Реферат: Національна академія педагогічних наук україни державний вищий навчальний заклад «університет менеджменту освіти» матеріали до засідання вченої ради університету





НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ»


МАТЕРІАЛИ ДО ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ

УНІВЕРСИТЕТУ

від 02 лютого 2011 р.


Київ – 2011

ЧЛЕНУ ВЧЕНОЇ РАДИ

УНІВЕРСИТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ




__ лютого 2011 року в 14:00 в актовому залі 3-го корпусу (вул. Артема, 52а) відбудеться засідання Вченої ради Університету.


^ ПОРЯДОК ДЕННИЙ

КАДРОВІ ПИТАННЯ.

Присвоєння вченого звання «д о ц е н т» по кафедрі менеджменту освіти, економіки та маркетингу, доценту кафедри НАБОК Миколі Васильовичу, 1956 р. н., закінчив Черкаський державний педагогічний інститут імені 300-річчя возз’єднання України з Росією, працює на кафедрі 7 років, на посаді доцента – 2 роки, загальний науково-педагогічний стаж – 8 років.




^ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КЕРІВНИХ І ПЕДАГОГІЧНИХ КАДРІВ УНІВЕРСИТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ У 2010 РОЦІ.

ДОПОВІДАЮТЬ: - проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, директор Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор педагогічних наук, доцент

^ ВАЩЕНКО Людмила Миколаївна

- проректор з науково-педагогічної роботи та інформаційно-комунікаційних технологій, директор Інституту відкритої освіти, доктор фізико-математичних наук, професор

^ ЯКОВЕЦЬ Василь Павлович

- директор відокремленого структурного підрозділу Інституту післядипломної освіти інженерно-педагогічних працівників університету менеджменту освіти, кандидат історичних наук

СИТНІКОВ Олександр Пантелійович

^ ПРО СТАН ЗАТВЕРДЖЕННЯ КОШТОРИСУ УНІВЕРСИТЕТУ НА 2011 РІК ТА ПОКАЗНИКИ ЙОГО ОСНОВНИХ ВИТРАТНИХ СТАТЕЙ.

ДОПОВІДАЮТЬ: - перший проректор з науково-педагогічної методичної роботи та міжнародних зв’язків, кандидат педагогічних наук, доцент

^ ЧЕРНИШОВА Євгенія Родіонівн^ Розділ 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 1.1. Статус, компетенція, повноваження
Вчена рада Університету є вищим колегіальним дорадчим органом закладу, який утворюється терміном до п’яти років.

Вчену раду утворено для погодженого вирішення питань, які віднесені до компетенції Університету як державного вищого навчального закладу в загальнонаціональній системі підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації, обговорення головних напрямів діяльності, реалізації покладених на нього завдань, а також визначення стратегії його розвитку та структурних підрозділів, розробки та ухвалення нормативних документів, що регулюють внутрішнє життя Університету, проведення наукової та педагогічної експертизи, в тому числі кадрової.

Цей Регламент визначає сукупність регулюючих норм, процедур та порядок внутрішньої організації функціонування Вченої ради Університету.

Вчену раду очолює її голова – ректор Університету.

Вчена рада у своїй діяльності керується Законами України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про наукову та науково-технічну діяльність», наказами та розпорядженнями центральних органів виконавчої влади в галузі освіти, Національної академії педагогічних наук України, Статутом Університету та Положенням, затвердженим наказом ректора Університету.

Колегіальна функція Вченої ради, її повноваження реалізуються шляхом демократичного, колективного обговорення і ухвалення рішень з проблем, актуальних поточної та перспективної діяльності Університету.

Рішення Вченої ради Університету вводяться в дію наказами та розпорядженнями ректора Університету.



^ Розділ 2. ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ 2.1. Організаційні засади діяльності
Вчена рада здійснює свою діяльність відповідно законодавчих актів України, відомчих розпоряджень і програм Національної академії педагогічних наук України, концепції розвитку Університету та щорічних планів.

План роботи Вченої ради на рік формується за пропозиціями її членів та керівників структурних підрозділів Університету і ухвалюється на останньому засіданні Вченої ради поточного року.

Члени Вченої ради забезпечують єдність та колегіальність її діяльності. Вони несуть солідарну відповідальність за оформлення ухвалених ними рішень та їх реалізацію, за стан справ у структурних підрозділах Університету.

