Реферат: Пп «аудиторське бюро наталії павлюченко»


ПП «АУДИТОРСЬКЕ БЮРО НАТАЛІЇ ПАВЛЮЧЕНКО»

р/рах. 260073163325 в АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 322904, ЄДРПОУ 33552552 04128, м.Київ, вул. Академіка Туполєва, 22-Г, кв. 17 тел. 572-08-10


АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК

(звіт незалежного аудитора)


щодо фінансової звітності

ТОВ «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал»


станом на 31.12.2011 року


20 лютого 2012 року м. Київ


Цей аудиторський висновок адресується:

Національній Комісії з цінних паперів та фондового ринку;

Керівництву ТОВ «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал»;


^ Основні відомості про ТОВ «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал»


Повне найменування підприємства - Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал».

Кількість учасників – 2.

Код ЄДРПОУ - 32425827.

Місцезнаходження – 03038, м. Київ, вул. Лінійна, 17.

Державна реєстрація підприємства здійснена 05.03.2003 року, місце проведення державної реєстрації - Шевченківська районна у місті Києві державна адміністрація. Підприємство є правонаступником Товариства з обмеженою відповідальністю «Еф Ай Ем Груп».

До установчих документів Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал» у 2010 році вносились зміни; Статут у новій редакції зареєстровано 22.11.2010 року Шевченківською районною у м. Києві Державною адміністрацією, номер запису 10741050012001079. Свідоцтво про державну реєстрацію замінено 22.11.2010 року, номер запису про заміну Свідоцтва 1 074 107 0013 001079.

ПП «Аудиторське бюро Наталії Павлюченко» проведено аудиторську перевірку сплати статутного фонду Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал» (далі – Товариства) станом на 31 грудня 2011 року, про що 20 лютого 2012 року складено наступний аудиторський висновок.

Аудитор в своїй роботі керувався законодавством України в сфері господарської діяльності і оподаткування, встановленим порядком ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності, Міжнародними стандартами аудиту, надання впевненості та етики, зокрема Міжнародними стандартами аудиту 700,701,720, Положенням щодо підготовки аудиторських висновків, які подаються до ДКЦПФР при розкритті інформації емітентами та професійними учасниками фондового ринку, затвердженим рішенням ДКЦПФР від 19 грудня 2006 року №1528 та Вимогами до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів, затвердженими Рішенням ДКЦПФР від 29.09.11 року №1360.


Аудитором були виконані такі види робіт ( напрямки перевірки):

визначення відповідності фінансової звітності основним принципам обліку, встановленим обліковою політикою підприємства та загальноприйнятим принципам обліку;

аналіз (шляхом тестування) аудиторських доказів, які дають змогу підтвердити зазначені у звітності суми і показники, та наведені пояснення до них;

дослідження суттєвих облікових оцінок, зроблених керівництвом під час підготовки фінансової звітності;

оцінка надійності систем бухгалтерського обліку і внутрішнього контролю підприємства, можливості виникнення помилок і їх суттєвого впливу на звітність;

здійснення вибіркового контролю;

оцінка загального подання фінансової звітності;

оцінка фінансового стану.

Відповідальність за ці фінансові звіти несе управлінський персонал товариства.

Аудитор несе відповідальність за висновки щодо цих фінансових звітів на підставі аудиторської перевірки.

Під час аудиту було перевірено:

Баланс (форма №1) станом на 31 грудня 2011р.;

Звіт про фiнансовi результати (форма №2) за рік 2011р.

Звіт про рух грошових коштів (форма № 3) за 2011р.;

Звіт про власний капітал (форма № 4) за 2011р.;

Додаток до приміток до річної фінансової звітності «Інформація за сегментами» за 2011р.;

Примітки до річної фінансової звітності (форма № 5) за 2011р.;

Облікові регістри за 2011 рік.

