Реферат: 1. Загальні положення



Додаток №2

до рішення сільської ради

від”__” квітня 2011 року

М Е Т О Д И К А

розрахунку та порядок використання плати за оренду майна

комунальної власності Дніпровської територіальної громади Чернігівського району

1. Загальні положення
1.1. Дану Методику і порядок розроблено відповідно до Цивільного та Господарського кодексів України, Закону України „Про оренду державного та комунального майна” з метою створення єдиного організаційно-економічного механізму справляння плати за оренду майна комунальної власності Дніпровської територіальної громади Чернігівського району: цілісних майнових комплексів комунальних підприємств, його структурних підрозділів (філії, цеху, дільниці), нерухомого майна та іншого окремого індивідуально визначеного майна, а також майна, що не увійшло до статутного фонду господарського товариства.

1.2. У цій Методиці поняття „оцінка”, „незалежна оцінка”, „самостійна оцінка”, вживаються у значеннях, наведених у Законі України „Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність”, а поняття „бюджет”, „бюджетна установа”, „місцевий бюджет”, „платіж”, – у значеннях, наведених у Бюджетному кодексі України.

1.3. Передача майна в оренду здійснюється відповідно до Положення про порядок передачі майна комунальної власності Дніпровської територіальної громади , яке затверджується рішенням сільської ради.
^ 2. Орендна плата та пеня
2.1. Орендна плата є обов‘язковим фіксованим платежем, який орендар за користування об”єктами оренди вносить орендодавцеві або до бюджету сільської ради. незалежно від наслідків господарської діяльності.

2.2.Розмір орендної плати встановлюється договором оренди, укладеним між орендодавцем та орендарем відповідно до цієї Методики.

2.3.Розмір орендної плати змінюється орендодавцем в односторонньому порядку протягом терміну дії договору оренди, у разі зміни методики її розрахунку та в інших випадках, передбачених законодавчими актами України та рішенням сільської ради. У разі визначення орендаря на конкурсній основі розмір орендної плати може бути більшим.

2.4. Орендна плата не враховує вартість експлуатаційних витрат, плати за землю, податку на додану вартість, вартість комунальних послуг, які сплачуються окремо в розмірах та порядку, встановленому чинним законодавством.

2.5. Терміни внесення орендної плати визначаються у договорі.

2.6. Платіжні документи подаються платниками установам банку до настання терміну платежу.

2.7. Суми орендної плати, зайво перераховані орендодавцеві, зараховуються в рахунок наступних платежів або повертаються платникові в 5 - денний термін від дня одержання його письмової заяви.

2.8. У разі несвоєчасної або в неповному обсязі сплати орендної плати орендар сплачує окремо від орендної плати пеню. Розмір пені визначається у договорі оренди і не може перевищувати розміру, встановленого чинним законодавством.


3. Порядок розрахунку розміру орендної плати у разі передачі майна в оренду, установам, закладам, організаціям, що повністю або частково фінансуються з сільського бюджету. 3.1. Розмір орендної плати за оренду нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) установами, закладами, організаціями, що повністю або частково фінансуються з сільського чи районного бюджетів становить одну гривню на рік за об’єкт, з обов’язковим проведенням орендарем робіт по постійному підтриманню у належному стані орендованого майна або сплати орендодавцеві необхідної суми коштів для підтримання орендованого майна.
3.2. В даному випадку передача майна в суборенду забороняється.
4. Порядок розрахунку розміру орендної плати у разі передачі майна в оренду установам, закладам, організаціям, що повністю або частково фінансуються з державного чи інших бюджетів (крім сільського)
4.1. У разі оренди нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) будь-якої площі, наданих в оренду бюджетним установам, закладам та організаціям, крім тих, які фінансуються з сільського бюджету, для оренди приміщень за будь-яким цільовим призначенням розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди визначається за формулою :

^ Опл. місячна = Скв.м.  Пприм.  Kц.викор. Kякості Іп.р. Ім.;

де Опл. місячна - розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди, грн.;

