Реферат: 1 Ця Інструкція розроблена на основі та­рифно-кваліфікаційної характеристики заступни­ка керівника директора


Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №


Затверджую

Директор школи


Посадова інструкція

Заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи

______________________________________________


1. Загальні положення

1.1. Ця Інструкція розроблена на основі та­рифно-кваліфікаційної характеристики заступни­ка керівника (директора; завідувача) закладу ос­віти, директора (завідувача) філіалу закладу осві­ти. Під час розробки Інструкції враховані також рекомендації з питань організації охорони праці в закладах Міністерства освіти України.

1.2. Заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи призначається на посаду і звільняється з неї директором школи. У період відпустки і тимчасової непрацездатності заступника директора школи з адміністративно-господарської роботи його обов'язки виконує директор школи.

1.3. Заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи повинен мати вищу педагогічну освіту і стаж роботи не мен­ше ніж 5 років на педагогічній чи керівній по­саді.

Особа, яка не має спеціальної підготовки чи необхідного стажу роботи, але володіє достатнім практичним досвідом і виконує якісно та в по­вному обсязі покладені на неї посадові обов'яз­ки, як виняток, може бути призначена на посаду заступника директора школи з адміністративно-господарської роботи.

Заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи повинен мати відповід­ну групу допуску з електробезпеки, якщо в штаті школи немає електрика.

1.4. Заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи підпорядковується безпосередньо директору школи.

1.5. Заступнику директора школи з адміністративно-господарської роботи безпосередньо підпорядковуються:

1.6. У своїй діяльності заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи ке­рується Конституцією і законами України, Ука­зами Президента України, рішеннями Кабінету Міністрів України і органів управління освітою всіх рівнів з питань адміністративно-господарсь­кої діяльності закладів освіти, правилами і нор­мами охорони праці, техніки безпеки і протипо­жежного захисту, а також Статутом і локальними правовими актами школи (в тому числі Правила­ми внутрішнього трудового розпорядку, наказа­ми і розпорядженнями директора, цією Інструк­цією), трудовим договором (контрактом). Заступ­ник директора школи з адміністративно-господарської роботи дотримується Конвенції про права дитини.

2. Функції

Основними напрямами діяльності заступника директора школи а адміністративно-господарсь­кої роботи є:

2.1. Забезпечення господарської діяльності .школи.

2.2. Матеріально-технічне забезпечення на­вчального процесу.

2.3. Забезпечення здорових та безпечних умов праці і навчання.

^ 3. Посадові обов'язки

Заступник директора школи з адміністратив­но-господарської роботи виконує такі посадові обов'язки:

3.1. Керує господарською діяльністю школи.

3.2. Приймає матеріальні цінності, майно, меблі, інвентар школи під відповідальність на зберігання в порядку, встановленому законодав­ством.

3.3. Забезпечує працівників школи канцелярсь­ким приладдям, предметами господарського при­значення.

3.4. Забезпечує своєчасну підготовку школи до початку навчального року.

3.5. Здійснює поточний контроль за госпо­дарським обслуговуванням і належним техніч­ним та санітарно-гігієнічним станом споруд, класів, навчальних кабінетів, майстерень, спортзалу, житлових та інших приміщень, іншого майна школи, а також їдальні відповід­но до вимог норм і правил безпеки життєдіяль­ності.

3.6. Контролює раціональні витрати матеріалів і коштів школи.

3.7. Керує роботою з благоустрою, озеленення і прибирання території школи.

3.8. Спрямовує і координує роботу підпоряд­кованого йому технічного і обслуговуючого пер­соналу школи, веде облік робочого часу цієї ка­тегорії працівників.

3.9. Організовує інвентарний облік майна шко­ли, проводить інвентаризацію майна, своєчасно складає звітність і веде документацію щодо відповідної ділянки роботи.

3.10. Здійснює заходи щодо розширення гос­подарської самостійності школи, забезпечує своє­часне укладання необхідних угод.

3.11. Забезпечує дотримання вимог охорони праці під час експлуатації головної будівлі та інших приміщень школи, технологічного, енер­гетичного обладнання, здійснює їх періодичний огляд і організовує їх поточний ремонт.

3.12. Забезпечує дотримання вимог пеки під час переміщення вантажів, вантажно-розвантажувальних робіт, експлуатації транс­портних засобів на території школи.

3.13. Організовує дотримання норм пожежної безпеки забудов і споруд, слідкує за справністю засобів пожежогасіння.

