Реферат: Міністерство освіти І науки україни київська державна академія водного транспорту імені гетьмана петра конашевича-сагайдачного


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


КИЇВСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ ВОДНОГО ТРАНСПОРТУ

ІМЕНІ ГЕТЬМАНА ПЕТРА КОНАШЕВИЧА-САГАЙДАЧНОГО


ФАКУЛЬТЕТ ЕКОНОМІКИ ТРАНСПОРТУ


КАФЕДРА ОБЛІКУ І АУДИТУ


ПОПЛАВСЬКА Наталія Василівна


МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

для виконання контрольних робіт з дисципліни


“Академічна освіта та вступ до фаху”


(для студентів заочної форми навчання

спеціальності 6.030509 “Облік і аудит”)


КИЇВ – 2010

ЗМІСТ






Вступ…………………………………………………………...........................

3

1

Стислий зміст тем курсу ……………………………………………………..

5

2

Завдання для виконання контрольної роботи………………………………

8

3

Перелік запитань до заліку…………………………………………………...

14




Рекомендована література……………………………………………………

17



ВСТУП


Необхiднiсть в облiку людство вiдчувало з давнiх часiв. У XIV-XV ст. iталiйськi купці започаткували облік як науку, а остаточно оформив її iталiйський учений Лука Пачолi. У своїй праці “Трактат про рахунки i записи” (1494) він запропонував використовувати в облiку метод по­двiйного запису на рахунках. Теорiя облiку одержала назву подвійної iталiйської класичної бухгалтерії.

Бухгалтерський облiк - це система суцільного, безперервного i взаємопов'язаното вiдображення господарської дiяльностi окремих пiдприємств та установ. У бухгалтерському облiку застосовуються особливi методи, принципи i вимiрювачi. Бухгалтерський облiк найбiльш повно відображає процес i стан виробничо-господарської дiяльностi господа­рюючого суб'єкта, надає iнформацiю для аналiзу, контролю i прийняття управлiнських рiшень.

З розвитком ринкових вiдносин в Україні виникла потреба в аудитi. Аудит - це незалежна перевiрка оприлюднення бухгалтерсъкої звiтностi, обліку, первинних документiв та іншої інформації фiнансово­-господарської дiяльностi суб'єктів господарювання з метою визначення достовiрностi їx звiтностi, обліку, повноти i вiдповiдностi дiючому зако­нодавству та встановленим нормативам в інтересах користувачів.

Предметом навчальної дисципліни “Академічна освіта і вступ до фаху” виступає навчальний процес за напрямом підготовки 0305 “Економіка і підприємництво” спеціальності 6.030509 “Облік і аудит” та професійна діяльність бухгалтера і аудитора.

Метою вивчення дисциплiни “Академічна освіта і вступ до фаху” є надання студентам теоретичних і практичних навичок з уявлення про облік і аудит як систему знань і правильно зорієнтувати студента на подальше вивчення їх змісту. При цьому вирішується триєдине завдання: дати уявлення про необхідну сукупність фахових знань, якими повинен оволодіти студент протягом навчання, дати уявлення про ті уміння, якими повинен оволодіти бухгалтер (аудитор)для успішної роботи за фахом та уявлення про ті навички, які повинен здобути та освоїти бухгалтер (аудитор) для фахової роботи за певним рівнем кваліфікації. Реалізація зазначеної мети вивчення дисципліни здійснюється шляхом формування у студентів розуміння про організаційно-методичні засади навчального процесу за напрямом підготовки “Облік і аудит”, основні етапи розвитку бухгалтерського обліку і аудиту, становлення їх як наук та професійної діяльності, принципи цих професій і майбутню професійну діяльність.

