Реферат: Устаткування двомісного однокімнатного номеру готелю I категорії

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧУВАННЯ Й ТОРГІВЛІ

Кафедра устаткування підприємств харчування

Індивідуальна робота

з устаткування закладів готельного господарства

на тему: «Устаткування двомісного однокімнатного номеру готелю I категорії («покращений»)»

Виконала:

студентка гр. ГРС-57

ф-ту менеджменту

Знова А.

Перевірив:

к.т.н. доц. Золотухіна І.В.

к.т.н. асист. Горєлков Д.В.

Харків 2010


Однокімнатний готельний номер має всі умови для комфортного відпочинку, включає в собі телевізор, фен, телефон, ванну, холодильник, кондиціонер, санвузол, цілодобову подачу хол./гар. води, гігієнічні і косметичні засоби. У номері два стандартні ліжка, котрі за бажанням гостя здвигаються або роздвигаються.

Настінні фени призначені для швидкого, комфортного й безпечного сушінняволосся потоком теплого повітря. Забезпечують оптимальну температуру й потік повітря, які не шкодять здоров'ю волосся і шкіри голови.

Фен для волосся – у кожний номер

На сьогоднішній день одним з необхідних атрибутів комфортабельних готельних номерів є фени для волосся. Складно уявити собі гідний сервіс без цього устаткування, покликаного підвищити престиж готелю й рівень обслуговування клієнтів. Тут потрібно розуміти, що сам факт наявності фенів для волосся у Ваших номерах не забезпечить комфорт і зручність гостей, так само як не підвищить рівень готельного сервісу — важливо вибрати устаткування, що не підведе й не зіпсує враження. Устаткування для оснащення готельних номерів необхідно вибирати з урахуванням тих умов, у яких воно буде експлуатуватися. Безумовно, це повинно бути надійне устаткування, у деяких випадках здатне витримати не тільки недбалий обіг, але й відвертий вандалізм. Уявіть собі ситуацію, коли через півроку після відкриття готелю в самий розпал сезону в півсотні номерів один за іншим починають виходити з ладу фени для волосся, і це на тлі інших невідкладних справ і турбот. Ви втратите багато часу й напевно заробите собі нервовий розлад, і через що, дозвольте запитати? Чи не простіше попередитиподібні неприємності, віддавши перевагупрофесійному устаткуванню, створеномуспеціальнодля готелів?

Одним з таких виробників є Starmix.

Виробник: Starmix

Модель TFTW 12

Насадка для укладання волосся. Спіральний мережний шнур 0,8м., що розтягується до 2,0м. Постійне підключення до мережі. Захисний температурний обмежник. Тихий у роботі. TFTW 12 S — з євророзеткою (на фото). TFTW 12 R — з розеткою для електробритви. Розетка перебуває в настінному тримачі. Трьохрежимний перемикач: холодне повітря — 600Вт — 1200У. Кнопка вмк/вимк. Дві швидкості роботи. Клас захисту IP24Вага 1,15 кг. Гарантія 1 рік.

Модель Потужність, кВт Висота, мм Ширина, мм Глибина, мм Маса, кг
TFTW 12 R 0; 0,6; 1,2 190 104 134 1,15
TFTW 12 S 0; 0,6; 1,2 190 104 134 1,15

Описання:

розмір 160 х 100 см;

ніжки в комплекті;

об’єм 230 л;

висота 56,5 см;

країна виробник Туреччина;

акрил Lucite.

Холодильник:

1. Пристрій, прилад для охолодження (тех.). Х. парової машини (резервуар, в який випускається для охолодження пару). Масляний х. (для охолодження відпрацьованої пари); 2. Споруда, приміщення зі штучно зниженою температурою повітря для зберігання, перевезення швидкопсувних продуктів. Вагон-х. Один з використовуваних видів холодильників в готелях є міні холодильники — Міні холодильник BC-46A Чорний.

Характеристика міні-холодильника BC-46A Чорний

Термоелектричні міні-холодильники (міні-бари) ідеально підходять для будинку, офісу, дачі, готелю, санаторію. Споживають значно менше електроенергії в порівнянні з компресорними холодильниками. Практично безшумні. Мають внутрішнє підсвічування, регулювання температури й убудований замок.

Об’єм: 46 літрів

Температура: від +6°С до +18°С

Напруга: 220 У

Енергоспоживання: 0,6 кВт / доба

Розміри:

висота: 510 мм

ширина: 435 мм

глибина: 480 мм

Вага: 12.1кг

Рівень шуму: 30 дБ

Кольори:

Корпус: чорний

Дверцята: сріблиста

Опції:

Регулювання температури

Внутрішнє підсвічування

Замок +2 ключі

Телефон — електронний пристрій, що перетворює звуки людської мови в електричні сигнали і навпаки. Такі сигнали передаються через комунікаційні пристрої по повітряних, кабельних і радіорелейних лініях зв'язку між абонентськими телефонними апаратами.