Скв.м. - місячна ставка орендної плати за оренду 1 кв.м. загальної площі в залежності від місцезнаходження на території села встановлюється згідно з таблицею 3; (якщо село поділене на зони)

Пприм.- загальна площа орендованих об‘єктів нерухомого майна (для приміщень - з урахуванням збільшення на коефіцієнт перерахунку корисної площі в загальну, який розраховується згідно з розділом 10 цієї Методики), кв.м.;

Kц.викор - коефіцієнт цільового використання, який враховує цільове використання об'єкта оренди (встановлюється відповідно до договору згідно з таблицею2);

Kякості - коефіцієнт якості, який враховує благоустрій та рівень інженерного обладнання об‘єктів оренди (встановлюється згідно з таблицею 4 ). При наявності кількох підстав, коефіцієнт Kякості визначається методом множення відповідних коефіцієнтів;

Іп.р. - індекс інфляції за період з 01.01.2011 року до моменту укладення договору оренди;

Ім. - індекс інфляції за перший місяць оренди, який встановлений Держкомстатом.

4.3. Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру місячної орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

4.4. У разі передачі об‘єкта оренди в суборенду за іншим цільовим призначенням, для визначення орендної плати необхідно провести зонування об’єкта оренди (визначення площ для здійснення кожного з видів діяльності) з подальшим застосуванням для кожної зони відповідних орендних ставок і обов‘язковим фіксуванням площ зон у розрахунку орендної плати.


5. Порядок розрахунку розміру орендної плати у разі передачі майна в оренду суб'єктам підприємництва та комунальним (комерційним) підприємствам для здійснення комерційної діяльності

5.1. У разі оренди нерухомого майна (крім оренди нерухомого майна юридичними особами, зазначеними у п.3.1. цієї Методики) загальною площею більше 100 кв.м., розмір річної орендної плати визначається за формулою:

Опл = Вп  Сор ,

де Опл - розмір річної орендної плати, грн.;

Вп- вартість орендованого майна, визначена згідно Звіту про

незалежну оцінку майна, грн.;

Сор - орендна ставка, визначена згідно з таблицею 2, яка є додатком до даної Методики

5.2. Якщо орендоване нежитлове приміщення є частиною будівлі (споруди), то оцінка вартості цього приміщення проводиться безпосередньо або опосередковано з урахуванням вартості будівлі (споруди) в цілому за формулою:

Вп = Вб Пп;

Пб

де Вп - вартість орендованого приміщення, яке є частиною будівлі (споруди), грн.;

Вб - вартість будівлі (споруди) в цілому (без вартості підвальних приміщень, якщо вони не використовуються орендарем), визначена шляхом проведення незалежної оцінки, грн.;

Пб - площа будівлі (споруди) в цілому (без площі підвальних приміщень, якщо вони не використовуються орендарем), кв.м.;

Пп- площа орендованого приміщення з урахуванням збільшення на коефіцієнт перерахунку корисної площі в загальну, кв.м. (розраховується згідно з розділом 10 цієї Методики).

5.3. Розмір місячної орендної плати за перший місяць після укладення договору оренди чи перегляду розміру орендної плати розраховується за формулою :

Опл

Опл. місячна = ----------  Іп.р. Ім.;

12

де Опл. місячна - орендна плата за перший місяць оренди, грн.;

Опл - розмір річної орендної плати, грн.;

Іп.р. - індекс інфляції у разі оренди:

- нерухомого майна (будівель, споруд приміщень) та іншого окремого індивідуально визначеного майна (у разі здійснення його незалежної оцінки) – з дати проведеної незалежної оцінки по дату укладення договору оренди або перегляду розміру орендної плати;

Ім. - індекс інфляції за перший місяць оренди, який встановлений Держкомстатом.

Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру місячної орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

Незалежна оцінка вартості об‘єктів оренди повинна здійснюватися відповідно до чинного законодавства.