Відповідно до мети визначено коло завдань дисципліни, а саме:

дати розуміння про організаційно-методичні засади навчального процесу за напрямом підготовки “Облік і аудит”;

дати уявлення про зміст навчальних планів за спеціальністю, структурно- логічну схему навчальних планів, розподіл навчального часу студента за циклами дисциплін та рівнями підготовки;

дати уявлення про зміст освіти професійних бухгалтерів, довести основні положення міжнародних стандартів освіти бухгалтерів, розкрити сутність програм підвищення кваліфікації бухгалтерів;

ознайомити студентів з історією кафедри “Облік і аудит”, її професорсько-викладацьким складом, науковими та методичними досягненнями ви­кладачів;

довести до студентів найголовніші історичні кроки розвитку бухгалтерського обліку і аудиту;

дати розуміння про перелік посад, які можуть займати випускники за напрямом “Облік і аудит” їх завдання, функціональні обов'язки, професійні знання та кваліфікаційні вимоги до таких працівників;

дати розуміння теоретичних основ і особливостей майбутньої професії;

розкрити та пояснити місце і основні функції бухгалтера і аудитора в суспільстві;

роз'яснити та аргументувати основні вимоги до сучасних професійних бухгалтерів і аудиторів;

сформувати уявлення щодо прав, організації праці і відповідальності сучасних професійних бухгалтерів;

розкрити та пояснити основні вимоги до професійної етики бухгалтерів і аудиторів;

сформувати уявлення про сучасний стан ринку бухгалтерських та аудиторських послуг;

ознайомити із структурою, функціями і сферами діяльності міжнародних та національних професійних організацій бухгалтерів і аудиторів;

ознайомити з періодичними виданнями, які використовуються бухгалтерами і аудиторами у професійній діяльності;

розкрити сутність і організацію державного регулювання бухгалтерсько­го обліку в Україні;

проаналізувати основні законодавчі положення з обліку і аудиту;

з'ясувати сутність національних і міжнародних стандартів бухгалтерського обліку і фінансової звітності і Міжнародних стандартів аудиту.

Надані методичні матеріали містять перелік тем курсу і їх короткий зміст; завдання для виконання контрольних робіт; перелік питань, що можуть бути використані для підготовки до заліку; список літературних джерел, необхідний для більш повного самостійного ознайомлен­ня з дисципліною “Академічна освіта і вступ до фаху”.

^ СТИСЛИЙ ЗМІСТ ТЕМ КУРСУ



Тема 1. Коридорами вищого навчального закладу

Загальні положення організації вищих навчальних закладів: ліцензування, акредитація, форми навчання. Структура та основні завдання вищого навчального закладу. Порядок прийому до вищого навчального закладу. Управління вищим навчальним закладом. Органи студентського самоврядування вищого навчального закладу. Права та обов'язки ректора вищого навчального закладу. Права та обов'язки учасників навчально-виховного процесу. Підготовка науково-педагогічних кадрів. Фінансова і господарська діяльність вищих навчальних закладів. Організація науково-дослідних робіт.


^ Тема 2. Організація навчального процесу

Навчальний процес у вишому навчальному закладi. Нормативно-правова база органiзацiї навчального процесу. Форми органiзацiї навчання: навчальні заняття, самостійна робота, практична підготовка, контрольні заходи. Навчальний час студента. Робочий час викладача. Форми навчання. Науково-методичне забезпечення навчального процесу. Основні напрямки та організаційні форми виховної роботи у вищих навчальних закладах. Взаємозв'язок форм організації навчального процесу у вищих навчальних закладах. Організація навчального процесу з розвитку творчого потенціалу студентів вищих навчальних закладів. Органiзацiя навчання студентiв на факультeтi. Кафедри - як центр навчання студентiв та їх функції.

^ Тема 3. Студент вiд “А” до “Я”

Права i обов'язки студента. Формування компетентності студентів. Профком студентів. Студентська група: створення, розвиток, роль в навчальному процесі. Функції старости групи. Студентський квиток та залiкова книжка студента. Виховна роль куратора групи студентiв.

Академiчна вiдпустка та повторне навчання студентiв. Переведення, вiдрахування та поновлення вiдрахованих студентiв. Студентськi стипендії.

Науково-дослідницька робота та інноваційна діяльність студентів. Мотивація діяльності студента і викладача. Особистість студента і викладача. Пізнавальна діяльність студентів. Запровадження навичок ефективного спілкування. Планування часу і кар’єри.


