Реферат: За підтримки Програми Жана Моне Кафедра економічної теорії Наукма



Jean Monnet Centre of Excellence in European Studies at the National University of «Kyiv-Mohyla Academy»



Національний університет «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА)

Центр ім. Жана Моне з європейських студій при НаУКМА за підтримки Програми Жана Моне

Кафедра економічної теорії НаУКМА


організують Міжнародну наукову конференцію, присвячену економічним проблемам євроінтеграції України. Конференція відбудеться у м. Києві в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» за темою:


«Конвергенція економік України та Європейського Союзу: проблеми і перспективи»

24-25 травня 2012 року, м. Київ.


Мета конференції – надати можливість творчого спілкування з представленням власних розробок та креативним взаємозбагаченням для науковців і фахівців, які досліджують економічні проблеми євроінтеграції України.

Основні проблемні напрями в межах тематики конференції:

концептуальне підґрунтя економічної конвергенції України та Європейського Союзу;

реалізація моделі інтелектуального зростання: розвиток знаннєвої та інноваційної економіки;

забезпечення економічної конкурентоздатності в умовах глобалізаційних викликів;

життязберігаючий розвиток: ресурсозбереження, енергоефективність, «зелена» економіка;

справедливий ринок праці: політика зайнятості, оплати праці, трудової мобільності;

забезпечення соціальної згуртованості, корпоративної соціальної відповідальності, боротьби з бідністю;

секторальний економічний розвиток в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС;

зближення економічного розвитку регіонів, взаємодія регіональних економічних політик.


Робочі мови конференції: українська, англійська.


^ Оргкомітет конференції: д.е.н., проф. Ю.Бажал (голова), к.е.н., доц. Г.Григор’єв (вчений секретар), чл.-кор. НАН України, д.е.н., проф. Є.Бершеда, д.е.н., проф. І.Бураковський, д-р філософії (PhD) А.Мелешевич, к.ю.н., д-р філософії (PhD) Р.Петров, к.е.н., доц. О.Бандура, к.е.н., доц. О.Купець, к.е.н., доц. О.Шевченко.

До участі в конференції запрошуються науковці, викладачі, представники урядових структур, міжнародних та громадянських організацій, фахові аналітики та експерти, аспіранти.

Робота конференції передбачається у форматі пленарних та секційних засідань за вищевказаними проблемними напрямами. Матеріали конференції будуть опубліковані у вигляді збірки тез доповідей (до початку конференції), а також у відібраних оргкомітетом статтях, підготовлених на основі цих доповідей, які будуть надруковані після конференції у спеціальному випуску фахового наукового видання НаУКМА, сформованого за стандартними критеріями рецензованих видань на засадах самоокупності (сторінка статті: 30 грн.). Вимоги до написання і оформлення статей будуть надіслані затвердженим учасникам конференції.

Претендентам на включення у програму конференції необхідно до 27 квітня 2012 року направити до оргкомітету в електронній формі : 1) заявку, де вказується прізвище, ім’я по батькові, вчені ступінь і звання, місце роботи, посада, контактна інформація з електронною адресою, назва доповіді та проблемного напряму конференції, до якого доповідь відноситься; 2) тези доповіді до 500 слів, де треба чітко представити: постановку проблеми, розв’язанню якої присвячено доповідь, зміст і новизну отриманих результатів, висновки.

^ Вимоги до оформлення тез доповіді: висилати окремим файлом, названим за прізвищем першого автора з додаванням слова abstract (наприклад, Romanko_abstract.doc; таку ж назву, але без слова abstract, повинен мати і окремий файл із заявкою); текст форматувати в редакторі Word, розширення *.doc, аркуш - А4, шрифт Times New Roman Cyr, розмір шрифту 12, міжстроковий інтервал - одинарний, поля - 2 см., абзацний виступ - 1,25 см.; заголовки тез: центровані, назва доповіді - прописними літерами, під нею - автори: прізвище та ініціали (титули не вказуються), під ними - повна назва організації. Тези прийнятих доповідей будуть надруковані до початку конференції мовою оригіналу в авторській редакції.

На підставі поданих заявок і тез доповідей та за результатами конкурсного відбору до 7 травня 2012 року будуть надіслані персональні запрошення для участі в конференції.


Тези та заявку просимо надсилати до^ 27 квітня 2012 рок
еще рефераты
Еще работы по разное