Витрати по проведенню незалежної оцінки об’єктів оренди фінансуються за рахунок коштів орендодавця або за згодою сторін - за рахунок коштів орендаря (крім випадків, коли об’єкт оцінки передається в оренду на конкурсній основі).

Рецензування звітів про незалежну оцінку об'єктів оренди здійснюється працівниками, які мають на те відповідну кваліфікацію.

Висновок про вартість об’єкту оренди є чинним протягом 6 місяців

від дати його затвердження.

5.4. У разі оренди нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) загальною площею не більше 100 кв.м., розмір місячної орендної плати розраховується в залежності від зони місцезнаходження об‘єкта оренди на території села. Розподіл зон встановлюється виконавчим комітетом сільської ради.

5.5. Розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди визначається за формулою:

^ Опл. місячна = Скв.м.  Пприм.  Кц.викор. Kякості Іп.р. Ім.;

де Опл. місячна - розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди, грн.;

Скв.м. - місячна ставка орендної плати за оренду 1 кв.м. загальної площі (встановлюється згідно з таблицею 3, яка є додатком до даної Методики);

Пприм.- загальна площа орендованого об‘єкта (для приміщень - з урахуванням збільшення на коефіцієнт перерахунку корисної площі в загальну, який розраховується згідно з розділом 10 цієї Методики), кв.м.;

Кц.викор. - коефіцієнт цільового використання, який враховує цільове використання об‘єкту оренди (встановлюється відповідно до договору згідно з таблицею 2, яка є додатком до даної Методики);

Kякості - коефіцієнт якості, який враховує благоустрій та рівень інженерного обладнання об‘єктів оренди (встановлюється згідно з таблицею 4, яка є додатком до даної Методики). При наявності кількох підстав, коефіцієнт якості визначається методом множення відповідних коефіцієнтів;

Іп.р. - індекс інфляції за період з 01.01.2011 року до моменту укладення договору оренди;

Ім. - індекс інфляції за перший місяць оренди.

Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру місячної орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

У разі визначення орендаря на конкурентних засадах, розмір орендної плати згідно п.5.3. або 5.5. даної Методики є початковим для проведення конкурсу.


6. Порядок розрахунку розміру орендної плати у разі передачі майна в оренду підприємствам (некомерційним), організаціям, фондам для здійснення некомерційної діяльності


6.1. У разі оренди нерухомого майна (крім оренди нерухомого майна

підприємствами, установами, організаціями, зазначеними у п.3.1. цієї Методики) загальною площею більше 100 кв.м., розмір річної орендної плати визначається за формулою:

Опл = Вп  Сор ,

де Опл - розмір річної орендної плати, грн.;

Вп- вартість орендованого майна, визначена згідно Звіту про незалежну оцінку майна, грн.;

Сор - орендна ставка, визначена згідно з таблицею 2, яка є додатком до даної Методики

6.2. Якщо орендоване нежитлове приміщення є частиною будівлі (споруди), то оцінка вартості цього приміщення проводиться безпосередньо або опосередковано з урахуванням вартості будівлі (споруди) в цілому за формулою:

Вб

Вп = -------  Пп;

Пб

де Вп - вартість орендованого приміщення, яке є частиною будівлі (споруди), грн.;

Вб - вартість будівлі (споруди) в цілому (без вартості підвальних приміщень, якщо вони не використовуються орендарем), визначена шляхом проведення незалежної оцінки, грн.;

Пб - площа будівлі (споруди) в цілому (без площі підвальних приміщень, якщо вони не використовуються орендарем), кв.м.;

Пп- площа орендованого приміщення з урахуванням збільшення на коефіцієнт перерахунку корисної площі в загальну, кв.м. (розраховується згідно з розділом 11 цієї Методики).