З метою ефективного забезпечення реалізації повноважень членів Вченої ради та залучення до обговорення і виконання її рішень широкого кола співробітників Університету в його інститутах утворюються Вчені ради, що діють на підставі положень, затверджених в установленому порядку.

Відповідно до рішення Вченої ради (або її голови) на засідання Ради можуть бути запрошені представники державних органів влади, громадських об’єднань, наукових установ, незалежні експерти, вчені та інші спеціалісти для надання необхідних даних та висновків щодо питань, які розглядає Вчена рада.

На своїх засіданнях Вчена рада розглядає:

проект Статуту Університету та зміни й доповнення до нього;

проект Концепції розвитку Університету;

кошторис та фінансові звіти Університету;

проект плану роботи Університету на наступний рік;

затвердження планів соціального та економічного розвитку Університету, науково-дослідної роботи, звіти проректорів та керівників структурних підрозділів про результати діяльності;

ухвалення положень структурних підрозділів;

питання щодо:

розробки та ухвалення локальних нормативних актів, що регламентують діяльність Університету та його структурних підрозділів;

організаційно-розпорядчого характеру, в тому числі щодо призначення та звільнення з посади проректорів, проректорів-директорів інститутів, завідувачів кафедр, головного бухгалтера та завідувача наукової бібліотеки;

розгляду кандидатур на представлення співробітників Університету до державних і недержавних нагород, відзнак, премій, стипендій, почесних звань та інших заохочень;

експертизи та визначення кандидатур з присвоєння вчених звань професора, доцента працівникам Університету;

навчальних програм та організації навчально-виховного процесу;

визначення напрямів і теми наукових досліджень, ефективності наукової діяльності Університету;

оцінка науково-педагогічної діяльності структурних

підрозділів;

інші питання, пов’язані з функціями й правами Вченої ради, що передбачені Статутом Університету, «Положенням про Вчену раду» та цим Регламентом.
^ 2.2. Здійснення повноважень
До складу Вченої ради входять: перший проректор, проректор з наукової роботи, проректор з навчальної роботи, проректор з фінансово-економічної роботи, проректор з виховної роботи та соціальних питань, директори інститутів, головний бухгалтер, керівники органів самоврядування, виборні представники, які представляють науково-педагогічних працівників (завідувачі кафедр, доктори наук, професори), які працюють в Університеті на постійній основі.

Членами Вченої ради можуть також бути обрані за згодою – академіки та члени-кореспонденти Національної академії педагогічних наук України, представники її інститутів, закладів та установ, провідні вчені та фахівці наукових і освітніх установ України і зарубіжжя, що працюють у сферах, пов’язаних з основною діяльністю Університету.

Здійснення повноважень членами Вченої ради забезпечується процедурами, визначеними цим Регламентом.

Голова Вченої ради:

Представляє Вчену раду у взаємовідносинах з органами державної влади, зовнішніми організаціями та громадськими об’єднаннями.

Очолює і координує роботу Вченої ради, спрямовує її діяльність на забезпечення виконання Концепції, програм, планів оптимізації й розвитку навчального процесу, науково-практичної, методичної, господарської та іншої діяльності Університету, контролює виконання її рішень.

Направляє на попередній розгляд, або ж експертизу, в створені Вченою радою комісії матеріали, документи, проекти рішень, що виносяться на її засідання.

Здійснює інші повноваження, передбачені Статутом Університету та цим Регламентом.

Підписує постанови Вченої ради.

З метою реалізації рішень Вченої ради, ухвалених на засіданні, видає відповідні накази та розпорядження.

У разі відсутності голови Вченої ради його повноваження виконує перший проректор, а у разі відсутності першого проректора – один із проректорів за наказом ректора Університету.

Вчений секретар Вченої ради:

На основі наданих підрозділами матеріалів здійснює керівництво узагальненням та підготовкою для розгляду Вченою радою зведених перспективних та річних планів, в тому числі тематичних, які виконуються спільно із зовнішніми виконавцями.

Формує проект порядку денного засідання Вченої ради та подає його на затвердження голові Вченої ради й доводить його до відома усіх учасників засідання.

Забезпечує підготовку проведення засідань, в тому числі комплектує матеріали, необхідні для реалізації порядку денного засідання, узгоджує їх з головою Вченої ради.