Ми провели аудиторську перевірку згідно з Міжнародними стандартами аудиту. Ці стандарти зобов’язують нас планувати і здійснювати аудиторську перевірку, щоб одержати обґрунтовану впевненість у тому, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень, а також що товариство виконало відповідні розділи договору. Аудит передбачає перевірку шляхом тестування доказів, які підтверджують суми розкриття інформації у фінансових звітах. Аудиторська перевірка включає й оцінювання застосування принципів бухгалтерського обліку та суттєвих облікових оцінок, здійснених управлінським персоналом, а також оцінювання надання звітів в цілому. Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевірка надає обґрунтовану підставу для висловлення нашої думки.

Відповідно до Міжнародних стандартів аудиту з використанням принципу вибіркової перевірки, тобто до уваги брались лише суттєві помилки, планування і проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних підтверджень щодо відсутності у фінансовій звітності суттєвих помилок. Дослідження здійснювалось шляхом тестування доказів на обґрунтування сум та інформації, розкритих у фінансовому звіті, а також оцінка відповідності застосованих принципів обліку нормативним вимогам, щодо організації бухгалтерського обліку і звітності в Україні, чинним протягу періоду перевірки. Нами проводилась вибіркова перевірка облікових регістрів та первинних документів за 2011 рік.

Відповідальність за надану інформацію та за достовірність даних, відображених в документах, наданих аудитору, несе управлінський персонал Товариства. Також керівництво відповідає за вибір відповідної концептуальної основи складання фінансової звітності, за впровадження ефективної системи внутрішнього контролю, за відповідність облікової політики вибраній концептуальній основі і за обґрунтованість облікових оцінок.

Відповідальність аудитора полягає в тому, щоб висловити думку щодо достовірності фінансової звітності на основі проведеного аудиту.


^ Висновок (думка аудитора щодо повного комплекту фінансової звітності відповідно до МСА 700):


На думку аудитора фінансові звіти не містять в собі суттєвих помилок, складені на основі дійсних даних бухгалтерського обліку, відповідають вимогам чинного законодавства України і у всіх принципових моментах достовірно і повно відображають фінансовий стан ТОВ «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал» на 31.12.2011 року.


Розкриття інформації за видами активів


1.Основні засоби, нематеріальні активи, інші необоротні матеріальні активи та їх знос (амортизація)

В ході перевірки нами було отримано достатню кількість свідчень, що основні засоби, відображені в балансі в сумі 0 тис. грн. (первісна вартість 32 тис.грн., знос становить 32 тис. грн.) відповідають критеріям визнання активів у відповідності до П(с)БО №7 “Основні засоби”.

Надходження основних засобів у перевіреному періоді відображено у відповідності до вимог П(с)БО 7 “Основні засоби”.

Амортизація основних засобів для податкового обліку нараховувалась у відповідності до вимог Податкового кодексу України. Переоцінка основних засобів не проводилась.

Ліквідацію основних засобів у перевіреному періоді відображено вірно. Продаж основних засобів відображено в обліку без порушень.

Нематеріальні активи вартістю 28 тис.грн. повністю замортизовані.


2. Фінансові інвестиції

Станом на 31.12.2011 р. компанія має фінансові інвестиції в сумі 30 тис.грн., які являють собою внесок до статутного фонду ТОВ «Еф Ай Ем Ріелті» (1%), в балансі ці інвестиції відображено за собівартістю придбання.

Поточні фінансові інвестиції становлять 113 тис. грн. (акції українських підприємств, оцінені за справедливою вартістю).


3. Запаси

Станом на 31.12.2011 року запаси відсутні.


4. Облік витрат

В ході перевірки нами було отримано достатню кількість свідчень того, що облік витрат ведеться без істотних помилок та невідповідностей вимогам П(с)БО № 16 “Витрати”.


5. Дебіторська заборгованість

При проведенні аудиту ми отримали достатню кількість свідчень того, що визнання та оцінка дебіторської заборгованості відбувається у відповідності до П(с)БО № 10 “Дебіторська заборгованість”.

Станом на 31.12.2011 р. дебіторська заборгованість становить 556 тис. грн. (за товари, роботи, послуги 12 тис. грн., за розрахунками з бюджетом 2 тис. грн., за виданими авансами 8 тис. грн., інша поточна дебіторська заборгованість 534 тис. грн.).

