Реферат: План дій з реалізації регіональної програми розвитку туризму до 2010 року світові тенденції розвитку туристичної галузі





Додаток

до розпорядження

голови облдержадміністрації

від 20 грудня 2007 року

№ 607


ПЛАН ДІЙ З

РЕАЛІЗАЦІЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ДО 2010 РОКУ


СВІТОВІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ.

МЕТА ПЛАНУ ДІЙ З РЕАЛІЗАЦІЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ДО 2010 РОКУ

Туризм є однією з найприбутковіших галузей світової економіки і з економічної віддачі вийшов на її провідні позиції: на нього припадає близько 10 відс. виробленого у світі валового продукту та близько 30 відс. загального обсягу торгівлі послугами, ним акумульовано близько 7 відс. світових капіталовкладень.

Більш ніж у 40 країнах туризм є основним джерелом надходжень до національного бюджету, а в 70 – однією з трьох провідних бюджетоутворюючих галузей.

Сьогодні безпосередньо у сфері надання туристичних послуг зайнятий кожен десятий працівник (понад 260 млн. працюючих).

На світовому ринку туристичних послуг зростає і роль України.

Останні події у суспільно-політичному житті країни привернули до неї увагу громадськості світу, а з врахуванням зростаючого економічного потенціалу держави та розвитку відповідної інфраструктури - призвели до збільшення потоків іноземних туристів в Україну.

Сприяє цьому і оновлення відповідно до європейських принципів вітчизняної нормативно-правової бази, зокрема прийняття Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про туризм”, Указу Президента України „Про заходи щодо розвитку туризму і курортів в Україні”, розпорядження Кабінету Міністрів України “Про затвердження плану заходів щодо державної підтримки розвитку сільського туризму на 2006 - 2010 роки”, а також вступ України до Європейської туристичної комісії.

Враховуючи значний виробничий, людський, природний, історико-культурний потенціал Рівненської області, а також вигідне географічне положення регіону і розвинену транспортну інфраструктуру, Рівненщина не може залишатись осторонь загальносвітового та загальнонаціонального процесу розвитку туристичної галузі.

Метою плану дій є аналіз потенціалу туристичної галузі області, визначення пріоритетів її розвитку та розроблення заходів із реалізації зазначених пріоритетів.


^ СТАН РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ


Економічні показники за підсумками діяльності туристичних фірм області свідчать про зростання попиту на туристичні принади Рівненщини (таблиця 1 ). Відповідно збільшуються суми платежів до бюджету (таблиця 2)


Таблиця 1. Динаміка росту кількості іноземних відвідувачів в області протягом 2000 -2006 років




Таблиця 2. Динаміка росту платежів до бюджету від діяльності туристичних фірм області у 2000 – 2006 роках.



Згідно з підрахунками, здійсненими за методикою Всесвітньої туристської організації, кількість туристів на території області у 2006 році становила близько 655 тис. чол., їх витрати склали майже 220 млн. грн.

З метою забезпечення координації туристичної діяльності в області у 2002 році була прийнята регіональна програма розвитку туризму до 2010 року, доповнена додатковими заходами з її реалізації.

В результаті виконання програми в туристичній сфері області забезпечено ряд позитивних зрушень, зокрема:

створено мережу сільського туризму, яка нараховує 29 агросадиб (довідково: ще у 2004 році не було жодного такого об’єкту);

активізовано рекламно-інформаційну діяльність (проведено 4 прес-тури для місцевих та всеукраїнських ЗМІ (Рівненська облдержадміністрація нагороджена Дипломом Асоціації „Туристичний прес-клуб України” за кращий прес-тур, проведений у 2006 році по Україні), видано ряд презентаційних матеріалів, забезпечено щорічне представлення області на спеціалізованих всеукраїнських та міжнародних заходах;

сформовано базу даних про мережу агросадиб, туристичні об’єкти, інвестиційні пропозиції в галузі туризму в області та про фахівців туристичного супроводу;

забезпечено створення обласного центру туристичної інформації та „гарячої лінії”;

розміщені рекламно-інформаційні табло з інформацією про туристичні об’єкти області та вказанням напрямку руху до них вздовж основних транспортних магістралей;

надано сприяння в розробленні та реалізації інноваційних проектів „Підготовка та видання фотоальбому-путівника і компакт-диску по північно-західній Рівненщині „Вузькоколійка. 106 кілометрів Полісся”, у створенні садиби „Ремісничий екохутір „Плугаки” в с.Дермань -1 Здолбунівського району.

