Реферат: Рішення колегії Головного управління праці та соціального захисту населення Полтавської ода




РІШЕННЯ

колегії Головного управління праці та соціального

захисту населення Полтавської ОДА


від 7 лютого 2012 року № 1


Про підсумки роботи органів праці

та соціального захисту населення

Полтавської області за 2011 рік


Заслухавши та обговоривши доповіді начальника та заступників начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації щодо підсумків роботи органів праці та соціального захисту населення області у 2011 році та пріоритетні завдання на 2012 рік, колегія зазначає, що Головним управлінням, рай(міськ)управліннями, будинками-інтернатами, територіальними центрами, центрами реабілітації, Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат проводилась робота, спрямована на забезпечення державних гарантій щодо соціального захисту вразливих верств населення області, надання соціальних послуг, підвищення рівня та поліпшення якості життя, удосконалення соціально-трудових відносин.

Пріоритетними питаннями у роботі органів праці та соціального захисту населення в минулому році були виконання заходів обласної Програми соціального захисту громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг шляхом надання субсидій за спрощеним порядком, проведення організаційних заходів щодо обговорення та впровадження пенсійної реформи, створення належних умов проживання підопічних в будинках-інтернатах, здійснення комплексу заходів направлених на погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

Протягом 2011 року спостерігалася стійка тенденція до зменшення зарплатних боргів. За оперативними даними, на 01.01.2012 загальна сума заборгованості із заробітної плати, становила 19,9 млн.грн. Порівняно з початком 2011 року вона зменшилася на 6,4 млн.грн. (24,3%).

У тому числі зарплатні борги працюючим економічно активних підприємств, установ та організацій порівняно з початком 2011 року зменшилися на 5,8 млн.грн. (54,2%) і на 01.01.2012 становили 4,9 млн.грн.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника області за січень-листопад 2011 року становила 2443 грн. Порівняно з відповідним показником 2010 року її рівень зріс на 18,4% (379 грн.).

Протягом 2011 року в області створено 33 тис. робочих місць (151,6% від завдання обласної Програми на 2011 рік), що на 8,1 тис. більше показника 2010 року.

У 2011 році органами праці та соціального захисту населення області на виконання соціальних програм за рахунок субвенцій з державного бюджету спрямовано 1 142,6 млн. грн.

На виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям у 2011 році профінансовано 793,3 млн. грн. У 2011 році надано пільг та житлових субсидій на оплату ЖКП в сумі 288,7 млн. грн.; пільг та субсидій на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу на загальну суму 7,5 млн. грн.; пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян 43,4 млн. грн. Проведено капітальні ремонти 54 житлових будинків (квартир) інвалідів війни на загальну суму 458,8 млн. грн.

Станом на 1 січня 2012 року до ЄДАРП внесено інформацію про 483,9 тис. осіб. Зокрема 82,4 тис. ветеранів війни, 197,7 тис. дітей війни, 193,5 тис. ветеранів праці, 24,6 тис. постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС та інші.

Щомісячно пільгами з оплати комунальних послуг користується 276,0 тис. пільговиків та членів їхніх сімей.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14.07.2010 №621 „Про посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг” в області вжиті заходи щодо надання житлових субсидій за спрощеним порядком.

З початку 2011 року 78,7 тис. сім’ям призначено субсидію для відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг.

Протягом 2011 року забезпечено стабільну роботу 14 інтернатних установ, де на повному державному утриманні перебувають 2374 підопічних, в т.ч. 236 вихованців дитячих будинків-інтернатів.

Для проведення заходів щодо створення належних умов проживання підопічних в будинках-інтернатах виділено додатково з обласного бюджету 2,7 млн. грн.

Протягом 2011 року 33 територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надано різних видів соціальних послуг 113,6 тис. непрацездатних громадян.

Протягом року забезпечено виконання 4-х обласних програм спрямованих на соціальний захист малозабезпечених верств населення, осіб з обмеженими фізичними можливостями, соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та підтримку підсобних господарств.