3.14. Забезпечує навчальні кабінети, майстерні, побутові, господарські та інші, приміщення об­ладнанням та інвентарем, які відповідають пра­вилам і нормам безпеки життєдіяльності, стан­дартам безпеки праці.

3.15. Організовує проведення щорічних замірів опору ізоляції електроустановок і елект­ропроводки, пристроїв заземлення, періодичне випробовування і відповідне підтвердження справності водонагрівних та парових котлів, ємностей, які працюють під тиском, балонів для зріджених газів та газів під тиском, аналіз по­вітряного середовища на вміст пилу, газів і парії шкідливих речовин, вимірювання рівня освітленості, радіації, шуму в приміщеннях навчаль­ного закладу відповідно до правил і норм без­пеки життєдіяльності,

3.16. Організовує не менш як один раз на-5 років розробку інструкцій з охорони праці для технічного персоналу.

3:17. Організовує навчання, проводить інструк­тажі на робочому місці (вступний і періодичний) технічного та обслуговуючого персоналу, облад­нує куточок безпеки життєдіяльності.

3.18. Отримує відповідно до поданих заявок спецодяг, спецвзуття та інші засоби індивідуаль­ного захисту для працівників, учнів школи. , 3.19. Забезпечує облік, зберігання протипожеж­ного обладнання, просушування, прання, ремонт і знезараження спецодягу, спецвзуття та засобів індивідуального захисту.

4. Права

Заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи має право в межах своєї компетенції:

4.1. Давати обов'язкові для виконання розпо­рядження і вказівки підпорядкованим йому пра­цівникам з числа технічного і обслуговуючого персоналу школи.

4.2. Вільно відвідувати будь-які приміщення школи для контролю за збереженням майн триманням правил пожежної безпеки, виробни­чої санітарії і безпеки праці без порушення нор­мального перебігу навчального процесу.

4.3. Робити подання директору школи про притягнення до дисциплінарної і матеріальної відповідальності працівників школи за знищен­ня майна школи, порушення правил техніки безпеки, виробничої санітарії та пожежної без­пеки.

4.4. Вносити пропозиції щодо вдосконалення організації праці технічного і обслуговуючого пер­соналу, рекомендувати працівників цієї категорії для нагородження та заохочення.

5. Відповідальність

5.1. Заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи несе відповідальність за збереження майна і господарського інвентарю школи, їх своєчасне відновлення і поновлення, дотримання правил техніки безпеки, виробничої санітарії та пожежної безпеки у встановленому законом порядку.

5.2. За невиконання чи неналежне виконання без поважних причин Статуту і Правил внутріш­нього трудового розпорядку-школи, законних роз­поряджень директора школи та інших локальних актів, посадових обов'язків, визначених цією Інструкцією, в тому числі за невикористання на­даних прав, заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи несе дисципл­інарну відповідальність у порядку, визначеному трудовим законодавством. За грубе порушення трудової дисципліни як дисциплінарне покаран­ня може бути застосоване звільнення.

5.3. За порушення правил пожежної безпе­ки, охорони праці, санітарно-гігієнічних пра­вил організації навчально-виховного процесу за­ступник директора школи з адміністративно-господарської роботи притягається до адміні­стративної відповідальності в порядку і у ви­падках, передбачених адміністративним законо­давством.

5.4. За завдані школі чи учасникам навчально­го процесу у зв'язку з виконанням (невиконан­ням) своїх посадових обов'язків збитки заступ­ник директора школи з адміністративно-госпо­дарської роботи несе матеріальну відповідальність у порядку і в межах, визначених трудовим і/чи цивільним законодавством.

^ 6. Взаємовідносини (зв'язки за посадою)

Заступник директора школи з адміністративно-господарської роботи:

6.1. Працює в режимі ненормованого робочо­го дня.

6.2. Самостійно планує свою роботу на на­вчальний рік та навчальну чверть. План роботи затверджується директором школи не пізніше ніж через п'ять днів після початку запланованого пе­ріоду.

6.3. Отримує від директора школи інформа­цію нормативно-правового та організаційно-методичного, господарсько-розпорядчого ха­рактеру, ознайомлюється з відповідними доку­ментами.

6.4. Візує накази директора школи, з питань адміністративно-господарської діяльності.

6.5. Систематично обмінюється з працівника­ми школи інформацією з питань, які належать до його компетенції.


З інструкцією ознайомлений(на) __________________


«____» ______________200__р.
еще рефераты
Еще работы по разное