Реферат: Про проект Програми забезпечення пожежної безпеки в Ємільчинському районі на 2011-2015 роки




УКРАЇНА


ЄМІЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ


від «_30_»__06________ 2011 р. № _180_


Про проект Програми забезпечення пожежної

безпеки в Ємільчинському районі на 2011-2015 роки


З метою реалізації в районі державної політики у сфері пожежної безпеки, забезпечення виконання заходів пожежної безпеки на підприємствах, установах та організація, в населених пунктах району, у відповідності до статті 4 Закону України «Про пожежну безпеку» та на виконання вимог розпорядження голови облдержадміністрації від 04.05.2011 р № 164 «Про проект обласної Програми забезпечення пожежної безпеки на 2011-2015 роки»:


1. Схвалити проект Програми забезпечення пожежної безпеки в Ємільчинському районі на 2011-2015 роки (далі – Програма), що додається, та винести його на розгляд районної ради.


2. Відділам райдержадміністрації: освіти (Марчук А.В.), культури і туризму (Євтушок І.В.), рекомендувати центральній районній лікарні (Довгополий Ю.Д.), виконкомам сільських та селищних рад після затвердження Програми розробити та затвердити відповідні галузеві та територіальні програми.


3. Відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації (Євтух В.П.) та рекомендувати Ємільчинському районному відділу управління МНС України в Житомирській області (Бернадський Ф.М.) надати методичну і практичну допомогу відділам райдержадміністрації: освіти, культури і туризму, центральній районній лікарні та виконкомам сільських і селищних рад в розробці відповідних галузевих та територіальних програм.


4. Фінансовому управлінню райдержадміністрації (Волощук Н.С.) та рекомендувати виконкомам сільських та селищних рад під час формування місцевих бюджетів на 2012 рік та наступні роки передбачати кошти для виконання заходів Програми з урахуванням реальних можливостей місцевих бюджетів.

5. Управлінням та відділам райдержадміністрації, рекомендувати виконкомам сільських та селищних рад, підприємствам та організаціям забезпечити виконання заходів Програми та щороку до 15 червня та 15 грудня інформувати райдержадміністрацію про її виконання.


6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації М.А.Островського.


Голова державної

адміністрації Л.В.Забела


СХВАЛЕНО

Розпорядження голови районної

державної адміністрації

від 30.06.2011 р. № 180


ПРОГРАМА

забезпечення пожежної безпеки у Ємільчинському районі на 2011-2015 роки


І. Паспорт Програми забезпечення пожежної безпеки у Ємільчинському районі на 2011 -2015 роки (далі – Програма)


1.

Ініціатори розроблення Програми

Ємільчинський районний відділ управління МНС України в Житомирській області, відділ з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації

2.


Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Розпорядження озпорядження голови облдержадміністрації від 04.05.2011 р. № 164 «Про проект обласної Прогарами забезпечення пожежної безпеки на 2011-2015 роки», рішення обласної ради від 17.05.2011 р. № 168 «Про обласну комплексну Програму забезпечення пожежної безпеки на 2011-2015 роки»

3.

Розробник Програми

Ємільчинський районний відділ управління МНС України в Житомирській області,

4.

Співрозробники програми

відділ з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, Ємільчинська центральна районна лікарня, відділ освіти Ємільчинської райдержадміністрації

5.

Відповідальний виконавець Програми

Ємільчинський районний відділ управління МНС України в Житомирській області

6.

Учасники Програми

Ємільчинський районний відділ УМНС України в Житомирській області, відділ з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, центральна районна лікарня, виконкоми сільських та селищних рад, підприємства, установи та організації області

7.

Термін реалізації Програми

2011-2015 роки

8.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми (для комплексних програм)

Кошти місцевих бюджетів, інші кошти, не заборонені законодавством

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього

Виходячи з фінансових можливостей





В тому числі




9.1.

коштів місцевого бюджету

200 тис. грн.

9.2.

коштів інших джерел

Виходячи з фінансових можливостей



П. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямовано Програму.


Реалізація державної політики у сфері пожежної безпеки відповідно до Закону України «Про пожежну безпеку» є невід'ємною частиною державної діяльності щодо охорони життя та здоров'я людей, національного багатства і навколишнього природного середовища.

