Реферат: Петровська районна у місті донецьку рада виконавчий комітет р І шення





ПЕТРОВСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ДОНЕЦЬКУ РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ


Р І Ш Е Н Н Я


__________ № _____

м.Донецьк


Про стан підготовки підприємств торгівлі,

громадського харчування, харчової

промисловості, ринків, підприємств

комунального господарства та промисловості

до роботи у весняно-літній період

На підставі інформації державного санітарного лікаря Петровського району Воронкова М.І., виконавчий комітет районної ради встановив, що підприємствами району проведений ряд певних заходів щодо підготовки до роботи в весняно-літній період 2012р. Проте, при перевірці підприємств торгівлі, громадського харчування, харчової промисловості, підприємств комунального господарства та промисловості було виявлено ряд недоліків: зазначається незадовільний санітарно-технічний і санітарно-гігієнічний стан приміщень та території підприємств. На харчових об’єктах і ринках району порушуються умови реалізації продуктів харчування, відзначається недостатня кількість холодильного обладнання для викладки швидкопсувної продукції.

Незважаючи на те, що зазначеними підприємствами укладені угоди на вивіз твердих побутових відходів, вивіз їх та прибирання території проводиться несвоєчасно.

Комунальним підприємством «Керуюча компанія у Петровському районі» (директор Жуковська І.В.), не виконуються вимоги Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 N 145 у частині обладнання майданчиків для розміщення контейнерів для зберігання побутових відходів водонепроникним твердим покриттям, навісами, огорожею, внаслідок чого забруднюється відходами грунт, поверхневі водойми. Не забезпечені умови для щотижневого чищення, дезінфекції, дезінсекції і дератизації каналів сміттєпроводу, відсутні відповідні для цього пристрої. Не проводиться дезінфекція сміттєкамер, збір побутового сміття з них проводиться в непристосовану для цього тару. Сміттєприймальні камери, сміттєпроводи мийці, дезінфекції не піддаються, мають потребу в ремонті, захаращені сторонніми предметами. У вкрай незадовільному стані перебувають туалети громадського користування-потребують відкачування рідких нечистот, ремонту, обладнання дверима, тощо. Застосовуються заборонені дезінфекційні засоби, такі, як лізол, хлорне вапно. Не вирішується питання капітального ремонту локальної каналізації по вулицям Магнітна, Ібаррурі, площі Правди.

Комунальним автотранспортним підприємством «Санітарне очищення Петровського району м. Донецька» (директор Дудін А.В.)не визначається дійсна потреба у контейнерах згідно до п.2.13 Державних санітарних норми та правил утримання територій населених місць. Графік прибирання твердих побутових не узгоджений з органами державного санітарного нагляду, виконується з порушеннями Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць. Не проводиться миття та дезінфекція контейнерів, дезінфекційна обробка автотранспорту. Укладений договір на проведення дезінсекційних і дератизаційних заходів з товариством з обмеженою відповідальністю «Допрофдезіфекція», не виконується. Не проводиться вивіз твердих побутових відходів з державного і приватного секторів в об'ємі накопичення.

Водопровідно-каналізаційна служба № 9 комунального підприємства «Донецькміськводоканал» (начальник Данєєв А. Б.) Більш, ніж 15 відсотків колодязів не мають кришок. Для знезаражування водопровідні мережі після проведення ремонтних робіт використовується заборонене хлорне вапно. Не проводиться в повному обсязі під час проведення аварійно-відбудовних робіт дезінфекція заготовлених труб, фасонних частин, засувок. Водоохоронний режим у санітарно-захисних зонах магістральних водоводів і водопровідних споруджень не дотримується.

Водопровідні мережі на окремих промислових підприємств експлуатуються з порушеннями санітарного законодавства.


На підставі вищевикладеного і керуючись Законом України «Про забезпечення санітарного і епідеміологічного благополуччя населення» від 29.02.1994р, виконавчий комітет районної ради


ВИРІШИВ:

1.Прийняти до уваги інформацію головного державного санітарного лікаря Петровського району м. Донецька Воронкова М.І.