Готельні телефони, які використовуються у всьому світі.

SKYMAX TECHNOLOGIES пропонує увазі постійних та потенційних клієнтів спеціалізовані готельні телефони Teledex. Більше 10 мільйонів телефонів Teledex встановлено в готелях світу. Teledex найстаріший і найбільший у світі виробник готельних телефонів, саме Teledex розробив в 1984 році першим у світі готельний телефон Diamond, телефон, який здійснив революцію в стандартах оснащення готельних номерів, телефон, який став найпоширенішим готельним телефоном у світі. З тих пір, більш ніж у 125 країнах, встановлено понад 10 мільйонів телефонів TELEDEX. Всі світові готельні мережі мають свій внутрішній стандарт оформлення і оснащення номерів і у більшості з них у якості телефонів для номерного фонду визначені телефони TELEDEX. І це не випадково. Всі розроблені фахівцями та дизайнерами корпорації Teledex моделі телефонів стали у світі готельних телефонів класика. Надійна, солідна, що не втрачає з часом своєї привабливості класика. До неї можна наблизитися, але її неможливо перевершити. І сьогодні Teledex світовий лідер в розробці нових моделей телефонів. Телефони Teledex прийняті як стандарт де-факто для найбільших готельних операторів, таких як Radisson SAS, Marriot, Hilton, Skandic, і ін.

Ванна — призначена для прийняття водних процедур і підтримки санітарно-гігієнічних норм споживачів.

Ванна для готелів — Kolo Spring 160x100 (R): Стоїть окремо, акрил, нестандартна форма, кутова конструкція, обсяг 190 л, габарити (Д*Ш*В): 160*100*46.5.

Загальні характеристики Kolo Spring 160x100 (R):

Тип – стоїть окремо

Матеріал — акрил

Кількість чоловік — 1

Форма — нестандартна, кутова конструкція

Габарити, обсяг і вага:

Обсяг — 190 л

Габарити (Д*Ш*В) – 160*100*46.5

Вага — 18 кг

Додаткова інформація:

правобічної або лівостороння

опції: фронтальна панель

Функціональні можливості:

Дезінфекція — немає

Озонування — немає

Підводне підсвічування — немає

Багатобарвне підсвічування — немає

Особливості:

знімна фронтальна панель.

Телевізор — [від грец. tēle — далеко і латин. visor — спостерігач]. Частина телевізійного приймача, що відтворює передане зображення. Т. з великим екраном.

Samsung LE32A650A1H

Висока якість зображення й вишуканий дизайн. Воістину чудова якість зображення й вишуканий дизайн нових готельних телевізорів Samsung приємно здивують Ваших гостей. Телевізори серії 6 підтримують формат Full HD 1080p і оснащені технологіями Wide Color Enhancer 2, Ultra Clear Panel, мають більше широкий кут огляду й високий динамічний контраст.

Ключові характеристики:

Компенсація вібрації

Музичний режим

Джерело додаткового харчування 12V і 5V для SBB

RJ12 IR pass through

Керування гучністю

Можливість підключення зовнішньої комунікаційної панелі (Jack Pack)

Пульт клонування настроювань

Мова дисплея/меню OSD

Готельний режим

Особливості:

Телевізори серії 6 забезпечують найвищу якість зображення, що ніколи не перестане дивувати ваших гостей. Моделі серії 6 — це телевізори, що підтримують формат Full HD 1080p, а це означає найкраще доступне на сьогодні якість зображення. Ваші гості будуть приємно здивовані надзвичайно яскравими й живими фарбами, багатством колірної палітри, чіткістю зображення об'єктів навіть у самих динамічних сценах.

Технологія Wide Color Enhancer 2

Технологія Wide Color Enhancer 2 дозволяє розширити колірне охоплення й включити в нього третій вимір, завдяки чому формується тривимірна (3D) діаграма кольоровості. Ця технологія дозволяє поліпшити відтворення традиційно погано переданих квітів, таких як зелені й сині. Крім того, поліпшується передача червоних тонів і, нарешті, забезпечується чудовий баланс RGB.

Ultra Clear Panel

Ці готельні телевізори оснащені новітніми відео технологіями, які істотно поліпшують видимість картинки й знижують рівень відбиття. У телевізорі серії 6 використається матриця Ultra Clear Panel, що пречудово працює в будь-яких умовах висвітлення. Завдяки усуненню відбиттів від зовнішніх джерел світла, картинка завжди залишається чистою й не викликає втоми очей.

Інноваційна поворотна підставка

Оригінальна поворотна підставка забезпечує надзвичайну гнучкість для вибору режиму перегляду. Вона дозволяє міняти положення екрана стосовно глядача, не піднімаючи або переставляючи телевізор. Абсолютна гнучкість і мобільність забезпечується мінімальними зусиллями простий поворот підставки, завдяки чому ви можете дивитися на екран під найбільш зручним для вас ракурсом. Ваші гості по достоїнству оцінять зручність перегляду телепередач завдяки цій підставці.