На виконання Обласної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2011 рік з обласного бюджету виділено 1,61 млн. грн., які було спрямовано на медичне забезпечення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплату одноразової адресної допомоги вдовам учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, статутну діяльність обласних громадських Чорнобильських організацій.

Слід звернути увагу на збільшення кількості звернень громадян у 2011 році. За згаданий період загальна кількість звернень становить 2261, що на 443 більше у порівнянні з 2010 роком (1818).

Найактуальніше питання, яке порушують заявники у своїх зверненнях – надання матеріальної допомоги з обласного бюджету, таких звернень у 2011 році надійшло 967.

Протягом 2011 року проводилась робота по запобіганню проявам корупції відповідно до вимог Законів України: «Про державну службу», «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення».

Як результат, протягом 2011 року державні службовці Головного управління, Центру, департаменту та рай(міськ)управлінь не притягались до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

Разом з тим залишаються не вирішеними ряд питань.

Зокрема, наявність значної суми загальної заборгованості із виплати заробітної плати, яка станом на 01.01.12 становила 19,9 млн.грн, вт.ч. 14 млн.грн борги перед колишніми працівниками підприємств-банкрутів. Повністю не ліквідовані зарплатні борги на двох підприємствах комунальної форми власності.

Порушуються терміни призначення та направлення особових справ до Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області. Найбільша кількість таких порушень по Оржицькому, Гребінківському та Глобинському районних управліннях.

Спостерігається збільшення кількості звернень громадян, яких у 2011 році надійшло 2261, з них майже 50% - з питань надання матеріальної допомоги.

Не забезпечено виконання плану обслуговування Гадяцьким та Пирятинським районними територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

З метою забезпечення стабільної роботи органів праці та соціального захисту населення області, виконання державних і регіональних програм щодо соціального захисту населення,


колегія вирішила:

1. Визнати пріоритетними напрямами роботи Головного управління праці та соціального захисту населення на 2012 рік:


- забезпечення виконання заходів, передбачених Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»


постійно заступники начальника

Головного управління


- вжиття невідкладних комплексних заходів в межах повноважень щодо подальшого погашення заборгованості із заробітної плати


протягом року Ткаленко В.О.


- вживати заходів щодо удосконалення діяльності територіальних центрів; наближення соціальних послуг до населення сільської місцевості в т.ч. шляхом впровадження механізмів діяльності мультидисциплінарних команд; впровадження механізму покриття вартості соціально важливих послуг за рахунок коштів місцевих бюджетів


протягом року Черняк Н.С.


- забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами реабілітації, виготовленими за індивідуальною заявкою, відповідно до Закону України від 18.11. 2011 № 4064-VI «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виготовленими за індивідуальним замовленням»


протягом року Матуйзо С.В.


- створення належних умов проживання підопічних в будинках-інтернатах;

оптимізація мережі будинків-інтернатів; створення відділення для денного перебування дітей-інвалідів в Зіньківському дитячому будинку-інтернаті


протягом року Черняк Н.С.


- забезпечення впровадження в області єдиної централізованої технології опрацювання, призначення, нарахування та виплати всіх видів соціальної допомоги шляхом вивчення прогресивних форм організації праці та вжиття заходів щодо поліпшення якості і скорочення термінів обробки документів


протягом року Гречаник Л.І.


- підвищення ефективності роботи державних соціальних інспекторів


постійно Матуйзо С.В.