6.3. Розмір місячної орендної плати за перший місяць після укладення договору оренди чи перегляду розміру орендної плати розраховується за формулою :

Опл

Опл. місячна = ---------  Іп.р. Ім.;

12

де Опл. місячна - орендна плата за перший місяць оренди, грн.;

Опл - розмір річної орендної плати, грн.;

Іп.р. - індекс інфляції у разі оренди:

- нерухомого майна (будівель, споруд приміщень) та іншого окремого індивідуально визначеного майна (у разі здійснення його незалежної оцінки) – з дати проведеної незалежної оцінки по дату укладення договору оренди або перегляду розміру орендної плати;

Ім. - індекс інфляції за перший місяць оренди, який встановлений Держкомстатом

Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається

шляхом коригування розміру місячної орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

Незалежна оцінка вартості об‘єктів оренди повинна здійснюватися відповідно до чинного законодавства.

Рецензування звітів про незалежну оцінку об”єктів оренди здійснюється працівниками, які мають відповідну кваліфікацію.

Висновок про вартість об’єкту оренди є чинним протягом 6 місяців від дати його затвердження.

6.4. У разі оренди нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) загальною площею не більше 100 кв.м., розмір місячної орендної плати розраховується в залежності від зони місцезнаходження об‘єкта оренди на території села. Розподіл зон встановлюється виконавчим комітетом сільської ради.

6.5. Розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди визначається за формулою :

^ Опл. місячна = Скв.м.  Пприм.  Кц.викор. Kякості Іп.р. Ім.;

де Опл. місячна - розмір місячної орендної плати за перший місяць оренди , грн.;

Скв.м. - місячна ставка орендної плати за оренду 1 кв.м. загальної площі (встановлюється згідно з таблицею 3, яка є додатком до даної Методики);

Пприм.- загальна площа орендованого об‘єкта (для приміщень - з урахуванням збільшення на коефіцієнт перерахунку корисної площі в загальну, який розраховується згідно з розділом 10 цієї Методики), кв.м.;

Кц.викор. - коефіцієнт цільового використання, який враховує цільове використання об‘єкту оренди (встановлюється відповідно до договору згідно з таблицею 2, яка є додатком до даної Методики);

Kякості - коефіцієнт якості, який враховує благоустрій та рівень інженерного обладнання об‘єктів оренди (встановлюється згідно з таблицею 4, яка є додатком до даної Методики). При наявності кількох підстав, коефіцієнт якості визначається методом множення відповідних коефіцієнтів;

Іп.р. - індекс інфляції за період з 01.01.2011 року до моменту укладення договору оренди;

Ім. - індекс інфляції за перший місяць оренди.

Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру місячної орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

У разі визначення орендаря на конкурентних засадах, розмір орендної плати згідно п.6.3. або 6.5. даної Методики є початковим для проведення конкурсу.

^ 7. Орендна плата у разі передачі в оренду індивідуально визначеного майна

7.1. Розмір річної орендної плати у разі оренди окремого індивідуально визначеного майна (крім нерухомого майна) встановлюється за згодою сторін, але не менш як 10 відсотків вартості орендованого майна, визначеної шляхом проведення незалежної оцінки.

7.2. Розмір річної орендної плати у разі оренди окремого індивідуально визначеного майна (крім нерухомого), установами, закладами та організаціями, що повністю або частково фінансуються з сільського бюджету становить одну гривню на рік.

Зазначене індивідуальне визначене майно передається в оренду за його балансовою вартістю, визначеною на день укладення договору оренди.

^ 8. Орендна плата за розміщення обладнання стільникового, супутникового та інших видів зв'язку, об'єктів реклами , банкоматів та використання приміщення сільського клубу

Орендна плата за розміщення на об`єктах нерухомого майна обладнання стільникового, супутникового та інших видів зв`язку встановлюється у розмірі 1000 гривень (одне місце) за перший місяць оренди, а за кожний наступний місяць орендна плата визначається з урахуванням індексу інфляції за поточний місяць.

Орендна плата за розміщення на об`єктах нерухомого майна рекламних щитів, розмір "3 х 6" (площа 18 кв.м.), встановлюється у розмірі не менше 500 гривень (одне місце) за перший місяць оренди, а за кожний наступний місяць орендна плата визначається з урахуванням індексу інфляції за поточний місяць.