Разом з тим, ряд заходів регіональної програми розвитку туризму в області вже не відповідає вимогам часу, а виконання інших є недостатньо ефективними. Негативно впливає також недостатнє фінансування заходів програми з обласного бюджету.

Тому нагальною необхідністю є розроблення і впровадження плану дій з реалізації програми розвитку туризму до 2010 року з відповідними цільовими видатками обласного бюджету.


^ SWOT-АНАЛІЗ ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВ ЙОГО РЕАЛІЗАЦІЇ


Переваги регіону


Значний природний та історико-культурний потенціал


У Рівненській області найвищий в Україні показник залісненості території (понад 40 відсотків), а рівень заповідності території (8,3 відс.) вдвічі перевищує середній загальнодержавний показник.

На Рівненщині розташований найбільший у країні заповідник – Рівненський природний, три регіональні ландшафтні парки, 13 заказників загальнодержавного значення, 110 заказників місцевого значення, 8 пам’яток природи загальнодержавного значення, 56 пам’яток природи місцевого значення та 96 заповідних урочищ.

Рівненщина подарувала світу Пересопницьке Євангеліє, на якому присягають на вірність українському народу президенти України, першу у східних слов’ян академію в Острозі, Острозьку типографію і перший український „Буквар”. Вона славиться гучними іменами науковців, письменників та героїв визвольної війни.

На території Рівненщини розташовані державні історико-культурні заповідники міст Дубно та Острога, державний історико-меморіальний заповідник „Поле Берестецької битви”.

У переліку історичних міст України, затверджених Указом Президента України, зазначено 13 міст Рівненщини: міста - Рівне, Дубно, Корець, Острог, Дубровиця, Радивилів, Березне, селища міського типу - Володимирець, Гоща, Клевань, Мізоч, Млинів, Степань.

В області налічується понад 1088 пам’яток археології, 1761 пам’ятка історії, 325 пам’яток архітектури та містобудування, 84 пам’ятки монументального мистецтва. Для Рівненщини характерна унікальна замкова архітектура, що носила оборонне значення: Острозький та Дубенський замки, Межиріцький монастир-фортеця, Тараканівський форт.

У Рівненській області діє 915 культових закладів, серед яких 193 – пам’ятки архітектури та 15 монастирів, відомих далеко за межами області.

Працюють майстри з ткацтва, гончарства, лозоплетіння, різьби по дереву, народної вишивки. Збереглися унікальні зразки фольклору та народних звичаїв.

На території області діє 11 музеїв, з них 3 - державних заповідника, 17 - громадських музеїв, що носять звання „народний”. Щороку на Рівненщині проводиться понад 25 культурно-масових заходів.

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї зберігається найдревніша українська ікона, написана у ХІІІ ст. – Богородиця Одигітрія. На півночі області в урочищі Юзефін (Рокитнівський район) росте дуб князя Ігоря – найстаріший в Україні, вік якого перевищує 1300 років. В с. Сварицевичі (в єдиному місці в країні) зберігся древній дохристиянський обряд „Водіння куста”. Крім того, лише в рівненських селах можна побачити вулики-борті. Історія розвитку такого виду бджільництва перевищує навіть час зародження вищезгаданого обряду.

У Рівненській області діє найдовша в Європі вузькоколійна залізниця Антонівка-Зарічне.

Крім того, на Рівненщині знаходяться єдині в Україні родовища бурштину та унікальні для Європи поклади базальтів.

Є значні запаси мінеральних вод, на базі родовищ яких розміщені санаторно-лікувальні заклади. Є можливість будівництва нових і реконструкції діючих об’єктів зазначеного профілю.


2. Географічне розташування та розвинена транспортна інфраструктур.


Область розташована на відстані 100 км від кордону з Європейським союзом та 250 км від м. Київ.

Їі перетинають міжнародні транспортні коридори: Крітський №3, Крітський №5 „Європа-Азія”, „Балтійське-Чорне море”.