За ініціативою голови або не менш ніж п’ятдесяти відсотків членів Вченої ради забезпечує скликання та підготовку до позачергового засідання Вченої ради. У кожному випадку вчений секретар інформує письмово та іншими інформаційними шляхами, в тому числі електронними, членів Вченої ради Університету про порядок денний позачергового засідання, а також доводить до відома співробітників Університету рішення, ухвалені на засіданні Вченої ради.

Відповідає за відповідність відомчим нормативним актам атестаційних справ професорсько-викладацького складу Університету з метою представлення Міністерству освіти і науки молоді та спорту України щодо присвоєння вчених звань професора та доцента, за формування нагородних справ представлених до присвоєння почесних звань, відзначення державними і недержавними нагородами, преміями, стипендіями та іншими заохоченнями співробітникам Університету, за оформлення дипломів «почесного професора Університету», «почесного доктора наук Університету» та інших почесних звань.

Здійснює контроль за виконанням рішень Вченої ради.

Звітує перед головою Вченої ради про хід та виконання на її засіданнях рішень.

Готує проекти наказів по Університету з виконання рішень, ухвалених Вченою радою.

Надає методично-організаційне забезпечення роботи Вчених рад інститутів Університету.

Координує оперативне висвітлення роботи Вченої ради на її сайті.

У разі відсутності вченого секретаря з поважних причин, його обов’язки покладаються на члена ради наказом ректора Університету на період не більше трьох місяців.

Склад Вченої ради затверджується наказом ректора.

Вчена рада обирається терміном до п’яти років. З моменту початку роботи новообраної Вченої ради повноваження попередньої Вченої ради припиняються.

У разі звільнення (відрахування) з Університету члена Вченої ради він автоматично вибуває із її складу.

Виключення з складу Ради відбувається в наступних випадках: 1) при кооптації до складу Вченої ради іншої особи; 2) якщо члени Ради змінили місце основної роботи і працюють поза університетом; 3) якщо члени Ради пропустили протягом року більше половини її засідань; 4) за станом здоров’я; 5) з інших причин.

Дочасні вибори Вченої ради можуть бути призначені за ініціативою більш ніж п’ятдесяти відсотків її членів.

Члени Вченої ради:

Свої повноваження здійснюють лише особисто.

Вносять пропозиції щодо формування плану та порядку денного засідання Вченої ради відповідно до процедур, визначених Регламентом.

Здійснюють підготовку матеріалів на засідання Вченої ради відповідно до плану роботи у порядку, встановленому цим Регламентом.

Беруть участь у розгляді питань на засіданнях Вченої ради та створених нею комісій.
^ 2.3. Спрямування та координація діяльності, контроль за виконанням рішень
Голова Вченої ради, його заступник, члени та вчений секретар, реалізуючи свої повноваження у сфері спрямування, координації та контролю:

Проводять робочі зустрічі, консультації з керівниками та відповідальними працівниками кафедр й інших підрозділів Університету.

Заслуховують інформацію керівників відповідних структурних підрозділів з важливих питань та їх звіти про виконання покладених на них завдань.

Реалізація повноважень у сфері спрямування, координації й контролю здійснюється на засадах, які виключать дублювання та підміну функцій керівників відповідних структурних підрозділів Університету.



Розділ 3. ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАСІДАНЬ 3.1. Термін проведення засідань
Засідання Вченої ради Університету проводяться відповідно до термінів, визначених щорічним планом роботи Університету (як правило, третьої середи місяця).

Голова Вченої ради має право на скликання позачергового засідання Вченої ради.
3.2. Порядок денний
Порядок денний формується відповідно до плану роботи Вченої ради Університету, а також позапланово у разі актуальності питань, які потребують невідкладного вирішення.

Порядок денний Вченої ради, як правило, складається з наступних пунктів:

основні питання порядку денного;

кваліфікаційні (кадрові) питання;

чинна інформація;

поточні справи;

Вчений секретар надає для схвалення голові Вченої ради проект порядку денного засідання Вченої ради не пізніше, ніж за 30 днів до дати проведення чергового засідання, додаткові питання – за 15 днів.

У розділі «чинна інформація» заслуховуються поточна інформація, а також повідомлення і питання членів Вченої ради щодо діяльності Університету. За вказаними питаннями ухвалюються протокольні рішення.