У разі розміщення рекламних щитів іншого розміру орендна плата розраховується пропорційно розміру.

Орендна плата за розміщення на об`єктах нерухомого майна банкоматів встановлюється у розмірі не менше 500 гривень (одне місце) за перший місяць оренди, а за кожний наступний місяць орендна плата визначається з урахуванням індексу інфляції за поточний місяць.

Орендна плата за розміщення на площах об”єктів нерухомості торгівельних автоматів, що відпускають продовольчі товари встановлюється не менше 150 гривень (одне місце) за перший місяць оренди, а за кожний наступний місяць орендна плата визначається з урахуванням індексу інфляції за поточний місяць.

Орендна плата за використання залу сільського клубу для проведення партійних конференцій, зборів, зустрічей з кандидатами у депутати різних рівнів встановлюється в розмірі 150 гривень за годину.

^ 9. Порядок розрахунку розміру добової та погодинної орендної плати

9.1. У разі, коли об`єкт оренди використовується орендарем неповний місяць або неповний робочий день, то на основі розміру місячної орендної плати розраховується добова, а в разі необхідності - на основі розміру добової орендної плати розраховується погодинна орендна плата.

9.2. Розмір добової орендної плати розраховується за формулою:

О добова = Опл. місячна : Кд. ,

де О добова –- добова орендна плата, грн.;

Опл. місячна –- місячна орендна плата, розрахована з цією Методикою, грн.;

Кд. –- кількість діб роботи об`єкта оренди (доступу до об`єкта оренди) протягом місяця відповідно до встановленого режиму користування орендованим майном.

Розмір місячної орендної плати за неповний місяць оренди розраховується шляхом множення добової орендної плати на кількість робочих днів орендаря в місяць в орендованому приміщенні.

9.3. Розмір погодинної орендної плати розраховується по формулі:

^ О погодинна = Одобова: К г. ,

де О погодинна – погодинна орендна плата в грн.;

Одобова – добова орендна плата, розрахована з цією Методикою, грн.;

Кг. – кількість годин роботи об`єкта оренди (доступу до об`єкта оренди) протягом доби відповідно до встановленого режиму користування орендованим майном.

Розмір місячної орендної плати за неповний місяць оренди та неповний робочий день оренди розраховується шляхом множення погодинної орендної плати на кількість робочих годин орендаря на добу та на кількість робочих днів перебування орендаря в місяць в орендованому приміщенні.

9.4. Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру місячної орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за поточний місяць.

^ 10. Визначення загальної площі приміщень, що передаються в оренду

10.1. Якщо орендоване нежитлове приміщення є частиною будівлі (споруди), то загальною площею приміщень, що передаються в оренду, вважається площа виробничо–складського, адміністративного призначення, яку фактично займає орендар, збільшена на коефіцієнт перерахунку корисної площі в загальну.

Пприм. = Пкімн. Кпер.;

де Пприм. - загальна площа приміщень, що здається в оренду, кв. м;

Пкімн. - площа виробничих або адміністративних кімнат, що передаються в оренду, кв.м;

Кпер. - коефіцієнт перерахунку корисної площі будівлі в загальну, який розраховується шляхом ділення загальної площі всієї будівлі(споруди) на корисну площу будівлі (без врахування площі вестибулів, фойє, східців, коридорів, санітарних кімнат, ліфтових площадок, підвальних приміщень, якщо вони не використовуються орендарем, тощо).


^ 11. Оплата комунальних послуг, утримання і страхування

об‘єкту оренди

11.1. Орендар самостійно та своєчасно проводить оплату комунальних послуг відповідним підприємствам-постачальникам таких послуг, або відшкодовує орендодавцю витрати на оплату комунальних послуг, що визначається договором оренди, за окремими рахунками.

Рахунки орендодавця повинні містити: вид послуги, тариф, обсяг в натуральному вигляді (кількість), одиниці виміру. Вартість таких послуг не входить до складу орендної плати.