Резерв сумнівних боргів не нараховувався через відсутність сумнівної заборгованості.


^ Розкриття інформації про зобов’язання


В ході перевірки нами було отримано достатню кількість свідчень відсутності суттєвих помилок при визнанні, обліку та оцінці зобов’язань у відповідності до П(с)БО № 11 “Зобов’язання”.

Довгострокових зобов’язань на 31.12.2011р. немає. Поточні зобов’язання наведені в балансі на 31.12.2011 року в сумі 1 тис. грн., в тому числі:

-кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги 1 тис. грн.


Розкриття інформації про власний капітал


Статутний капітал

Статутний капітал ТОВ «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал» становить 8 736 500,00 гривень.

Додатковий вкладений капітал

Додаткового вкладеного капіталу немає.

Інший додатковий капітал

Іншого додаткового капіталу немає.

Резервний капітал

Резервний фонд не створювався.

Неоплачений капітал

На дату балансу заборгованість засновників по внесках до статутного фонду відсутня.


^ Відповідність вартості чистих активів вимогам законодавства


На дату балансу вартість чистих активів відповідає вимогам ст.144 Цивільного Кодексу України. Величина власного капіталу відповідає Ліцензійним умовам № 341 (розмір власного капіталу перевищує 7 млн. грн.., розмір статутного капіталу перевищує 7 млн.грн.).


Наявність суттєвих невідповідностей між фінансовою звітністю, що підлягала аудиту, та іншою інформацією, що розкривається емітентом цінних паперів та подається до Комісії разом з фінансовою звітністю


В ході перевірки невідповідностей не виявлено.


Виконання значних правочинів (10 і більше відсотків вартості активів товариства за даними останньої річної фінансової звітності) відповідно до Закону України «Про акціонерні товариства»


ТОВ «КУА «Еф Ай Ем Капітал» не є акціонерним товариством. Значні правочини проводились керівництвом у межах повноважень, закріплених в установчих документах.


^ Стан корпоративного управління, в т.ч. система внутрішнього аудиту


Стан корпоративного управління можна охарактеризувати як добрий. Система внутрішнього аудиту формується.


Ідентифікація та оцінка аудитором ризиків суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства


В ході перевірки фінансової звітності аудитором ознак шахрайства виявлено не було.


^ Розкриття інформації про дії, які відбулися протягом звітного року та можуть вплинути на фінансово-господарський стан емітента.


Нестабільність ситуації на фондовому ринку привела до зниження вартості портфелю цінних паперів компанії, що привело до погіршення фінансового стану підприємства.


Аналіз фінансового стану ТОВ “КУА “Еф Ай Ем Капітал” здійснювався на основі перевіреної в ході аудиторської перевірки фінансової звітності.


Показники платоспроможності та фінансового стану ТОВ “КУА “Еф Ай Ем Капітал” станом на 31.12.2008 року, на 31.12.2009 року, на 31.12.2010 року та на 31.12.2011 року.



№ п/п

Показники

Формула розрахунку показника фінансового стану

Орієнтовне позитивне значення показника

На 31.12.2008р.

На 31.12.2009р.

На 31.12.2010 р.

На 31.12.2011 р.

1.

Коефіціент абсолютної ліквідності

К1 = (Грошові кошти + грошові еквіваленти + короткострокові фінансові вкладення) / Короткострокові зобов’язання

0,25-0,5

113,13

0,48

1,26

61,0

2.

Коефіціент загальної ліквідності (покриття)

К2 = (Грошові кошти + грошові еквіваленти + Дебітори + Запаси + Витрати) / Короткострокову заборгованість

1,0-2,0

530,67

6,44

14,66

339,0

3.

Коефіціент фінансової стійкості (або платоспроможності, або автономії)

К3 = Власні кошти /Вартість майна (валюта балансу)

0,25-0,5

0,99

0,98

0,99

0,99

4.