У розділі «поточні справи» розглядаються оперативні питання, що вимагають протокольного рішення Вченої ради.

Засідання Вченої ради призупиняється на 10-хвилинні перерви після кожних півтори години роботи.

Тривалість доповіді, співдоповіді і заключного слова встановлюється головою на засіданні Вченої ради за згодою з доповідачем та співдоповідачем – в межах 10-15 хвилин. Для обговорення питань надається до 5 хвилин, для повторних виступів до 3 хвилин, для повідомлень, довідок та питань до 2 хвилин. Після вичерпання установленого часу голова попереджує виступаючого, а надалі може припинити його виступ.

Зі згоди більшості присутніх на засіданні членів Вченої ради голова може змінити загальну тривалість обговорення питань, а також час, що відводиться на питання та відповіді, і в виключних випадках подовжити виступи.

Члени Вченої ради, що не мали змоги виступити у зв’язку з припиненням обговорення питання, мають право долучити тексти своїх доповідей до протоколу засідання Вченої ради.
3.3. Учасники засідання
На засіданнях Вченої ради можуть запрошуватися, у разі необхідності, посадові та інші особи, яких стосується обговорюване питання, що виносяться на розгляд.

Якщо у засіданні Вченої ради беруть участь запрошені особи, про це головуючий оголошує на початку проведення засідання.

Перед відкриттям кожного засідання члени Вченої ради реєструються особисто у Вченого секретаря та на підставі підтвердження своєї присутності власноручним підписом у явочному листі.

Член Вченої ради має право вносити пропозиції, проекти документів та рішень щодо обговорюваних питань, для їх наступного обговорення та можливого ухвалення Вченою радою.
3.4. Кворум
Засідання вважається правомочним, якщо на ньому присутні 2/3 персонального складу Ради.

Член Вченої ради може бути відсутній на засіданні лише з поважних причин. Питання щодо своєї відсутності член Ради узгоджує з її головою.

У разі відсутності члена Вченої ради на засіданні з поважних причин, за згодою голови Ради, у засіданні може брати участь представник структурного підрозділу, де він працює, без права голосування.
3.5. Поширення матеріалів
Схвалений головою Вченої ради порядок денний вчений секретар надсилає членам Вченої ради не пізніше, як за 25 днів до дати проведення засідання.

Схвалений порядок денний надсилається також доповідачам, співдоповідачам, членам комісій з підготовки питання порядку денного, запрошеним особам, присутність яких ухвалюється на попередньому засіданні Вченої ради.

У разі проведення позачергового засідання Вченої ради, схвалений головою Вченої ради порядок денний надсилається членам Вченої ради, доповідачам, співдоповідачам, членам комісій, запрошеним особам не пізніше двох днів при його терміновому скликанні. В інших випадках діють нормативи даного Регламенту.



Розділ 4. ПРОВЕДЕННЯ ЗАСІДАННЯ 4.1. Головування та затвердження порядку денного
На засідання Вченої ради головує голова Вченої ради, а за його відсутності – перший проректор (проректор).

За пропозиціями членів Вченої ради до порядку денного можуть вноситися зміни. Пропозиції щодо змін у порядку денному повинні бути розглянуті та затверджені (відхилені) не пізніше ніж за 15 днів до дати проведення чергового засідання.
4.2. Доповідачі
З питань, передбачених порядком денним, на засіданнях доповідають, визначені планом або ж рішенням попереднього засідання Вченої ради, члени Ради, а також відповідальні за підготовку окремих напрямів чи блоків проблеми особи – доповідачі, співдоповідачі, члени комісій, тощо.

Перелік осіб, що доповідають на Вченій раді зазначається у порядку денному.
4.3. Процедура підготовки матеріалів
За необхідністю для підготовки матеріалів з того чи іншого питання порядку денного Вчена рада створює тимчасові комісії та робочі групи.

Всі матеріали, що стосуються підготовки питань порядку денного, надаються вченому секретарю в паперовому та електронному вигляді не пізніше як за 15 днів до дати проведення засідання.

Доповідач, співдоповідач, член комісії або робочої групи, звіт (інформація) якого заслуховується на засіданні Вченої ради, подають вченому секретареві аналітичну письмову довідку а також всі матеріали не пізніше ніж за 15 днів до засідання.

