Лекция: Виправлення помилок

Якщо при виконанні розрахунків у чарунці з’являється повідомлення #ЗНАЧ!,#ИМЯ або інші, що починаються з символу #, то це означає, що програма не може знайти початкові дані або у формулі припущені помилки.

При вводі формули Excel автоматично перетворює у прописні всі літери назв та посилань, якщо вони введені без помилок.

 

@ Примітка Вводить назви функцій у формулах, не використовуючи прописні літери, щоб швидко знаходити помилки вводу.

 

При вводі складних формул велика ймовірність помилки. Клавіша [F9] дозволяє її легко локалізувати.

Активізуйте чарунку, у котрій знаходиться формула. Виділіть праву частину формули (наприклад, вираз, що визначає суму) та натисніть клавішу [F9]. Якщо цей вираз буде перетворено у числове значення, помилку треба шукати у іншій частині формули.

Таким чином можна визначити частину формули, яка містить помилку. Перевіряючи частини формули, враховуйте дужки. Отримати початковий вид формули можна клавішею [Esc].

Наприклад, ми ввели формулу: =А1*А2*(А3-А4)/А5-А6*А7)

При перевірці цю формулу можна розбити на три частини: (А1*А2); (А3-А4); (А5-А6*А7). Цю формулу можна розбити і на більші частини, однак доцільно перевіряти мінімальні частини формули.

 

@ Примітка За допомогою клавіші [F9] можна швидко знайти помилку у формулі. Клавіша [Esc] встановлює початковий вигляд формули.

 

У випадку видачі повідомлення про помилку локалізувати її можна також за допомогою опції “Джерело помилки” підпункту “Залежності” пункту “Сервіс” головного меню.


еще рефераты
Еще работы по информатике