- поглиблення співпраці з громадськими організаціями в питаннях соціального захисту населення


постійно заступники начальника Головного управління


- розробка та впровадження ефективних форм і методів роз'яснення законодавства по соціальному забезпеченню


постійно заступники начальника Головного управління


2. Заступникам начальника Головного управління:


- забезпечити виконання пріоритетних завдань Головного управління на 2012 рік, планів основної діяльності, здійснювати щоквартальний моніторинг їх виконання


протягом року


- проводити аналіз та вносити пропозиції щодо впровадження нових форм і методів роботи, оптимізації функцій, налагодження тісної взаємодії всіх структурних підрозділів і підпорядкованих установ


постійно


- здійснювати контроль за станом виконавської дисципліни в Головному управління та підвідомчих структурних підрозділах


постійно


3. Заступнику начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Ткаленку В.О., начальникам рай(міськ)управлінь праці та соціального захисту населення:


- забезпечити якісне проведення щодекадного моніторингу стану виплати заробітної плати на підприємствах області з урахуванням виплати поточної заробітної плати за звітний період, оперативне реагування на виявлені факти порушень в сфері оплати праці


1, 11, 21 числа кожного місяця


- з метою забезпечення постійного контролю за дотриманням норм трудового законодавства в частині своєчасності виплати заробітної плати на підприємствах, що не звітують до органів статистики, проводити щомісячні звірки з місцевими органами Пенсійного фонду України щодо обсягів заборгованості в розрізі окремих підприємств

протягом року


- забезпечити системний контроль за станом виконання затверджених графіків погашення заборгованості із заробітної плати по кожному підприємству

протягом року


- з метою прискорення погашення заборгованості з виплати заробітної плати та стабілізації соціально-трудових відносин у трудових колективах активізувати роботу районних(міських) тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат


протягом року


- вжити заходів щодо проведення спільної роботи із відділом з питань банкрутства Головного управління юстиції у Полтавській області з питань погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах


протягом року


- вживати організаційних заходів щодо подання працівниками (у тому числі і вивільненими) підприємств позовних заяв до місцевих судових органів про стягнення заборгованих сум заробітної плати

протягом року

- сприяти активізації роботи щодо укладення колективних договорів на підприємствах, установах та організаціях області та приведенню їх у відповідність до норм Генеральної та галузевих угод

протягом року


- регулярно виносити питання щодо стану атестації робочих місць за умовами праці для розгляду їх на нарадах, засіданнях колегій райдержадміністрацій, на засіданнях Ради з питань безпечної життєдіяльності населення при райдержадміністраціях

протягом року


- з метою своєчасного проведення підприємствами атестації робочих місць посилити контроль за виконанням графіків спільних із іншими наглядовими органами перевірок підприємств з зазначеного питання

ІІ квартал 2012 року


4. Першому заступнику начальника Головного управління Н.С. Черняк, начальникам рай(міськ)управлінь праці та соціального захисту населення, директорам територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), директорам будинків-інтернатів, начальнику Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат в Полтавській області Л.І. Гречаник забезпечити контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів, спрямованих на фінансування програм соціального захисту населення


протягом року


5. Начальникам рай(міськ)управлінь праці та соціального захисту населення:


- тримати на особливому контролі питання забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами реабілітації відповідно до Закону України від 18.11. 2011 № 4064-VI «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виготовленими за індивідуальним замовленням»

постійно


-  забезпечити направлення, відповідно до індивідуальних програм реабілітації, дітей-інвалідів до центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів на території області


протягом року


- вжити заходи щодо врахування у місцевих бюджетах видатків на виплату компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 558, відповідно до фактичної потреби у коштах


до 1 липня 2012 року


- вжити заходів щодо забезпечення цільового використання коштів, врахованих при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам на обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями в Центрах соціальної реабілітації дітей-інвалідів


до 1 квітня 2012 року


- забезпечити проведення капітальних ремонтів та придбання путівок для санаторно-курортного лікування пільгових категорій населення за рахунок коштів відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам відповідно до фактичної потреби в межах затверджених лімітних асигнувань


протягом року


- взяти під особистий контроль питання оздоровлення дітей постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи за рахунок різних джерел фінансування


постійно


- забезпечити неухильне виконання вимог Закону України «Про державну службу»


постійно


- взяти під особистий контроль виконання плану роботи з кадрами та плану заходів щодо запобігання корупції на 2012 рік