В районі в цілому за період з 2005 по 2010 рік зареєстровано 411 випадків пожеж, внаслідок пожеж за цей період загинуло 33 особи, у тому числі – 4 дитини (с. Ганнівка, с. Серби), 5 осіб травмовано. Прямі матеріальні збитки від цих пожеж склали 1 млн. 857 тис. грн. Щотижня в районі в середньому виникає 1 пожежа, на кожній дванадцятій пожежі гине людина. 348 пожеж виникло в сільській місцевості, 63 – в селищах. У домоволодіннях громадян виникло 408 пожеж, на підприємствах, установах, об’єктах торгівля виникло 3 пожежі, в природних екосистемах виникло 40 пожеж.

І якщо кількість пожеж за роками змінюється, то величина матеріальних збитків від них щороку зростає: у 2005 році – 71 пожежа, 14,7 тис. грн. збитків, у 2006 – 61, 95,5 тис. грн., у 2007 – 67, 209,8 тис. грн., у 2008 році – 62, 133,5 тис. грн., у 2009 році – 63, 180,5 тис. грн., у 2010 – 87, 611,3 тис. грн. Щороку виявляється до 20 пожеж від згоряння сухої трави.

Проблемою у сфері пожежної безпеки є забезпечення населених пунктів системами протипожежного водопостачання. Так, лише в смт Ємільчине та на ТОВ «Ємільчинський льонозавод» встановлені 36 гідрантів, з 158 пожежних водойм 6 не пристосовані для забору води пожежною технікою, більшість інших в посушливу погоду чи взимку теж не придатні для цілей пожежегасіння. Із 88 наявних водонапірних башт 3 не пристосовані для забору води пожежним автомобілем. При проектуванні та будівництві нових ділянок водопроводів не проектуються та не будуються нові пожежні гідранти.

Від наявності необхідної кількості та справності джерел протипожежного водопостачання залежить своєчасне реагування на пожежі та інші надзвичайні ситуації, що дає змогу уникнути людських жертв та значних матеріальних збитків. Відсутність надійних джерел протипожежного водопостачання у населених пунктах та на об'єктах району призводить до того, що значна кількість пожеж (понад 30 %) ліквідується із залученням додаткових сил та засобів. Це збільшує масштаби пожеж, час та фінансові витрати на їх ліквідацію.

Проблемою залишається стан забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей (загальноосвітніх шкіл, дитячих садків, районного будинку культури, центральної районної лікарні), а також приміщень офісних приміщень бюджетних закладів. Для захисту таких будинків від пожеж під час їх проектування та будівництва передбачається здійснювати комплекс протипожежних заходів щодо встановлення систем протипожежної автоматики та протипожежного водопроводу. Із зазначених закладів лише Ємільчинська гімназія, фінансове управління райдержадміністрації, управління Державного казначейства, управління Пенсійного фонду та районний центр зайнятості облаштовані системою оповіщення людей про пожежу.

У будівлях, де ці системи встановлені, протягом тривалого часу не здійснюються заходи щодо їх функціонування та технічного обслуговування. Понад 80 % пожежних кранів систем внутрішнього протипожежного водопостачання зазначених будівель не укомплектовано згідно норм належності.

Зазначені порушення можуть призвести до несвоєчасного виявлення пожеж, стрімкого поширення вогню та задимлення шляхів евакуації, що значно ускладнить, а іноді унеможливить їх гасіння та рятування людей. Практика гасіння пожеж в схожих будівлях доводить, що прямі матеріальні збитки від пожежі може становить до 1 млн. грн.

Актуальною проблемою протипожежного захисту сільських населених пунктів, де щороку реєструється близько 90 % пожеж, є значна віддаленість підрозділів державної пожежної охорони від об'єктів та низький рівень технічної оснащеності протипожежних формувань сільськогосподарських об'єктів. Із існуючих пожежних команд в сільській місцевості тільки чотири (в селах Рихальське, Симони, Середи, Куліші) можуть ефективно виконувати функції по гасінню пожеж. У даний час в районі відсутні підрозділи місцевої пожежної охорони.

Органами місцевого самоврядування, керівниками сільськогосппідприємств не вирішується питання щодо передачі на баланс сільських та селищних рад пожежних автомобілів, пожежно-технічного озброєння та будівель пожежних депо сільськогосподарських підприємств для створення підрозділів місцевої пожежної охорони. Слід зазначити, що сільські та селищні ради не виступають ініціаторами такої передачі. Лише в с. Рясному сільська рада прийняла на баланс пожежний автомобіль, який за допомогою підприємців був відновлений.