Міжнародний аеропорт „Рівне” приймає всі типи літаків.

Вузлові залізничні станції Здолбунів та Сарни відносяться до числа найбільших у Західній Україні.

Системи стільникового зв’язку покривають майже всю територію області.


Стала динаміка розвитку господарського комплексу, в тому числі інвестиційно-будівельної та транспортної галузей



Починаючи з 2000 року стабільно зростають обсяги випуску продукції в галузях господарського комплексу.

Зокрема, обсяг промислового виробництва за січень-жовтень 2007 року зріс на 15 відсотків при 11 відсотках приросту по Україні. В аграрному секторі темпи зростання в області становлять 3,5 відсотка (по Україні - спад на 5,7 відсотка). Обсяг вантажних перевезень збільшився на 17,3 відсотка, пасажирських – на 3 відсотки.

Обсяг прямих іноземних інвестицій зріс від початку року на 42 відсотки. Активно ведеться будівництво і реконструкція як промислових і транспортних об’єктів, систем життєзабезпечення, так і сучасних торговельних комплексів, готелів, мотелів, ресторанів, інших об’єктів туристично-рекреаційної інфраструктури.


4. Випереджаючі темпи доходів населення


Середньомісячна заробітна плата в області за січень-жовтень 2007 року зросла у порівнянні з відповідним періодом 2006 року на 26,3 відсотка.

У структурі витрат населення все більший відсоток припадає на культурно-дозвіллєві і туристично-оздоровчі заходи.


Наявність Стратегії економічного та соціального розвитку Рівненської області до 2015 року та скоординовані дії органів виконавчої влади з її реалізації


Зазначеною Стратегією передбачено завдання із розвитку туристичної галузі і комплексного використання відповідного потенціалу регіону. Заходи Стратегії реалізуються через цільові обласні програми, які передбачають фінансування з обласного бюджету. Програмою інвестиційного розвитку Рівненської області на 2007 – 2009 роки одним з пріоритетних напрямів інвестиційного розвитку кожного регіону області визначено розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури, зокрема мережі сільського туризму. Відповідні пріоритетні завдання передбачені і в щорічних програмах економічного та соціального розвитку області.


^ Недоліки регіону


Недостатній рівень розвитку об’єктів туристичної інфраструктури та їх невідповідність міжнародним стандартам.


В області налічується понад 40 готелів, з них: 3 - чотирьохзіркових ; 6 - тризіркових ; 4 - двозіркових ; 7 - однозіркових. В регіоні відсутні готелі з можливістю розміщення туристичних груп.


Недостатні обсяги фінансування програми розвитку туризму з обласного бюджету та пов’язані з цим недоліки в просуванні туристичного продукту області на всеукраїнський та міжнародний ринок. Низькі обсяги залучення інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури.


Із 1 млн. 475 тис.грн., передбачених на виконання заходів регіональної програми розвитку туризму на 2005-2007 роки з обласного бюджету, фактично виділено лише 230 тис. грн , що становить лише 16 відс. передбаченого. Обсяг інвестицій в готельно-ресторанне господарство області становить лише 0,01 відс. загального обсягу інвестицій в економіку регіону.


Низький рівень туристичного обслуговування, зумовлений незадовільною кваліфікацією працівників галузі.


В області лише два навчальні заклади готують фахівців туристично-рекреаційного комплексу та готельного господарства. Відсутні установи з підготовки фахівців туристичного супроводу.


Відсутність науково-аналітичного підґрунтя управління галуззю.


Процес розвитку туризму є складним, оскільки пов’язаний з рядом різноманітних чинників, що безпосередньо або опосередковано впливають на розвиток галузі. Тому управління галуззю неможливе без глибинного аналізу процесів з метою попередження та виявлення негативних тенденцій, оперативного вирішення проблем галузі, прогнозування розвитку туризму та його стратегічного планування.


Недостатньо ефективна система координації дій органів місцевої влади, бізнесових структур, громадських організацій із реалізації програм і заходів розвитку туристичної галузі.


Туризм є комплексною галуззю, яка впливає на розвиток понад 50 секторів економіки. Вирішення проблем розвитку туризму можливе лише за участю відповідних галузевих управлінь облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, сервісних організацій та установ, суб’єктів господарювання та їх громадських об’єднань.