В аналітичній письмовій довідці стисло викладається суть питання з обґрунтуванням, висновками і пропозиціями. Довідка підписується відповідальною за підготовку цього питання особою, фіксується дата підписання довідки.

Аналітична довідка є обов’язковим документом для розгляду основних питань, зазначених у порядку денному.

Доповідачі, співдоповідачі та члени комісій та робочих груп можуть, за необхідності, подавати й інші матеріали, що мають безпосереднє відношення до питань, які розглядаються Вченою радою.

Всі матеріали повинні відповідати загальним вимогам до складання документів: стислості, логічній послідовності та зв’язку між реченнями, чіткому структуруванню тексту за окремими проблемами, блоками, пунктами; обґрунтованості висловленої думки і доказовості матеріалу; відповідати нормам сучасного українського правопису.

Відповідальність за якість підготовки документів, їх відповідність встановленим Університетом зразкам і нормам сучасного українського правопису несуть доповідачі, співдоповідачі та члени комісій і робочих груп.

^ Обсяг письмової довідки не повинен перевищувати трьох аркушів, додаткових матеріалів – п’яти аркушів.

Відповідальність за своєчасну та якісну підготовку документів та матеріалів до засідань покладається на керівників відповідних структурних підрозділів, голів комісій та робочих груп з підготовки питання порядку денного.

Вчений секретар Ради контролює своєчасність подання документів та матеріалів на розгляд і перевіряє їх наявність і відповідність правилам оформлення.

У разі порушення встановленого порядку підготовки документів та матеріалів до розгляду Вченої ради вчений секретар доповідає про дане порушення керівнику Ради, який приймає рішення щодо можливості розгляду питання порядку денного на засіданні Вченої ради.

Документи та матеріали з питань, що виносяться на розгляд Вченої ради, мають подаватися не пізніше ніж за 15 днів до засідання. Ці документи мають включати:

Доповідну записку (адресовану голові Вченої ради), в якій ґрунтовно та об’єктивно викладено суть питання, проблеми, що мають місце, причини їх виникнення, механізм їх подолання, висновки, пропозиції.

Проект рішення Вченої ради, а у разі потреби і проект наказу;

Довідку про погодження проекту із задіяними в розгляді питання сторонами, зацікавленими структурними підрозділами;

Список осіб, які запрошуються на засідання Вченої ради.

Документи, підготовлені на розгляд Вченої ради, зберігаються у вченого секретаря.
4.4. Процедура підготовки рішень
Проект рішення Вченої ради є результатом спільної праці всіх учасників процесу підготовки окремого питання до розгляду на Вченій раді.

За проект рішення відповідає голова комісії або робочої групи, доповідач з винесеного на обговорення питання.

У проекті рішення визначається оцінка діяльності того чи іншого підрозділу, рівня стану справ з тієї чи іншої проблеми, винесеної на обговорення, зазначаються недоліки, вказуються конкретні завдання, встановлюються терміни їх виконання та прізвища осіб із зазначенням посади й наукового ступеня та вченого звання, що відповідають за контроль та виконання рішення.

Проекти рішень щодо затвердження тем науково-дослідних робіт подаються вченому секретарю разом із обґрунтуваннями тем та їх визначенням їх практичного значення.

Відсутність обґрунтування ефективності та результативності роботи є підставою для відхилення подання для включення до порядку денного Ради.

Проект рішення є обов’язковим документом для розгляду всіх питань порядку денного, включаючи й ті, що віднесені до розділу «поточні питання».

Члени Вченої ради, які одержали проекти рішень та інші документи, до засідання Ради, уважно їх вивчають і у разі потреби формулюють свої зауваження та пропозиції.

Відповідальність за виконання рішень Вченої ради несуть особи, зазначені у постанові Вченої ради.

Безпосередній контроль за виконанням рішень здійснює вчений секретар.

Контроль за виконанням рішень Вченої ради включає такі види робіт:

Постанову рішень на контроль.

Перевірку своєчасного доведення документів до виконавців.

Попередні перевірки та регулювання процесу виконання.

Облік і узагальнення результатів контролю за виконанням рішень.

Інформування голови Вченої ради про хід і підсумки виконання рішень.