^ Тема 4. Бухгалтерський облiк i аудит: що це i навiщо?

Навіщо і кому потрібний бухгалтерський облік? З чого починається бухгалтерський облік. Бухгалтерський облік: сутність і значення. Мета та завдання бухгалтерського обліку. Правове регулювання бухгалтерського обліку. Вимірники обліку. Рахунки бухгалтерського обліку, їх суть, структура і будова. Побудова та коротка характеристика Плану рахунків бухгалтерського обліку. Бухгалтерський баланс, його зміст і будова. Типи господарських операцій і їх вплив на бухгалтерський баланс.

Навіщо і кому потрібний аудит? З чого починається аудит? Суть, значення і поняття аудиту. Мета і завдання аудиту. Планування аудиту. Аудиторський процес, його етапи та стадії. Аудиторська діяльність. Управління аудиторською діяльністю.


^ Тема 5. Історія виникнення та розвиток бухгалтерського обліку і аудиту

Періодизація розвитку бухгалтерського обліку. Зародження обліку в країнах світу. Зародження української держави та обліку на її території. Розвиток обліку в Україні у кінці XV – XIX ст. Бухгалтерський облік в Україні у XX ст. Бухгалтер і проблеми сучасності. Напрямки удосконалення бухгалтерського обліку в сучасний період.

Історико-правовий аналіз передумов виникнення аудиту в системі фінансового контролю. Виникнення аудиту в світі. Виникнення та становлення вітчизняного аудиту. Характеристика тенденцій, що впливають на розвиток аудиту. Організаційно-правові форми здійснення аудиторської діяльності: вітчизняний та закордонний досвід.


^ Тема 6. Сучасний бухгалтер та аудитор: вимоги до спеціаліста

Підбір бухгалтера: психологічний аспект. Оцінка кваліфікації претендента на посаду бухгалтера. Бухгалтер i аудитор - провiднi фiгури в управлiннi господарською діяльністю підприємством. Вимоги, що висуваються до бухгалтера та аудитора: творчий підхід, напористість, кругозір, діловий досвід. Вимоги до робочого місця бухгалтера та контроль за їх дотриманням. Відповідальність бухгалтера. Професiйна етика бухгалтерів і аудиторів. Підвищення ефективності праці бухгалтера. Місце бухгалтера на ринку праці. Сертифікація бухгалтера. Професiя бухгалтера за кордоном. Аудитор, його статус та сертифікація. Кодекс професійної етики аудиторів України. Порівняльна характеристика кваліфікаційних вимог, завдань та обов’язків бухгалтера та аудитора.


^ Тема 7. Контроль: поняття та місце в системі управління

Закономірність аудиторського контролю і його розвиток в Україні.  Необхiднiсть i сутнiсть контролю. Місце аудиту в системі фінансово-господарського контролю. Інформаційне забезпечення аудиту. Відмінність аудиту від ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства. Нормативи аудиту. Необхідність аудиту в умовах ринкової економіки. Послуги, що можуть надаватися аудиторами. Вимоги до освіти аудитора.


^ Тема 8. Аналіз господарської діяльності

Основні поняття та роль економiчного аналiзу за ринкових вiдносии. Історiя та перспективи розвитку економічного аналiзу. Мета, завдання та основні категорії економiчного аналiзу. Зв'язок економічного аналiзу з iншими науковими дисциплiнами: політична економія, бухгалтерський облік, статистика, аудит, маркетинг, менеджмент. Предмет економiчного аналiзу. Види й напрямки економiчного аналiзу. Органiзацiя аналітичної роботи на підприємстві.


^ Тема 9. Престижна та високооплачувана робота: секрети пошуку

Вибір роботи для подальшого працевлаштування. Пошук роботи за допомогою преси. Пошук роботи за допомогою всесвітньої мережі Інтернет. Пошук роботи методом безпосереднього звертання до компаній.