2.Директору комунального підприємства «Керуюча компанія Петровського району м. Донецька» Жуковській І.В.:

2.1.Виконувати дезінфекцію сміттєпроводів, сміттєкамер. Проводити дезінсекційні і дератизаційні роботи на підвідомчій площі.

термін – негайно і постійно.

2.2.Відремонтувати туалети загального користування.

термін: III кв. 2012 р.

2.3.Вирішити питання капітального ремонту локальної каналізації по вул. Магнітна, Р. Ібаррурі, пл. Правди.

термін – перше півріччя 2012р.

2.4. Обладнати майданчики для розміщення контейнерів для зберігання побутових відходів водонепроникним твердим покриттям, навісами, огорожею згідно з вимогами Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 N 145.

термін – II- III квартал 2012р.

3.Директору комунального автотранспортного підприємства «Санітарне очищення Петровського району м. Донецька» Дудіну А.В.:

3.1.Продовжувати вивіз твердих побутових відходів з державного і приватного секторів в об'ємі накопичення.

термін – постійно.

3.2.Виконувати дезінфекцію контейнерів, контейнерних майданчиків,автотранспорту.

термін – негайно і постійно.

3.3.Придбати необхідну кількість контейнерів для збору твердих побутових відходів з урахуванням вимог Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 N 145: сумарний об'єм контейнерів для зберігання побутових відходів повинен перевищувати фактичний об'єм їх утворення побутових відходів на 25 відсотків.

термін: IY кв. 2012 р.

3.4. Виконувати укладений договір на проведення дезінсекційних і дератизаційних заходів з товариством з обмеженою відповідальністю «Допрофдезіфекція»

термін – негайно і постійно.

4.Начальнику водопровідно-каналізаційної служби №9 комунального підприємства «Донецькміськводоканал» Данєєву А.Б.

4.1.Проводити в повному обсязі під час проведення аварійно-відновних робіт дезінфекцію заготовлених труб, фасонних частин, засувок.

термін – негайно і постійно.

4.2.Дотримуватись водоохоронного режиму у санітарно-захисних зонах магістральних водоводів і водопровідних споруджень на них.

термін – негайно і постійно.

4.3. Обладнати стандартними кришками оглядові колодязі водогінних мереж та мереж водовідведення.

термін – III квартал 2012р

5.Директору комунального автотранспортного підприємства «Санітарне очищення Петровського району м. Донецька» Дудіну А.В., директору комунального підприємства «Керуюча компанія Петровського району м. Донецька» Жуковській І.В.: використовувати в роботі дезінфекційні засоби, що увійшли до Переліку дозволених до застосування в Україні.

термін – негайно і постійно.

6. Керівникам підприємств торгівлі, громадського харчування і ринків району: магазин ФОП Перчак Л.Є., магазин ФОП Нікуліної Н.М., магазин ФОП Брагіна І.А., торгівельний павільйон ФОП Рідванської І.Л., магазин «Золотой телец» ФОП Сердечного О.С., харчевня ТОВ «Смак» (директор Зикова І.В.), кафе «Валерія» ФОП Дручиніної Н.М.:

6.1. Підготувати підприємства до роботи в весняно-літній період, провести поточні ремонтні роботи фасадів, торгівельних залів, виробничих цехів і підсобних приміщень.

Термін - до 31.05.2012

6.2. Забезпечити своєчасне прибирання території та вивіз твердих побутових відходів.

Термін – постійно

3.3. Виконувати графік медогляду працівників харчових підприємств.

Термін – постійно

3.4. Суворо дотримуватись термінів та умов реалізації продуктів харчування.

Термін - постійно

4. Директорам ринків: ТОВ «Трудовський ринок» (директор Калінський В.І.), «Петровський» ПП «Віка» (директор Дікун В.В.), «Добровольський» ТОВ «Юг-Сервіс» (директор Павловська З.М.), комплекс торгівельних павільйонів ФОП Гуляєва І.Б. (директор Грищенков Р.М.):

4.1. Підготувати ринки до роботи в весняно-літній період: пофарбувати кіоски, торгівельні павільйони і прилавки, упорядкувати територію.

Термін - до 01.05.2012р.

4.2. Заборонити реалізацію швидкопсувних продуктів харчування за відсутністю холодильного обладнання.