Повідомлення про хід і підсумки виконання рішень на засіданні Вченої ради.

Зняття документів з контролю.

Рішення вважається виконаним лише тоді, коли поставлені в ньому завдання вирішені.

Дані про виконання рішень періодично узагальнюються і доповідаються Вченій раді.
4.5. Термін подання документів для розгляду на засіданнях
Довідки та проекти рішень подаються вченому секретарю не пізніше, ніж за 15 днів до дати засідання Вченої ради.

Доповідачі, співдоповідачі, члени комісій та робочих груп несуть відповідальність за вчасну подачу документів.

Не пізніше ніж за 10 днів до дати засідання вчений секретар подає всі документи голові Вченої ради для ознайомлення.

Документи, що надійшли пізніше встановленого терміну, можуть бути внесені до розгляду лише за рішенням голови Вченої ради.
4.6. Тиражування документів та матеріалів
4.6.1. Документи та матеріали, необхідні для забезпечення роботи Вченої ради, редагуються та розмножуються редакційно-видавничим відділом у терміни, визначені відповідним поданням.
4.7. Обговорення
За пропозицією головуючого, рішення Вченої ради може бути ухвалене без обговорення, якщо у членів Вченої ради відсутні зауваження до нього.

Особи, запрошені на засідання, мають право вносити пропозиції з обговорюваного питання, робити застереження, проте зобов’язані надавати відповідні пояснення та коментарі.

Обговорення питання припиняється за рішенням головуючого.
4.8. Прийняття рішень
Член Вченої ради виключно особисто здійснює своє право на голосування, але не має права подати свій голос по завершенні голосування, або іншим способом, що відрізняється від прийнятого Вченою радою.

Рішення Вченої ради ухвалюються шляхом голосування простою більшістю голосів особового складу Вченої ради.

Відкрите голосування члени Вченої ради здійснюють шляхом підняття руки. Таємне голосування здійснюють особисто, шляхом подання бюлетенів.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Вченої ради.

Головуючий на засіданні Вченої ради, на підставі результатів обговорення та голосування, оголошує про ухвалене рішення.

При голосуванні з одного питання член Вченої ради має один голос, зобов’язаний подати його за чи проти рішення, або ж утриматись від прийняття рішення.

Результати голосування вступають в силу після їх ухвалення Радою та відповідно наказу ректора.

Доопрацювання рішень Ради з урахуванням зауважень і пропозицій її членів проводять відповідні підрозділи або відповідальні за підготовку проекту рішення особи в 5-ти денний термін, якщо Радою не встановлений інший.

Після оголошення головуючим про початок голосування ніхто не має право його перервати.

Після закінчення підрахунку голосів головуючий виголошує, ухвалене рішення чи не ухвалене (відхилене).

За відсутності кворуму, необхідного для проведення голосування, голова переносить голосування на наступне засідання Вченої ради.

Якщо у разі підбиття підсумків голосування виявлено процедурні порушення а його результати анульовані, то за рішенням Вченої ради воно може бути відбутися повторно.

Для проведення таємного голосування і визначення його результатів Вчена рада відкритим голосуванням з числа членів Вченої ради обирає лічильну комісію.

До складу лічильної комісії не обираються особи, чиї кандидатури внесено до бюлетенів таємного голосування.

Лічильна комісія обирає із свого складу голову комісії. Рішення лічильної комісії ухвалюються більшістю її членів та затверджуються Вченою радою.

Бюлетені для таємного голосування перевіряються лічильною комісією на відповідність затвердженому зразку, кількості членів Вченої ради та на наявність відповідної інформації. По завершенню голосування всі бюлетені опломбовуються лічильною комісією та підлягають зберіганню протягом трьох років.

Видача бюлетенів для таємного голосування при розгляді питання про присвоєння вчених звань виконується лічильною комісією безпосередньо перед початком цієї процедури на засіданні Вченої ради.

Кожному члену Ради у відповідності із персональним списком складу Вченої ради видається один бюлетень. Після видачі бюлетеня член Ради розписується у листі видачі бюлетенів напроти свого прізвища.

Бюлетень для таємного голосування опускається в спеціальну скриньку, опломбовану лічильною комісією.

