Реферат: Аналіз регуляторного впливу проекту рішення виконкому Жданівської міської ради «Про бронювання робочих місць для соціально незахищених категорій населення на 2012 рік»


АНАЛІЗ

регуляторного впливу проекту рішення виконкому Жданівської міської ради «Про бронювання робочих місць для соціально незахищених категорій населення на 2012 рік»


1. Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання господарських відносин

Надання додаткових гарантій зайнятості для окремих категорій населення.

У статті 5 «Додаткові гарантії зайнятості для окремих категорій населення» Закону України «Про зайнятість населення» відзначено: держава забезпечує надання додаткових гарантій щодо обов’язкового працевлаштування працездатним громадянам у працездатному віці, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.


^ 2. Визначення цілей державного регулювання

Встановлення квоти робочих місць на підприємствах, установах і організаціях усіх форм власності для працевлаштування працездатних громадян працездатного віку, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.


^ 3. Опис механізмів і заходів, які забезпечать розв’язання визначеної проблеми шляхом прийняття запропонованого регуляторного акту

Для працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці, місцеві державні адміністрації, виконавчі органи відповідних рад за поданням центрів зайнятості встановлюють квоту робочих місць на підприємствах, установах і організаціях незалежно від форм власності та організаційних форм з численністю працюючих понад 20 осіб для бронювання ними до 5 відсотків загальної кількості робочих місць, у тому числі з гнучкими формами зайнятості.

Для цього на 13 підприємствах міста протягом серпня - вересня проведено анкетування щодо можливості бронювання робочих місць для працевлаштування соціально незахищених верств населення.

Результат обстеження показує, що із 3643 осіб, що працює на цих 13 підприємствах 10 % віднесені до 5 % квоти. Тому супровідний лист з пропозиціями центру зайнятості для погодження встановлення броні та квоти робочих місць на 2012 рік у вересні місяці було надіслано 10 підприємствам.

Після погодження квоти для бронювання робочих місць на 2012 рік встановлюється на 9 - ти підприємствах в кількості 29 робочих місць.


4. Обґрунтування можливостей досягнення встановлених цілей разі прийняття запропонованого регуляторного акту та оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акту

Чітке врегулювання прав та обов’язків суб’єктів, на яких поширюється даний акт встановлено:

Законом України «Про зайнятість населення» (із змінами та доповненнями);

Положенням про порядок бронювання на підприємствах, організаціях і установах робочих місць для працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів від 27 квітня 1998 року № 578.

^ 5. Визначення очікуваних результатів прийняття запропонованого регуляторного акту

В результаті прийняття даного регуляторного акту в 2012 році передбачається працевлаштувати на заброньовані для соціально незахищених верств населення робочі місця 29 громадян на 9-ти підприємствах міста


^ 6. Обґрунтування запропонованого строку чинності регуляторного акту

Згідно Закону України «Про зайнятість населення» та «Положення про порядок бронювання на підприємствах, в організаціях і установах робочих місць для працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту» квота робочих місць для соціально незахищених громадян встановлюється на 2012 рік, тому регуляторний акт приймається строком на один рік.


^ 7. Визначення показників результативності регуляторного акту

Показниками результативності регуляторного акту є кількість підприємств і організацій та кількість соціально незахищених громадян, працевлаштованих на заброньовані на цих підприємствах і організаціях робочі місця; зменшення навантаження на ринок праці.


^ 8. Відстеження результативності регуляторного акту

Відстеження результативності регуляторного акту проводиться на підставі даних центру зайнятості і підприємств, установ, організацій міста щодо працевлаштування працездатних громадян у працездатному віці, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.

Базове відстеження результативності регуляторного акту буде здійснено протягом 30 днів по закінченню 6-ти місяців після набрання чинності регуляторного акту.


Аналіз впливу регуляторного акту розроблений Жданівським міським центром зайнятості


Директор центру зайнятості О.Д.Верниченко
еще рефераты
Еще работы по разное