Реферат: З якого періоду в податковому обліку починає здійснюватись амортизація об’єкта оз, у тому числі оплаченого, але не введеного в експлуатацію або не оприбуткованого станом на 01. 04. 2011


З якого періоду в податковому обліку починає здійснюватись амортизація об’єкта ОЗ, у тому числі оплаченого, але не введеного в експлуатацію або не оприбуткованого станом на 01.04.2011?

Відповідь: Відповідно до п. 146.1 ст. 146 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (із змінами та доповненнями, далі – ПКУ) облік вартості, яка амортизується, ведеться за кожним об'єктом, що входить до складу окремої групи основних засобів, у тому числі вартість ремонту та поліпшення об'єктів основних засобів, отриманих безоплатно або наданих в оперативний лізинг (оренду) або отриманих в концесію чи створених (збудованих) концесіонером відповідно до Закону України "Про особливості передачі в оренду чи концесію об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, що перебувають у комунальній власності", як окремий об'єкт амортизації. Амортизація об'єкта основних засобів нараховується протягом строку корисного використання (експлуатації) об'єкта, установленого платником податку, але не менше мінімально допустимого строку, встановленого пунктом 145.1 статті 145 цього Кодексу, помісячно, починаючи з місяця, що наступає за місяцем введення об'єкта основних засобів в експлуатацію і зупиняється на період його реконструкції, модернізації, добудови, дообладнання, консервації та інших видів поліпшення та консервації (п. 146.2 ст. 146 ПКУ). Отже, амортизація об’єкта основних засобів, у тому числі оплаченого, але не введеного в експлуатацію або не оприбуткованого станом на 01.04.2011, нараховується починаючи з місяця, що наступає за місяцем введення об'єкта основних засобів в експлуатацію.

ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС
еще рефераты
Еще работы по разное