Лічильна комісія зобов’язана створити умови для таємного волевиявлення членів Вченої ради.
4.9. Протокол засідання
За результатами засідання Вченої ради складається протокол, оформлений відповідно до правил, а в необхідних випадках – стенограма, які є офіційними документами.

У протоколі зазначаються питання, що розглядалися, рішення, ухвалені за результатами розгляду, прізвища, ініціали, місце роботи, посада, наукова ступінь або вчене звання доповідача, співдоповідача, члена комісії, який брав участь у засіданні.

Протокол засідання формує секретар Вченої ради протягом 10 днів після завершення засідання.

Протокол засідання підписують голова Вченої ради та вчений секретар.

Підписаний протокол засідання зберігається разом із матеріалами, оформленими у вигляді додатків до протоколу, у вченого секретаря.

Протоколи засідань Вченої ради за рік, що передує поточному, передаються для постійного зберігання до архіву Університету.
4.10. Окремі доручення
За результатами обговорення питань на засіданні Вчена рада може прийняти рішення про надання доручень окремим її членам, відповідальним особам.

Доручення, надані на засіданні Вченої ради, фіксуються в протоколі засідання.

Їх виконання контролює вчений секретар Ради.
4.11. Технічне забезпечення
Технічне обслуговування роботи Вченої ради здійснює Центр дистанційного навчання та інженерно-технічного забезпечення.

Звуко- та відеозапис засідання Вченої ради є внутрішніми робочими документами Університету, що використовуються лише з метою формування протоколу засідання і зберігаються разом з матеріалами засідання протягом 10 днів після підписання протоколу.
4.12. Перспективне планування роботи
4.12.1. Члени Вченої ради, керівники структурних підрозділів за два місяці до завершення поточного року подають для включення до плану роботи Вченої ради на наступний рік перелік питань, які вони визначають за необхідне розглянути на його засіданні. До переліку додається довідка про мотиви внесення питання на розгляд колегіального органу.
4.13. Дисципліна та етика пленарних засідань
На засіданні Вченої ради промовець не повинен вживати образливі висловлювання та непристойні і лайливі слова, закликати до незаконних і насильницьких дій. Головуючий на засіданні має право попередити промовця про неприпустимість таких висловлювань і закликів або припинити його виступ, а у разі повторного порушення – позбавити його права виступу на даному засіданні.

Якщо головуючий на засіданні звертається до промовця, останній повинен негайно зупинити свій виступ, в противному разі головуючий на засіданні може припинити його виступ.

Якщо промовець перевищує час, відведений для виступу, або висловлюється не з обговорюваного питання, або виступає не з тих підстав, з яких йому надано слово, головуючий на засіданні після двох попереджень позбавляє його слова. Та частина виступу промовця, яка виголошена після позбавлення його слова, не включається до стенограми засідання.

У разі грубого порушення дисципліни або перешкод у проведенні засідання головуючий на засіданні може оголосити перерву або закрити засідання.



^ Розділ 5. РОБОТА ПОСТІЙНИХ ТА ТИМЧАСОВИХ КОМІСІЙ ТА РОБОЧИХ ГРУП 5.1. Засади створення та діяльності
Цей пункт визначає основні засади створення та діяльності постійних комісій та робочих груп Вченої ради, як колегіальних органів Вченої ради, що утворюються для попередньої підготовки та розгляду питань порядку денного Вченої ради, аналізу окремих проблем які потребують ретельного попереднього опрацювання, або ж внесення до порядку денного засідання.

Склад комісій, робочих груп, перелік питань, що відносяться до їх компетенції, затверджується Вченою радою.
^ 5.2. Керівництво роботою
Комісію або робочу групу очолює голова, який обирається Вченою радою. На своєму першому засіданні комісія або робоча група обирає заступника голови та секретаря. У випадку відсутності голови комісії його заступник виконує функції головуючого.

Голови комісій та робочих груп:

Організовують та регулюють відбір необхідних матеріалів, та їх аналіз.

Скликають та ведуть засідання.

Підписують рішення.

5.2.3. Проведення засідання.

Засідання комісії та робочої групи проводяться як за затвердженим на його першому засіданні графіком, так і у разі необхідності.

Ухвали засідання комісії або робочої групи є правомочними, якщо на них присутні більше половини її членів.

Комісія та робоча група здійснює свої функції шляхом обговорення питань та ухвалення рішень.