Як правильно скласти резюме та успiшно пройти iнтерв'ю? Вас прийняли на роботу. Як “вписатися в колектив”? Адаптація в новому колективі. Напрямки роботи щодо попередження трудових конфліктів у колективі. Етика взаємин. Як завжди досягати поставленої мети?

^ ЗАВДАННЯ ДЛЯ ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ


Студенти заочної форми навчання напряму підготовки 0305 “Економіка і підприємництво”, спеціальності 6.030509 “Облік і аудит” виконують контрольну роботу з дисципліни “ Академічна освіта і вступ до фаху ”.

Контрольна робота повинна бути виконана та представлена на кафедру для перевірки не пізніше, ніж за 2 тижні до здачі заліку з даної дисципліни. Сту­денти, які не виконали контрольну роботу, або виконали її незадовільно, до здачі заліку не допускаються.

Контрольна робота з дисципліни “Академічна освіта і вступ до фаху” складається з трьох теоретичних питань відповідно до таблиці 1.

Контрольна робота повинна містити титульний лист (із зазначенням шифру залікової книжки та групи, в якій навчається студент), зміст, виконані завдання, список використаної літератури (в тому числі сторінки Internet, якщо вони теж були джерелом інформації), для розкриття теоретичних питань у змісті може бути наведений їх більш детальний план, згідно з яким слід будувати текст. В роботі повинні бути посилання на дійсно використані літературні джерела. Робота датується і підписується студентом.


Таблиця 1 - Варіанти контрольних завдань


Остання цифра шифру залікової книжки

Перша літера прізвища

Номер варіанта

1

А-Ж

1

З-О

2

П-Я

3

2

А-Ж

4

З-О

5

П-Я

6

3

А-Ж

7

З-О

8

П-Я

9

4

А-Ж

10

З-О

11

П-Я

12

5

А-Ж

13

З-О

14

П-Я

15

6

А-Ж

16

З-О

17

П-Я

18

7

А-Ж

19

З-О

20

П-Я

21

8

А-Ж

22

З-О

23

П-Я

24

9

А-Ж

25

З-О

26

П-Я

27

10

А-Ж

28

З-О

29

П-Я

30

^ ВАРІАНТ №1

Вищий навчальний заклад: завдання, права та обов'язки.

Становлення і розвиток бухгалтерського обліку в країнах світу, в тому числі в Україні.

Кодекс аудитора.



^ ВАРІАНТ №2

Структура вищого навчального закладу.

Лука Пачолі – основоположник бухгалтерського обліку.

Аудиторська палата України.



^ ВАРІАНТ №3

Управління вищим навчальним закладом.

Історія розвитку бухгалтерського обліку в Україні.

Аудитор, його статус та сертифікація.



^ ВАРІАНТ №4

Права та обов'язки керівника вищого навчального закладу.

Бухгалтерський облік – це мова бізнесу чи ні?

Зв'язок економічного аналізу з іншими науками.



^ ВАРІАНТ №5

Права та обов'язки учасників навчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах.

Крок до освоєння бухгалтерського обліку.

Сенсорний аналіз, його сутність і межі застосування.



^ ВАРІАНТ №6

Органiзацiя навчального процесу у вищих навчальних закладах.

Бухгалтерський облік у системі наук.

Інформаційна база аналізу.



^ ВАРІАНТ №7

Органи студентського самоврядування у вищих навчальних закладах.

Взаємозв’язок бухгалтерського обліку як науки і практичної діяльності.

Організація економічного аналізу на підприємстві.



^ ВАРІАНТ №8

Наукова діяльність викладачів та студентів вищих навчальних закладів.

Місце бухгалтера на ринку праці.

Сутність факторів та резервів підвищення ефективності діяльності підприємства.



^ ВАРІАНТ №9

Виховна роль куратора групи студентів у вищому навчальному закладі.

Професійна етика бухгалтерів та аудиторів.

Організація аналітичної роботи на підприємстві.



^ ВАРІАНТ №10

Міжнародні зв'язки і зовнішньоекономічна діяльність вищих навчальних закладів.

Предмет і метод бухгалтерського обліку.

Роль аналізу в управлінні підприємством та підвищенні ефективності його діяльності.