Режим розваг

У цих телевізорах для готелів передбачені три види настроювань оптимізації зображення для перегляду спортивних програм, відео й ігор. Ці настроювання забезпечують найкращу якість зображення для ваших гостей. Плавність передачі руху, поліпшення пророблення деталей у динамічних сценах і спрямовані вниз динаміки в сукупності забезпечують нові грані відчуттів, не випробувані глядачами до сьогоднішнього дня.

Режим «Спорт»

Режим «Спорт» поміщає вас у центр того, що відбувається на екрані. Змагання з легкої атлетики, автомобільні перегони або вітрильна регата відображаються на екрані з такою чіткістю і яскравістю фарб, що в глядача створюється відчуття повної присутності на місці подій.

Режим «Кіно»

Режим Кіно гарантує найкращу якість передачі руху, у той час як спрямовані вниз динаміки забезпечують чудовий потужний і глибокий звук. Тепер ваші гості зможуть, сидячи на дивані у вітальні, випробовувати ті ж відчуття, які вони випробовують у першокласних кінозалах.

Ігровий режим

Надайте вашим гостям можливість випробувати зовсім незабутні враження від ігрового режиму. Включите ігровий режим і ваші гості оцінять плавність руху об'єктів на екрані, незвичайну чіткість деталей, а також глибокий і чистий звук.

HDMI інтерфейс

Мультимедійний інтерфейс високої чіткості (HDMI) дозволяє перетворити наші телевізори для готелів у центри мультимедіа. Маючи два рознімання HDMI (1 на задній панелі й 1 на бічний), телевізор серії 6 дає можливість підключити до нього одночасно до двох цифрових пристроїв стандарту HD (високої чіткості), таких як дискові програвачі, ігрові консолі й ТВ ресивери супутникового телебачення.

Технологія SRS TruSurround XT

Фахівці компанії Samsung дотримуються думки, що якість звуку повинне відповідати високій якості зображення, оскільки сукупність слухових і зорових відчуттів може забезпечити глядачеві максимальний ефект від перегляду будь-якого контенту на телеекрані. Технологія навколишнього звуку SRS TruSurround XT — це новітня технологія, створена для забезпечення найбільш високої якості звуку, яке можна собі представити.

Кондиціонер — пристрій, що відповідає за створення та автоматичну підтримку в закритих приміщеннях всіх або певних параметрів (температури, вологості, чистоти, швидкості руху повітря). Призначається для створення найбільш сприятливих для здоров'я людей кліматичних умов в квартирах, будинках, готелях та офісах. Однією з фірм, яка виробляє кондиціонери для готелів є Panasonic.

Ергономічна новинка від Panasonic — інверторні кондиціонери.

В 2009 році компанія Panasonic випустила на ринок нову модель інверторного кондиціонера. Головна перевага інверторних кондиціонерів складається в особливо ощадливому режимі: коли досягається задана температура в приміщенні, інверторний кондиціонер починає працювати на мінімальній потужності, заощаджуючи, у такий спосіб до 50% електроенергії

Переваги нових інверторних кондиціонерів від Panasonic:

швидке створення комфорту відразу після включення;

гнучке керування потужністю;

безшумна робота;

контроль чистоти повітря;

потужна система очищення повітря;

охолодження з м'яким осушенням;

рівномірний розподіл температури.

На сьогоднішній день инверторні кондиціонери представлені моделями Panasonic CS/CU-XІ9JKD, Panasonic CS/CU-XІ12JKD, Panasonic CS/CU-XІ18JKD, Panasonic CS/CU-XІ24JKD. Серед незаперечних переваг нових моделей кондиціонерів — сучасний і стильний дизайн, що вдало виділяє новинку Panasonic серед своїх попередників.

Освітлення номерів. Відправними крапками при проектуванні освітлення в номері є його площа і обладнання. Готельний номер повинен бути оснащений достатньою кількістю джерел світла. Лампи та вимикачі необхідно розташовувати так, щоб було ясно видно, яку лампу запалює вимикач. Рекомендується, щоб лампа в спальній включалася біля входу в неї з передпокою, а також у ліжок. В інших ламп може бути один індивідуальний вимикач. Згідно з розміщенням меблів у номері проектуються наступні джерела світла: лампа для читання у кожного ліжка, що стоїть на тумбочці або жорстко закріплена в головах, настільна лампа на письмовому столі або серванті, лампа у туалетного столика і торшер, який можна переставляти у міру потреби. Загальне освітлення кімнати може складатися з панелі, розташованої над шторою уздовж однієї із стін або прихованої настінним орнаментом. Світло в головах ліжка повинно забезпечити освітленість книги чи газети, приблизно 300 лк. Хорошим рішенням є встановлення над ліжком лампи розжарювання локалізованого розсіяного світла без дратівливих для читача тіней. У будь-якій точці приміщення світло треба екранувати, щоб уникнути засліплення.

еще рефераты
Еще работы по физкультуре и спорту