструктури м.Ірпінь”


1.Проблема, яку передбачається розв’язати шляхом регулювання

На даний час в місті Ірпінь регуляторним актом, який регулює та визначає розміри пайової участі (внеску) замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста є рішення двадцять дев’ятої сесії п’ятого скликання Ірпінської міської ради від 16.11.2007 р. №964-29-V „Про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно – транспортної і соціальної інфраструктури м.Ірпінь” із змінами та доповненнями згідно рішення семидесятої сесії п’ятого скликання Ірпінської міської ради від 12.06.2009 р. №2767-70-V „Про внесення змін до рішення Ірпінської міської ради від 16.11.2007 року №964-29-V „Про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно – транспортної і соціальної інфраструктури м.Ірпінь” .

У зв’язку з прийняттям нового Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності” від 17.02.2011 року №3038, яким регулюється пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту, постало питання про необхідність перегляду затвердженого Порядку залучення коштів замовників на розвиток інженерно – транспортної і соціальної інфраструктури міста у відповідності до норм чинного законодавства.

^ 2.Цілі регулювання

Основними завданнями запропонованого проекту рішення є забезпечення вимог чинного законодавства щодо дотримання принципів державної регуляторної політики, удосконалення системи відносин між органами місцевого самоврядування і замовниками, які мають намір щодо забудови земельних ділянок в м.Ірпінь та наповнення міського бюджету.


^ 3.Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення цілей

Альтернативні способи відсутні, оскільки відповідно до Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності” та „Про місцеве самоврядування в Україні” органи місцевого самоврядування здійснюють державну політику у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів. На підставі чинного законодавства органи місцевого самоврядування зобов’язані привести у відповідність свої нормативні акти.


^ 4.Механізм розв’язання проблеми

Пропонується встановити нові граничні розміри пайової участі у розвитку інфраструктури міста, які визначається у договорі, укладеному з виконавчим комітетом.

Дія регуляторного акта поширюється на всіх забудовників (інвесторів), що здійснюють на території міста будівництво (реконструкцію) будь-яких об`єктів, незалежно від їх форм власності.

Ознайомити суб’єктів господарювання з даним регуляторним актом шляхом розміщення його в засобах масової інформації міста: газеті „Ірпінський вісник” та на офіційному сайті Ірпінської міської ради www.irpin-rada.org .

^ 5.Обгрунтування можливості досягнення цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта.

Залучення замовників до пайової участі на розвиток інфраструктури міста дозволить створити нові та реконструювати діючі об’єкти міської інфраструктури, а також буде сприяти рівномірному розвитку інфраструктури по всій території міста. Можливість досягнення зазначених цілей обґрунтована тим, що запропоноване регулювання визначає механізм сплати пайового внеску. Крім того, мотивами є простота положень акта та простота виконання вимог, встановлених актом. При цьому поставлені цілі досягаються з найменшими витратами для суб’єктів господарювання, громадян та органів місцевого самоврядування. Досягнення суб’єктами господарювання встановлених цілей шляхом виконання регуляторного акту приносить вигоди, які виправдовують необхідні для його виконання витрати. Поповнюється місцевий бюджет за рахунок сплати пайової участі. Завдяки даному регуляторному акту встановлюються чіткі процедурні умови, зменшуються потенційні фінансові та часові витрати міського бюджету, а також суб’єкта підприємницької діяльності, унеможливлюються зловживання та корупційні дії, затягування питань, пов’язаних з процедурою отримання дозволу на виконання будівельних робіт.


^ 6. Очікувані результати прийняття регуляторного акта

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Місцева влада

Збільшення надходжень до міського бюджету.

Вирішення соціальних та економічних проблем, пов’язаних з фінансуванням розвитку інфраструктури міста.




Суб’єкти господарювання

Право реалізувати свій проект будівництва (реконструкції) на території міста

Сплата пайового внеску

Громадськість

Покращення рівня життя та соціального забезпечення населення на основі створення належних умов для розвитку міста.





^ 7. Запропонований строк дії акта

Термін чинності даного регуляторного акта до прийняття нового регуляторного акта.

8. Показники результативності регуляторного акта

8.1. Показник надходжень до міського бюджету пайової участі на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури.

8.2. Кількість укладених договорів пайової участі на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури.

9. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності

регуляторного акту в разі його прийняття :

аналіз надходжень до місцевого бюджету;

аналіз укладених договорів.

Базове відстеження результативності даного регуляторного акта буде проведено до дня набрання чинності регуляторного акта.

З метою оцінки ступеня досягнення цим актом визначених цілей повторне відстеження результативності буде здійснюватись через рік з дня набрання чинності регуляторного акта.


Розробник проекту рішення Ірпінської міської ради та аналізу регуляторного впливу – фінансове управління Ірпінської міської ради (м.Ірпінь, вул.Шевченка, 2 кабінет № 42,43 т.:57-390, 53-428, 60-544,).


Розробник:

Фінансове управління Ірпінської

міської ради

Начальник фінансового управління Є.В.Данилюк
еще рефераты
Еще работы по разное