Коефіціент структури капіталу (фінансування)

К4 = (Короткострокова кредиторська заборгованість + Довгострокова кредиторська заборгованість) / Власний капітал

0,5-1,0


0,00


0,02

0,01

0,00

5.

Чистий оборотний капітал

К5 = Оборотні активи – Поточні зобов’язання

Більше 0, збільшення

7945

746

779

676

1) Коефіціенти ліквідності відображають можливість підприємства погасити власні поточні зобов’язання.

^ Коефіціент абсолютної ліквідності відображає платіжні можливості підприємства зі сплати поточних зобов’язань грошовими коштами та їх еквівалентами негайно. Станом на 31.12.2011 р. коефіціент абсолютної ліквідності перевищує нормативне значення.

^ Коефіціент загальної ліквідності (покриття) відображає достатність ресурсів підприємства, котрі можуть бути використані для погашення його поточних зобов’язань. В 2011 році коефіціент загальної ліквідності був вище нормативного показника.

^ Значення чистого оборотнього капіталу ТОВ “ КУА “Еф Ай Ем Капітал” свідчить про наявність обігових коштів, у порівнянні з попереднім роком сума чистого оборотного капіталу зменшилася на 13,3%.


2) Аналіз платоспроможності (фінансової стійкості) підприємства характеризує структуру джерел фінансування ресурсів підприємства, ступінь фінансової стійкості та незалежності підприємства від зовнішніх джерел фінансування діяльності.

^ Коефіціент фінансової стійкості (платоспроможності, автономії), що відображає питому вагу власного капіталу в загальній сумі коштів, авансованих в діяльність підприємства, у ТОВ “КУА “Еф Ай Ем Капітал” має значення 0,99, що свідчить про те, що фінансування діяльності здійснюється в основному за рахунок власних коштів.

Коефіціент структури капіталу (фінансування) розраховується як співвідношення власних та позикових коштів. У ТОВ “КУА “Еф Ай Ем Капітал” цей показник має значення 0,00. Це означає, що підприємство має достатньо власних коштів та не залежить від позикових коштів.


На думку аудитора, хоч на ТОВ «КУА «Еф Ай Ем Капітал» у 2011 році значення показників фінансового стану відповідало нормативним значенням, але негативні наслідки фінансової кризи 2008 року і досі впливають на фінансовий стан компанії.


^ Основні відомості про аудиторську фірму

Аудитором Наталією Павлюченко (сертифікат аудитора А № 004512, виданий рішенням Аудиторської Палати України № 98 від 26 січня 2001 року) аудиторської фірми ПП «Аудиторське бюро Наталії Павлюченко» (місцезнаходження – м. Київ, вул. Академіка Туполєва, 22-г, кв. 17, тел. 449-61-93), що здійснює свою діяльність на підставі Свідоцтва про внесення в Реєстр суб’єктів аудиторської діяльності № 3633, (Рішенням Аудиторської Палати України від 15 липня 2007 року внесено до Реєстру суб’єктів аудиторської діяльності з наданням права здійснювати аудиторську діяльність), та Свідоцтва про внесення до реєстру аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що здійснюють діяльність на ринку цінних паперів АВ 000015, унесено до реєстру відповідно до рішення Комісії від 12.01.2012 року № 16, на підставі Договору про надання аудиторських послуг № 27/01-КУА від 27.01.2006 року проведено аудиторську перевірку Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Еф Ай Ем Капітал» станом на 31 грудня 2011 року. Перевірку розпочато 3 счня 2012 року, закінчено 20 лютого 2012 року (з перервами в роботі).
Аудитор _____________ Павлюченко Н.В.
Директор ПП «Аудиторське бюро Наталії Павлюченко»


^ ПП «АУДИТОРСЬКЕ БЮРО НАТАЛІЇ ПАВЛЮЧЕНКО»

р/рах. 260073163325 в АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 322904, ЄДРПОУ 33552552 04128, м.Київ, вул. Академіка Туполєва, 22-Г, кв.17 тел.572-08-10


^ ДОВІДКА ПРО ФІНАНСОВИЙ СТАН

ТОВ «КУА «Еф Ай Ем Капітал»


станом на 31.12.2011 року


м. Київ 20 лютого 2012 року


Аналіз фінансового стану ТОВ “КУА “Еф Ай Ем Капітал” здійснювався на основі перевіреної в ході аудиторської перевірки фінансової звітності.