^ ВАРІАНТ №11

Форми органiзацiї навчання у вищих навчальних закладах.

Процес запровадження Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність» підприємствами України.

Що ви знаєте про свою майбутню спеціальність?



^ ВАРІАНТ №12

Нормативно-правова база органiзацiї навчального процесу у вищих навчальних закладах.

Побудова та коротка характеристика Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій.

Де Ви маєте намір працювати після закінчення КДАВТ?



^ ВАРІАНТ №13

Навчальний час студента у вищому навчальному закладі.

Аудиторський процесс, його етапи та стадії.

Процес написання резюме: основні елементи резюме.


^ ВАРІАНТ №14

Індивідуальна та групова праця студентів у вищому навчальному закладі.

Місце первинного обліку серед елементів методу бухгалтерського обліку.

Порівняльна характеристика завдань та обов’язків головного бухгалтера та начальника фінансової служби підприємства.



^ ВАРІАНТ №15

Раціоналізація праці й відпочинку студентів.

Первинне спостереження та фіксація даних.

Бухгалтерська преса.



^ ВАРІАНТ №16

Взаємозв’язок ритмічності праці та її результатів.

Аналітичний процес як складова бухгалтерської системи.

Методи визначення резервів виробництва.



^ ВАРІАНТ №17

Робочий час викладача у вищому навчальному закладі.

Необхідність використання П(С)БО працівниками бухгалтерської служби.

Економічний аналіз і прийняття управлінських рішень.



^ ВАРІАНТ №18

Форми навчання у вищих навчальних закладах.

Організація та побудова контрольного процесу на підприємстві.

Використання даних бухгалтерського обліку на мікрорівні.



^ ВАРІАНТ №19

Науково-методичне забезпечення навчального процесу.

Плани рахунків, які застосовуються в Україні. Спільне та відмінне.

Федерація професійних бухгалтерів та аудиторів України.



^ ВАРІАНТ №20

Мета i прiоритетнi напрями розвитку вітчизняної освiти.

Потреба використання студентами газети «Все про бухгалтерський облік» для отримання фахової спеціальності.

Чим обумовлено вибір спеціальності?



^ ВАРІАНТ №21

Поняття соціально-психологічного клімату у студентській академічній групі та фактори, що його визначають.

Інвентаризація в системі первинного обліку.

Міжнародний герб бухгалтерів.



^ ВАРІАНТ №22

Оптимізація процесу навчання у вищому навчальному закладі.

Рахунки бухгалтерського обліку та подвійний запис.

Асоціація професійних бухгалтерів України.



^ ВАРІАНТ №23

Бухгалтер і аудитор – провідні фігури в управлінні господарською діяльністю підприємства.

Яким галузям, що вивчаються в академії, Ви будете віддавати перевагу для свого формування як спеціаліста та інтелігента?

Напрямки роботи щодо попередження трудових конфліктів у колективі. Етика взаємин.



^ ВАРІАНТ №24

Болонський процес і проблеми модернізації учбового процесу у вищих навчальних закладах України.

Посадові інструкції працівників бухгалтерської служби.

Відмінність аудиту від ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства.



^ ВАРІАНТ №25

Функції старости групи.

Системний підхід до організації та ведення бухгалтерського обліку.

Порівняльна характеристика кваліфікаційних вимог бухгалтера та аудитора.



^ ВАРІАНТ №26

Підготовка науково-педагогічних кадрів.

Необхідність балансу як елементу методу бухгалтерського обліку.

Застосування сучасних інформаційних технологій в організації облікового процесу.



^ ВАРІАНТ №27

Студентська група: створення, розвиток, роль в навчальному процесі.

Вимоги до робочого місця бухгалтера та контроль за їх дотримання.

Послуги, що можуть надаватися аудиторами.



^ ВАРІАНТ №28

Кафедри – як центр навчання студентів та їх функції.

Пріоритетність вибору форми бухгалтерського обліку.

Які якості, на вашу думку, повинен мати сучасний бухгалтер, аудитор, ревізор?



