Реферат: Кабінет міністрів україни постанова



Проект


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ


ПОСТАНОВА


від ___ ____________ 2010 р. № ___


Київ


Про використання повітряних суден авіації МНС для проведення аварійно - рятувальних робіт та надання екстреної медичної допомоги


З метою сприяння стабільному функціонуванню єдиної державної системи цивільного захисту населення і території, реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, загальнодержавної системи екстреної медичної допомоги Кабінет Міністрів України постановляє:


1. Установити, що для забезпечення аварійно-рятувальних робіт та
надання екстреної медичної допомоги на території України повітряні судна МНС звільняються від плати за аеронавігаційне та аеродромне обслуговування, у тому числі за зліт-посадку повітряних суден, за обслуговування пасажирів в аеровокзалі, за забезпечення авіаційної безпеки та наднормативної стоянки.


2. Внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 401 "Про затвердження Положення про використання повітряного простору України" після слів "пошуково-рятувальних робіт":

абзац перший пункту 20 постанови Кабінету Міністрів України доповнити словами "надання екстреної медичної допомоги (аеромедичної евакуації) з виконанням посадок у населених пунктах на підготовлені майданчики".


3. Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту
населення від наслідків Чорнобильської катастрофи:


забезпечити використання та утримання повітряних суден авіації МНС, технічних засобів забезпечення польотів, їх експлуатацію для надання екстреної медичної допомоги особам, постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій, рятувальникам та особам, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та в інших випадках і аеромедичної евакуації цих осіб до закладів охорони здоров'я за рахунок та у межах коштів державного бюджету, визначених для МНС на відповідний рік, та інших джерел фінансування, що не суперечать чинному законодавству України.


4. Міністерству охорони здоров'я:


здійснювати витрати, пов'язані з безпосереднім залученням повітряних суден для надання екстреної медичної допомоги постраждалим у межах коштів державного бюджету, визначених на відповідний рік, а також інших джерел фінансування, що не суперечать чинному законодавству України;


розробити спільно з МНС Порядок організації аеромедичної евакуації повітряними суднами МНС для надання екстреної медичної допомоги;


розробити та затвердити за погодженням з Мінтрансзв'язку і МНС Перелік лікувально-профілактичних закладів, до яких буде здійснюватися евакуація постраждалих.


5. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та
Севастопольській міським державним адміністраціям обладнати вертольотними
майданчиками територію визначених МОЗ лікувально-профілактичних закладів, до яких буде здійснюватися евакуація постраждалих.


Прем'єр - міністр України М. АЗАРОВ


____________________ Н. Шуфрич


Золокотський 426 70 13

еще рефераты
Еще работы по разное