^ Можливості і перспективи


1. Суттєве зростання обсягів інвестицій у туристичну галузь регіону, будівництво нових і модернізація існуючих об’єктів туристично-рекреаційної та санітарно-курортної інфраструктури відповідно до міжнародних стандартів.


Підвищення якості туристичного обслуговування в області до рівня світових стандартів


3. Розвиток на сучасній організаційній і технічній основі як традиційних, так і перспективних видів туризму (екстремального, культурно-пізнавального, мисливського, рибальського, релігійного, спортивно-оздоровчого тощо).


^ Ризики


1. Недостатні обсяги фінансування заходів програми розвитку туризму з обласного бюджету.


2. Неефективність дій виконавців програми розвитку туризму, зокрема у створенні сприятливих умов для залучення інвестицій в окремих районах та містах обласного значення.


^ ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ТА ПРІОРИТЕТИ ПЛАНУ ДІЙ З РЕАЛІЗАЦІЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ДО 2010 РОКУ


Як свідчить SWOT-аналіз, для досягнення поставленої мети необхідно забезпечити реалізацію комплексу заходів, спрямованих на організаційну, консультативну, рекламно-інформаційну, навчально-методичну, інвестиційно-кредитну підтримку туристичної галузі.

Зазначений комплекс заходів доцільно систематизувати і сконцентрувати на трьох пріоритетах:


1. Створення ефективної регіональної системи координації туристичної діяльності в регіоні, формування необхідної інфраструктури, поліпшення кадрової роботи.


Конкретні заходи з досягнення зазначеного передбачені у блоці «Менеджмент» плану дій з реалізації програми розвитку туризму.


2. Підвищення інвестиційної привабливості галузі, створення сприятливих організаційних та фізичних умов для залучення інвестицій у туристичну галузь.


У розділі «Інвестиції» плану дій з реалізації програми розвитку туризму представлені заходи із забезпечення зазначених завдань.


Розроблення та впровадження ефективної стратегії маркетингу туристичного продукту області.


Заходи із досягнення цієї мети представлені у блоці «Маркетинг» плану дій з реалізації програми розвитку туризму.

Економічний аналіз свідчить, що лише проведення одного із основних заходів даного блоку – рекламного прес-туру, дозволяє залучити в область близько 18 тис. туристів. Згідно з методикою Всесвітньої Туристської Організації один турист за добу витрачає 172 грн. Мінімальний дохід від перебування в області таких туристів складе 3 млн. грн., що у сто разів перевищує затрати на проведення прес-туру.





^ ОБСЯГИ І ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ПЛАНУ ДІЙ


План дій з реалізації програми розвитку туризму в Рівненської області на 2008-2009 роки передбачається фінансувати за рахунок цільових видатків та обласного бюджету, власних коштів виконавців, вітчизняних та іноземних інвестицій, кредитів і позик фінансових установ, міжнародної технічної допомоги.

Необхідні обсяги фінансування з обласного бюджету становлять:

2008 рік – 1100 тис.грн.;

2009 рік – 1345 тис.грн..

^ План дій з реалізації програми розвитку туризму до 2010 року




пор.

Заходи

Відповідальні виконавці

Термін виконання

Обсяг фінансування з обласного бюджету,

тис. грн.

2008

2009

1.

Вдосконалення системи координації туристичної діяльності в регіоні, формування необхідної інфраструктури, поліпшення кадрової роботи «Менеджмент»

1.1.

Розроблення методики та проведення щорічного інтерв‘ювання-опитування обласних та національних туристичних операторів і суб‘єктів підприємництва з туристичного бізнесу; аналіз результатів опитування та розроблення пропозицій щодо вдосконалення туристичної діяльності в області

Управління культури і туризму облдержадміністрації, Молодіжний бізнес-інкубатор (за згодою), РОО ВГО «Українська асоціація маркетингу» (за згодою), громадська організація «Рівненський центр маркетингових досліджень» (за згодою)

Щороку

до 1 квітня

10

10

1.2.

Проведення навчальних турів для державних службовців, місцевих туристичних операторів, суб‘єктів підприємницької діяльності до країн Центральної та Східної Європи з метою вивчення досвіду розвитку регіонального туристичного продукту.