^ ВАРІАНТ №29

Порядок прийому документів на бакалаврат, магістратуру й аспірантуру.

Використання даних бухгалтерського обліку на макрорівні.

Формування та підтримка сприятливого соціально-психологічного клімату в колективі.



^ ВАРІАНТ №30

Формування компетентності студентів.

Перспектива розитку облікових регістрів в умовах комп’ютеризації.

Суть, значення і поняття аудиту.



^ 3. ПИТАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ЗАЛІКУ


Загальні положення організації вищих навчальних закладів: ліцензування, акредитація, форми навчання.

Структура та основні завдання вищого навчального закладу.

Порядок прийому до вищого навчального закладу.

Управління вищим навчальним закладом.

Органи студентського самоврядування вищого навчального закладу.

Права та обов'язки ректора вищого навчального закладу.

Права та обов'язки учасників навчально-виховного процесу.

Підготовка науково-педагогічних кадрів.

Фінансова і господарська діяльність вищих навчальних закладів.

Організація науково-дослідних робіт.

Навчальний процес у вищому навчальному закладi.

Нормативно-правова база органiзацiї навчального процесу.

Форми органiзацiї навчання: навчальні заняття, самостійна робота, практична підготовка, контрольні заходи.

Навчальний час студента.

Робочий час викладача.

Форми навчання.

Науково-методичне забезпечення навчального процесу.

Основні напрямки та організаційні форми виховної роботи у вищих навчальних закладах.

Взаємозв'язок форм організації навчального процесу у вищих навчальних закладах.

Організація навчального процесу з розвитку творчого потенціалу студентів вищих навчальних закладів.

Органiзацiя навчання студентiв на факультeтi.

Кафедри - як центр навчання студентiв та їх функції.

Права i обов'язки студента.

Формування компетентності студентів.

Профком студентів.

Студентська група: створення, розвиток, роль в навчальному процесі.

Функції старости групи.

Студентський квиток та залiкова книжка студента.

Виховна роль куратора групи студентiв.

Академiчна вiдпустка та повторне навчання студентiв.

Переведення, вiдрахування та поновлення вiдрахованих студентiв.

Студентськi стипендії.

Науково-дослідницька робота та інноваційна діяльність студентів.

Мотивація діяльності студента і викладача.

Особистість студента і викладача.

Пізнавальна діяльність студентів.

Запровадження навичок ефективного спілкування.

Планування часу і кар’єри.

Навіщо і кому потрібний бухгалтерський облік?

З чого починається бухгалтерський облік.

Бухгалтерський облік: сутність і значення.

Мета та завдання бухгалтерського обліку.

Правове регулювання бухгалтерського обліку.

Вимірники обліку.

Рахунки бухгалтерського обліку, їх суть, структура і будова.

Побудова та коротка характеристика Плану рахунків бухгалтерського обліку.

Бухгалтерський баланс, його зміст і будова.

Типи господарських операцій і їх вплив на бухгалтерський баланс.

Навіщо і кому потрібний аудит?

З чого починається аудит?

Суть, значення і поняття аудиту.

Мета і завдання аудиту.

Планування аудиту.

Аудиторський процес, його етапи та стадії.

Аудиторська діяльність.

Управління аудиторською діяльністю.

Періодизація розвитку бухгалтерського обліку.

Зародження обліку в країнах світу.

Зародження української держави та обліку на її території.

Розвиток обліку в Україні у кінці XV – XIX ст.

Бухгалтерський облік в Україні у XX ст.

Бухгалтер і проблеми сучасності.

Напрямки удосконалення бухгалтерського обліку в сучасний період.

Історико-правовий аналіз передумов виникнення аудиту в системі фінансового контролю.

Виникнення аудиту в світі.

Виникнення та становлення вітчизняного аудиту.

Характеристика тенденцій, що впливають на розвиток аудиту.

Організаційно-правові форми здійснення аудиторської діяльності: вітчизняний та закордонний досвід.

Підбір бухгалтера: психологічний аспект.

Оцінка кваліфікації претендента на посаду бухгалтера.

