Реферат: Аудит засвідчив занепад підприємства


Аудит засвідчив занепад підприємства


Контрольно-ревізійним управлінням в Київській області проведено державний фінансовий аудит Київського деревообробного заводу, підпорядкованого Міністерству оборони України.

Основним статутним напрямком діяльності Заводу було використання можливостей і внутрішніх резервів для задоволення потреб Міністерства оборони України в меблях, продукції деревообробки, товарів народного вжитку та виконання при цьому державних замовлень.

Однак, проведеним аудитом встановлено, що у 2008-2010 рр. більшу половину виробничих потужностей Заводу, передано в оренду приватним юридичним та фізичним особам. Як наслідок – понад 70 відсотків доходу складають надходження від надання послуг оренди та відповідального зберігання.

При цьому Завод не тільки втратив свій профіль, але й поступово втрачає матеріально-виробничу базу для його відновлення, а саме: основні фонди зношені більш як на половину, не оновлюються та не використовуються, чисельність персоналу поступово зменшується, чистий прибуток має різку тенденцію до зниження.

За результатами проведеного аналізу показників діяльності Заводу у 2008-2010 рр. та факторів, що на їх вплинули, аудиторська група дійшла висновку, що головною причиною занепаду стала ціла низка прийнятих неефективних управлінських рішень керівництвом.

Так, наприклад, аудитом встановлено, що послуги згідно укладених договорів на відповідальне зберігання, надавались за цінами нижчими від затверджених на Заводі та не мали економічного обґрунтування. Така недбалість призвела до втрати фінансових ресурсів у вигляді недоотриманого доходу на суму понад 2 млн. гривень.

Ще одним суттєвим ризиком для фінансово-господарської стабільності, стала відсутність організації ефективного контролю за обліком та використанням майна, що перебуває на балансі Заводу. Так, наприклад, лише за результатами інвентаризації основних засобів, що проведена під час аудиту, встановлена нестача споруд та будівель на суму майже 300 тисяч гривень.

За результатами проведеного аудиту керівництву Заводу та органу його управління – Міністерству оборони України, надано ряд пропозицій, що дозволять змінити стан справ на краще.

Тож, сподіваємось що новий керівник, призначений на початку 2011 року, вживе ряд заходів запропонованих аудиторською групою і Київський деревообробний завод відновивши основний вид діяльності знову буде задовольняти потреби Міністерства оборони України та населення в меблях та продукції деревообробки.


Прес-служба КРУ в Київській області.
еще рефераты
Еще работы по разное