Термін - постійно

4.3. Систематично проводити радіобесіди з питань профілактики гострих кишкових захворювань, ботулізму та отруєнь грибами.

Термін - постійно

4.4. Директору комплексу торгівельних павільйонів ФОП Гуляєва І.Б. Грищенкову Р.М. закінчити обладнання навісів на торгівельних рядах та ремонт асфальтного покриття території, обладнати лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи, приміщення для миття інвентарю та вагову.

Термін – 30.05.2012р.

5. Керівникам промислових підприємств району: ВП Шахта ім.Челюскінців Данчі В.А, ВП «ш.Трудівська» Мальцеву С.М, ПАТ «Донецький завод «Продмаш» Пепель С.Г.

5.1. Водопровідні мережі та споруди на них привести у відповідність санітарним вимогам. Термін – 30.05.2012р.

5.2. Території промислових підприємств підтримувати у належному санітарно- гігієнічному стані, періодично проводити винищення бур’янів та карантинних трав.

Термін – постійно.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступників голови районної ради з питань діяльності виконавчих органів Чуба С.В., Кременьчуцьку Л.М., головного державного санітарного лікаря Петровського району м. Донецька Воронкова М.І.


Голова районної ради С.М.Повний


ДОВІДКА

на засідання виконкому Петровської районної у м.Донецьку ради

від 12.10.2011


Про підсумки підготовки об’єктів

санітарного нагляду до роботи в осінньо-

зимовий період 2011 -2012 р.р.


Пріоритетною задачею органів державного санітарного нагляду є не допущення погіршення стану здоров'я населення. Санітарно - технічний стан і виконання комплексу протиепідемічних заходів на об'єктах підвищеного епідеміологічного ризику багато в чому впливає на формування епідемічної ситуації в районі. Об'єктами підвищеного епідемічного ризику в районі об'єкти громадського харчування, торгівлі та харчової промисловості, комунально - побутового обслуговування, житловий – експлуатаційні контори, водопровідний – каналізаційне господарство району і його санітарне очищення.

Водопровідно-каналізаційна служба № 9 (начальник Данєєв А. Б.) обслуговує водогінні мережі Петровського району, довжина яких становить 400 км, кількість споруджень на них - 2030. Кількість обслуговуючих мереж водовідведення 122,3 кілометри, на яких обладнано 3126 оглядових колодязів.

Представлений план «Заходів щодо розвитку галузей і сфер діяльності, які матимуть найбільш суттєвий вплив на поліпшення економічного та соціального стану Петровського району на 2011 рік» не має конкретних строків виконання запланованих заходів. Не погоджуються проекти заміни водогінних мереж. ВКС № 9 не проводиться аналіз технічного стану водогінної мережі, тому при включенні в план не враховується частота аварійних ситуацій на конкретній водогінній мережі. В 2011 році проведено роботи з заміни 2,212 км водопровідних мереж при плані 1,07 км. Виконано не в повному обсязі заплановані роботи з реконструкції водогінна Д = 100 по вул. М.-Сибіряка ( з запланованих 0,362 км виконано 0,2 км). На інженерних спорудах водогінний мереж виконано роботи на 89 спорудах при плані 98.

Для знезаражування мережі після проведення ремонтних робіт використається хлорне вапно. Відсутні дані про дату й місце придбання дезінфікуючого засобу.

Не проводиться в повному обсязі під час проведення аварійно-відбудовних робіт дезінфекція заготовлених труб, фасонних частин, засувок.

Водоохоронний режим у санітарно-захисних зонах магістральних водоводів і водопровідних споруджень не дотримується. Так, наприклад, виявлене скупчення твердих побутових відходів по вулицях Тевосяно, Безлісної, Новосадової, Кизильскій. Трафарети про заборону складування сміття відсутні. Відсутня взаємодія в роботі з житлово - комунальними конторами з питання видалення твердих побутових відходів у водоохоронних зонах.