Обмежене фінансування підрозділів державної пожежної охорони призвело до того, що підрозділи районного відділу управління МНС України в області не достатньо укомплектовані пожежними автомобілями, рятувальною технікою. Майже вся наявна пожежна техніка вичерпала свій моторесурс і за строками використання підлягає списанню. Нестача коштів не дає можливості управлінню МНС України в Житомирській області позитивно вирішувати питання щодо придбання сучасних зразків пожежної техніки, обладнання, засобів зв'язку та індивідуального захисту особового складу.

З кожним роком проблемні питання, пов'язані із забезпеченням пожежної безпеки об'єктів господарювання, населених пунктів, все більше загострюються.

Наявність комплексу зазначених проблем значною мірою зумовлена відсутністю належного нормативно-правового, фінансового, матеріально-технічного забезпечення, вирішення питань соціального та інформаційного характеру. Нагальність цих проблем вимагає вжиття організаційних та інженерно-технічних заходів з боку місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Особливу увагу при цьому потрібно надавати питанням нормативного і правового характеру, удосконаленню системи профілактики, створенню та зміцненню матеріально-технічної бази пожежної охорони.

У зв'язку з тим, що проблема пожежної безпеки є складовою частиною національної безпеки, вона потребує вжиття першочергових заходів, для виконання яких розроблено цю Програму, з урахуванням пропозицій заінтересованих підприємств, установ, організац3ій, органів місцевого самоврядування.

Відносно низький рівень пожежної безпеки в районі зумовлений:

- прорахунками в організації райдержадміністрацією, органами місцевого самоврядування роботи із забезпечення належного рівня пожежної безпеки. Внаслідок реформування приватного аграрного сектору району більшу частину пожежної техніки та пожежних депо передано на баланс новостворених суб'єктів господарювання, не зацікавлених в організації цілодобового чергування наявної пожежної техніки та використанні її для гасіння пожеж поза межами господарства, а в ряді випадків не спроможних таку техніку утримувати;

- недосконалістю та застарілістю законодавчого і нормативно-правового забезпечення у сфері пожежної безпеки, що призвели до розбалансування системи управління станом пожежної безпеки;

- зношеністю основних виробничих фондів підприємств, установ та організацій, що є реальною загрозою виникнення пожеж, масштаби яких можуть негативно впливати на стан навколишнього природного середовища, а також завдавати значних матеріальних збитків;

- недостатністю фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня протипожежного захисту об'єктів та населених пунктів, а також низьким рівнем матеріально-технічного оснащення підрозділів державної, місцевої та добровільної пожежної охорони;

- відсутністю нормативної кількості пожежних депо згідно з генеральними планами розвитку міст, районів відповідно до вимог ДБН 360-92;

- великою кількістю несправних джерел протипожежного водопостачання на об'єктах та у населених пунктах або їх відсутністю;

- високим ступенем зношеності автоматичних систем протипожежного захисту, оповіщення людей про пожежу у закладах бюджетної сфери району;

- відсутністю у підрозділах пожежної охорони нормативної кількості пожежних автомобілів (пожежних автомобілів підвищеної прохідності та ємкістю води більше 4 тон) та пожежно-технічного і рятувального обладнання.

Зазначені соціальні, економічні, техногенні та інші фактори негативно впливають на рівень захищеності громадян, матеріальних і культурних цінностей.


ІІІ. Мета Програми


Програму розроблено з метою створення механізму забезпечення заходів пожежної безпеки в районі та умов для реалізації державної політики у сфері пожежної безпеки на території району.

Для досягнення мети передбачається:

- сконцентрувати зусилля органів влади, органів місцевого самоврядування, юридичних і фізичних осіб на необхідність утворення та розвитку єдиної системи забезпечення пожежної безпеки в районі, забезпечення державного нагляду за станом пожежної безпеки об’єктів та населених пунктів, для своєчасної протидії пожежам та зменшення негативних наслідків від них;

- забезпечити захист життя та здоров'я населення, навколишнього природного середовища і об'єктів від впливу небезпечних факторів пожежі;

- посилити пожежну безпеку в населених пунктах, поліпшити матеріально-технічний стан підрозділів пожежної охорони для виконання покладених на них завдань за призначенням;

- створити, оснастити та оптимально дислокувати підрозділи місцевої пожежної охорони населених пунктів у сільській місцевості, розробити нормативно-правове, інженерно-технічне і методичне забезпечення зазначених підрозділів щодо їх діяльності з питань запобігання та ліквідації наслідків пожеж у сільській місцевості;

- привести системи протипожежного водопостачання на об'єктах та в населених пунктах, а також системи протипожежного захисту будівель відповідно до вимог нормативно-правових актів, норм і правил.


ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування. Строки виконання програми


Розв'язання проблеми забезпечення пожежної безпеки полягає у комплексному, поетапному вирішенні проблемних питань у сфері пожежної безпеки шляхом:

- забезпечення належного виконання рішень органів влади та органів місцевого самоврядування щодо підвищення протипожежного захисту об’єктів всіх форм власності;

- підвищення рівня обізнаності населення шляхом вивчення Правил пожежної безпеки на виробництві та за місцем проживання, активного залучення до цієї проблеми засобів масової інформації;

- визначення потреб і пріоритетів в організації протипожежного захисту об’єктів всіх форм власності району;

- недопущення незаконного використання виділених на забезпечення пожежної безпеки бюджетних коштів і державних ресурсів;

- залучення до розв'язання проблеми забезпечення пожежної безпеки додаткових джерел фінансування, передбачених законом;

- утворення підрозділів місцевої та підвищення ефективності діючих підрозділів добровільної пожежної охорони, що сприятиме створенню умов для розширення зон (територій) обслуговування такими підрозділами з урахуванням досвіду європейських держав та зменшення фінансового навантаження на місцеві бюджети.

У рамках виконання Програми передбачається здійснити заходи за такими пріоритетними напрямами:

- зниження ризиків виникнення пожеж та загроз, пов'язаних із пожежами, небезпечними для життя і здоров'я громадян, та створення сприятливих соціальних умов життєдіяльності населення, зменшення впливу негативних факторів пожеж на навколишнє природне середовище;

- забезпечення безпечного функціонування установ і організацій, а також суб'єктів господарювання, об'єктів забезпечення життєдіяльності населення, об'єктів економіки тощо;

- зменшення на об'єктах та в населених пунктах району кількості пожеж, загиблих та травмованих на них людей, економічних втрат та матеріальних збитків від їх наслідків;

- своєчасне виявлення осередків пожеж, оповіщення про них людей та підрозділів пожежної охорони;

- зменшення мінімального часу прибуття пожежних підрозділів до місця пожежі за рахунок оптимальної дислокації пожежних підрозділів у сільській місцевості;

- наявність необхідної кількості та справність джерел протипожежного водопостачання;

- забезпечення своєчасного оперативного реагування на пожежі для їх успішної локалізації та ліквідації шляхом подачі води до осередків пожеж від пожежних гідрантів, внутрішніх протипожежних водогонів, природних і штучних водоймищ, інших інженерних споруд водопостачання.

Реалізація заходів, передбачених Програмою, буде здійснюватися за рахунок коштів районного бюджету, бюджетів сільських та селищних рад, коштів підприємств, установ та організацій, інших джерел, не заборонених законодавством.

Обсяги фінансування Програми уточнюються під час складання проекту районного бюджету на відповідний рік у межах видатків, що передбачаються як для кожного головного розпорядника коштів, відповідального за виконання окремих заходів Програми, так і в цілому для виконання Програми.

Строки виконання програми – 2011-2015 роки.


V. Перелік завдань, заходів програми.

Програма реалізовуватиметься за такими завданнями (напрямками діяльності):

1. Організаційне забезпечення у сфері пожежної безпеки

2. Забезпечення розвитку матеріально-технічної бази пожежної охорони

3. Створення підрозділів місцевої пожежної охорони

4. Інформаційне забезпечення у сфері пожежної безпеки

Заходи Програми за напрямками діяльності вказані розділі ^ VІ. Напрями діяльності та заходи Програми.


VІ. Результативні показники Програми


Показники витрат. Ресурсне забезпечення Програми:

Обсяг коштів,

які пропонується залучити до виконання заходів

Програми

Етапи виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми

2011

2012

2013

2014

2015

Залучено ресурсів усього, у тому числі:

40,0

40,0

40,0

40,0

40,0

200,0

Обласний бюджет

виходячи з фінансових можливостей

Районний бюджет

40,0

40,0

40,0

40,0

40,0

200,0

Бюджети сіл, селищ

в межах фінансових можливостей


Економічне обґрунтування наведене в Додатку до Програми.


Показники продукту Програми:

- приведення у робочий стан інженерного обладнання систем протипожежного захисту будівель закладів бюджетної сфери – до 20 об’єктів (школи, районний будинок культури, приміщення сільських рад)

- ремонт (будівництво) пожежних гідрантів) – доведення справних гідрантів до 50 одиниць.