З метою забезпечення правильності застосування діючих тарифів за комунальні послуги у відповідності до нормативних актів, орендодавець

зобов'язаний повідомляти підприємства-постачальники комунальних послуг про наявність орендарів та їх організаційно-правову форму господарювання.

11.2. Витрати на утримання нерухомого майна, переданого в оренду одночасно кільком підприємствам, організаціям та установам, і прибудинкової території та оплата комунальних послуг та енергоносіїв орендарями, здійснюється таким чином:

- при наявності у орендаря засобів обліку електроенергії, води, теплової енергії та газу за фактичними показаннями засобів обліку;

- при наявності загальнобудинкового засобу обліку електроенергії (в неподільній частині) залежно від наявності, кількості, потужності, часу роботи електроприладів;

- за послуги опалення пропорційно займаної ними загальної опалювальної площі;

- при наявності загальнобудинкового засобу обліку води (в неподільній частині) в разі однієї категорії споживачів – орендодавця та орендарів, пропорційно кількості працюючих; у випадку наявності різних категорій споживачів при відшкодуванні орендарями витрат на оплату послуг водопостачання та водовідведення (при наявності чи відсутності загальнобудинкового засобу обліку води) відповідно норм витрат води споживачами, затверджених рішеннями виконавчих комітетів органів самоврядування та кількості працюючих.

11.3. Орендар зобов‘язаний у строк, визначений договором оренди, застрахувати орендоване майно на користь орендодавця. Вартість страхування не входить до складу орендної плати.


^ 12. Порядок надання пільг з орендної плати орендарям об'єктів комунальної власності Дніпровської територіальної громади Чернігівського району

12.1. Відповідно до Порядку орендодавець може надавати пільги орендарям щодо орендної плати :
-підприємствам (некомерційним), установам, закладам, організаціям, що повністю або частково фінансуються з державного чи інших бюджетів (крім орендарів, зазначених в п.п. 3,1 і 7.2 цієї Методики) - за рішенням виконкому сільської ради. У виключних випадках, пільга з орендної плати може надаватись комерційним структурам (юридичним та фізичним особам-підприємцям) благодійним, громадським, релігійним об”єднанням та фондам на підставі рішення сільської ради. 12.2. Пільги щодо орендної плати надаються шляхом зменшення орендної ставки у відсотках до вартості орендованого майна або зменшення орендної ставки за один квадратний метр орендованих площ (в залежності від порядку розрахунку орендної плати).
12.3. Пільга надається терміном до одного року з дати звернення орендаря до орендодавця після укладення договору оренди.

12.4. Орендар на протязі місяця з дати укладення договору оренди подає орендодавцю заяву з обґрунтуванням доцільності про надання пільги щодо сплати орендної плати.

12.5. Разом з заявою орендар подає такі документи і матеріали:

- копію укладеного договору оренди з додатками;

- пропозиції про розмір пільг щодо орендної плати із зазначенням терміну, на який бажано їх одержати.

- копії установчих документів.

В окремих випадках на вимогу орендодавця орендар подає інші фінансові і статистичні документи.

12.6. Орендодавець у десятиденний термін з дня надходження заяви та інших документів і матеріалів від орендаря надсилає їх до виконкому сільської ради.

12.7.Виконком сільської ради розглядає можливість надання пільги, приймає відповідне рішення та надсилає його орендодавцю або виносить на сесію сільської ради.

12.8.Орендодавець у триденний термін після отримання рішення виконкому сільської ради або рішення сільської ради, укладає з орендарем додаткову угоду, яка є невід'ємною частиною основного договору оренди, в якій зазначається розмір пільг і терміни їх надання. У разі відмови виконкому сільської ради або сесії сільської ради у наданні пільги, орендодавець письмово повідомляє про це орендаря.

За згодою сторін у додатковій угоді можуть бути передбачені й інші умови.

^ 13. Порядок розподілу та використання орендної плати

14.1. Орендна плата, розрахована згідно з цією Методикою перераховується до бюджету сільської ради.

