Реферат: Звіт про результати діяльності Наукового товариства студентів та аспірантів економічного факультету (нтса еф) Київського національного університету імені Тараса Шевченка за 2010/2011 навчальний рік


Звіт про результати діяльності

Наукового товариства студентів та аспірантів

економічного факультету (НТСА ЕФ)

Київського національного університету імені Тараса Шевченка

за 2010/2011 навчальний рік

Наукове товариство студентів та аспірантів економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка є студентською самоврядною організацією, що активно сприяє розвитку науки та виникненню інтересу до наукової роботи в молодіжному середовищі університету, пропагує наукові цінності, займається проведенням молодіжних наукових заходів, а також інформує студентів та аспірантів про наукову діяльність на факультеті за його межами.

Наукове товариство студентів та аспірантів економічного факультету активно співпрацює з Науковою частиною економічного факультету, кафедрами, допомагає в організації конференцій, симпозіумів, олімпіад, круглих столів, засідань та інших заходів, що проводяться на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

НТСА ЕФ нараховує близько 50 членів, що представляють більшість курсів та спеціальностей економічного факультету. Протягом 2010/2011 н.р. члени НТСА ЕФ брали участь у численних Міжнародних та Всеукраїнських форумах, конференціях, симпозіумах, олімпіадах, круглих столах та інших заходах, що проводилися в Україні та за кордоном.

В 2010/2011 н.р. Наукове товариство студентів та аспірантів економічного факультету організовувало власні засідання, його представники брали участь у засіданнях Вченої Ради економічного факультету, засіданнях Правління та Конференціях НТСА КНУ, зборах старостату, зборах органів студентського самоврядування тощо.

Протягом звітного періоду проводилося вдосконалення та поглиблення структури НТСА на факультеті, інформування студентів про напрями діяльності організації, її членів, активістів тощо, налагодження зв’язків із всеукраїнськими та міжнародними науковими та економічними товариствами й організаціями.

Результати діяльності НТСА ЕФ за 2010/2011 н.р.:

14 вересня 2010 року та 13 квітня 2011 року НТСА ЕФ проводило презентацію Наукового товариства для молодших курсів з метою популяризації НТСА на економічному факультеті та залучення до організації нових членів.



У 2010 році було відновлено діяльність Дебатного клубу економічного факультету. Зокрема у листопаді 2010 року, в березні та червні 2011 року було проведено засідання клубу, темами яких стали найактуальніші економічні проблеми сьогодення та шляхи їх вирішення.



Протягом звітного періоду НТСА ЕФ чотири рази (у жовтні та листопаді 2010 року, березні та червні 2011 року) організовувало на економічному факультеті ігри чемпіонату з інтелектуальної гри «Брейн-Ринг», в яких взяло участь понад 30 команд із різних підрозділів Університету, а також із числа учасників конференції «Шевченківська весна 2011», зокрема із закордону. У підсумковій грі чемпіонату (1 червня 2011 року) було визначено переможців, що отримали почесні грамоти та призи.









В 2010-2011 н.р. було продовжено періодичний випуск «Вісника НТСА ЕФ» для інформування студентів про напрями діяльності організації, про події, що відбуваються на факультеті, конференції університетського, всеукраїнського та міжнародного рівнів тощо. Протягом звітного періоду було видано 6 номерів «Вісника НТСА ЕФ», що мали успіх не тільки у студентів, а й у викладачів факультету.





В рамках міжнародного проекту «Розвиток демократії в Україні та Німеччині» у вересні 2010 року для учасників проекту з Німеччини (Університет міста Констанц) представники НТСА ЕФ провели презентацію КНУ імені Тараса Шевченка, економічного факультету та Наукового товариства, особливостей його діяльності, структури та завдань.



НТСА ЕФ брало активну участь в проведенні на економічному факультеті конкурсу наукових робіт в рамках стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA 2010».

У жовтні 2010 року було створено та запущено в дію інтернет-сайт НТСА економічного факультету (ntsaef.univ.kiev.ua).

16 грудня 2010 року проведено шосту Міжнародну науково-практичну конференцію «Міжнародні фінансові та страхові ринки в нових економічних умовах», активну участь в організації якої взяло НТСА ЕФ. До роботи конференції було залучено близько 70 визнаних фахівців страхової справи з 7 країн Європи: науковців, топ-менеджерів з більш ніж 15 провідних українських та міжнародних страхових компаній, представників міжнародних організацій, державних установ та ін., а також понад 200 молодих вчених з 22 вищих навчальних закладів України. За результатами конференції було видано збірник тез доповідей в 2-х томах.





