Реферат: Голопристанська міська рада голопристанського району херсонської області виконавчий комітет рішення





ГОЛОПРИСТАНСЬКА МІСЬКА РАДА

ГОЛОПРИСТАНСЬКОГО РАЙОНУ

ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ


РІШЕННЯ

від 22.02.2012 № 14

м. Гола Пристань


Про стан водопостачання, відведення

та очищення стічних вод,

здійснення контролю за якістю

питної води на території міської ради


Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Шаманської Н.М. про стан водопостачання, відведення та очищення стічних вод, здійснення контролю за якістю питної води на території міської ради, виконавчий комітет міської ради відзначає, що централізованим водопостачанням забезпечена багатоквартирна забудова міста (близько 20% мешканців), окремі індивідуальні житлові будинки садибної забудови, які розташовані поблизу багатоквартирних будинків у різних мікрорайонах міста та підприємства, установи, організації міста.

Питну воду місто отримує з підземних джерел, користуючись свердловинами, трубчатими колодязями. Водозабори (9 свердловин) розміщені біля забудови, розосереджені по території міста і гідравлічного зв’язку між собою не мають. Перший пояс санітарної охорони джерел забезпечується, у другому поясі частини водозаборів розташована садибна забудова, що не виключає використання добрив і отрутохімікатів та фільтрації забруднень із вигребів.

Вода централізованих водопроводів відповідає діючим стандартам на питну воду.

Довжина мережі - 14,6 км., за 2011 рік споживачам подано 168,3 тис.м3 питної води.

Переважна частина населення міста (80%) користується трубчатими колодязями.

Централізованою каналізацією забезпечена центральна частина міста та окремі житлові масиви у різних мікрорайонах міста. Стічні води надходять до насосних станцій і перекачуються на тимчасові поля фільтрації. Довжина самопливної каналізації – 13 км, напірної – 27,9 км, комунальних каналізаційних насосних станцій у місті – 7. Функціонуючі очисні споруди в місті відсутні. Об’єкт у стадії будівництва з 1984 року. У 2011 році відведено на поля фільтрації 131,5 тис.м3 стічних вод.

Централізоване питне водопостачання та водовідведення у м. Голій Пристані здійснює комунальне підприємство «Гопри-Водоканал» (директор Кулинич О.Л.).

Підприємство питного водопостачання проводить свою діяльність на підставі визначених чинним законодавством України документів.

Послугами з питного водопостачання користуються 1500 абонентів.

Виконавчим комітетом міської ради та комунальним підприємством "Гопри-Водоканал" ведеться робота по виконанню заходів міських цільових програм: "Реформування і розвиток житлово-комунального господарства м. Голої Пристані на 2011-2014 роки" та "Стабілізація екологічного стану навколишнього середовища та підвищення соціально-економічного розвитку м. Голої Пристані "Екологія – 2015". Зазначеними програмами передбачено виконання заходів у сфері водопостачання, відведення та очищення стічних вод, здійснення контролю за якістю питної води на території міської ради.

У 2011 році з міського бюджету виділено КП "Гопри-Водоканал" 15,5 тис. грн. на прочистку артезіанської свердловини по вул. Ігнатченка в м. Голій Пристані.

Комунальним підприємством "Гопри-Водоканал" виконані роботи по заміні насосів на КНС № 1 і КНС № 3 за власні кошти – 64,5 тис. грн. та з реконструкції аварійних каналізаційних мереж – 3,0 тис. грн., завершені роботи з реконструкції централізованої системи водопостачання з установкою автоматизованої системи управління насосними агрегатами із застосуванням планового пуску по вул. Ігнатченка в м. Голій Пристані. Вартість робіт склала 211,0 тис. грн., з них: 207,9 тис. грн. – кошти міського бюджету, 3,1 тис. грн. – кошти підприємства.

Підприємством проводиться робота по встановленню лічильників обліку води у квартирах багатоквартирних житлових будинків. Всього встановлено 762 лічильники питної води, що складає 74 % від загальної кількості квартир (1031).

Міською радою перераховано КП "Гопри-Водоканал" 20,0 тис. грн. на встановлення вузлів обліку води на водозаборах.

Контроль за якістю питної води та стічних вод на території міста Голої Пристані здійснює державний заклад "Голопристанська районна санітарно-епідеміологічна станція". Порушень з організації водопостачання на території міста Голої Пристані не виявлено.

Багато років невирішеним залишається питання добудови очисних споруд у місті Голій Пристані. Але, у 2011 році з Фонду охорони навколишнього природного середовища обласного бюджету виділено 290 тис. грн. на коригування проектно-кошторисної документації на будівництво очисних споруд у місті Голій Пристані.

Коригування проектно-кошторисної документації здійснює ПП "Дніпромісто". Будівництво очисних споруд повної біологічної очистки господарсько-побутових стоків по технології "БІОЛІДЕР" потужністю 1500м3/добу в місті Голій Пристані заплановано на 2012 рік.