^ Таблиця 1

Орендні ставки (Сор )

за використання цілісних майнових комплексів комунальних підприємств


Цільове використання

Орендна ставка,

(відсотків від вартості об”екта

^ Цілісні майнові комплекси комунальних підприємств:

Торгівлі


10

електроенергетики

8

Лісового господарства, поліграфічних послуг, автотранспортних послуг

7

Освіти, науки та охорони здоров”я, фармацевтичної галузі, готельно-туристичних послуг, професійно-технічного навчання , спортивно-оздоровчих послуг, проектно-технічних послуг, будівельної галузі, інформаційних послуг, консалтингових послуг

6

Інші об‘єкти

5



^ Таблиця 2


Орендні ставки (Соп )

та коефіцієнт цільового використання (Кц.викор)

об‘єктів нерухомого майна, що передаються в оренду

№ п/п

Використання орендарем об‘єктів нерухомого

майна за цільовим призначенням для:

Орендна ставка (Соп ) (відсотків до вартості майна)

Коефіцієнт цільового використання (Кц.викор)

1

2

3

4

1.
Бізнес









Розважальний: заклади шоу-бізнесу, нічні клуби, казино, заклади грального бізнесу, гральні автомати,

Комп”юторні ігри

Концертний, рекламний.

Дискотеки.

100%


50%

35%

35%

17,0


8,5

6,0

6,9

2.


Банки та їх відділення.

Пункти обміну іноземної валюти.


35%



6,0


3.

^ Заклади торгівлі:










Супермаркети, підприємства оптової торгівлі.

20%

3,4




Продовольчими товарами, в асортиментному переліку яких є товари підакцизної групи.

Товарами непродовольчої групи.

Відео та аудіо продукцією, компакт-дисками.

18%

3,0




Товарами продовольчої групи, якщо в асортиментному переліку відсутні товари підакцизної групи (крім закладів торгівлі плодоовочевою продукцією).

15%

2,6




Магазини книжкової торгівлі.

Торгівля шкільно-письмовими товарами (в частині площ, які використовуються з цією метою).

Торгівля періодичними виданнями.

12%

2,0




Фірмові магазини вітчизняних промислових підприємств (крім товарів підакцизної групи).

8%

1,4




Плодоовочевою продукцією (в частині площ, які використовуються з цією метою).

6%

1,0

4.
^ Підприємства громадського харчування









Ресторани

35%

6,0




Бари, кафе, закусочні, буфети, кафетерії, що здійснюють продаж товарів підакцизної групи.

30%

5,0




Їдальні, дитячі кафе, буфети, кафе-морозиво (без реалізації горілчаних виробів).

8%

1,4

5.

Охорона здоров'я










Заклади охорони здоров'я (не бюджетні) та особи, які здійснюють підприємницьку діяльність у галузі охорони здоров'я.

18%

3,0




Аптеки та аптечні пункти, які реалізують готові ліки, магазини “Оптика”.

10%

1,7




Розміщення торгівельних об”єктів з продажу окулярів, лінз, скелець

29%

3,4




Підприємства по виготовленню та реалізації медичного обладнання.

7%

1,2




Аптеки, які самостійно виготовляють ліки.

4%

0,7




Аптечні заклади комунального підприємства „Ліки України” Чернігівської обласної ради

2%

0,35

6.

Виробництво










Підприємства по виготовленню , ремонту та реалізації ювелірних виробів, виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, антикваріату, зброї.

30%

5,0




Підприємства поліграфії.

10%

1,7




Виробничі підприємства, будівлі виробничого призначення, цехи, майстерні, експлуатаційні дільниці, транспортні підприємства, будівельні і ремонтні організації.

6%

1,0




Розміщення транспортних підприємств

18%

3,0




Підприємства, що провадять діяльність, пов’язану з сільським господарством.

5%

0,9

7.

Послуги










Біржі, брокерські, маклерські, букмекерські контори та офіси дилерів, реєлтерські, консалтингові та офіси страхових компаній і підприємств.

Ломбарди.

30%

5,0




Оф
еще рефераты
Еще работы по разное