Реферат: Проблема агресії, насильства


УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ТА НАУКИ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ


Н А К А З

Від «_21_» __06__ 2011 р. м. Одеса № __335__


Про підсумки проведення міської
науково-практичної конференції

працівників психологічної служби

на тему: «Проблема агресії, насильства

в освітньому середовищі»

Відповідно до наказу управління освіти та науки Одеської міської ради № 209 від 20.04.2011р. «Про проведення міської науково-практичної конференції працівників психологічної служби на тему: «Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі» та з метою сприяння інноваційній діяльності в галузі освіти міста, підвищення ефективності та якості психолого-педагогічного процесу, оптимізації просвітницько-профілактичної та корекційно-розвивальної роботи, створення умов комфортного освітнього середовища, захисту честі і гідності учнів, вихованців, попередження проявів агресії, насильства 03 червня 2011р. на базі Одеської загальноосвітньої школи № 81 І-ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області була проведена міська науково-практична конференція працівників психологічної служби на тему: «Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі»
У конференції взяли участь 204 особи з числа практичних психологів та педагогів соціальних дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти міста, заступників директорів з виховної роботи, класних керівників, представників батьківських рад закладів освіти міста, громадських організацій, державних установ.

На час проведення конференції були організовані виставки практичних розробок працівників психологічної служби, які проходили атестацію у 2010-2011 навчальному році та практичних матеріалів-учасників конкурсу «Кращий працівник психологічної служби 2011», виставка-продаж фахової літератури видавничої групи «ОСНОВА».

Конференція була проведена у два етапи: пленарне засідання (теоретична частина) та практична частина. У пленарному засіданні взяли участь: представники Одеського обласного ценру практичної психологі та соціальної роботи, інформаційно-методичного центру управління освіти та науки одеської міської ради, кримінальної міліції у справах дітей, Одеської Групи Медіації, викладачі вищих навчальних закладів міст Одеси та Вінниці, недільної школи «Ана-бана» Грузинського культурно-освітнього центру «Іверія», видавництва «Шкільний світ», практичні психологи та педагоги соціальні закладів освіти міста.

Практична частина конференції була представлена роботою наступних секцій: «Підвищення обізнаності в питаннях гендерних відносин, як метод метод попередження насилля та розвитку загальної самоповаги», «Конструктивне подолання конфліктів шляхом медіації», «Інтегративний спосіб вирішення конфліктних ситуацій», «Взаємозв’язок психологічної служби та органів виконавчої влади з питань охорони дитинства», «Вплив ментальних відносин на прояви агресивності», «Проектна діяльність в контексті загальної середньої освіти».

За підсумками роботи міської науково-практичної конференції на тему: «Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі»,


НАКАЗУЮ:

Затвердити заходи щодо реалізації рішень міської науково-практичної конференції працівників психологічної служби на тему: «Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі» (додаток 1)

Оголосити подяку директору ОЗОШ № 81 (Завтур Т.М.) за створення належних умов для проведення міської науково-практичної конференції працівників психологічної служби на тему: «Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі».

Оголосити подяку за активну участь у організації та проведенні міської науково-практичної конференції працівників психологічної служби на тему: «Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі»:

Желєзковій Н.О., заступнику начальника ІМЦ з практичної психології та соціальної роботи;

Вершиніній О.В., методисту з психологічної служби кабінету практичної психології та соціальної роботи ІМЦ;

Веленець К.М., методисту з психологічної служби кабінету практичної психології та соціальної роботи ІМЦ;

Ніковій Г.І., методисту ІМЦ;

Волковській Т. І., методисту ІМЦ;

Пеняєву С.М., методисту ІМЦ;

Аретинській Л.Б., методисту районного методичного кабінету відділу освіти Суворовської райадміністрації;

Дарієнко Н.М., методисту районного методичного кабінету відділу освіти Київської райадміністрації;

Нечипоренко О.Л., методисту районного методичного кабінету відділу освіти Малиновської райадміністрації;

Набокі М.М., методисту районного методичного кабінету відділу освіти Приморської райадміністрації.

Начальникам відділів освіти райадміністрацій:

. Довести до відома педагогічних колективів цей наказ.

. Забезпечити неухильне виконання заходів щодо реалізації рішень міської науково-практичної конференції працівників психологічної служби на тему: «Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі».

. Інформувати до 01.04.2012р управління освіти та науки Одеської міської ради про хід виконання заходів.

Інформаційно-методичному центру управління освіти і науки Одеської міської ради:

Розмістити інформацію про підсумки проведення конференції на сайті управління освіти та науки Одеської міської ради.

Надати матеріали конференції до редакцій періодичних фахових видань для друку.

Розробити до 01.08.2011р. заходи щодо реалізації рішень конференції.

Запланувати обговорення результатів конференції на міській секційній нараді працівників психологічної служби.

Звітувати до 01.06.2012р. про реалізацію рішень міської науково-практичної конференції працівників психологічної служби на тему: «Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі».

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника управління освіти та науки Одеської міської ради Іщенко В.Н.


В.о. начальника управління В.С. Шупарський


Віза:


Заступник начальника управління освіти та науки В.Н. Іщенко


Начальник ІМЦ Н.О. Ярославцева


Головний спеціаліст В.Д. Велєв


Розсилка:

райони – 4

Одеська загальноосвітня школа-інтернат №1

Одеська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат №2

Одеська загальноосвітня школа-інтернат №4

Одеська загальноосвітня школа – інтернат № 5

Одеський навчально – виховний комп-лекс „Надія”

„Одеський ліцей з посиленою військово – фізичною підготовкою”

Одеський навчально–виховний комплекс „Дитячий будинок №9 ”

Санаторний навчально – виховний комп-лекс №313”

Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 75

Комунальний навчальний заклад „Дитячий будинок «Перлинка»

Спеціальний санаторний дошкільний навчальний заклад „Ясла - садок” №248

«Одеський міський Палац дитячої та юнацької творчості»



Вик. Вершиніна О.В.