Показники платоспроможності та фінансового стану ТОВ “КУА “Еф Ай Ем Капітал” станом на 31.12.2008 року, на 31.12.2009 року, на 31.12.2010 року та на 31.12.2011 року.



№ п/п

Показники

Формула розрахунку показника фінансового стану

Орієнтовне позитивне значення показника

На 31.12.2008р.

На 31.12.2009р.

На 31.12.2010 р.

На 31.12.2011 р.

1.

Коефіціент абсолютної ліквідності

К1 = (Грошові кошти + грошові еквіваленти + короткострокові фінансові вкладення) / Короткострокові зобов’язання

0,25-0,5

113,13

0,48

1,26

61,0

2.

Коефіціент загальної ліквідності (покриття)

К2 = (Грошові кошти + грошові еквіваленти + Дебітори + Запаси + Витрати) / Короткострокову заборгованість

1,0-2,0

530,67

6,44

14,66

339,0

3.

Коефіціент фінансової стійкості (або платоспроможності, або автономії)

К3 = Власні кошти /Вартість майна (валюта балансу)

0,25-0,5

0,99

0,98

0,99

0,99

4.

Коефіціент структури капіталу (фінансування)

К4 = (Короткострокова кредиторська заборгованість + Довгострокова кредиторська заборгованість) / Власний капітал

0,5-1,0


0,00


0,02

0,01

0,00

5.

Чистий оборотний капітал

К5 = Оборотні активи – Поточні зобов’язання

Більше 0, збільшення

7945

746

779

676



1) Коефіціенти ліквідності відображають можливість підприємства погасити власні поточні зобов’язання.

^ Коефіціент абсолютної ліквідності відображає платіжні можливості підприємства зі сплати поточних зобов’язань грошовими коштами та їх еквівалентами негайно. Станом на 31.12.2011 р. коефіціент абсолютної ліквідності перевищує нормативне значення.

^ Коефіціент загальної ліквідності (покриття) відображає достатність ресурсів підприємства, котрі можуть бути використані для погашення його поточних зобов’язань. В 2011 році коефіціент загальної ліквідності був вище нормативного показника.

Значення чистого оборотнього капіталу ТОВ “ КУА “Еф Ай Ем Капітал” свідчить про наявність обігових коштів, у порівнянні з попереднім роком сума чистого оборотного капіталу зменшилася на 13,3%.


2) Аналіз платоспроможності (фінансової стійкості) підприємства характеризує структуру джерел фінансування ресурсів підприємства, ступінь фінансової стійкості та незалежності підприємства від зовнішніх джерел фінансування діяльності.

^ Коефіціент фінансової стійкості (платоспроможності, автономії), що відображає питому вагу власного капіталу в загальній сумі коштів, авансованих в діяльність підприємства, у ТОВ “КУА “Еф Ай Ем Капітал” має значення 0,99, що свідчить про те, що фінансування діяльності здійснюється в основному за рахунок власних коштів.

Коефіціент структури капіталу (фінансування) розраховується як співвідношення власних та позикових коштів. У ТОВ “КУА “Еф Ай Ем Капітал” цей показник має значення 0,00. Це означає, що підприємство має достатньо власних коштів та не залежить від позикових коштів.


На думку аудитора, хоч на ТОВ «КУА «Еф Ай Ем Капітал» у 2011 році значення показників фінансового стану відповідало нормативним значенням, але негативні наслідки фінансової кризи 2008 року і досі впливають на фінансовий стан компанії.


Аудитор _____________ Павлюченко Н.В.
Директор ПП «Аудиторське бюро Наталії Павлюченко»





еще рефераты
Еще работы по разное