постійно


6. Першому заступнику начальника Головного управління Черняк Н.С., директорам територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) :


- вжити заходів щодо виділення з місцевих бюджетів додаткових коштів на надання соціальних послуг громадянам, які мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, проте з певних об’єктивних причин не надають їм допомогу (залежні від психоактивних речовин, алкоголю, перебувають у місцях позбавлення волі, їх місце перебування не встановлено тощо), на безоплатній основі, зокрема, послуг „соціального таксі” та пунктів прокату технічних та інших засобів реабілітації


до 1 травня 2011 року


- забезпечити безумовне погодження капітальних видатків, які планується здійснити з Головним управлінням праці та соціального захисту населення


протягом року


- вживати заходів щодо першочергового спрямування видатків, передбачених на утримання територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), на впровадження нових соціальних послуг та розширення їх асортименту, придбання для соціальних працівників та соціальних робітників спецодягу, взуття, велосипедів, проїзних квитків; придбання для оснащення структурних підрозділів територіального центру автотранспорту, засобів пересування, спеціальних засобів для догляду і самообслуговування; підвищення кваліфікації осіб, які надають соціальні послуги, тощо


протягом року


- вживати заходів щодо запровадження моделей інноваційних соціальних послуг відповідно до потреби територіальних громад


протягом року


- з метою належного інформування населення області щодо порядку надання та переліку соціальних послуг забезпечити проведення широкої роз’яснювальної роботи, систематичного висвітлення діяльності територіальних центрів у друкованих та електронних засобах масової інформації


протягом року


7. Директорам територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг):


Миргородського району (Смутко Т.М.) вжити заходів щодо надання територіальним центром соціально-медичних послуг

І півріччя 2012 року


Глобинського (Галущенко М.Т.), Козельщинського (Кириченко Л.А.), Гадяцького (в.о. директора Сіренко Ю.М.), Миргородського (Смутко Т.М.), Новосанжарського (Кирчатий П.І.), Семенівського (Заєць В.М.) районів з метою забезпечення доступності соціальних послуг мешканцям віддалених населених пунктів організувати діяльність філій підрозділів територіальних центрів у сільській місцевості


І півріччя 2012 року


8. Директорам будинків-інтернатів:


- забезпечити належні та безпечні умови проживання підопічних в будинках-інтернатах


постійно


- здійснювати контроль за економним та раціональним використанням бюджетних коштів, передбачених на утримання інтернатних установ області
постійно


- у зв’язку з обмеженим обсягом видатків, передбачених на оплату комунальних послуг та енергоносіїв на 2012 рік, забезпечити жорсткий режим економії споживання енергоресурсів

постійно


9. Директорам Кротівського (Данілков П.В.), Високотополянського (Мержа С.І.) психоневрологічних будинків-інтернатів з метою захисту особистих і майнових прав психічно хворих підопічних вжити заходів щодо встановлення в межах чинного законодавства їх дієздатності та відповідно призначення опікунів

І півріччя 2012 року


10. Заступнику начальника Головного управління Матуйзо С.В., начальникам рай(міськ)управлінь праці та соціального захисту населення :


- тримати на особливому контролі питання своєчасності та правильності призначення усіх видів державної соціальної допомоги, надання населенню субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу за спрощеним порядком, цільове використання коштів субвенції з державного бюджету на надання субсидій та державної соціальної допомоги


постійно


- продовжити системну роботу щодо надання усіх видів державної соціальної допомоги за однією заявою на підставі одного пакету документів


постійно


- забезпечити проведення роботи щодо виконання заходів, пов’язаних зі сплатою залишкової вартості, поверненням (вилученням) автомобілів, здачі до підприємств, що здійснюють заготівлю та переробку металобрухту


постійно


- посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо порядку надання різних видів державної соціальної допомоги, зокрема допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомоги на дітей одиноким матерям з урахуванням доходів сім'ї та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу за спрощеним порядком


