Реферат: Немирівська районна державна адміністрація


У
К Р А Ї Н А
НЕМИРІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ В І Д Д І Л О С В І Т И
22800 , м. Немирів, вул. Некрасова 9, тел.(факс)2-28-18

e-mail: osvitanemirov@ukr.net





Н А К А З


від 18 квітня 2012 року № 184


Про запобігання проявам

корупції, службових зловживань

та хабарництва в навчальних

закладах

На виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Закону України «Про благодійництво та благодійні організації», листів Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України від 15.04.2011 року №1/9 -289 «Щодо оприлюднення інформації про використання благодійних та спонсорських внесків від 11.08.11р. № 1/9 – 610 «Про вжиття заходів щодо викриття службових зловживань та хабарництва в системі освіти», від 09.04.2012р. № 1/9 – 272 «Щодо благодійних внесків», у зв’язку із зверненнями до відділу освіти з приводу безпідставного збору коштів з батьків, звинувачень окремих керівників у непрозорому та безконтрольному витрачанні як бюджетних, так і батьківських, спонсорських коштів, порушеннях при організації харчування учнів, проведенні ремонтних робіт, процедур тендерних закупівель, необ’єктивності в оцінюванні учнів, особливо, випускних класів, у присвоєнні кваліфікаційних категорій та педагогічних звань, при розподілі педагогічного навантаження тощо, з метою забезпечення доступності та безоплатності освіти в державних і комунальних навчальних закладах, напередодні закінчення навчального року,


Н А К А З У Ю :


1. З метою упередження фактів злочинного посягання на бюджетні кошти при проведенні поточних і капітальних ремонтів, під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей суворо дотримуватися вимог чинного законодавства, діючих нормативно-правових документів, залучати до такої роботи органи громадського самоуправління, відповідних фахівців.

2. Залучати працівників правоохоронних органів, прокуратури до проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з керівниками та викладацьким складом навчальних закладів щодо відповідальності згідно з законодавством за протиправні дії, пов’язані з корупцією, хабарництвом та зловживанням посадовим становищем.


3. Керівникам навчальних закладів системи дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти:

3.1. Забезпечити суворе дотримання вимог антикорупційного законодавства, вжиття заходів щодо викриття службових та фінансових зловживань, хабарництва, порушень норм педагогічної етики у підпорядкованих навчальних закладах.

3.2. Провести звітування перед батьками, педагогами та громадськістю про використання благодійних та спонсорських коштів за підсумками 2011/2012 навчального року у травні-червні 2012 року.

3.3. Систематично проводити роз’яснювальну роботу серед батьків та громадськості щодо заборони примусового стягнення коштів з батьків у вигляді благодійних внесків, коштів на подарунки.

Забезпечити об’єктивність річного оцінювання учнів, проведення без порушень державної підсумкової атестації випускників, урочисте вручення документів про освіту.

3.5. Поінформувати педагогів,учителів, батьків, громадськість про діяльність в відділі освіти райдержадміністрації телефону «Гарячої лінії»-2-28-18

3.6.про проведену роботу з даного питання поінформувати відділ освіти райдержадміністрації до 15.05.2012 р.

4. юристу відділу освіти (Будзінська Ю.А.):

4.1.Забезпечити функціонування телефону «Гарячої лінії» відділу.

4.2.Узагальнену інформацію подати в управління освіти і науки до 01.06.2012 року.

5.Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою


Заступник начальника відділу освіти В. Чега
еще рефераты
Еще работы по разное