Реферат: Досвід реалізації інвестиційних проектів у сфері жкг передумови


Артемівськ


Досвід реалізації інвестиційних проектів у сфері ЖКГ


Передумови


Артемівськ, перша столиця Донбасу – одне з найстаріших міст Донецької області. Сьогодні загальна кількість населення Артемівської міської ради становить близько 106 тисяч мешканців.

Істотним позитивним чинником розвитку економіки міста є ведення грамотної інвестиційної політики, що сприяє реалізації планів розвитку виробництва, розв’язанню складних комунальних та екологічних проблем, поліпшенню благоустрою міста, створенню нових робочих місць.


^ Практика і результати


Залучення іноземних інвестицій для вирішення проблем сфери житлово-комунального та міського господарства дозволяє поліпшити матеріально-технічну базу ЖКГ та підвищити якість послуг, що надаються населенню.

Артемівськ - перше місто в Україні, яке передало у концесію комунальне теплопостачальне підприємство, на 40 років литовській компанії «Е-Еnergija». За 2007-2009 роки було залучено понад 24 млн. грн. інвестицій, в тому числі 15,3 млн. грн. - на модернізацію міських тепломереж. Концесіонер виконав капітальний ремонт трьох котелень, придбав та встановив чотири нових котли, замінив 2 км теплових мереж на труби ППУ.

В рамках реалізації першого в Україні пілотного проекту «Теплий дім» вітчизняний інвестор - компанія «Олімп» - інвестував 29 млн. грн. у будівництво чотирьох модульних котелень, заміну 6,5 км тепломереж тощо. Енергоефективні технології, які були застосовані у проекті, дозволили значно скоротити споживання енергоресурсів.

Для модернізації водогінно-каналізаційного господарства міста та підвищення якості послуг було прийняте рішення про передачу в концесію комунального підприємства «Бахмут-Вода». В рамках проекту FASEP французька компанія Egis Bceom International провела обстеження та підготувала техніко-економічне обґрунтування для передачі в концесію цього комунального підприємства. На дослідження французькі партнери виділили 500 тис. євро. У листопаді 2009 року був оголошений міжнародний конкурс з передачі підприємства в концесію на 25 років.

Для залучення інвестицій у вирішення проблеми роздільного збору і переробки твердих побутових відходів були проведені переговори з німецькою компанією REMONDIS, яка планує інвестувати в реалізацію цього проекту більше 1 млн. євро. Поетапно буде відремонтована і модернізована виробнича база, оновлений автопарк створеного спільного підприємства, обладнані спеціальні майданчики, на яких будуть встановлені євро-контейнери для роздільного збору сміття.

В Артемівську розпочато реалізацію спільного проекту з німецькою компанією SoHaTec загальною вартістю 1,5 млн. грн. Створено муніципальний інформаційно-розрахунковий центр (МІРЦ), який в перспективі об'єднає в єдиний інформаційний простір постачальників комунальних послуг, пункти прийому платежів від споживачів, органи виконавчої влади та інші організації й установи міста.


Інформація для контактів


Артемівська міська рада

вул. Артема, 44

м. Артемівськ, Донецька область, 84500

тел.: 0627-44 01 63

ел. пошта: artem-city@ukrpost.ua
еще рефераты
Еще работы по разное