постійно


- забезпечити інформування осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадських організацій щодо надання технічних та інших засобів реабілітації, спецавтотранспорту, санаторно-курортних путівок та змін до чинного законодавства шляхом розміщення інформаційних матеріалів на веб-сайтах, публікації в ЗМІ

постійно


11. Заступнику начальника Головного управління Матуйзо С.В. :


- забезпечити організацію, координацію та аналіз роботи рай(міськ)управлінь в питанні забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами реабілітації виготовленими за індивідуальними заявками


постійно


- проводити аналіз діяльності районних управлінь з питань надання усіх видів соціальної допомоги, субсидій, пільг та державних гарантій, передбачених чинним законодавством


постійно


- забезпечити проведення семінарів:

з питань дотримання вимог чинного законодавства при наданні різних видів державної соціальної допомоги

порядку забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами реабілітації


згідно з планами роботи


12. Начальнику Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області Гречаник Л.І. :


- забезпечити контроль за правильністю та термінами призначення та виплати державних соціальних допомог відповідно до вимог чинного законодавства


постійно


- створити та забезпечити роботу комп’ютерного учбового класу для очного навчання кадрів рай(міськ)управлінь з метою недопущення помилок при промисловій експлуатації АСОПД/КОМТЕХ, а саме в зв’язку з невірним та неповним заповненням електронної інформації особових справ одержувачів державних соціальних допомог,


до червня 2012 року


- надавати Головному управлінню інформацію щодо показників роботи міськ(рай)управлінь з питань дотримання вимог чинного законодавства при призначенні усіх видів державної соціальної допомоги та термінів направлення особових справ до Центру.

Інформацію про порушення норм чинного законодавства в частині надання населенню усіх видів соціальної допомоги направляти в районні державні адміністрації та виконкоми міських(районних) у містах рад


щомісяця


- проводити аналіз та направлення оглядових листів щодо дотримання управліннями праці та соціального захисту населення вимог чинного законодавства при призначенні усіх видів державної соціальної допомоги та термінів направлення особових справ до Центру, надавати пропозиції щодо покращення роботи рай(міськ)управлінь в даному напрямку


щомісяця


- з метою недопущення випадків щодо одночасного призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги та інших видів допомоги на догляд за одним інвалідом, подвійного призначення допомоги на одного отримувача, в тому числі за різними адресами проживання, проводити автоматизовану звірку бази даних одержувачів соціальних виплат


щомісяця


- здійснювати контроль за станом виконавської дисципліни


постійно


13. Начальникам районних та міських управлінь праці та соціального захисту населення:

Оржицької (Ручиця О.В.), Зіньківської (Півень В.І.), Котелевської (Кравченко Г.І.), Машівської (Бутенко Н.В.), Кременчуцької (Приходько В.М.) райдержадміністрацій звернути увагу на неналежну роботу управління в частині дотримання вимог чинного законодавства при призначенні державних соціальних допомог. Вжити заходів щодо законності призначення державних соціальних допомог


постійно


Оржицької (Ручиця О.В.), Гребінківської (в.о.Коробко А.І.), Глобинської (Шебедя Н.А.) не допускати порушення термінів призначення та направлення особових справ до Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області

постійно


Зіньківської (Півень В.І.), Котелевської (Кравченко Г.І.), Оржицької (Ручиця О.В.), Чутівської (Задара Л.В.) райдержадміністрацій та виконкому Комсомольської міської ради (Єршова В.А.) не допускати порушення термінів призначення допомоги при народженні дитини


постійно


Київської районної у м. Полтаві ради (Кобищан Н.О.), Козельщинської (Жайворонок І.В.), Чутівської (Задара Л.В.), Шишацької (Лень Т.І.), Глобинської (Шебедя Н.А.), Карлівської (Пономаренко В.О.) райдержадміністрацій та виконкому Автозаводської районної у м. Кременчуці ради (Глоба Л.М.) встановити дієвий контроль за відшкодуванням в повному обсязі надміру виплачених коштів при нарахуванні субсидій