Для вирішення питання поетапного об'єднання локальних комунальних водозаборів та створення єдиної централізованої системи водопостачання міста міською радою прийнято рішення про розробку Схеми оптимізації водопостачання міста Голої Пристані. На зазначені цілі з міського бюджету виділено 50,5 тис. грн. Виготовлення зазначеної документації замовлено КП "Гопри-Водоканал" в організації, яка має відповідну ліцензію на виконання зазначених робіт.


З метою підвищення рівня технічної експлуатації мереж і споруд комунальних і відомчих систем водопостачання і каналізації та якості комунального обслуговування населення, керуючись Законом України "Про питну воду і питне водопостачання", статтями 30, 52, 59, 73 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ

1. Інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Шаманської Н.М. взяти до відома.

2. Комунальному підприємству "Гопри-Водоканал" (директор Кулинич О.Л.), усім юридичним особам незалежно від форм власності і підпорядкування та фізичним особам - підприємцям, що мають у власності, господарському віданні або оперативному управлінні об'єкти, системи водопостачання та водовідведення, які безпосередньо приєднані до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення і з якими виробником укладено договір на отримання питної води, скидання стічних вод, і здійснюють діяльність у сфері централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення, в обов'язковому порядку неухильно дотримуватися вимог:

- Закону України "Про питну воду і питне водопостачання";

- Закону України "Про житлово-комунальні послуги";

- постанови Кабінету Міністрів України від 01.11 №869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги";

- Правил приймання стічних вод підприємств у комунальні та відомчі системи каналізації населених пунктів України, затверджених Наказом державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України №37 від 19.02.2002 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26 квітня 2002 року за № 403/6691;

- Правил технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України, затверджених Наказом державного комітету України по житлово-комунальному господарству № 30 від 05.07.95 "Про затвердження Правил технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 липня 1995 року за №231/767;

- Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених Наказом міністерства з питань житлово-комунального господарства України №190 від 27.06.08 "Про затвердження Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07 жовтня 2008 року за № 936/15627 та інших підзаконних актів.

3. Директору комунального підприємства "Гопри-Водоканал" Кулиничу О.Л.:

3.1. Протягом 1 кварталу 2012 року розробити, погодити в установленому чинним законодавством України порядку та подати на затвердження виконавчому комітету міської ради проект Правил приймання стічних вод підприємств у систему каналізації м. Голої Пристані.

3.2. Розробити в термін до 01.04.2012 року План організаційно-технічних заходів з підвищення надійності, економічності та якості водопостачання і водовідведення та подати його виконавчому комітету міської ради для затвердження.

3.3. У 1 кварталі 2012 року встановити вузли обліку на усіх водозаборах.

3.4. Виявляти споживачів, які самовільно приєдналися до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення, або самовільно користуються ними та вживати заходів впливу до зазначених осіб.

3.5. Забезпечувати постійний контроль за якістю питної води згідно з ГОСТом 2874-82 "Вода питна", санітарно-технічним станом водопровідних споруд і мереж та за розподілом води між споживачами в системі водопостачання, якістю стічних вод.

3.6. Приймання, відведення і очистку стічних вод забезпечувати згідно вимог чинного законодавства України.

3.7. Забезпечити розробку Схеми оптимізації роботи системи централізованого водопостачання м. Голої Пристані.

3.8. Забезпечувати подання Голопристанській міській раді звітності за формою 2ТП – водгосп у встановлені чинним законодавством України терміни.

3.9. В термін до 01.12.12 забезпечити 100% встановлення засобів обліку води споживачами (в тому числі і населенням міста).

3.10. Підготувати проектні документації на реконструкцію мереж, споруд водопостачання та водовідведення для їх реалізації у рамках Загальнодержавної програми "Питна вода України".

4. Просити голову Голопристанської районної державної адміністрації Морева О.О., голову Голопристанської районної ради Попова Г.В. сприяти вирішенню питання реконструкції централізованої системи водопостачання з установкою автоматизованої системи управління насосними агрегатами із застосуванням плавного включення по вул. Леніна (центральна районна лікарня) в м. Голій Пристані Херсонської області, кошторисна вартість робіт (орієнтовно) - 250,0 тис. грн.

5. Просити головного лікаря ДЗ "Голопристанська районна санітарно - епідеміологічна станція" Квітковського В.В. здійснювати нагляд за виконанням санітарних заходів і станом зон санітарної охорони на усіх водопроводах господарсько-питного водопостачання та їх джерелах, незалежно від їх відомчої належності, якістю питної води та стічних вод.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Шаманську Н.М., Кондратюка В.В. відповідно до посадових повноважень.


Міський голова А.П. Негра
еще рефераты
Еще работы по разное