Управління культури і туризму, відділ міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою)

ІІ, ІV квартали 2008,

2009 роки

50

50

1.3.

Проведення тематичних навчальних семінарів і тренінгів з питань впровадження сучасних форм і методів туристичної діяльності для цільових груп (державні службовці, власники агроосель, екскурсоводи тощо)

Управління культури і туризму облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою), РОО ВГО «Українська асоціація маркетингу» (за згодою), Молодіжний бізнес-інкубатор (за згодою)

Щокварталу

60

60

1.4.

Розроблення і впровадження стратегії сталого розвитку туризму в Рівненській області

Управління культури і туризму облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою),громадська організація «Рівненський центр маркетингових досліджень» (за згодою)

2009 рік

-

60

1.5.

Розвиток співпраці з освітніми та науковими закладами з питань підготовки та перепідготовки кадрів для туристичної галузі, а також впровадження наукових розробок у цій сфері; організація тематичних науково-практичних семінарів, конференцій, круглих столів

Управління культури і туризму, управління освіти і науки облдержадміністрації, філія технопарку «Машинобудівні технології Полісся» (за згодою), РОО ВГО «Українська асоціація маркетингу» (за згодою), громадська організація «Рівненський центр маркетингових досліджень» (за згодою), Установа «Інтел Про» (за згодою)

Постійно

40

40

1.6.

Здійснення моніторингу програм міжнародної технічної допомоги та підготовка заявок/проектів на отримання грантів, спрямованих на розвиток туристичної галузі в Рівненській області.

Управління культури і туризму, головне управління економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою), асоціація «Максі Кард» (за згодою)

Постійно

15

20

1.7.

Вивчення доцільності створення регіонального фонду розвитку туризму

Управління культури і туризму, головне управління економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне»

І півріччя

2008 року

-

-

1.8.

Забезпечення організаційної, інформаційно-консультативної та навчально-методичної допомоги з питань розвитку зеленого туризму власникам агросадиб області

Управління культури і туризму облдержадміністрації, РОО ВГО «Українська асоціація маркетингу» (за згодою), Молодіжний бізнес-інкубатор (за згодою), правова асоціація «Паритет» (за згодою)

Постійно

20

30

1.9.

Сприяння розвитку мережі інформаційно-туристичних центрів в області

Управління культури і туризму облдержадміністрації

Постійно

15

15

2.

Створення фізичних умов для залучення інвестицій у туристичну інфраструктуру «Інвестиції»


2.1.

Формування туристичних кластерів, проведення відповідної організаційно-роз’яснювальної та методичної роботи

Управління культури і туризму облдержадміністрації, РОО ВГО «Українська асоціація маркетингу» (за згодою), Молодіжний бізнес-інкубатор (за згодою), Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою)

Постійно

15

20

2.2.

Формування та оновлення бази даних про земельні ділянки під будівництво готелів, мотелів, баз відпочинку, інших туристично-рекреаційних та санаторно-оздоровчих об’єктів; поширення зазначеної інформації серед потенційних інвесторів

Управління культури і туризму, головне управління економіки та інвестиційної політики, управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації, головне управління земельних ресурсів в Рівненській області, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою)

Постійно

15

15

2.3.

Створення та оновлення бази даних про інвесторів туристичної галузі; поширення зазначеної інформації серед зацікавлених підприємств, установ та організацій області

Управління культури і туризму, головне управління економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою)

Постійно

10

10

2.4.

Формування переліку проектів (інвестиційних пропозицій) розвитку туристичної галузі в області, зокрема організації перспективних видів туризму (екстремального, культурно-пізнавального, мисливського, рибальського, релігійного, спортивно-оздровчого), а також будівництва і реконструкції санаторно-курортних об’єктів; допомога підприємствам, установам та організаціям в розробленні відповідних проектів, пошуку потенційних інвесторів у реалізації проектів

Управління культури і туризму, головне управління економіки та інвестиційної політики, управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою), асоціація «Максі Кард» (за згодою)

Постійно

50

50

2.5.

