Реферат: Хвороби хребта І суглобів чим лікувати


ХВОРОБИ ХРЕБТА І СУГЛОБІВ – ЧИМ ЛІКУВАТИ?


Та звичайно ж тим, що приписали у поліклініці та продали у аптеці - як же інакше? Тобто препаратами з різними назвами, але з однаковими компонентами. Найчастіше це диклофенак натрію (він же диклак, вольтарен, ортофен, наклофен, диклоберл тощо). Здатність цієї речовини викликати чи загострювати шлунково-кишкові розлади загальновідома – від втрати апетиту та нудоти аж до виразки шлунку з кровотечею. При щоденному спілкуванні з хворими на терапевтичних прийомах я більше дивуюсь не побічним діям цього засобу, а тому, що його прийом пройшов для хворого «безкарно». Чутливий шлунок прореагує навіть на змазування шкіри гелем, що містить диклофенак! Хоча болі він зменшує, цього не відняти. На короткий час, звичайно, і не усуваючи причин хвороби.

Що ж ще пропонує сучасна медицина? Можна застосовувати інші нестероїдні протизапальні засоби – наприклад ібупрофен (бруфен); побічних дій від них дещо менше, але й знеболюючого ефекту – теж. А можна (при гострих болях) дійти до «гормонів» - наприклад преднізолону, який при тривалому прийомі буквально руйнує весь організм.

Яка ж є альтернатива? Одна з можливостей допомоги при хворобах хребта та суглобів, що супроводжуються болями, - сучасна фітотерапія. Тільки її необхідно застосовувати не з метою «зняти біль», як таблетку знеболюючого, а для впливу на механізми хвороби, достатньо тривалим курсом. Хоча ефект розвивається достатньо швидко – вже за 2-3 тижні у більшості хворих суттєво зменшуються болі та явища скутості. Продовження безперервного прийому рослинних засобів на 3-6 місяців здебільшого переводить хворобу у стан ремісії – болі зникають або сильно зменшуються на тривалий час.

Новосибірські вчені розробили цілу низку високоефективних засобів на основі емульсії прополісу, що називаються ЕПАМи. Для допомоги при гострих болях у суглобах при поліартритах, артрозах, при остеохондрозі хребта на першому етапі раджу приймати ЕПАМ-еліксир №2, який називається «суглобовий». Він швидко та без побічних ефектів зменшує больові відчуття внаслідок пригнічення запальних реакцій у ділянці хворих суглобів.


^ ЕПАМ-ЕЛІКСИР № 2 (суглобовий)

Показаний при запальних та деструктивних ураженнях опорно-рухового апарату, які супроводжуються болями у суглобах та хребті. Проявляє швидкий протизапальний, знеболюючий ефект. Клінічна апробація ЕПАМ-еліксиру №2 на групі хворих на деформуючий остеоартроз показала помітне покращення стану вже за 21 день його прийому. Наприклад, болі при рухах пройшли у 91% хворих, що набагато перевищує показники лікування одними синтетичними препаратами. Ще одне дослідження вивчало вплив препарату при ревматоїдному артриті. Через 21 день його прийому була відмічена явна протизапальна дія засобу: набряки суглобів пройшли у 89% хворих проти 71% у контрольній групі, де приймалися тільки гормональні та протизапальні засоби. Термін прийому препарату – 1-3 місяці.

Склад: екстракти чаги, бузини, брусниці, лопуха, мускатного горіха; прополіс, гліцерин.


Після зняття загострення та зменшення болей встає інша задача – відновити стан кістково-суглобової системи, зокрема деформовані поверхні суглобів. Часто рекомендують засоби, що містять хондроітин та глюкозамін, але «вбудуватись» у хрящ ці речовини можуть лише за умов зняття запальних реакцій та відновлення стану сполучної тканини.

Кістки та хрящі, що утворюють хребет та суглоби, є різновидами сполучної тканини, багатими на міжклітинну речовину. З віком, а також під дією стресів, неправильного харчування, шкідливих звичок, малорухомості та одноманітних надмірних навантажень стан сполучної тканини організму порушується. І це позначається не тільки на хребті та суглобах, але й на інших органах, тому що ця тканина складає їх основу. Фітоконцентрат “ЕПАМ-31” сприяє нормалізації стану міжклітинної речовини (позаклітинного матриксу), яка оточує всі клітини нашого тіла. Завдяки цьому відбувається глибока очистка внутрішнього середовища організму, покращується живлення клітин та їх регуляція. В результаті стимулюються відновлювальні процеси у всьому організмі та покращується якість будь-якого лікування, навіть у тих випадках, якщо до цього воно було безрезультатним. «ЕПАМ-31» зменшує прояви хронічних запальних процесів, що особливо яскраво проявляється у сполучній тканині, яка багата на міжклітинну речовину. Прийом цього засобу також нормалізує регуляторні взаємовідносини між клітинами, що дає відчутний протипухлинний ефект. Він набагато прискорює загоєння ран, трофічних виразок, зростання кісток, ліквідовує стан хронічної втоми. Тому, якщо хребет та суглоби є вашим «слабким місцем», «ЕПАМ-31» варто приймати курсами мінімум у 2-3 міс., навіть не чекаючи загострень.


^ ЕПАМ – 31 (сполучнотканинний)

Відновлює стан сполучної тканини, яка в організмі виконує підтримуючу та захисну функції (скелет, каркас внутрішніх органів, середній шар шкіри, кров та лімфа). Зупиняє хронічні запальні процеси аутоімунного характеру, коли імунітет помилково руйнує власні тканини. Тому ефективний при хворобах хребта та суглобів, які, зокрема, супроводжуються болями. Сприяє розсмоктуванню доброякісних пухлин, кіст, спайок, пригнічує ріст будь-яких пухлин. Термін прийому – 2 - 6 міс. При болях можна також змазувати шкіру над ураженою ділянкою у розведенні з кип`яченою водою (1:2 - 1:4).

Склад: екстракти глоду, брусниці, солодки, лопуха, деревію, калини, кропиви, чаги, берези, хвоща, мускатного горіху, прополіс, маточне бджолине молочко, мумійо, гліцерин.


Не чекайте, поки спина чи суглоби заболять по справжньому, приймайте препарати для профілактики! Помірна ціна фітоконцентратів робить їх доступними для всіх верств населення. Приймати їх бажано до їжі по 10-15 крапель 2 рази на день. При необхідності (у разі загострення) можна застосовувати у підвищених дозах -до 20 крапель 4 рази на день.

В нашому центрі (Тернопіль, вул. Чехова 8, тел. 526040) продаються ці унікальні засоби та проводяться безкоштовні консультації по підтриманню здоров`я.

Наш сайт: epam.com.ua
еще рефераты
Еще работы по разное