Бухгалтер i аудитор – провiдні фiгури в управлiннi господарською діяльністю підприємством.

Вимоги, що висуваються до бухгалтера та аудитора: творчий підхід, напористість, кругозір, діловий досвід.

Вимоги до робочого місця бухгалтера та контроль за їх дотриманням.

Відповідальність бухгалтера.

Професійна етика бухгалтерів і аудиторів.

Підвищення ефективності праці бухгалтера.

Місце бухгалтера на ринку праці.

Сертифікація бухгалтера.

Професія бухгалтера за кордоном.

Аудитор, його статус та сертифікація.

Кодекс професійної етики аудиторів України.

Порівняльна характеристика кваліфікаційних вимог, завдань та обов’язків бухгалтера та аудитора.

Закономірність аудиторського контролю і його розвиток в Україні. 

Необхiднiсть i сутність контролю.

Місце аудиту в системі фінансово-господарського контролю.

Інформаційне забезпечення аудиту.

Відмінність аудиту від ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства. 

Нормативи аудиту.

Необхідність аудиту в умовах ринкової економіки.

Послуги, що можуть надаватися аудиторами.

Вимоги, до освіти аудитора.

Основні поняття та роль економічного аналізу за ринкових вiдносин.

Історія та перспективи розвитку економічного аналізу.

Мета, завдання та основні категорії економічного аналізу.

Зв'язок економічного аналiзу з iншими науковими дисциплiнами: політична економія, бухгалтерський облік, статистика, аудит, маркетинг, менеджмент.

Предмет, види й напрямки економічного аналізу.

Органiзацiя аналітичної роботи на підприємстві.

Вибір роботи для подальшого працевлаштування.

Пошук роботи за допомогою преси.

Пошук роботи за допомогою всесвітньої мережі Інтернет.

Пошук роботи методом безпосереднього звертання до компаній.

Як правильно скласти резюме та успiшно пройти iнтерв'ю?

Вас прийняли на роботу. Як «вписатися в колектив»?

Адаптація в новому колективі.

Напрямки роботи щодо попередження трудових конфліктів у колективі.

Етика взаємин. Як завжди досягати поставленої мети?



ЛІТЕРАТУРА


Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” від 16.07.1999p. № 996-ХІV.

Закон України “Про аудиторську діяльність” № 3125-XII від 22.04.93р.

Закон України “Про освіту” №1060-XII, із змінами вiд 11 червня 2008 р.

Закон України “Про вищу освіту” №2984-III, із змінами від 19 січня 2010 р.

Положення про державний вищий навчальний заклад (Затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 1996 р. № 1074).

Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах (Затверджене наказом Міністерства освіти Українивід 2 червня 1993 р. № 161. Зареєстроване в Міністерстві юстиції України 23 листопада 1993 р. за № 173.

Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України (Затверджено наказом Міністерства освіти України від 8.04.93 № 93 із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти від 20.12.94 № 351).

Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих навчальних закладів освіти (Затверджено наказом Міністерства освіти України від 15.07.96 № 245. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 7.08.96 № 427/1452).

Положення про академічні відпустки та повторне навчання в вищих навчальних закладах освіти (Затверджено наказом Міністерства освіти України і Міністерства охорони здоров'я від 06.06.96 № 191/153).

Положення про організацію екстернату у вищих навчальних закладах України (Затверджено наказом Міністерства освіти України від 08.12.95 № 340. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 3.01.96 № 1/1026).

Порядок призначення і виплати стипендій (Затверджено постановою Кабміну України від 12.06.04 № 882).

Примірний статут вищого навчального закладу, затверджений Наказом Міністерства освіти і науки України від 05.02.2003 р. № 60.

Білоусько В.С., Бєлєнкова М.І. та ін. Теорія бухгалтерського обліку: Навч. посібник. Видання 5-те. В.С.Білоусько, М.І.Бєлєнкова / За ред. В.С.Білоуська. - К., “Сузіря” - 2008. – 404с.

Бутинець Ф.Ф., Во
еще рефераты
Еще работы по разное