В результаті відсутності належного фінансування і повної плати за надані послуги не проведено в повному об'ємі підготовка до роботи в осінньо - зимовий період комунального автотранспортного підприємства «Санітарна очистка Петровського району». Санітарний стан території району залишається вкрай незадовільним. У цей час ґрунт забруднюють тверді побутові відходи в кількості порядку 49 стихійних звалищ. З них більша частина сміття перебуває на території приватного сектора, складування твердих побутових відходів населенням здійснюється в невстановлених місцях. Кількість стихійних смітників рік у рік практично не міняється. У приватному секторі відсутні ємності для збору й зберігання сміття. Сверхнакопичення твердих побутових відходів у районі відбувається через недостатню кількість у житлово - експлуатаційних конторах контейнерів для збору й зберігання твердих побутових відходів, зменшення кількості «Кубо», що належать комунальному автотранспортному підприємству «Санітарна очистка Петровського району» і не хваткою фінансових і технічних засобів для навантаження сміття, що зберігається на ґрунті.

Полігон твердих побутових відходів №4, де складуються сміття з кількох районів міста. Щотижня на полігон вивозиться більше 1500 м3 твердих побутових відходів. Розмір санітарно-захисної зони від границь житлової забудови не відповідає СанПіН 11-60-75 і становить 30 м, при нормі 500 м. Контроль стану вступників відходів не ведеться, інертний матеріал не завозиться, не виробляється ущільнення й ізоляція твердих побутових відходів, поливальна техніка відсутня. На території полігону допускається збір вторинної сировини населенням.

Комунальним підприємством «Керуюча компанія Петровського района м. Донецька» виконані в повному обсязі роботи з підготовки житлового фонду ( 373 дома з центральним опаленням) до роботи в осінньо – зимовий період. Виконані профілактичні ремонти систем центрального опалення, промивка систем опалення, заміна трубопроводів холодного та гарячого водопостачання та інші. Однак до теперішнього часу залишається проблемним питанням збору побутового сміття з сміттєкамер багатоповерхової забудови. Збір побутового сміття здійснюється в непристосовану для цього тару ( картонні ящики, деформовані металеві ємності), що не миється, не дезінфікується. Сміттєкамери, сміттєпроводи мийці, дезінфекції не піддаються, мають потребу в ремонті.

Дотепер не вирішується питання про реконструкції існуючої, або будівництва нової зливальної станції.

При перевірках підприємств торгівлі, громадського харчування та харчової промисловості зазначається незадовільний санітарно-технічний і санітарно-гігієнічний стан в торгівельних залах та підсобних приміщеннях, не закінчено проведення поточних ремонтів у наступних підприємствах: магазин ФОП Перчак Л.Є., магазин ФОП Мироненко О.П., магазин ФОП Брагіна І.А., магазин «Лілія» ТОВ «Фірма «Лія» (директор Тацій О. В.), магазин ФОП Дмитряк Г.В. , магазин ФОП Вистороп С.О., магазин ФОП Гладкоскок А.А., магазин ФОП Васильєвої М.О., торгівельний павільйон ФОП Бокового А.М.

Чебуречна ТОВ «Трудівський ринок» (директор Калінський В. І.) - не в робочому стані вентиляційна та каналізаційна системи, поточні ремонтні роботи не проведені.

Потребує проведення поточного ремонту приміщення по випічці кондитерських та булочних виробів хлібозаводу ТОВ «Спортивний клуб ім.С.Бубки» (директор Зайцев В. В.)

Не вирішується питання проведення ремонтних робіт в приміщеннях харчоблоків міської психо-неврологічної лікарні № 1, міської лікарні № 14, складського приміщення Донецької обласної лікарні відновного лікування.

Комплекс торгівельних павільйонів ФОП Гуляєва І.Б. – лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи не працює, не закінчене обладнання навісів на торгівельних рядах та ремонт асфальтного покриття території.

Не заасфальтована прилегла до торгового павільйону територія ФОП Костікова А.В.

Незважаючи на те, що на підприємствах торгівлі, ресторанного господарства, харчової промисловості укладені угоди на вивіз твердих побутових відходів, вивіз їх та прибирання території проводиться несвоєчасно.

За незадовільний санітарно-технічний стан на підприємствах району, не своєчасне прибирання території та вивіз твердих побутових відходів робітниками санітарно-епідеміологічної станції складено 52 протоколів на суму 10 064 грн.


В.о. головного державного санітарного лікаря

Петровського району м.Донецька К.В.Зінченко



еще рефераты
Еще работы по разное