- ремонт об’єктів пожежного водопостачання в сільській місцевості – доведення кількості водойм протипожежного водопостачання до 170.

- придбання інженерного обладнання для аварійно-рятувальних робіт – 12 одиниць.

- збільшення кількості добровільних пожежних дружин (команд) до 55 одиниць.

- збільшення кількості учасників добровільних пожежних дружин (команд) до 200 осіб.

Показники ефективності Програми:

Економічним результатом виконання завдань протипожежного захисту, передбачених Програмою, є сума таких величин:

- різниця між потенційно можливими затратами матеріальних і фінансових ресурсів на проведення робіт протипожежного захисту у разі здійснення заходів та у разі їх відсутності (можливий варіант повного запобігання надзвичайній ситуації);

- недопущення прямих та побічних збитків від пожеж, від потенційних порушень норм, спрямованих на забезпечення життя та здоров'я людей, нормальних умов їх життєдіяльності, негативного впливу на навколишнє природне середовище, будівлі, споруди тощо внаслідок пожеж, яких вдалося запобігти


Показники якості Програми:

- уникнення (або зменшення) витрат бюджетів усіх рівнів на ліквідацію наслідків від можливих пожеж;

- зменшення кількості загиблих та травмованих внаслідок пожеж до 25 осіб за 5 років;

- зменшення матеріальних втрат, завданих пожежами до 1,2 млн. грн.


VІІ. Напрями діяльності та заходи Програми




з/п

Назва завдання та

відповідних заходів Програми

Виконавці заходів,

головні розпорядники бюджетних коштів

Джерела фінансування (державний бюджет, обласний бюджет, районний бюджет, бюджет сільської (селищної) ради, інші)

Прогнозовані обсяги фінансування

(вартість),

тис. грн.,


У тому числі за роками

Очікуваний результат (покращення показника пожежної безпеки)

2011

2012

2013

2014

2015




1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1.

Організаційне забезпечення у сфері пожежної безпеки

1.1.

Аналіз стану забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах, на підприємствах, в установах та організаціях, розроблення щорічних комплексних планів заходів із запобігання пожежам та загибелі людей на них

Райдержадміністрація (РДА) та її структурні підрозділи, районна рада, виконкоми сільських та селищних рад, районний відділ УМНС України в області (РВ УМНС), підприємства та організації незалежно від форм власності та господарювання

Не потребує окремого фінансування



















Покращення планування протипожежних заходів на підприємствах та в організаціях

1.2.

Розробка районної програми, спрямованої на забезпечення протипожежного захисту пам’яток історії та культури, культових споруд тощо

Відділ культури і туризму райдержадміністрації

Не потребує окремого фінансування



















Покращення планування протипожежних заходів для пам’яток історії та культури, культових споруд та інших об’єктів.

1.3.

Створення на підприємствах та в організаціях добровільних пожежних дружин (ДПД), добровільних пожежних команд (ДПК) та пожежно-технічних комісій, в тому числі, страхування членів формувань

Підприємства, організації

За рахунок коштів, передбачених для утримання підприємств організацій



















Збільшення кількості ДПД (ДПК) до 55 одиниць, збільшення членів ДПД (ДПК) до 200 осіб

1.4.

Розробка планів залучення сил і засобів на випадок великих пожеж та надзвичайних ситуацій у лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях, на особливо важливих об'єктах життєзабезпечення населення.

РДА, виконкоми сільських та селищних рад, ДП «Ємільчинське лісове господарство», ДП «Ємільчинський лісгосп АПК», РВ УМНС, підприємства та організації незалежно від форм власності та господарювання

Не потребує окремого фінансування



















Покращення взаємодії державної пожежної охорони із ДПД (ДПК) при запобіганні та ліквідації пожеж, зниження втрат від пожеж

1.5.

Проведення для працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування нарад, семінарів, оглядів з питань пожежної безпеки

РДА, РВ УМНС

За рахунок коштів, передбачених для утримання РДА та РВ УМНС



















Покращення виконання заходів по дотриманню пожежної безпеки в закладах бюджетної сфери.

1.6.

Проведення районних фестивалів дружин юних пожежників

Відділи РДА: освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту, РВ УМНС

За рахунок коштів, передбачених для утримання установ



















Залучення до пропаганди пожежної безпеки учнівської молоді

1.7.