НТСА ЕФ взяло активну участь у створенні та роботі Молодіжного Союзу економістів та фінансистів України (МСЕФУ) при Комітеті Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва. Зокрема, на першому засіданні організації 20 грудня 2010 року 7 членів НТСА ЕФ увійшло до ініціативної Робочої Групи МСЕФУ по формулюванню завдань та механізму реалізації проекту «Нова економіка», формуванню механізму взаємодії молодих економістів та Верховної Ради України.



Активісти НТСА ЕФ взяли участь у підготовці та проведенні 22 грудня 2010 року навчально-наукової конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку банківського сектору України», що проводилась в рамках курсу «Методологія наукових досліджень» для студентів 1 курсу магістратури, спеціальності «Банківська справа» за сприяння Центру наукових досліджень НБУ.

Представники НТСА ЕФ увійшли до складу робочої групи по співпраці економічного факультету КНУ із Київською міською державною адміністрацією, що була створена після візиту Голови КМДА О.П. Попова на факультет, та взяли участь у нараді О.П. Попова та представників факультету, що відбулась в КМДА 16 березня 2011 року. За результатами зустрічей було укладено низку домовленостей по подальшій співпраці КМДА та економічного факультету КНУ.



21-25 березня 2011 року на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка було проведено IX Міжнародну науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна: Економіка», організатором якої традиційно є НТСА. В ній взяло участь близько 620 молодих вчених з 62 вищих навчальних закладів України, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Латвії, Польщі, Росії, Словаччини та Угорщини. За результатами конференції було визначено та нагороджено 100 переможців та видано збірник матеріалів конференції в 2-х томах, в якому опубліковано 565 тез доповідей.













НТСА ЕФ активно допомагало у профорієнтаційній роботі з абітурієнтами, що проводилася співробітниками факультету. Зокрема, активісти НТСА ЕФ взяли участь у презентації економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка випускникам Ліцею «Поділ» №100 м. Києва, що відбулась 29 листопада 2010 року, та презентацій у 4 школах м. Львова у квітні 2011 року.



Наукове товариство студентів та аспірантів брало активну участь в підготовці та проведенні зустрічей викладачів та студентів з видатними науковцями сучасності, що проходили на економічному факультеті протягом 2010-2011 н.р., зокрема із академіком Чухном А.А., академіком Геєцем В.М., академіком Лібоновою Е.М. та інших.



3 червня 2011 року було проведено Загальні збори НТСА ЕФ, де, окрім іншого, було прийнято Положення про НТСА ЕФ згідно Положення про НТСА КНУ.

Протягом 2010-2011 н.р. НТСА ЕФ проводило конкурс на кращу емблему організації. В результаті було відібрано найкращу роботу, що була затверджена Загальними зборами як емблема НСТА ЕФ.



Наукове товариство студентів та аспірантів економічного факультету є співорганізатором традиційного щорічного конкурсу найкращих наукових робіт студентів економічного факультету. В червні 2011 року за результатами конкурсу буде видано збірник наукових праць студентів економічного факультету, в якому буде надруковано 40 найкращих робіт.



В 2010-2011 н.р. НТСА ЕФ активізувало роботу по співпраці товариства з українськими та закордонними науковими організаціями. Так, на конференцію «Шевченківська весна: Економіка 2011» було запрошено молодих вчених з понад 5000 вищих навчальних закладів світу. Як результат, у конференції взяли участь понад 30 представників молодіжної еліти з країн близького та дальнього зарубіжжя. Представники НТСА ЕФ взяли участь у роботі секції «СНД: погляд молоді» в рамках міжнародного молодіжного наукового форуму «Ломоносов 2011», що проводився в Московському державному університеті в квітні 2011 році, де вдалося налагодити тісні зв’язки з науковою молодіжною спільнотою СНД. Крім того, представники НТСА ЕФ взяли активну участь у роботі Всеукраїнського конгресу наукових товариств на базі Міністерства освіти, науки молоді та спорту, що проводився в травні 2011 р. та увійшли в подальші робочі групи за напрямами його роботи. Також було підписано договір про співпрацю між НТСА ЕФ та Студентським науковим економічним товариством Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.



Голова НТСА економічного факультету О.А. Терещенко






еще рефераты
Еще работы по разное