до повного відшкодування


Полтавської (Носенко О.Б.), Шишацької (Лень Т.І.) райдержадміністрацій, виконкомів Миргородської міської ради (Тимкова В.В.), Крюківської районної м. Кременчука ради (Ревега Л.І.), посилити фінансово-бюджетну дисципліну, забезпечити повне усунення фінансових порушень, виявлених за результатами ревізії КРУ в Полтавській області в 2011 році


протягом І півріччя 2012 року


Н.Санжарської (Гомля Н.Г.), Чорнухинської (Молдаван О.В.), Гадяцької (Тарасенко В.Ю.), Кременчуцької (Приходько В.М.), Котелевського (Кравченко Г.І.), Полтавського (Носенко О.Б.) райдержадміністрацій та виконкому Лубенської міської ради (Корнієнко В.О.) вказати на незабезпечення контролю щодо законності призначення компенсації на догляд за інвалідами. Привести відповідно до вимог чинного законодавства призначення компенсації на догляд за інвалідами.


до 01.03.2011


Гребінківської (в.о.Коробко А.І.), В.Багачанської (Разгуляєв О.Л.), Диканської (Фролова Л.Б.), Н.Санжарської (Гомля Н.Г.), Котелевської (Кравченко Г.І.), Пирятинської (Гудзь В.В.), Шишацької (Лень Т.І.), Чорнухинської (Молдован О.В.), Решетилівської (Друб Л.С.), Кременчуцької (Приходько В.М.), Козельщинської (Жайворонок І.В.), Кобеляцької (заст.нач. Білаш Л.В.), Карлівської (Пономаренко В.О.) райдержадміністрацій та Ленінської районної у м. Полтаві ради (Каркач А.В.) звернути увагу на неефективну роботу управління в частині здійснення нагляду за додержанням законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій органами Пенсійного фонду України. Вжити заходів щодо покращення роботи в даному напрямку


до 01.05.2012


14. Відділу контрольно-ревізійної роботи (Сальна О.В.):


- забезпечити виконання плану щодо проведення внутрішнього аудиту в підвідомчих установах погодженого Державною фінансовою інспекцією в Полтавській області


відповідно до плану


- за результатами контрольно-ревізійних заходів здійснювати моніторинг фінансових порушень в підвідомчих установах системи соціального захисту населення, аналізувати і узагальнювати отримані факти, посилити контроль за відшкодуванням коштів


постійно


15. Начальникам рай(міськ)управлінь праці та соціального захисту населення, директору департаменту праці та соціального захисту населення м.Кременчука, директорам територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), директорам будинків-інтернатів, начальнику Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат в Полтавській області:


- забезпечити доступ громадян до публічної інформації та здійснювати контроль за дотриманням термінів розгляду запитів на інформацію


постійно


- забезпечити зміцнення кадрового потенціалу системи шляхом ретельного підбору кадрів, ефективного використання кадрового резерву, навчання та підвищення кваліфікації кадрів


протягом року


- забезпечити неухильне виконання вимог Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення» з метою недопущення причин та умов, що породжують корупційні прояви серед працівників. Аналізувати організацію виконання вказаних документів


щоквартально


- забезпечити дотримання Законів України «Про звернення громадян», «Про захист персональних даних», «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 07.02.2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» при виконанні посадових обов’язків


постійно


- забезпечити цілеспрямовану, системну роботу із ЗМІ та громадськістю щодо роз’яснення чинного законодавства


постійно


- вживати заходів щодо підвищення кваліфікації державних службовців, працівників соціальних служб і фахівців

постійно


16. Контроль за виконанням рішення колегії покласти на першого заступника начальника Головного управління Черняк Н.С. та заступників начальника Головного управління Ткаленка В.О., Матуйзо С.В. відповідно до розподілу функціональних обовязків.


Голова колегії Л.В.Корнієнко


Секретар колегії О.В. Олійник



еще рефераты
Еще работы по разное