Зміцнення первинних організацій Добровільного Пожежного Товариства шляхом пропаганди колективного членства в Добровільному Пожежному Товаристві

Управління та відділи РДА, виконкоми сільських та селищних рад, керівники підприємств, установ, організацій, обласна організація Добровільного Пожежного Товариства

Не потребує окремого фінансування



















Збільшення кі-лькості перви-нних організа-цій Добровіль-ного Пожежно-го Товариства, залучення до роботи з підтримання пожежної безпеки широких верств населення.

1.8.

Обладнання об’єктів закладів бюджетної сфери автоматичними системами протипожежного захисту, виведення сигналів систем автоматичного протипожежного захисту на централізоване спостерігання

Відділ освіти РДА, відділ культури і туризму РДА, центральна районна лікарня, виконкоми сільських та селищних рад.

За рахунок коштів, передбачених для утримання установ та окремих закладів



















Збільшення рівня гарантування пожежної безпеки закладів бюджетної сфери, насамперед з масовим перебування людей.

1.9.

Підтримання в належному протипожежному стані підвальних приміщень, горищ, сходових клітин багатоквартирних житлових будинків вище 2 поверхів



Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності та господарювання - балансоутримувачі будинків, та населення

За рахунок коштів, передбачених для утримання будинків, та коштів населення



















Покращення профілактичної роботи по виникненню пожеж в багатоквартирних будинках

1.10

Підвищення вогнестійкості будинків шляхом просочення дерев’яних конструкцій вогнетривкими сумішами

Відділ освіти РДА, відділ культури і туризму РДА, центральна районна лікарня,

виконкоми сільських та селищних рад, підприємств та організацій – балансоутримувачів будівель


За рахунок коштів, передбачених для утримання установ та організацій – балансоутримувачів будівель та населення



















Збільшення рівня гарантування пожежної безпеки закладів бюджетної сфери та багатоквартирних житлових будинків

1.11

Приведення в робочий стан димових і вентиляційних каналів та здійснення їх подальшого обслуговування

Підприємства та організацій – балансоутримувачів будівель

За рахунок коштів, передбачених для утримання будівель



















- // -

1.12

Оснащення небезпечних виробництв сучасними автоматичними системами протипожежного захисту, заміна застарілих електричних мереж

Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності та господарювання

За рахунок коштів підприємств



















Збільшення рівня гарантування пожежної безпеки підприємств

1.13

Виготовлення та монтаж блискавкозахисних споруд

Підприємства, установи та організації

За рахунок коштів, передбачених для утримання будівель



















Збільшення рівня гарантування пожежної безпеки будівель

2.

Забезпечення розвитку матеріально-технічної бази пожежної охорони

2.1.

Будівництво та приведення у робочий стан об’єктів протипожежного водопостачання населених пунктів та окремих об’єктів

Підприємства, установи та організації незалежно від форм власності та господарювання, виконкоми сільських та селищних рад

За рахунок коштів, передбачених для утримання підприємств, установ та організацій, місцеві бюджети

Виходячи з фінансових можливостей бюджетів

















Збільшення кількості об’єктів протипожежного водопостачання, які відповідають вимогам.

2.2.

Укомплектування закладів бюджетної сфери первинними засобами пожежегасіння, та їх своєчасне обслуговування

Відділ освіти РДА, відділ культури і туризму РДА, центральна районна лікарня, виконкоми сільських та селищних рад



За рахунок коштів, передбачених для утримання установ та окремих закладів



















Збільшення рівня забезпеченості вогнегасниками закладів бюджетної сфери із до 80 %.

2.3.

Приведення у відповідність з вимогами правил пожежної безпеки внутрішнього протипожежного водогону

Центральна районна лікарня, відділ культури і туризму РДА (районний будинок культури)

За рахунок коштів, передбачених для утримання установ та окремих закладів



















Збільшення рівня гарантування пожежної безпеки будівель

2.4.

Розвиток матеріально - технічної бази пожежної охорони (ремонт пожежних депо, придбання протипожежної техніки, забезпечення пожежників засобами пожежегасіння та індивідуального захисту, зв'язку тощо)

Підприємства, установи та організації, які мають підрозділи пожежної охорони (ДПД та ДПК)

За рахунок коштів, передбачених для утримання відповідних підприємств та організацій



















Покращення матеріальної бази підрозділів пожежної охорони

2.5.

Надання допомоги підрозділам пожежної охорони для зміцнення матеріально-технічної бази (придбання аварійно-рятувального обладнання та пально-мастильних матеріалів, забезпечення пожежників засобами пожежегасіння
еще рефераты
Еще работы по разное