Стимулювання розвитку підприємництва в туристичній сфері, сприяння розбудові та модернізації туристичної, рекреаційної та санаторно-оздоровчої інфраструктури шляхом відшкодування плати за користування кредитами комерційних банків, отриманими на реалізацію відповідних інвестиційних проектів

Головне управління економіки та інвестиційної політики, управління культури і туризму облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне»

Постійно

90

100

2.6.

Сприяння в реалізації пілотних програм і проектів розвитку туристичної галузі області:

«Розвиток туристично-рекреаційної та дорожньої інфраструктури вздовж міжнародних транспортних коридорів, що пролягають територією області»


«Модернізація вузькоколійної залізниці у північних районах області та розвиток відповідної туристично-рекреаційної інфраструктури»


«Розвиток туристичної інфраструктури історико-культурних центрів області (міста Дубно, Острог, Корець, смт. Клевань тощо)


«Розвиток туристично-рекреаційної та санаторно-оздоровчої інфраструктури в районі Хрінницького водосховища»




Райдержадміністрації, виконкоми рад міст обласного значення, головне управління промисловості та розвитку інфраструктури, управління культури і туризму, управління з питань будівництва та архітектури, головне управління економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації, служба автомобільних доріг у Рівненській області


Зарічненська та Володимирецька райдержадміністрації, головне управління промисловості та розвитку інфраструктури, управління культури і туризму, головне управління економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації, ВП «Рівненська дирекція залізничних перевезень»


Корецька та Рівненська райдержадміністрації, виконкоми Дубенської та Острозької міських рад, управління культури і туризму, управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації


Демидівська райдержадміністрація, управління культури і туризму, управління з питань будівництва та архітектури, головне управління економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації



2008-2009 роки


2008-2009 роки


2008-2009 роки


2008-2009 роки



100


100


100


60



100


200


100


60

3.

Розроблення та впровадження єдиної стратегії маркетингу туристичного продукту «Маркетинг»

3.1.

Створення та регулярне оновлення спеціалізованого інформаційного ресурсу (веб-сторінки) з питань туристичної діяльності, використання контекстної Інтернет-реклами

Управління культури і туризму облдержадміністрації, Регіональний інформаційно-комп’ютерний центр, Молодіжний бізнес-інкубатор (за згодою), Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою)

Постійно

20

15

3.2.

Розроблення сучасних високоякісних промоційних та іміджевих матеріалів про туристичний потенціал Рівненської області, а також їх поширення в спеціалізованих виданнях, веб-сайтах, торгово-економічних місіях України за кордоном, на виставково-ярмаркових заходах, бізнес-форумах, інших представницьких заходах

Управління культури і туризму, головне управління економіки та інвестиційної політики, відділ міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою), Рівненська торгово-промислова палата (за згодою), асоціація «Максі Кард» (за згодою)

Постійно

80

90

3.3.

Виготовлення та розміщення візуальної реклами туристичного потенціалу регіону на кордонах Рівненської області

Управління культури і туризму облдержадміністрації, Корецька, Радивилівська, Рівненська, Дубровицька, Острозька, Рокитнівська, Володимирецька райдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою), асоціація «Максі Кард» (за згодою)

2008 рік

90

110

3.4.

Забезпечення презентації області та участі провідних туроператорів регіону у спеціалізованих вітчизняних та міжнародних виставках, форумах, ярмарках, конференціях з виготовленням і придбанням необхідного виставково-експозиційного обладнання та інвентаря

Управління культури і туризму, головне управління економіки та інвестиційної політики, відділ міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації, Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» (за згодою), асоціація «Максі Кард» (за згодою), Рівненська торгово-промислова палата (за згодою)

Постійно

80

100

3.7.

Проведення рекламних турів туристичними об’єктами Рівненщини для представників закордонних, всеукраїнських та місцевих засобів масової інформації

Управління культури і туризму, прес-служба облдержадміністрації, райдержадміністрації, виконкоми рад міст обласного значення

2008 рік,

2009 рік

60

70

3.8.

Підтримка туристичних заходів, акцій, спрямованих на популяризацію внутрішнього туристичного продукту

Управління культури і туризму облдержадміністрації, райдержадміністрації, виконкоми рад міст обласного значення

Постійно

20

20










Всього

1100

1345



Заступник голови –

керівник апарату

облдержадміністрації А. Лавренчук
еще рефераты
Еще работы по разное