Реферат: Имання документів за принципом \"єдиного вікна\" та форми оперативного плану дій щодо підготовки та реалізації інвестиційного проекту (далі регуляторний акт)


Аналіз регуляторного впливу
до проекту наказу Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України «Про затвердження форм звернення, яке подається заявником до уповноваженого органу з метою отримання документів за принципом “єдиного вікна” та форми оперативного плану дій щодо підготовки та реалізації інвестиційного проекту»


1. Опис проблеми, яку планується розв’язати

На виконання частини першої статті 6 та частини третьої статті 7 Закону України “Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом “єдиного вікна” Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України (далі - Держінвестпроект) підготувало проект наказу «Про затвердження форм звернення, яке подається заявником до уповноваженого органу з метою отримання документів за принципом “єдиного вікна” та форми оперативного плану дій щодо підготовки та реалізації інвестиційного проекту» (далі – регуляторний акт).


^ 2.  Цілі державного регулювання

Основною ціллю прийняття регуляторного акту є затвердження форм звернення, які подаватимуться заявником до уповноваженого органу з метою отримання документів за принципом “єдиного вікна”, та форми оперативного плану дій щодо підготовки та реалізації інвестиційного проекту.


^ 3. Визначення та оцінка прийнятних альтернативних способів досягнення цілей, аргументація переваг обраного способу

Регуляторним актом передбачається врегулювання відносин між заявником та уповноваженим органом з метою отримання документів за принципом “єдиного вікна”.

Розробка регуляторного акту здійснюється відповідно до частини першої статті 6 та частини третьої статті 7 Закону України “Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом “єдиного вікна”.

Відсутність вказаного регуляторного акту призводить до невиконання Закону України “Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом “єдиного вікна” в частині врегулювання відносин між заявником та уповноваженим органом.

Тому, прийняття даного регуляторного акту обумовлене вимогами чинного Закону України “Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом “єдиного вікна”.


^ 4. Опис механізмів і заходів для розв'язання проблеми

Прийняття регуляторного акту забезпечить розв’язання проблеми та встановить:

- форму звернення до уповноваженого органу для підготовки інвестиційного проекту до реалізації на стадії “інвестиційна ідея”;

- форму звернення до уповноваженого органу для підготовки інвестиційного проекту до реалізації на стадії “інвестиційна пропозиція”;

- форму звернення до уповноваженого органу для підготовки інвестиційного проекту до реалізації на стадії “інвестиційний проект”;

- форму оперативного плану дій щодо підготовки та реалізації інвестиційного проекту.


^ 5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта

Прийняття регуляторного акта сприятиме реалізації засад державної політики у сфері інвестиційної діяльності, створення сприятливого інвестиційного клімату та налагодження взаємодії між заявником та уповноваженим органом з метою підготовки та видачі пакета документів, який дає право на реалізацію інвестиційного проекту.


^ 6. Очікувані результати прийняття акта:

Прийняття регуляторного акту дозволить:

1) державі:

активізувати інвестиційну діяльність;

створити сприятливі умови для залучення інвесторів в економіку країни;

отримувати позитивний ефект від реалізації більшої кількості інвестиційних проектів.

2) суб’єктам інвестиційної діяльності:

активізувати інвестиційну діяльність;

отримувати всі необхідні для підготовки та реалізації інвестиційних проектів документи за принципом «єдиного вікна»;

усунутись від безпосереднього спілкування із представниками органів влади та місцевого самоврядування під час отримання документів, необхідних для підготовки та реалізації інвестиційних проектів.


^ 7. Строк дії регуляторного акта

Обмежень строку регуляторного акта немає, що надасть можливість розв’язати проблеми та досягти цілі державного регулювання. Термін чинності регуляторного акта – відповідно до законодавства після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.


^ 8. Визначення показників результативності акта

У результаті запровадження положень регуляторного акта буде створено організаційні засади відносин, пов'язаних з підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна".

Показниками результативності регуляторного акта є:

кількість зареєстрованих уповноваженим органом звернень суб’єктів інвестиційної діяльності;

кількість суб’єктів інвестиційної діяльності, які отримають комплекти документів, необхідні для реалізації інвестиційних проектів, за принципом «єдиного вікна».


^ 9. Заходи, з допомогою яких здійснюватиметься відстеження результативності регуляторного акта

Відстеження результативності регуляторного акту буде проводитися шляхом оцінки статистичних показників щодо:

кількості зареєстрованих уповноваженим органом звернень суб’єктів інвестиційної діяльності;

кількості суб’єктів інвестиційної діяльності, які отримають послуги, необхідні для реалізації інвестиційних проектів, за принципом «єдиного вікна».

Базове відстеження результативності законопроекту здійснюватиметься протягом місяця до дня набрання чинності регуляторного акту.

Повторне відстеження – через один рік з дня набрання чинності регуляторного акту.

Періодичне відстеження – раз на три роки після проведення повторного відстеження.


Перший заступник Голови М.М. Стеблинський
еще рефераты
Еще работы по разное