тел.785-51-42


Додаток 1

до наказу управління

освіти та науки

Одеської міської ради

від 21.06.2011 № 335


Заходи

щодо реалізації рішень міської науково-практичної конференції працівників психологічної служби на тему:

«Проблема агресії, насильства в освітньому середовищі»


1. Продовжувати у 2011-2012 навчальному році просвітницьку роботу щодо сприяння покращенню здоров’я родини, шляхом проведення просвітницьких заходів для практичних психологів, педагогів соціальних, інших категорій педагогічних працівників закладів освіти міста

Практичні психологи, педагоги соціальні,

заступники директорів з ВР,

вчителі, які викладають основи здоров’я,

РМК, ІМЦ

2. Продовжувати роботу з розробки тренінгу гендерних взаємовідносин стосовно особистісної, комунікативної, пізнавальної та соціальної сфер з метою більш бережливого ставлення один до одного та популяризації цінностей сім’ї.

ІМЦ, РМК, міська творча група

працівнивів психологічної служби

3. Включити до планів роботи на 2011-2012 навчальний рік заходи з формування у підростаючого покоління толерантності – готовності до конструктивної взаємодії між людьми та групами людей незалежно від їх національності, соціальної, релігійної причетності, точки зору, стилю мислення і поведінки.

Липень, 2011р. Практичні психологи, педагоги соціальні,

заступники директорів з ВР, класні керівники


4. Включити до річних планів роботи закладів освіти на 2011-2012 навчальний рік заходи щодо виконання завдань профілактичної та корекційно-розвивальної роботи з питань поліпшення системи взаємовідносин в освітньому середовищі та попередження проявів агресії.

Липень, 2011р

ІМЦ, РМК, практичні психологи, педагоги соціальні, заступники

директорів з ВР, класні керівники




5. Підготувати рекомендації для батьків, вчителів із проблем виховання у дітей та підлітків поваги, прийняття й розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження й способів прояву людської індивідуальності, керуючись принципами толерантності, духовно – морального, громадсько – патріотичного, культурно – естетичного виховання в сім’ї, у дошкільних, шкільних, позашкільних установах і соціумі, з метою утворення в місті комфортного освітньо-виховного середовища.

До 01.10.2011р.

ІМЦ, РМК, практичні психологи, педагоги соціальні


6. Використовувати досвід педагогічних працівників, які успішно впроваджують медіацію у школах, залучати їх до розповсюдження досвіду у школах міста.

Постійно


ІМЦ, РМК, практичні психологи, педагоги соціальні, заступники директорів з ВР, класні керівники

7. Організувати та провести засідання методичних об'єднання практичних психологів та педагогів соціальних щодо запровадження практики медіації до загальноосвітніх шкіл

Жовтень, 2011 р.

ІМЦ, РМК, практичні психологи, педагоги соціальні, заступники директорів з ВР, класні керівники.

8. Продовжувати у 2011-2012 навчальному році співпрацю з Одеською Групою Медіації. Виступити з ініціативою про організацію навчання медіації молодих спеціалістів психологічної служби .

ІМЦ, РМК.

9. Провести протягом 2011-2012 ннавчального року навчання практичних психологів, педагогів соціальних за програмою проекту «Управління конфліктними ситуаціями у школі».

Тренери ООИУУ, ІМЦ, РМК.

10. Розробити методичні рекомендації щодо конструктивного вирішення конфліктів для всіх учасників навчально-виховного процесу.

До 01.12.2011 р.


ІМЦ, РМК, міська творча група працівників психологічної служби.



11. Впроваджувати у 2011-2012 навчальному році години конструктивного спілкування для учнів початкової та середньої ланок школи.




РМК, практичні психологи, педагоги соціальні,заступники директорів з ВР, класні керівники


12. Продовжувати співпрацю з органами виконавчої влади в питаннях охорони дитинства.

Постійно


ІМЦ, РМК, практичні психологи, педагоги соціальні, заступники директорів з ВР, класні керівники


13. Розробити методичні рекомендації та інформаційні листівки для учнів за темою «Як діяти в ситуаціях ризику» .

До 01.03.2012р.


ІМЦ, РМК, педагоги соціальні, заступники директорів з ВР, класні керівники, міська творча група працівників психологічної служби.

14. Поширити співпрацю з державними установами та громадськими організаціями, що надають допомогу в кризових ситуаціях. Постійно інформувати учасників навчально-виховного процесу стосовно роботи та надання послуг консультаційними та кризовими центрами міста.




ІМЦ, РМК, педагоги соціальні, заступники директорів з ВР, класні керівники

15. Проводити навчальні семінари та тренінги для учнів з формування навичок поведінки у критичних ситуаціях.

Постійно


ІМЦ, РМК, педагоги соціальні, заступники директорів з ВР, класні керівники.

16. Провести у 2011-2012 навчальному році тижневики «Ні насиллю!», «Толерантне відношення до …»., тощо.




ІМЦ, РМК, педагоги соціальні, заступники директорів з ВР, класні керівники.
еще рефераты
Еще работы по разное