Рішення комісії та робочої групи ухвалюються шляхом відкритого голосування більшістю голосів членів, присутніх на засіданні.

За умови рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

5.2.4. Учасники засідання.

До складу комісій та робочих груп можуть за згодою входити співробітники університету, які не є членами Вченої ради, а також особи, які є фахівцями з питань порядку денного комісії та робочої групи.

Члени Вченої ради за згодою можуть входити до складу кількох комісій та робочих груп.

На засідання комісій та робочих груп, крім їх членів, можуть бути запрошені члени Вченої ради, які є членами інших комісій та робочих груп й співробітники університету, які не є членами Вченої ради, а також керівники структурних підрозділів та служб університету, що брали участь у підготовці необхідних для роботи документів та матеріалів.

5.2.5. Питання, що відноситься до спільної компетенції кількох комісій та робочих груп, розглядається на спільному засіданні.
^ 5.3. Оформлення результатів роботи комісії
Голова комісії та робочої групи доповідає Вченій раді про висновки, отримані у результаті експертизи вивчення питання порядку денного та пропонує вироблені пропозиції і проекти рішень.

Документи, що подаються до Вченої ради, візуються головою комісії та робочої групи і її секретарем, у разі надзвичайної важливості документу – всіма членами комісії.

Пропозиції та проекти розроблених документів комісій та робочих груп мають рекомендаційний характер.

Напрацьовані комісією та робочою групою документи поширюються секретаріатом серед членів Вченої ради в терміни, передбачені даним Регламентом.
^ 5.4 Звіт про роботу
5.4.1. Голови комісій та робочих груп звітують про свою роботу перед Вченою радою у вигляді доповіді, звіту, подання, висновків та рекомендацій.

^ Розділ 6. УХВАЛЕННЯ РЕГЛАМЕНТУ ТА ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО НЬОГО
6.1. Чинний Регламент, зміни до нього та доповнення, ухвалюються на засіданні Вченої ради простою більшістю голосів від загального числа членів Ради, та вступають в силу з моменту їх прийняття.

6.2. Пропозиції щодо змін та доповнень до чинного Регламенту вносяться членами Вченої ради в письмовому вигляді або ж розглядаються створеною з цією метою тимчасовою комісією, котра надає Вченій раді ті чи інші рекомендації з цього приводу.
^ Розділ 7. ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
7.1. Хід підготовки засідань Вченої ради та результати її роботи оперативно висвітлювати на сайті Вченої ради.


^ МАТЕРІАЛИ ОСОБОВОЇ СПРАВИ

викладачів, яким присвоюється вчене звання «Д о ц е н т»

НАБОК Микола Васильович народився 27 жовтня 1956 року в с. Набоково Городищенського району Черкаської області в сім'ї колгоспників.

В 1977 році з відзнакою закінчив Черкаський педагогічний інститут ім. 300-річчя возз’єднання України з Росією, здобувши кваліфікацію вчителя математики та звання вчителя середньої школи.

За час трудової діяльності з 1979 року до 2002 року працював у Кагарлицькому районі Київської області на посадах вчителя математики, директора 8-річної, потім середньої шкіл, голови сільської ради, начальника відділу освіти Кагарлицької райдержадміністрації Київської області. З 2002 року працював на посадах методиста, начальника центра координації, старшого викладача та доцента кафедри менеджменту освіти, економіки та маркетингу Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти АПН України та Університету менеджменту освіти.

Кандидат педагогічних наук з березня 2007 року, на посаді доцента кафедри менеджменту освіти, економіки та маркетингу з повним навантаженням працював протягом 2008 – 2010 рр.

Коло наукових інтересів ─ наукові основи та технології управління освітою, нормативно-правове забезпечення та наукові засади оцінювання ефективності управлінської діяльності відділів та управлінь освіти державних адміністрацій та міськвиконкомів як місцевих органів державного управління освітою. Автор 22 наукових і навчально-методичних публікацій в періодичних виданнях і наукових збірниках. Серед них "Наукові основи формування концепції і програми розвитку освіти", "Оцінювання ефективності діяльності державних службовців відділів та управлінь освіти ", "Соціальна ефективність державного управління освітою в місті, районі: підходи, критерії та параметри", "Курсове підвищення кваліфікації державних сл
еще рефераты
Еще работы по разное